Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Au încercat să înşele prin metoda „Accidentul” cetăţeni din Alba Iulia. Tineri de Călăraşi prinşi de poliţişti, după sesizările persoanelor la 112


Publicat

inselaciune prin telefonMiercuri, cetăţeni din Alba Iulia au sesizat poliţia, cu privire la faptul că o persoană necunoscută a încercat să îi înşele, prin metoda „Accidentul”, cu diverse sume de bani.

După primirea sesizărilor, poliţiştii au efectuat mai multe investigaţii, reuşind ca în cursul aceleiaşi zile, să oprească în trafic un Logan în care se aflau trei tineri din judeţul Călăraşi, care aveau asupra lor 5.000 euro, precum şi mai multe telefoane mobile.

Se pare că suspecţii au înşelat două persoane pe raza municipiului Arad, de la care au obţinut sumele de bani menţionate, ulterior deplasându-se în municipiul Alba Iulia, în vederea continuării activităţilor infracţionale.

Miercuri, Poliţia municipiului Alba Iulia a fost sesizată prin apelul de urgenţă 112, de către patru persoane din municipiul Alba Iulia, cu privire la faptul că în aceeaşi zi, o persoană necunoscută a încercat să îi înşele, prin metoda „accidentul”, cu diverse sume de bani.

Din primele cercetări efectuate de poliţişti a rezultat faptul că în data de 25 martie, persoanele vătămate au fost contactate telefonic, de către o persoană, care s-a prezentat ca fiind avocat şi care i-a spus fiecăruia în parte că fiul lor a provocat un accident rutier în urma căruia a fost rănită o persoană. Acesta a solicitat suma de 5.000 euro pentru a achita daune familiei victimei.

Persoanele vătămate nu au dat curs solicitării, constatând că datele relatate nu erau reale.

Imediat după primirea sesizărilor, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Alba Iulia, în colaborare cu poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Alba au efectuat mai multe investigaţii, reuşind să-i oprească în trafic, la ieşirea din municipiul Alba Iulia spre municipiul Sebeş, pe Alexandru B., de 21 ani, Cristian B., de 19 şi Adrian T., de 25 de ani, toţi din municipiul Călăraşi, care se deplasau cu un autoturism marca Dacia Logan, condus de Adrian T.

În urma percheziţiilor efectuate, poliţiştii au găsit asupra celor trei persoane suma de 5.000 euro, 7.800 lei, precum şi mai multe telefoane mobile.

În urma aprofundării cercetărilor, în colaborare cu lucrători din cadrul Poliţiei municipiului Arad, a rezultat faptul că, în perioada 20 – 23 martie, cele trei persoane s-au aflat pe raza municipiului Arad, unde au înşelat două persoane, de la care au obţinut sumele de bani susmenţionate, ulterior deplasându-se în municipiul Alba Iulia, în vederea continuării activităţilor infracţionale.

Cele trei persoane au fost preluate de poliţişti din cadrul Inspectoratului de poliţie Judeţean Arad în vederea continuării cercetărilor sub aspectul comiterii infracţiunilor de înşelăciune şi documentării întregii activităţi infracţionale a acestora.

Ce trebuie să ştiţi, pentru a nu cădea victima unei astfel de înşelăciuni?

1. Verifică, pe un număr de telefon cunoscut deja, dacă situaţia de urgenţă este reală

2. Nu da curs instrucţiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute care pretind că sunt avocaţi şi reprezintă rudele „implicate în accidentul rutier”.

3. Sună la Poliţie, pe numărul de urgenţă 112 sau la unitatea de poliţie pe raza căreia locuieşti, spune despre ce este vorba, interesează-te de existenţa unui astfel de accident rutier şi procedura legală în situaţii de acest gen.

4. Nu efectua niciun transfer bancar sau înmâna bani unor persoane necunoscute care sunt trimise la ușa ta.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Bilanțul morților din cauza COVID-19 ajunge la 203, în România. Noi date oficiale oferite de autorități

Publicat

Bilanțul morților din cauza COVID-19 ajunge la 203, în România, miercuri dimineața. Autoritățile au oferit noi date cu privire la persoanele decedate în urma cestei boli. Este vorba despre persoane din Suceava, Mureș, București și Constanța. 

Deces 198

Bărbat, 53 ani din jud.Suceava.
Era ambulantier la SAJ Suceava.
Data decesului: 07.04.2020.

Deces 199

Femeie, 61 ani din jud.Mureș.
Debut pe data de 01/04/2020, cu dureri precordiale și retrosternale, dispnee severa.
Internată pe data de 04/04/2020 la Spitalul Municipal Târnăveni-Secția ATI, apoi transferată pe data de 06/04/2020 la SCJU Tg.Mures – Secția ATI.
Data decesului: 07/04/2020
Pacienta avea condiții medicale pre-existente: Insuficiență mitrala. BPOC. “Boala hepatica cronica”.

Deces 200

Femeie, 38 ani, din jud Constanța.

Debut pe data de 23.03.2020, internată în SCBI CT – Secția ATI pe data de 31.03.2020, confirmată pe 01.04.2020 în SCBI CT
Fără posibilă expunere identificată, fără condiții medicale pre-existente
Data decesului: 07.04.2020.

Deces 201

Femeie, 90 de ani din mun.București.
Debut pe data de 04.04.2020, cu febră și alterarea stării generale, confirmată pe 07.04.2020 în INCDMM Cantacuzino
Transferată din Spitalul “Floreasca” București la INBI “Prof.Dr.Matei Bals” pe data de 06.04.2020
Decedata pe data 07.04.2020.
Condiții medicale pre-existente: HTA.

Deces 202

Bărbat, 57 de ani din mun.București.
Confirmat pe data de 26.03.2020 în INCDMM Cantacuzino.
Transferat pe 04.04.2020 din Spitalul Elias la Spitalul Colentina și raportat la DSP București in 07.04.2020.
Decedat pe data 07.04.2020.
Condiții medicale pre-existente: HTA și diabet zaharat.

Deces 203

Femeie, 76 de ani din mun.București.
Internată pe data de 07.04.2020 în Spitalul Pantelimon cu insuficiență respiratorie acuta, bronhopneumonie; a necesitat ventilatie mecanica.
Confirmata pe data de 07.04.2020 în INCDMM Cantacuzino.
Decedata pe data 07.04.2020.
Conditii medicale pre-existente: Obezitate, Diabet zaharat tip II, Polineuropatie, Boala renala cronica st.III.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Bătrân de 86 de ani din Vingard, singur și neajutorat, fără lemne și fără mâncare. Oamenii săraci, mai expuși în fața pandemiei

Publicat

Mulți locuitori ai județului Alba și-au făcut provizii pentru a trece această perioadă grea, însă nu toată lumea a avut bani de asta. Situația grea prin care trecem este și mai dificilă pentru oamenii săraci.

Un bătrân de 86 de ani, din Vingard (județul Alba) care abia vede și aude, stă singur într-o colibă fără lemne și fără mâncare.

Deși a crescut șapte copii, pe Nicolae Irimie nu-l caută nimeni. Este acum singur și neajutorat.

Alba24 a mai scris despre cazul acestui om: FOTO: Când ”băieții răi” au suflet bun. Ce au făcut motocicliștii de la Apulum Bikers Alba Iulia pentru un bătrân sărac

Situația a fost semnalată de Roxana Popoviciu, pe contul ei de Facebook. Ea poate oferi informații suplimentare cu privire la modul în care se poate ajunge la om.

”Este un batran care sta singur abia vede si abia aude si traieste in niste conditii greu de imaginat. Noi am aflat din ziar de el. A fost dat la ziar pentru ca si-a ars plapuma ca sa se incalzeasca ca nu are lemne.

Am fost in iarna si i-am dus alimente si nici atunci nu avea lemne. Am cerut ajutorul pe diferite grupuri si câțiva oameni cu suflet bun i-au dus câteva lemne.

Astazi am fost iarasi la el cu sora mea si o buna prietena Nico sa ii ducem alimente. Am constatat ca nu mai are lemne.

Inca ii foarte frig noaptea si are nevoie de lemne nu doar sa se incalzeasca ci si sa isi poata face mancare . Va rog chiar daca suntem intr- o perioada grea tot trebuie sa il ajutam sa nu moara. Puteti lua legatura cu mine in privat sa va spun exact unde il gasiti in Vingard. Va multumesc! Sanatate tuturor!”

Foto: Roxana Popoviciu

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

„Pot merge la părinți să le duc produse pentru masa de Paște?” Ce răspunde Poliția Română

Publicat

oua paste traditii

Poliția atrage atenția că eventualele încercări de a ieși din casă în ziua de Paște și de a face vizite sub pretextul de a duce părinților produse pentru masa pascală vor fi sortite eșecului și riscă să intre sub incidență penală.

„Mult nu mai este și o să urmeze întrebări de genul: Pot merge la părinți să le duc produse pentru masa de Paște?” – arată Poliția într-o postare pe Facebook.

„Desigur. Conform ordonanței militare, trebuie să ai asupra ta cartea de identitate și declarația pe propria răspundere, în care bifezi punctul 4, motive justificate, precum asistența persoanelor vârstnice, bolnave” – răspunde Poliția, care însă adaugă: „Dar nu uita că aici nu sunt incluse vizitele în ziua de Paște”.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Situația la Ocna Mureș: Două persoane infectate cu coronavirus, o familie ar prezenta simptome. Mesajul primarului

Publicat

La data de 7 aprilie 2020, în orașul Ocna Mureș sunt 74 de persoane aflate în izolare la domiciliu, o persoană se află în carantină și două persoane sunt confirmate pozitiv.

De asemenea, cinci șoferi de TIR se află în autoizolare, iar o familie aflată în izolare prezintă simptome.

”Exceptând această familie, toate persoanele aflate în izolare sau în carantină sunt afebrile, asimptomatice și cu stare generală bună.

Rugăm și pe această cale locuitorii orașului să respecte cu strictețe restricțiile impuse la deplasarea persoanelor.
Evitați deplasările care nu sunt neapărat necesare.

Dacă totuşi deplasarea este absolut necesară, respectați legislatia referitoare la documentele pe care trebuie să le aveți asupra dumneavoastră, conform Ordonanțelor militare.

Deplasările se fac numai având asupra dumneavoastră documentele doveditoare necesare.

Protejându-ne îi protejăm pe cei din jurul nostru, pe cei dragi” a declarat într-o postare pe Facebook, primarul din Ocna Mureș, Silviu Vințeler.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate