Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Au izolat „viesparul”: Conducerea PDL Sebeş a fost suspendată. Comitet de iniţiativă pentru rezolvarea conflictelor interne

Publicat

În Biroul Permanent Judeţean PDL Alba reunit joi a fost hotărâtă suspendarea conducerii organizaţiei locale Sebeş. În maxim 10 zile, un comitet de iniţiativă format din 6 democrat-liberali şi condus de senatorul Nicolae Dobra are „misiunea” de a identifica şi propune măsuri pentru rezolvarea conflictului ce trenează în interiorul organizaţiei locale.

Membrii comitetului de iniţiativă sunt Nicolae Dobra, Marin Başa, Gheorghe Iviniş, Radu Şerbănescu, Cristina Lupu şi Ionuţ Lupşe.

De câţiva ani, între primarul de la Sebeş, Mugurel Sârbu şi preşedintele organizaţiei locale a PDL, viceprimarul Adrian Bogdan se manifestă un conflict ce a culminat săptămâna trecută cu neincluderea actualului edil-şef în lista cu candidaturi pentru administraţia locală.

BPJ Alba a luat, joi seara,  decizia de anulare a listei de candidați pentru Primăria Sebeș și Consiliul Local adoptată de organizația locală săptămâna trecută. În același timp, a însărcinat un comitet de inițiativă să facă, în termen de 10 zile, o foaie de parcurs și să analizeze următorii pași pe care îi va face organizația din Sebeș.

Singurul membru al BPJ care a votat împotrivă a fost deputatul Clement Negruț. În ședința de joi seara și primarul Sebeșului a primit un avertisment din partea BPJ al PDL Alba. Sancțiunea are la bază faptul că, în ultima perioadă, primarul Sebeșului a făcut mai multe declarații critice la adresa guvernului și a organizației locale a PDL. Senatorul Alexandru Pereș a declarat că, după această perioadă de evaluare, în cazul în care în interiorul organizației Sebeș nu se va ajunge la un consens în ceea ce privește viitoarele acțiuni politice și administrative, vor fi luate alte sancțiuni care pot culmina cu dizolvarea organizației sau cu retragerea sprijinului politic pentru anumite persoane cu funcții în administrația locala sau în alte instituții din Sebeș.

La conferinţa de presă de vineri a PDL Alba au participat senatorii Alexandru Pereş şi Nicolae Dobra, Mihai Babiţchi, deputatul Clement Negruţ, dar şi preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel. Potrivit acestuia din urmă, nu se pune problema vreunei excluderi din partid: „Partidul acesta eu l-am construit, aducând oameni, nu dându-i afară. Deci nu pleacă nimeni. E loc pentru toată lumea să se manifeste în Partidul Democrat Liberal.”

Atenţionare pentru Mugurel Sârbu privind libertatea de a critica partidul şi guvernul în public

Senatorul Alexandru Pereş a motivat decizia: „Neluarea unor măsuri de rezolvare a conflictului acum, înainte de sfârşitul anului 2011, ar putea duce la o pulverizare a şanselor de a mai de conduce administraţia locală din punct de vedere administrativ şi politic a unui municipiu important din judeţul Alba. Pentru a avea o imagine clară a întregii situaţii conflictuale a organizaţiei Sebeş, acest conflict între organizaţie, liderul organizaţiei şi actualul primar, Mugurel Sârbu, ar trebui să cunoaştem, din surse, motivaţia reală care stă la baza acestui conflict. Datorită acestui lucru, ieri, în 8 decembrie, după exact 20 de ani de la referendumul în care românii şi-au ales o nouă constituţie, la Biroul Permanent Judeţean am încercat să avem o discuţie şi să găsim o soluţie pentru a putea într-adevăr să liniştim apele şi la Biroul Permanent Local şi să putem propune pe viitor o echipă care să menţină această poziţie pe care o avem acolo, cu 10 membri din 19, cu primar şi viceprimar. Am hotărât, aproape în unanimitate, cu un singur vot împotrivă, ca acele hotărâri luate în 28 noiembrie să fie declarate nule şi să constituim un comitet de iniţiativă şi de lucru care să stea de vorbă cu părţile beligerante şi să prezinte Biroului Permanent Judeţean un proiect prin care să prezinte modul în care vede acest comitet de iniţiativă posibilitatea de a menţine la Sebeş actuala componenţă ca şi poziţii a Partidului Democrat Liberal. Acest Comitet s-a decis prin votul unanim al celor prezenţi şi este format din 6 membri, unii membri ai Biroului Permanent Judeţean, unii membri ai Biroului Permanent Local. Aceştia sunt Dobra Nicolae, senator şi membru al Biroului Permanent Judeţean, Başa Marin, preşedintele comisiei de elită judeţene, Iviniş Gheorghe, consilier judeţean, Şerbănescu Radu, membru al Biroului Permanent Local Sebeş şi consilier local, Lupu Cristina, consilier local şi preşedinte al organizaţiei de femei şi Lupşe Ionuţ, preşedintele organizaţiei de tineret. Domnul Dobra are sarcina de a dirija acest nucleu de 6 persoane şi de a înainta un proiect în care să propună ce să facem în continuare”.

Senatorul a făcut referire şi la atitudinea primarului Mugurel Sârbu: „Acest Comitet de iniţiativă va înlocui conducerea, este vorba de un termen din Statutul nostru, în baza articoului 23, aliniatul C, care dă posibilitatea Biroului Permanent de a lua această decizie, de suspendare a anumitor termene, a unor drepturi sau prerogative în interiorul partidului şi inclusiv o atenţionare pentru domnul Mugurel Sârbu, care nu este membru al Biroului Permanent Local Sebeş, deşi deţine funcţia de primar, o atenţionare în special pentru libertatea de a critica partidul şi guvernul în public, în loc de a veni cu soluţii clare în interiorul partidului. Dacă, fiind vorba de o suspendare a prerogativelor în baza articolului 23, acest comitet în prima şedinţă din luna ianuarie ne va şi propune, în termen de 10 zile, ori retragerea acţiunii şi rămânerea pe poziţie a Biroului Permanent Local, ori, într-adevăr, o altă soluţie pe care va trebui să o decidem”.

„Motivaţia conflictului e mai veche şi v-am şi spus că noi am încercat de-a lungul timpului să îl dezamorsăm, să punem pace. Nu ştiu ce va fi, mai încercăm o dată. Nu deplasând Biroul Permanent, că a fost o decizie ca tot Biroul Permanent să meargă la Sebeş, ci prin această comisie de 6 oameni, sebeşeni, oameni de încredere, care pot într-adevăr să vină cu o decizie fără influenţări şi atunci să spunem foarte clar cine pleacă, cine rămâne sau dacă mergem cu varianta extremă, desigur, cu o altă candidatură pentru poziţia de primar, că de fapt asta contează, şi de consilier judeţean. Vreau să vă fac o precizare: niciodată nu m-am gândit să candidez pe poziţia Sebeş. Candidatura domnului Negruţ e o candidatură valabilă pe zona asta, dar încă o dată se pune problema. Lăsaţi-ne puţin să vedem: 5 colegii? 4 colegii? 3 colegii? Avem o problemă mare, şi ne bazăm să vedem cum iese acest proiect, pe ce canale o să vină (pe asumarea răspunderii, pe dezbateri parlamentare, ce cosmetizează) şi o să putem, la sfârşitul lunii decembrie, să vă dăm şi un răspuns la treaba asta. Motivaţia e conflictul între cei doi, între primar şi viceprimar: acolo e cineva care nu vrea să lucreze cu altcineva care este preşedinte al organizaţiei locale, ceea ce din punctul meu de vedere personal este inadmisibil”, a mai spus reprezentantul PDL.

Deputatul Clement Negruţ îşi rezervă dreptul la comentarii

Întrebat de ce a fost singurul care a votat împotriva suspendării conducerii PDL Sebeş, deputatul Clement Negruţ a răspuns: „Eu sunt membru al Biroului Permanent Local Sebeş. Nu pot vota împotriva unei decizii pe care eu am votat-o, la care am participat, conform statutului partidului democrat liberal, la o şedinţă statutară. Nu am participat la suspendarea uneia dintre cele mai bune echipe din partea organizaţia PDL, mi se părea normal să particip la această comisie, de-asta nici nu am participat la vot. Eu respect şi mă supun deciziei BPJ, dar îmi rezerv dreptul de a avea anumite comentarii la momentul potrivit: vreau să văd şi care este poziţia partidului din punctul de vedere al preşedintelui Partidului Democrat Liberal, Mircea Hava, care luni se va întoarce în ţară, după care veţi vedea şi care este poziţia mea.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. BARBISON

    vineri, 09.12.2011 at 21:41

    adica sa intelegem ca negrut il asteapta pe hava ca sa ii spuna hava cum sa gindeasca? pai nici hava nu gindeste singur…..darami-te sa gindeasca si pentru istoricul de talie mondiala Clement Negrut, campionul sensului giratoriu in politica….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax