Connect with us
Publicitate

CUGIR

Au început lucrările pentru un nou bloc ANL în Cugir, cu 20 de locuințe pentru tineri. Când vor fi gata

Publicat

La Cugir se construiește un nou bloc ANL, cu 20 de locuințe pentru tineri. Primăria a pus la dispoziție terenul și contribuie cu peste 2,4 milioane lei, investiția totală fiind de 7 milioane lei. Lucrările ar trebui să fie finalizate în cel mult un an.

Clădirea, cu trei etaje plus mansardă, va avea 20 de apartamente, dintre care cinci cu 2 camere și 15 cu 3 camere. Noul bloc se contruiește la solicitarea Primăriei Cugir, prin fonduri alocate de Agenția Națională pentru Locuințe și din bugetul local, potrivit administrației locale.

Investiția se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani care nu își permit să cumpere sau să închirieze o locuință de pe piața liberă.

„Este un proiect prin care venim în sprijinul famililor tinere, pe care dorim să le încurajăm să rămână în zonă. Știm că, pe lângă locul de muncă, aigurarea unei locuințe contribuie major la luarea unei decizii în acest sens. De aceea, ne-am gândit la două variante care să corespundă așteptărilor, dar și posibilităților financiare diferite pe care le au tinerii și am considerat oportun să construim cu fonduri guvernamentale încă un bloc ANL cu apartamente destinate închirierii, precum și să oferim terenuri gratuite celor care doresc și au posibilitatea de a-și construi o locuință. Sunt două proiecte diferite, dar care au același scop” a precizat primarul Adrian Teban.

Primăria Cugir a pus la dispoziție suprafața pe care se construiește noul imobil pe strada 1 Decembrie 1918, Nr. 18. Totodată, din bugetul local se asigură viabilizarea terenului cu toate utilitățile necesare, amenajarea de spații verzi, locuri de parcare, alei de acces, iluminat public, spații de joacă pentru copii.

Criteriile de acces la cele 20 de locuințe ANL şi criteriile de ierarhizare în baza cărora autoritățile stabilesc listele de prioritate sunt prevăzute în HG nr. 962 din 27 septembrie 2001 privind aprobarea Normelor metodologice pentru punerea în aplicare a prevederilor Legii nr. 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, cu modificările și completările ulterioare.

În orașul Cugir mai sunt încă trei astfel de blocuri ANL, pe străzile Victoriei, Narciselor si 21 Decembrie 1989.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax