Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Au încercat să înşele prin metoda „Accidentul” cetăţeni din Alba Iulia. Tineri de Călăraşi prinşi de poliţişti, după sesizările persoanelor la 112

Publicat

inselaciune prin telefon Miercuri, cetăţeni din Alba Iulia au sesizat poliţia, cu privire la faptul că o persoană necunoscută a încercat să îi înşele, prin metoda „Accidentul”, cu diverse sume de bani.

După primirea sesizărilor, poliţiştii au efectuat mai multe investigaţii, reuşind ca în cursul aceleiaşi zile, să oprească în trafic un Logan în care se aflau trei tineri din judeţul Călăraşi, care aveau asupra lor 5.000 euro, precum şi mai multe telefoane mobile.

Se pare că suspecţii au înşelat două persoane pe raza municipiului Arad, de la care au obţinut sumele de bani menţionate, ulterior deplasându-se în municipiul Alba Iulia, în vederea continuării activităţilor infracţionale.

Miercuri, Poliţia municipiului Alba Iulia a fost sesizată prin apelul de urgenţă 112, de către patru persoane din municipiul Alba Iulia, cu privire la faptul că în aceeaşi zi, o persoană necunoscută a încercat să îi înşele, prin metoda „accidentul”, cu diverse sume de bani.

Din primele cercetări efectuate de poliţişti a rezultat faptul că în data de 25 martie, persoanele vătămate au fost contactate telefonic, de către o persoană, care s-a prezentat ca fiind avocat şi care i-a spus fiecăruia în parte că fiul lor a provocat un accident rutier în urma căruia a fost rănită o persoană. Acesta a solicitat suma de 5.000 euro pentru a achita daune familiei victimei.

Persoanele vătămate nu au dat curs solicitării, constatând că datele relatate nu erau reale.

Imediat după primirea sesizărilor, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Alba Iulia, în colaborare cu poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Alba au efectuat mai multe investigaţii, reuşind să-i oprească în trafic, la ieşirea din municipiul Alba Iulia spre municipiul Sebeş, pe Alexandru B., de 21 ani, Cristian B., de 19 şi Adrian T., de 25 de ani, toţi din municipiul Călăraşi, care se deplasau cu un autoturism marca Dacia Logan, condus de Adrian T.

În urma percheziţiilor efectuate, poliţiştii au găsit asupra celor trei persoane suma de 5.000 euro, 7.800 lei, precum şi mai multe telefoane mobile.

În urma aprofundării cercetărilor, în colaborare cu lucrători din cadrul Poliţiei municipiului Arad, a rezultat faptul că, în perioada 20 – 23 martie, cele trei persoane s-au aflat pe raza municipiului Arad, unde au înşelat două persoane, de la care au obţinut sumele de bani susmenţionate, ulterior deplasându-se în municipiul Alba Iulia, în vederea continuării activităţilor infracţionale.

Cele trei persoane au fost preluate de poliţişti din cadrul Inspectoratului de poliţie Judeţean Arad în vederea continuării cercetărilor sub aspectul comiterii infracţiunilor de înşelăciune şi documentării întregii activităţi infracţionale a acestora.

Ce trebuie să ştiţi, pentru a nu cădea victima unei astfel de înşelăciuni?

1. Verifică, pe un număr de telefon cunoscut deja, dacă situaţia de urgenţă este reală

2. Nu da curs instrucţiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute care pretind că sunt avocaţi şi reprezintă rudele „implicate în accidentul rutier”.

3. Sună la Poliţie, pe numărul de urgenţă 112 sau la unitatea de poliţie pe raza căreia locuieşti, spune despre ce este vorba, interesează-te de existenţa unui astfel de accident rutier şi procedura legală în situaţii de acest gen.

4. Nu efectua niciun transfer bancar sau înmâna bani unor persoane necunoscute care sunt trimise la ușa ta.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax