Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Au pus în pericol siguranţa circulaţiei pe calea ferată: Trei tineri, doi dintre ei minori, din Șibot, cercetați pentru furt de cablu. Unul a fost reţinut de poliţişti

Publicat

hoti cale ferata Un tânăr în vârstă de 18 ani și alți doi minori sunt cercetați de polițiști pentru furt calificat și distrugere sau semnalizare falsă. Aceștia au sustras cablu de la instalația de semnalizare a căii ferate din zona Stației CFR Șibot, punând în pericol siguranța circulației pe calea ferată. Oamenii legii l-au reținut pentru 24 de ore pe tânărul în vârstă de 18 ani. Prejudiciul cauzat prin fapta celor trei a fost estimat la 3.264 lei.

Poliţiştii de la transporturi, sprijiniţi de poliţiştii Secţiei de poliţie rurală Vinţu de Jos, au depistat în flagrant delict, trei persoane care ar fi sustras cablu de la instalaţia de semnalizare a căii ferate din zona Staţiei CFR Şibot. Faţă de una din aceste persoane, a fost luată măsura reţinerii.

Potrivit IPJ Alba, la data de 9 mai, în jurul orei 23.30, poliţiştii Postului de Poliție Transport Feroviar Vințu de Jos au fost sesizaţi de către un reprezentant al CFR, cu privire la faptul că exista posibilitatea ca de la instalaţia de semnalizare şi dirijare feroviară, în zona Staţiei CFR Şibot, să fi fost sustras cablu.

Poliţiştii s-au deplasat imediat la faţa locului şi au constatat că au fost sustraşi 42 de metri de cablu.

În urma investigaţiilor efectuate, cu sprijinul poliţiştilor Secţiei 2 Poliţie Rurală Vinţu de Jos, la scurt timp de la sesizarea faptei, au fost depistate persoanele bănuite de comiterea furtului.

Acestea au fost surprinse în timp ce ardeau cablul sustras, pentru a extrage metalul din interior şi a-l valorifica.

Este vorba de R.C.C., de 18 ani din comuna Şibot care a comis furtul împreună cu doi minori, din aceeaşi comună. Prejudiciul cauzat prin fapta celor trei a fost estimat la 3.264 lei.

Faţă de R.C.C., poliţiştii au luat măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunilor de furt calificat şi distrugere sau semnalizare falsă, urmând ca în cursul zilei de miercuri, 11 mai, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate