Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Au început lucrările pe DJ107 A, Pâclișa-Vurpăr. Ion Dumitrel: Din toamnă va putea prelua din traficul de pe DN1

avatar

Publicat

Lucările de modernizare a  drumului județean DJ107 A, Alba Iulia- Vurpă, au început în luna mai, iar portivit președintelui CJ Alba, Ion Dumitrel se dorește ca din toamnă DJ107A să preia din traficul de pe ruta (E81) Alba Iulia – Sebeș.

În luna mai, firmele care desfășoară lucrările de modernizare ale drumului județean DJ107 A (Alba Iulia-Pârau lui Mihai-Vurpăr-Câmpu Goblii-Dealul Ferului-Mereteu-Blandiana-Saracsau-lim. Jud. Hunedoara) au primit ordinul de începere a lucrărilor. Modernizare drumului județean se va efectua pe porțiunea Pâclișa – Vurpăr, pe o lungime de 4,1 km. Data preconizată de finalizare a contractului de lucrări este 20 decembrie 2018, dar sperăm că această dată va fi devansată și se va putea circula înainte de data de 1 decembrie” a anunțat președintele CJ Alba, Ion Dumitrel. 
 

Tronsonul de drum județean DJ107A poziționat de la km 3+900 – km 8+118.00, respectiv de la limita intravilanului localității Alba Iulia până în apropierea localității Vurpăr, are durata de exploatare depășită prezentând numeroase degradări la nivelul căii de rulare cât și cedări ale structurii rutiere. Elementele geometrice nu corespund cerințelor de trafic actual și de perspectivă iar lucrările de colectare și evacuare a apelor sunt nefuncționale și cu gabarite depășite. Principala problemă a drumului este generată de lipsa unui sistem rutier adecvat traficului actual și prognozat precum și de scurgerea necontrolată a apelor pluviale către emisar.

Prin soluția de proiectare adoptată în Studiul de fezabilitate s-a propus modernizarea sectorului de drum cuprins între km 4+018 până la km 8+118, realizarea unei structuri rutiere elastice din mixturi asfaltice, colectarea și dirijarea apelor de suprafață prin realizarea de rigole, șanțuri și podețe precum și semnalizarea corespunzătoare.

Durata de realizare a investiției este estimată la 6 luni.

Reamintim că drumul judeţean (Pâclişa-Vurpăr), aflat acum într-o stare deplorabilă, ar putea decongestiona circulaţia pe DN1 dintre Alba Iulia şi Sebeş, unul dintre cele mai aglomerate tronsoane rutiere din ţară, astfel că autorităţile judeţene şi locale s-au mobilizat în sfârşit, pentru modernizarea variantei. Dacă pe aproximativ patru kilometri de drum, lucrările au fost contractate de CJ Alba, pe alţi aproximativ 1,5 kilometri, segmentul de intravilan – Pâclişa, reparaţiile trebuie să fie asigurare de Primăria Alba Iulia.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

Publicitate

ACTUALITATE

Concediul paternal ar putea să fie prelungit la 10 zile lucrătoare. Proiect legislativ, la Senat

avatar

Publicat

Concediul paternal ar putea să fie prelungit de la 5 zile cât este în prezent, la 7 zile sau chiar 10 zile lucrătoare, potrivit unui proiect de lege înregistrat la Senat.Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii concediului paternal nr.210/1999 a fost înregistrată la Senat pentru dezbatere în data de 12 octombrie. În primele trei […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Alba Iulia: Peste 3 milioane de lei pentru toalete ecologice. Primăria a lansat licitația pentru următorii patru ani

avatar

Publicat

Municipiul Alba Iulia pune la bătaie peste 3,1 milioane de lei pentru închirierea și întreținerea unor toalete ecologice, în următorii patru ani. Suma este fără TVA, dar, în urma licitației care va avea loc în 31 octombrie 2018, ar putea scădea, în cazul în care vor exista mai mulți ofertanți. Este vorba despre 57 de […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Deputatul PNL de Alba, Florin Roman: PSDragnea taie 226 de posturi didactice în județul Alba

avatar

Publicat

Florin Roman, deputat PNL de Alba

Deputatul PNL de Alba, Florin Roman, a transmis că sub conducerea PSD-ALDE, problemele din educație s-au adâncit și mai mult. „În calitate de parlamentar PNL de Alba am atras atenția de nenumărate ori asupra modului total neprofesionit prin care Inspectoratul Școlar Județean înțelege să conducă destinele învățământului din Alba. Spun asta pentru că pe cei […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

METEO de WEEKEND în ALBA: Vremea se răceşte şi va ploua. Prognoza pentru perioada 19-21 octombrie

avatar

Publicat

Temperaturile mai scad cu câteva grade, în acest weekend, în judeţul Alba. Maximele vor fi de 19 grade, vineri şi coboară la 15 grade, duminică. La munte, pe timp de noaptea, vor fi temperaturi cu valori sub zero grade Celsius. De asemenea, sunt anunţate perioade cu ploi.Vă prezentăm condiţii meteo în localităţi din Alba, în […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate