Connect with us
Publicitate

BLAJ

Au încercat să înșele o bătrână din Blaj prin metoda „ACCIDENTUL”. ÎNCHISOARE cu EXECUTARE pentru doi escroci din București

Publicat

Doi bărbați din București care au fost prinși în flagrant în timp ce au încercat în luna noiembrie, a anului 2017 să înșele o bătrână din Blaj prin „metoda accidentul”, au fost condamnați definitiv la închisoare cu executare, de Curtea de Apel Alba Iulia. 

Ursache Valentin Florin și Zanfir George au fost condamnați în primă instanță de Judecătoria Blaj, la 1 an și 7 luni de închisoare, respectiv 1 an și 6 luni, pentru infracțiunea de înșelăciune în formă continuată.

„condamnă pe inculpatul Ursache Valentin Florin (…) la pedeapsa de 1 an şi 7 luni închisoare, pentru tentativă la infracţiunea de înşelăciune în formă continuată. În temeiul art. 48 C.pen. şi art. 32 C.pen., raportat la art. 244 alin.1 şi 2 C.pen., cu aplicarea art. 35 alin.1 C.pen şi art. 41 alin.1 C.pen. şi cu aplicarea art. 396 alin.10 C.pr.pen., condamnă pe inculpatul Zanfir George (…) la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare, pentru complicitate la tentativă la infracţiunea de înşelăciune în formă continuată.”  se arata în decizia Judecătoriei Blaj din data de 3 mai 2018.

Cei doi inculpați au făcut apel la decizia intanței din Blaj, și dosarul a ajuns pe rolul instanței superioare. În data de 23 iulie 2018, Curtea de Apel Alba Iulia, a respins ca nefondate apelurile celor doi inculpați și a menținut decizia Judecătoriei Blaj.

 „Respinge ca nefondate apelurile declarate de inculpa?ii Ursache Valentin Florin ?i Zanfir George împotriva sentin?ei penale nr 56/2018 pronun?ată de Judecătoria Blaj în dosarul nr. 198/191/2018. Compută din durata pedepsei aplicate fiecărui inculpat, timpul re?inerii ?i arestării preventive de la 12.11. 2017 la 23.07.2018. În temeiul art. 275 alin. 2 C. pr. pen. obligă pe fiecare inculpat apelant să plătească statului suma de câte 200 lei, cheltuieli judiciare avansate de stat în apel.” , se arată în hotărârea Curții de Apel Alba Iulia.

Citește și: FOTO-UPDATE: Doi bărbați, REȚINUȚI de polițiștii din Blaj pentru înșelăciune prin metoda „ACCIDENTUL”

Reamintim că în luna noiembrie a anului 2017, poliţiştii din Blaj au depistat, în flagrant delict, doi bărbaţi din municipiul Bucureşti, imediat după ce au încercat să înşele o vârstnică din municipiu, prin metoda „accidentul”. Cei doi au fost reţinuţi, iar în cursul zilei de azi, 12 noiembrie, vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru dispunerea măsurilor legale.

La data de 11 noiembrie, poliţiştii din Blaj au fost sesizaţi de către un cetăţean din Blaj, cu privire la faptul că soacra sa a fost victima unei tentative de înşelăciune comisă prin metoda „accidentul”.

Se pare că femeia ar fi fost sunată de către un individ care a pretins că este medic şi care i-ar fi cerut suma de 7.500 de euro, reprezentând contravaloarea serviciilor medicale acordate victimei unui accident rutier ce ar fi fost provocat de nepoata femeii apelate.

Ulterior, la locuinţa femeii s-a prezentat un bărbat, pentru a ridica suma de bani, însă, în momentul în care şi-a dat seama că femeia verificase veridicitatea datelor transmise, a încercat să-şi asigure scăparea.

La foarte scurt timp, acesta a fost depistat de poliţişti, în timp ce, împreună cu un alt bărbat, încercau să se ascundă.

Cei doi bărbaţi, cu vârste de 36, respectiv 33 de ani, ambii din municipiul Bucureşti, au fost conduşi la Poliţia Municipiului Blaj şi reţinuţi, pentru o perioadă de 24 de ore, sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă de înşelăciune.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax