Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Au început „tradiţionalele” controale sanitar-veterinare de sărbători. Vezi unde găseşti Centrele de tăiere de miei în judeţ

Publicat

În întâmpinarea sărbătorilor pascale, Direcţia Sanitar-Veterinară Alba a început controalele în unităţile de procesare şi de vânzare de alimente de origine animală. Cu această ocazie, au fost constituite 7 echipe de control, pe zone administrativ-teritoriale, iar, până în prezent, în Alba Iulia au fost aplicate două amenzi contravenţionale la comercianţii de alimente. De asemenea, au fost stabilite centrele de tăiere în oraşele din judeţ, iar analizele de carne, făcute de medici veterinari în centre, sunt gratuite.

Direcţia Sanitar-Veterinară Alba a început controalele la comercianţii de alimente de origine animală din judeţ. Au fost stabilite 7 echipe, organizate pe zone administrativ-teritoriale: Alba Iulia, Teiuş, Aiud, Sebeş, Cugir, Blaj, Abrud-Cîmpeni. Echipele de control verifică unităţile de procesare şi de vânzare de carne, lapte şi alte produse de origine animală: târguri de animale, pieţe agroalimentare. Controalele au început în data de 27 martie, iar, până în prezent, în Alba Iulia au fost aplicate două amenzi contravenţionale, de câte 600 lei, pentru nerespectarea normelor de igienă, depozitare necorespunzătoare a mărfurilor şi neîntreţinere a spaţiilor de depozitare.

De asemenea, în proximitatea sărbătorilor pascale, Direcţia Sanitar-Veterinară a stabilit Centrele de sacrificare de miei din judeţul Alba. În aceste locaţii vor fi aduşi mieii de către ciobani şi vor fi tăiaţi. Cumpărătorul poate să îşi aleagă mielul preferat, viu, iar, la cerere, medicul veterinar din centru poate să efectueze examenul carcasei şi al organelor, gratuit. De asemenea, cei care vor sacrifica miei în gospodăriile personale şi vor dori să facă o analiză a cărnii, o vor putea face în centrele din circumscripţia DSV: la Piaţa agroalimentară din centrul oraşului, la centrul de la strada Vasile Goldiş sau la centrul de lângă staţia de salvare. Întrucât carnea de miel nu pune probleme de trichineloză, cum este cazul celei de porc, aceste examene sunt mult mai simple (o inspecţie a carcasei şi a organelor) şi sunt gratuite.

În Alba Iulia, mieii aduşi de ciobani vor fi tăiaţi în centrul care aparţine de SC „Marius Prod” SRL, cu sediul pe strada Livezii. Au fost autorizate centrele de sacrificare de miei din Aiud şi Blaj. Acestea aparţin de primării şi sunt situate în pieţele de animale din oraşe.

În plus, DSV a propus pentru autorizare mai multe centre de sacrificare de miei în judeţ, care aparţin de primăriile din oraşe. La Sebeş şi Teiuş, centrele se găsesc în pieţele din oraşe. La Ocna Mureş, centrul se situează la fostul abator, la Cîmpeni, centrele aparţin de SC „Alimpam” SRL şi SC „Compil Motul” SRL. Astfel de centre vor fi deschise şi în Abrud şi Cugir.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax