Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Au mai rămas trei zile din campania electorală. Vezi cum se prezintă candidații la parlamentare în SONDAJUL ALBA24


Publicat

Au mai rămas trei zile din campania electorală. Vineri la ora 24.00, toate materialele electorale afișate în oraș, articolele și aparițiile media, sporturile publicitare vor trebui înlăturate. Au trecut mai bine de șase săptămână de când Alba24.ro a lansat un sondaj de opinie pentru ca alegătorii să își exprime preferințele privindu-i pe cei care vor reprezenta diverse zone din județ în Parlamentul României.

În cele șase săptămâni de la lansarea sondajului Alba24.ro, au fost înregistrate până marți, 4 decembrie, un număr de 16.557 voturi.

Comparativ cu ultima analiză, cea de a jumătatea campaniei electorale, cea mai evidentă evoluție au avut-o candidații PP-DD, dintre care 4 din 7 au crescut în sondaj, iar ceilalți 3 s-au menținut la nivelul pe care îl aveau în ultima săptămână din noiembrie.

Pe Colegiul 1 Alba Iulia-Cugir-Cîmpeni-Teiuș din Senat, candidații USL Teodor Atanasiu și ARD Ștefan Bardan se mențin la egalitate cu câte 40 de procente. Candidatul PP-DD Horațiu Bibolar a mai adăugat un procent, ajungând la 8%, iar candidații din alte formațiuni au scăzut cu un procent, având în prezent 12%.

Pe Colegiul 2 Sebeș-Blaj-Aiud-Ocna Mureș din Senat, cel mai mare număr de procente revine, la fel ca la ultima analiză, senatorului în funcție și candidatului ARD, Alexandru Pereș, care se menține a 43%. Candidatul UNPR pe listele USL Nicolae Dobra a mai crescut cu un procent, ajungând la 35%, în defavoarea candidaților de la „alte partide”, care au scăzut la 13%. Dorin Pocol de la PP-DD se menține la 9%.

La Camera Deputaților, pe Colegiul 1 Alba Iulia, candidații ARD și USL se mențin la egalitate, la 41%, însă Dorin Șerdean de la PP-DD a mai crescut cu un procent, la 9%, la egalitate cu candidații de la alte formațiuni.

Pe Colegiul 2 Sebeș-Blaj, în fruntea clasamentului se menține Ovidiu Jidveian (USL), care a mai scăzut 1 procent față de săptămâna trecută, ajungând din nou la 43%. Pe locul al doilea, deputatul în funcție Clement Negruț (ARD) a scăzut și el cu un procent, ajungând la 39%. Candidatul PP-DD Radu Roncea a adunat 9%, situându-se în prezent la egalitate cu candidații din alte partide.

Pe Colegiul 3 Cugir – Zlatna, situația este identică cu cea de săptămâna trecută. Conduce candidatul ARD Ionuț Fulea cu 44%, urmat de Dan Coriolan Simedru (USL), cu 41%. Candidatul PP-DD Sorin Vasile se menține la 6%, iar candidații din alte formațiuni rămân la 9%.

Pe Colegiul 4 Aiud – Ocna Mureș, pe primul loc se situează tot Sorin Bumb (ARD), urmat de deputatul în funcție Radu Coclici (36%), la fel ca la ultima analiză. Cornel Comșa de la PP-DD a mai adunat un procent, ajungând la 13%, iar candidații din alte formațiuni au 12%, cu un procent mai puțin față de acum o săptămână.

Colegiul 5 Apuseni – Teiuș este în continuare condus de Ioan Dîrzu de la USL, care a mai scăzut cu un procent la totalul său, ajungând la 45%. Corneliu Olar, candidatul ARD și deputat în funcție se menține pe locul al doilea, cu 38%. Ion Marincaș a mai crescut cu un procent față de săptămâna trecută și a ajuns acum la 7%, iar candidații din alte partide se mențin la 10% din voturi.

Reamintim că vor intra în cursa pentru parlamentare 7 candidați din partea Partidului Democrat Liberal, care vor încerca să adjudece toate cele 7 colegii. Din partea USL Alba, alianță din care fac parte, PSD, PNL și PC s-au înscris pentru un loc în Camera Deputaților și Senat 6 politicieni, dintre care 4 de la PSD și 3 de la PNL. UNPR, partid cu care PSD a încheiat un protocol pentru parlamentare, va avea de asemenea un candidat pe Colegiul senatorial Sebeș – Blaj – Ocna Mureș – Aiud.

Menționăm că fiecare candidat poate fi votat doar o singură dată și îi atenționăm pe cei care intenționează să fraudeze votul de pe IP-uri dinamice că orice tentativă de fraudare nu înseamnă decât o acțiune de discreditare a candidaților respectivi, deoarece vom publica la care dintre candidați s-a încercat umflarea numărului de voturi.

Reamintim că sondajul nu este unul făcut după criteriile profesioniste de cercetare sociologică, ci reflectă doar intenția de vot a celor peste 5.000 de cititori/ zi pe care îi are ziarul Alba24.

Vă prezentăm rezultatele sondajului Alba24, la trei zile până la încheierea campaniei electorale, marți, 4.12.2012, ora 12.00:

Pe cine ai vota senator pe Colegiul Alba Iulia – Cugir – Cîmpeni – Teiuş?

Ştefan Bardan (ARD) 40%

Teodor Atanasiu (USL) 40%

Altul (12%)

Horaţiu Bibolar (8%)

Pe cine ai vota senator pe Colegiul Sebeş – Blaj – Aiud – Ocna Mureş?

Alexandru Pereş (ARD) 43%

Nicolae Dobra (USL) 35%

Altul 13%

Dorin Pocol (PP-DD) 9%

Pe cine ai vota deputat pe Colegiul Alba Iulia?

Dorin Nistor (ARD) 41%

Călin Potor (USL) 41%

Altul 9%

Dorin Şerdean (PP-DD) 9%

Pe cine ai vota deputat pe Colegiul Sebeş – Blaj?

Ovidiu Jidveian (USL) 43%

Clement Negruţ (ARD) 39%

Altul 9%

Radu Roncea (PP-DD) 9%

Pe cine ai vota deputat pe Colegiul Cugir – Zlatna?

Ionuţ Fulea (ARD) 44%

Dan Coriolan Simedru (USL) 41%

Altul 9%

Sorin Vasile (PP-DD) 6%

Pe cine ai vota deputat pe Colegiul Aiud – Ocna Mureş?

Sorin Bumb (ARD) 39%

Radu Coclici (USL) 36%

Altul 12%

Cornel Comşa (PP-DD) 13%

Pe cine ai vota deputat pe Colegiul Apuseni – Teiuş?

Ioan Dîrzu (USL) 45%

Corneliu Olar (ARD) 38%

Altul 10%

Ion Marincaş (PP-DD) 7%ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

5 Comentarii

5 Comments

 1. Emanuel Rosu

  miercuri, 05.12.2012 at 12:28

  Eu il volez pe ALI-BABA. Are numai 40 de hoti !

 2. ele

  miercuri, 05.12.2012 at 12:37

  alegeri, promisiuni si apoi praf in ochi. sper totusi ca oamenii sa se duca la referendum si macar sa arate clar ce vor pentru viitorul zonei

 3. JOHN

  joi, 06.12.2012 at 08:44

  Ba fratilor, am avut un respect deosebit fata de alba24, dar vad ca dumneavoastra ne mintiti referitor la sondaje. Pai daca nu este asa cum spineti dumneavoastra o sa va parasim …. si suntem familie numeroasa.

  • moderatorul de serviciu

   joi, 06.12.2012 at 12:42

   @John: mai cauta-ti niste rude si pune-i sa voteze ca sa iasa sondajul cum ai vrea tu. Ai tu familia numeroasa dar se pare ca nu ajunge. Oricum facem analiza sondajului dupa alegeri. Atunci o sa vedem cat de aproape au fost cititorii care au votat de adevaratele rezultate.

 4. JOHN

  sâmbătă, 08.12.2012 at 18:08

  Vb saptamana viitoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Premieră în Alba: „Șureanu Sprint 1” – concurs de sănii trase de câini, la sfârșitul lunii februarie, în Luncile Prigoanei

Publicat

În Luncile Prigoanei din Munții Șureanu se va desfășura la sfârșitul lunii februarie prima ediție a concursului de sănii trase de câini – Șureanu Sprint 1, organizat de Clubul sportiv Snow Wolves Trascău din Zlatna. 

Evenimentul va avea loc în perioada 27 – 28 februarie, în rezervația naturală Luncile Prigoanei din Munții Șureanu, situată la cota 1400 m, în comuna Șugag, județul Alba.

Organizatorilor doresc ca acest concurs să se desfășoare anual, iar în măsura posibilităților să existe și varianta de concurs cu atelaje pe teren uscat.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Grecia și Spania insistă pentru introducerea certificatului de vaccinare COVID-19, pentru călătoriile în țările membre UE

Publicat

Spania şi Grecia, două ţări europene a căror economie este puternic dependentă de industria turismului, insistă pentru introducerea unui certificat de vaccinare împotriva COVID-19 la nivelul UE, pentru relaxarea călătoriilor.

Ministrul de externe al Spaniei, Arancha Gonzalez, a afirmat că ţara sa insistă pe lângă Uniunea Europeană şi Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică pentru crearea unui astfel de certificat care să ajute la revitalizarea deplasărilor, potrivit AFP citat de Romania24.ro.

“Ne îndreptăm inevitabil spre un certificat de vaccinare. Va fi un element foarte important pentru garantarea reluării în siguranţă a mobilităţii”, a declarat Arancha Gonzalez la postul de radio RNE.

Ea a precizat că emiterea unui astfel de document ar trebui coordonată la nivel european sau chiar la nivel mondial, adăugând că un certificat de vaccinare le-ar permite oamenilor să călătorească, aşa cum se întâmplă acum cu testele PCR.

Spania, dependentă de industria turismului, este una dintre ţările puternic lovite de restricţiile de călătorie introduse din cauza pandemiei de coronavirus.

La rândul său, premierul grec Kyriakos Mitsotakis a declarat într-un interviu pentru EurActiv, preluat de agenţia de presă elenă ANA, că prin introducerea în UE a unui certificat de vaccinare digital, convenit de statele membre, “putem să ne redeschidem rapid, să relansăm turismul şi petrecerea timpului liber şi să le permitem cetăţenilor noştri să se mişte liber şi fără restricţii dintr-o ţară în alta”.

“Voi susţine un astfel de acord la reuniunea Consiliului European din această săptămână”, a afirmat prim-ministrul elen

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Acțiune de distrugere a cuiburilor de ciori, la Aiud. Primăria: „Perioada este cea mai potrivită, dar și singura legală”

Publicat

Angajații Primăriei Aiud au început joi o operațiune de distrugere a cuiburilor de ciori din municipiu. Potrivit reprezentanților administrației locale, această perioadă este cea mai potrivită pentru dezafectarea cuiburilor de ciori din copacii din oraș, dar și singura legală, întrucât astfel de acțiuni sunt interzise în perioada de reproducere a păsărilor.

Ciorile reprezintă o problemă serioasă pentru orașe, unde deranjează prin mizeria pe care o fac, dar mai ales prin zgomotele care perturbă liniştea locuitorilor. De asemenea, în agricultură acestea produc pagube însemnate.

„Astăzi a început o acțiune de dezafectare a cuiburilor de ciori din copacii din municipiul Aiud. Această perioadă este cea mai potrivită, dar și singura legală, întrucât astfel de acțiuni sunt interzise în perioada de reproducere a păsărilor”, au scris reprezentanții Primăriei Aiud, pe pagina de Facebook.

În comentarii, mai mulți cetățeni au indicat autorităților zone în care sunt cuiburi de ciori care deranjează localnicii

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primăria Alba Iulia alocă peste 72.000 de euro pentru actualizarea Planului de Mobilitate Urbană și instruirea a 28 de angajați

Publicat

sediu primarie drona

Primăria Alba Iulia vrea să actualizeze Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) pentru municipiu. Valoarea serviciilor este de peste 72.000 de euro, în cadrul acestora fiind inclusă și instruirea în domeniul mobilități urbane a 28 de funcționari publici și specialiști din cadrul Primăriei. 

Primăria Alba Iulia a lansat joi în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru servicii de actualizare a Planului de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) pentru municipiul Alba Iulia, precum și de instruire în domeniul Mobilității Urbane și a noilor tendințe de dezvoltare a conceptelor de Smart Mobility și de Smart City în cadrul proiectului BI Smart Alba Iulia.

Valoarea totală estimată este de 354.934 de lei, fără TVA.

Planul actual de Mobilitate Urbană Durabilă pentru municipiul Alba Iulia a fost realizat în anul 2016 și a fost aprobat în 2017. Documentul acoperă municipiul Alba Iulia și zona sa de influență, având o aplicare pentru perioada 2016 – 2030 sub forma unui document strategic unde nivelul de detaliere al propunerilor (măsuri și proiecte) sunt prezentate cu caracter pragmatic și strategic.

Potrivit caietului de sarcini, datorită schimbărilor condițiilor de piață (număr de mașini ce a crescut semnificativ în ultimii ani, dezvoltării economice și imobiliare, etc.) este necesară reevaluarea comportamentului de mobilitate și actualizarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă pentru municipiul Alba Iulia.

Revizuirea planului va propune o viziune strategică care să ofere o descriere calitativă a viitorului regional dorit și să definească obiective concrete, măsurabile, ținte bine gândite, toate înglobate într-o strategie generală de dezvoltare urbană. Actualizarea planului trebuie să aibă la bază o viziune pe termen lung pentru dezvoltarea transportului și mobilității în Alba Iulia și va cuprinde toate tipurile și formele de transport: public și privat, pasageri și marfă, motorizat și nemotorizat, în mișcare sau staționare.

Planul de Mobilitate Urbană Durabilă actualizat va acoperi următoarele moduri de deplasare:

 • pietonal
 • ciclist
 • alte moduri de transport nemotorizat
 • transport auto (pentru autoturisme și vehicule grele)
 • transport public (autobuze locale și regionale)
 • feroviar (culoarul 4 Pan European și calea ferată Alba Iulia – Zlatna)

Pe lângă actualizarea planului de mobilitate, 28 de specialiști din cadrul Primăriei, funcționari publici și contractuali din cadrul Aparatului de specialitate al primarului municipiului Alba Iulia, vor fi instruiți prin cursuri în domeniul Mobilității Urbane, a noilor tendințe de dezvoltare a conceptelor de Smart Mobility și de Smart City.

Cursurile vor dezvolta abilitățile personalului din cadrul administrației publice locale în vederea:

 • înțelegerii nevoilor de mobilitate specifice ale orașelor și teritoriilor inteligent
 • înțelegerii modului de funcționare al infrastructurii de transport și al tipurilor specifice de deplasare susținute de acestea
 • înțelegerii modului de funcționare a Planurilor de Mobilitate Urbană Durabilă și a altor documente strategice sau operaționale legate de tematica mobilității urbane

Vor avea loc trei sesiuni de instruire / persoană, 14 persoane / sesiune, fiecare dintre ele pe parcursul a o zi. Participanții la programul de formare vor fi supuși, la finalul cursului, la un proces de evaluare prin care se demonstrează dobândirea de cunoștințe și abilități specifice domeniului.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate