Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Au mai rămas trei zile din campania electorală. Vezi cum se prezintă candidații la parlamentare în SONDAJUL ALBA24

Publicat

Au mai rămas trei zile din campania electorală. Vineri la ora 24.00, toate materialele electorale afișate în oraș, articolele și aparițiile media, sporturile publicitare vor trebui înlăturate. Au trecut mai bine de șase săptămână de când Alba24.ro a lansat un sondaj de opinie pentru ca alegătorii să își exprime preferințele privindu-i pe cei care vor reprezenta diverse zone din județ în Parlamentul României.

În cele șase săptămâni de la lansarea sondajului Alba24.ro, au fost înregistrate până marți, 4 decembrie, un număr de 16.557 voturi.

Comparativ cu ultima analiză, cea de a jumătatea campaniei electorale, cea mai evidentă evoluție au avut-o candidații PP-DD, dintre care 4 din 7 au crescut în sondaj, iar ceilalți 3 s-au menținut la nivelul pe care îl aveau în ultima săptămână din noiembrie.

Pe Colegiul 1 Alba Iulia-Cugir-Cîmpeni-Teiuș din Senat, candidații USL Teodor Atanasiu și ARD Ștefan Bardan se mențin la egalitate cu câte 40 de procente. Candidatul PP-DD Horațiu Bibolar a mai adăugat un procent, ajungând la 8%, iar candidații din alte formațiuni au scăzut cu un procent, având în prezent 12%.

Pe Colegiul 2 Sebeș-Blaj-Aiud-Ocna Mureș din Senat, cel mai mare număr de procente revine, la fel ca la ultima analiză, senatorului în funcție și candidatului ARD, Alexandru Pereș, care se menține a 43%. Candidatul UNPR pe listele USL Nicolae Dobra a mai crescut cu un procent, ajungând la 35%, în defavoarea candidaților de la „alte partide”, care au scăzut la 13%. Dorin Pocol de la PP-DD se menține la 9%.

La Camera Deputaților, pe Colegiul 1 Alba Iulia, candidații ARD și USL se mențin la egalitate, la 41%, însă Dorin Șerdean de la PP-DD a mai crescut cu un procent, la 9%, la egalitate cu candidații de la alte formațiuni.

Pe Colegiul 2 Sebeș-Blaj, în fruntea clasamentului se menține Ovidiu Jidveian (USL), care a mai scăzut 1 procent față de săptămâna trecută, ajungând din nou la 43%. Pe locul al doilea, deputatul în funcție Clement Negruț (ARD) a scăzut și el cu un procent, ajungând la 39%. Candidatul PP-DD Radu Roncea a adunat 9%, situându-se în prezent la egalitate cu candidații din alte partide.

Pe Colegiul 3 Cugir – Zlatna, situația este identică cu cea de săptămâna trecută. Conduce candidatul ARD Ionuț Fulea cu 44%, urmat de Dan Coriolan Simedru (USL), cu 41%. Candidatul PP-DD Sorin Vasile se menține la 6%, iar candidații din alte formațiuni rămân la 9%.

Pe Colegiul 4 Aiud – Ocna Mureș, pe primul loc se situează tot Sorin Bumb (ARD), urmat de deputatul în funcție Radu Coclici (36%), la fel ca la ultima analiză. Cornel Comșa de la PP-DD a mai adunat un procent, ajungând la 13%, iar candidații din alte formațiuni au 12%, cu un procent mai puțin față de acum o săptămână.

Colegiul 5 Apuseni – Teiuș este în continuare condus de Ioan Dîrzu de la USL, care a mai scăzut cu un procent la totalul său, ajungând la 45%. Corneliu Olar, candidatul ARD și deputat în funcție se menține pe locul al doilea, cu 38%. Ion Marincaș a mai crescut cu un procent față de săptămâna trecută și a ajuns acum la 7%, iar candidații din alte partide se mențin la 10% din voturi.

Reamintim că vor intra în cursa pentru parlamentare 7 candidați din partea Partidului Democrat Liberal, care vor încerca să adjudece toate cele 7 colegii. Din partea USL Alba, alianță din care fac parte, PSD, PNL și PC s-au înscris pentru un loc în Camera Deputaților și Senat 6 politicieni, dintre care 4 de la PSD și 3 de la PNL. UNPR, partid cu care PSD a încheiat un protocol pentru parlamentare, va avea de asemenea un candidat pe Colegiul senatorial Sebeș – Blaj – Ocna Mureș – Aiud.

Menționăm că fiecare candidat poate fi votat doar o singură dată și îi atenționăm pe cei care intenționează să fraudeze votul de pe IP-uri dinamice că orice tentativă de fraudare nu înseamnă decât o acțiune de discreditare a candidaților respectivi, deoarece vom publica la care dintre candidați s-a încercat umflarea numărului de voturi.

Reamintim că sondajul nu este unul făcut după criteriile profesioniste de cercetare sociologică, ci reflectă doar intenția de vot a celor peste 5.000 de cititori/ zi pe care îi are ziarul Alba24.

Vă prezentăm rezultatele sondajului Alba24, la trei zile până la încheierea campaniei electorale, marți, 4.12.2012, ora 12.00:

Pe cine ai vota senator pe Colegiul Alba Iulia – Cugir – Cîmpeni – Teiuş?

Ştefan Bardan (ARD) 40%

Teodor Atanasiu (USL) 40%

Altul (12%)

Horaţiu Bibolar (8%)

Pe cine ai vota senator pe Colegiul Sebeş – Blaj – Aiud – Ocna Mureş?

Alexandru Pereş (ARD) 43%

Nicolae Dobra (USL) 35%

Altul 13%

Dorin Pocol (PP-DD) 9%

Pe cine ai vota deputat pe Colegiul Alba Iulia?

Dorin Nistor (ARD) 41%

Călin Potor (USL) 41%

Altul 9%

Dorin Şerdean (PP-DD) 9%

Pe cine ai vota deputat pe Colegiul Sebeş – Blaj?

Ovidiu Jidveian (USL) 43%

Clement Negruţ (ARD) 39%

Altul 9%

Radu Roncea (PP-DD) 9%

Pe cine ai vota deputat pe Colegiul Cugir – Zlatna?

Ionuţ Fulea (ARD) 44%

Dan Coriolan Simedru (USL) 41%

Altul 9%

Sorin Vasile (PP-DD) 6%

Pe cine ai vota deputat pe Colegiul Aiud – Ocna Mureş?

Sorin Bumb (ARD) 39%

Radu Coclici (USL) 36%

Altul 12%

Cornel Comşa (PP-DD) 13%

Pe cine ai vota deputat pe Colegiul Apuseni – Teiuş?

Ioan Dîrzu (USL) 45%

Corneliu Olar (ARD) 38%

Altul 10%

Ion Marincaş (PP-DD) 7%

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. Emanuel Rosu

    miercuri, 05.12.2012 at 12:28

    Eu il volez pe ALI-BABA. Are numai 40 de hoti !

  2. ele

    miercuri, 05.12.2012 at 12:37

    alegeri, promisiuni si apoi praf in ochi. sper totusi ca oamenii sa se duca la referendum si macar sa arate clar ce vor pentru viitorul zonei

  3. JOHN

    joi, 06.12.2012 at 08:44

    Ba fratilor, am avut un respect deosebit fata de alba24, dar vad ca dumneavoastra ne mintiti referitor la sondaje. Pai daca nu este asa cum spineti dumneavoastra o sa va parasim …. si suntem familie numeroasa.

    • moderatorul de serviciu

      joi, 06.12.2012 at 12:42

      @John: mai cauta-ti niste rude si pune-i sa voteze ca sa iasa sondajul cum ai vrea tu. Ai tu familia numeroasa dar se pare ca nu ajunge. Oricum facem analiza sondajului dupa alegeri. Atunci o sa vedem cat de aproape au fost cititorii care au votat de adevaratele rezultate.

  4. JOHN

    sâmbătă, 08.12.2012 at 18:08

    Vb saptamana viitoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax