Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Au început lucrările la reţeaua de apă şi canalizare la Daia Română. Alte proiecte de peste 800.000 de lei, în desfăşurare

Publicat

Până la sfârşitul acestui an, toţi locuitorii din Daia Română vor avea acces la reţeaua de alimentare cu apă şi de canalizare. Lucrările au fost demarate luni, 4 martie, printr-un parteneriat între Consiliul Judeţean Alba, Apa CTTA şi primăria localităţii.

Președintele Consiliului Județean Alba Ion Dumitrel, însoțit de vicepreședintele Florin Roman, directorul general al SC Apa CTTA, Viorel Lazăr și directorul general adjunct Ioan Drăghici, s-au deplasat, miercuri, 27 februarie, în comuna Daia Română pentru a discuta, împreună cu primarul Visarion Hăprian, asupra celei mai bune modalități de realizare a lucrărilor de alimentare cu apă și canalizare a localității.

În urma discuțiilor, s-a convenit ca lucrările să fie realizate prin intermediul unui parteneriat între administrația locală, SC Apa CTTA și Consiliul Județean Alba. Astfel, Primăria este responsabilă de achiziționarea materialelor necesare, SC Apa CTTA urmând să execute lucrările pentru cei aproximativ 23 de km de rețele și racorduri.  Se estimează că până la finalul anului fiecare gospodărie din Daia Română va fi racordată la apă și canalizare.

În această săptămână, reprezentanţii CJ Alba au verificat din nou situaţia în teren. „La Daia Română, Apa CTTA şi firma Instalatorul lucrează umăr la umăr pentru alimentarea cu apă. Materialele au fost achiziţionate de Primăria Daia Română”, a anunţat vicepreşedintele CJ Alba, Florin Roman.

Acesta a reamintit şi alte proiecte aflate în desfăşurare, în zonă. Este vorba despre o nouă bază sportivă finanţată de primărie. „Pentru vestiare şi anexe, lucrările în valoare de 56.000 de euro sunt finanțate pe un proiect al Asociaţiei Ţara Secaşelor”, a precizat Roman.

De asemenea, se află în amenajare un parc cu verdeaţă şi pomi, locuri de joacă pentru copii, o investiţie de 600.000 de lei, cu finanţare din Fondul de Mediu. „În spatele acestui parc se pun bazele unui parc votovoltaic pe 9 ha de teren. Investitorul va asigura iluminatul stradal şi al instituțiilor publice din Daia Română şi va plăti primăriei o cotă din vânzarea energiei”, a mai spus Roman.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax