Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Au început zilele Erasmus la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Vezi programul


Publicat

„Zilele Erasmus” au început oficial la Universitatea “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Acest eveniment marchează cea de-a 25-a aniversare a programului cu acelaşi nume, în Europa şi cei 15 ani ai acestuia în România. În perioada 14-17 mai, studenţii Erasmus vor face schimb de experienţă şi vor participa la activităţi multiculturale.

În cadrul evenimentului se organizează concursul “The Most Spectacular Erasmus Story” (Cea mai spectaculoasă poveste Erasmus), în care studenţii, individual sau în echipă, sunt invitaţi să-şi povestească cea mai interesantă, neobişnuită, serioasă sau nostimă întâmplare legată de experienţa lor Erasmus, în maxim 10 minute. Poveştile pot fi în orice format, indiferent dacă sunt text, prezentare, speech, fotografii şi/sau video. Concursul se desfăşoară joi, 17 mai, începând cu ora 19.00, în Amfiteatrul A9. Concursul “The Most Spectacular Erasmus Story” este deschis tuturor studenţilor Erasmus, atât foşti, cât şi actuali, nefiind percepută taxă de intrare.

Tot la „Zilele Erasmus”, se desfăşoară evenimentul „Alba culinaria: Bucătărie fără frontiere”, miercuri, 16 mai, de la ora 17.00, la cantina Universităţii. Studenţii vor aduce un fel de mâncare sau o băutură tipice regiunii sau ţării din care provin.

Programul „Zilele Erasmus în Alba Iulia” (14 – 17 mai)

Luni , 14 mai

Orele 9.00 – 9.30: înregistrarea participanţilor (Sala Senatului)

Orele 9.30 – 10.30: deschiderea oficială (Sala Senatului)

– cuvântul Rectorului Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, prof. univ. dr. Daniel Breaz

– cuvântul Prorectorului cu Cercetarea şi Relaţiile Internaţionale, prof. univ. dr. Ioan Moise Achim

– prezentarea strategiei de internaţionalizare a Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, lect. univ. dr. Teodora Popescu, responsabil Relaţii Internaţionale

Orele 10.30 – 11.00: prezentarea raportului de activitate Erasmus al UAB, lect. univ. dr. Andreea Muntean, coordonator Instituţional Erasmus

Orele 11.00 – 12.00: Întâlnire coordonatori Erasmus departamentali, dezbatere şi prezentare programe comunitare, stabilirea strategiei de acţiune viitoare

Marţi, 15 mai

Orele 10.00 – 12.00: visiting lecturer – dr. Agnieszka Wedel – Domaradzka, Polonia (Drept)

Orele 12.30 – 14.00: visiting lecturer – dr. Yeter Can, Turcia (Turism)

Orele 18.00 – 20.00: vizionare film „L’auberge espagnole” (fr., cu subtitrare în engleză), Amfiteatrul A9

Miercuri, 16 mai

Orele 9.30 – 10.00: înregistrarea participanţilor (în foaierul Amfiteatrului A9)

Orele 10.00 – 12.00: întâlnire. Dezbatere cu foşti şi actuali studenţi (outgoing şi incoming)

Orele 17.00- 19.00: Alba Culinaria. Bucătărie fără frontiere. Sala mică de la cantină

Joi, 17 mai

Orele 19.00 – 21.00: ”Cea mai spectaculoasă poveste Erasmus” – concurs (prezentare Power Point, muzică, film etc. – Amfiteatrul A9)

Ora 22.00: on and on – petrecere tematică „Erasmus – Club Ambrozia – Mall Alba Iulia”ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

BLAJ

FOTO: O mașină a luat foc în trafic la Bucerdea Grânoasă. Pompierii din Blaj au intervenit pentru stingerea incendiului

Publicat

pompieri

O mașină a luat foc și s-a făcut scrum în trafic, în localitatea Bucerdea Grânoasă din județul Alba. Garda de intervenție Blaj a intervenit miercuri seară pentru lichidarea și stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism, în localitatea Bucerdea Grânoasă, au transmis reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Alba.

Din primele informații autoturismul marca Ford s-ar fi aflat în trafic, când a izbucnit focul. La fața locului au fost trimise două mașini ale pompierilor: o autoutilitară de stins incendii și o ambulanță.

Incidentul a fost unul fără victime. În jurul orei 23,30 pompierii au reușit să stingă focul.

Sursă: ISU Alba

Foto: Arhivă

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Harta: 17 județe din România marcate de Germania ca ”zone de risc”. Testul COVID-19 este obligatoriu la intrarea în țară

Publicat

Autoritățile germane au actualizat, miercuri, lista județelor din România considerate drept „zone de risc”. Potrivit ministerului de externe german și institutului Robert Koch, Bucureștiul și 17 județe din România au intrat în așa numita ”zonă roșie”.

Județele Argeș, Buzău, Bihor, Mehedinți, Neamț,  Ialomița, Timiș au fost marcate inițial ca zone de risc de către Germania.

Pe  listă au fost adăugate miercuri și Bacău, Brașov, Brăila, Dâmbovița, Galați, Gorj, Ilfov, Prahova, Vaslui, Vrancea și capitala București.

Toate persoanele, indiferent de cetățenie, care intră pe teritoriul Republicii Federale Germania după ce s-au aflat într-una dintre zonele/regiunile incluse în lista „zonelor de risc“ trebuie să prezinte un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii sau, alternativ, să se supună testării, în mod gratuit, pentru infecția cu COVID-19, într-o perioadă de cel mult 72 de ore de la sosirea pe teritoriul Republicii Federale Germania”, preciza MAE, într-un comunicat transmis sâmbătă.

În caz contrar acestea riscă amenzi de până la 25.000 de euro dacă se sustrag. În cazul în care sunt depistate pozitiv, aceste persoane intră în izolare obligatorie.

Testarea la care se face referire se poate efectua direct pe aeroport, la medicul de familie sau la autoritățile locale de sănătate.

În cazul în care nu se îndeplinește această obligație, autoritățile germane pot refuza intrarea în țară sau vor dispune măsura autoizolarii la domiciliu. Indiferent de opțiunea aleasă, testarea este obligatorie pentru toate persoanele care vin din zonele de risc.

Măsura autoizolarii la domiciliu nu se va aplica celor care prezintă un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii pe teritoriul Republicii Federale Germania.

În schimb, dacă testul este efectuat la momentul sosirii în Germania, se va dispune măsura autoizolarii până la primirea rezultatului testului.

Ce spune ambasadorul României în Germania

Ambasadorul Emil Hurezeanu a explicat la televiziunea Digi24 că cei care ajung în Germania cu avionul plecând din România de pe aeroporturi plasate în zonele de risc, la destinație vor spune de unde vin și vor face testul pentru COVID, care este gratuit.

Cei care vin din România terestru, vor trebui să completeze o declarație pe proprie răspundere, iar în decurs de 72 de ore de la intrarea pe teritoriul Germaniei vor trebui să facă testul. Cei care mint că nu vin din zone de risc riscă amenzi de până la 25.000 de euro.

Cum se face evaluarea zonelor de risc în Germania

Evaluarea zonelor de risc se face de câteva ori pe săptămână în Germania. În urmă cu câteva zile, erau numai șapte județe din România incluse în această categorie, acum sunt 17 plus Bucureștiul. Criteriul este să nu existe mai mult de 50 de cazuri de infectare la suta de mii de locuitori.

De asemenea, persoanele care intră în Republica Federală Germania venind dintr-o „zonă de risc” (inclusiv din cele șapte județe menționate) sunt obligate să completeze un formular de localizare a cărui variantă în limba engleză – Public Health Passenger Locator Form – poate fi regăsită AICI

Informații cu privire la noua măsură de actualizare a „zonelor de risc“ prin includerea în listă a unor județe din România sunt disponibile AICI  (lista completă și actualizată a zonelor de risc).

Regulile de conduită, restricțiile și măsurile de relaxare decise la nivelul fiecărui land german pot fi accesate pe pagina cancelariei federale pot fi văzute AICI
.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Actrița Ioana Bogățan, în juriul Galei HOP – Gala Tânărului Actor. Evenimentul se va desfășura pe acoperișul Teatrului Național

Publicat

Actrița din Alba Iulia, Ioana Bogățan, director al Teatrului de Păpuși ”Prichindel” și al Festivalului de Teatru ”Povești”, a fost cooptată pentru al doilea an consecutiv în juriul Galei HOP – Gala Tânărului Actor, Ediția 2020, care se va desfășura la începutul lunii septembrie. 

”Sunt pentru a doua oară în juriul acestei gale. Tradiția a fost să se țină la Costinești. Anul trecut s-a mutat la Constanța și cei mai mari actori români au venit să îi vadă pe concurenți. Tot anul trecut, Gigi Căciuleanu a făcut și un spectacol cu actorii câștigători pe care am vrut să îl aduc și la noi la festival.

Anul acesta nu va fi online. Va fi ”on the roof ”- pe acoperișul Teatrului Național din București, unde există un spațiu perfect pentru așa ceva.

Tema este ”Teatru coregrafic. Dans.Actorul ca fenomen al teatrului actual”… Eu sunt fascinată de această formă de teatru și tot timpul am vânat acest tip de spectacole, foarte bune, pentru festivalul de la Alba Iulia. Este o onoare pentru mine această prezență în juriu” a declarat Ioana Bogățan pentru Alba24.

De menționat că Ioana Bogățan și Adrian Batista sunt cei doi membri ai juriului care au fost menținuți de la ediția de anul trecut.

Din juriu mai fac parte: Adrian Batista – regizor și producător TV, Silvia Ghiață – producător TV, Andrei și Andreea Grosu– regizori și Ileana Lucaciu – critic de teatru.

În competiție sunt înscriși 24 de actori.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Florin Roman: 40 de doze de Redemsivir, folosit în tratamentul bolnavilor de COVID-19, ajung joi la Spitalul Județean Alba

Publicat

Deputatul de Alba, Florin Roman, a amunțat pe contul său de Facebook că 40 doze de Remdesivir, medicamentul folosit în tratamentul bolnavilor de COVID-19, ajung mâine la Spitalul Judetean Alba, în urma unei discuții pe care a avut-o cu ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

”Tot astăzi am finalizat discuțiile cu oficiali de la Rezervele de stat, impreuna cu Prefectura Alba, pentru ca patru containere modulare sa ajungă la Ambulanta Alba, pentru a fi utilizate de ambulanțieri.

Totodată, a devenit litera de lege amendamentul privind creșterea la 35% pe ordonator principal de credite a sporului pentru spitalele județene care tratează cazurile de COVID 19, ceea ce permite o salarizare mai corectă în spitalele județene” a adăugat acesta.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate