Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Au pus în pericol siguranța traficului rutier. Opt şoferi din Alba, cu dosare penale pentru alcool la volan

Publicat

etilotest

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii din județul Alba au depistat opt conducători auto care au urcat la volan după ce au consumat băuturi alcoolice. Polițiștii reamintesc faptul că alcoolul și șofatul sunt incompatibile.  

Potrivit IPJ Alba, vineri, în jurul orei 21.00, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Blaj, în timp ce acționau pe raza localității Tăuni, comuna Valea Lungă, l-au depistat pe un bărbat de 39 de ani, din comuna Valea Lungă, în timp ce conducea un autoturism fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tot vineri, în jurul orei 23.45, polițiștii din Teiuș, în timp ce acționau pe strada Decebal din Teiuș, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat de 31 de ani, din municipiul Suceava. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,76 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Sâmbătă, în jurul orei 2.20, polițiștii Serviciului Rutier al IPJ Alba, în timp ce acționau pe strada Detunata din Alba Iulia, l-au depistat pe un tânăr de 27 de ani, din comuna Ighiu, în timp ce conducea o motocicletă fiind sub influența băuturilor alcoolice, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule și fără ca motocicleta să fie înmatriculată în circulație. În urma testării tânărului cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar polițiștii l-au condus la spital, pentru recoltarea mostrelor de sânge, însă acesta a refuzat să se supună recoltării.

Duminică, în jurul orei 1.20, polițiștii rutieri din Alba Iulia, în timp ce acționau pe strada Dr. Aurel Lazar din municipiu, l-au depistat pe un bărbat de 55 de ani, din comuna Săliștea, în timp ce conducea un autoturism fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tot duminică, în jurul orei 1.00, polițiștii Secție 7 Poliție Rurală Sebeș, în timp ce acționau pe raza comunei Daia Română, l-au depistat pe un bărbat de 40 de ani, din comună, în timp ce conducea un autoturism fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0.44 mg/l alcool pur în aerul expirat

Duminică, în jurul orei 4.30, polițiștii Secție 7 Poliție Rurală Sebeș, în timp ce acționau pe raza localității Pianu de Sus, l-au depistat pe un bărbat de 57 de ani, din comuna Pianu, în timp ce conducea un autoturism fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Luni noapte, în jurul orei 0.30, polițiștii din Teiuș, în timp ce acționau pe strada Bisericii din oraș, l-au depistat pe un tânăr de 26 de ani, din comuna Săcel, în timp ce conducea un autoturism fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Unul dintre şoferii depistaţi în weekend la volan sub influenţa alcoolului a provocat şi accident:

Citeşte Accident în Blaj, provocat de un tânăr care a condus băut şi fără permis. Avea alcoolemie de 1,31

Inspectoratul de Poliție Județean Alba reamintește conducătorilor auto faptul că șofatul și alcoolul sunt incompatibile!

Conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice constituie un factor de mare risc asupra siguranţei traficului rutier, influențând, în mare măsură, producerea accidentelor de circulaţie.

Legea prevede o pedeapsă cu închisoarea de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge (0,40 mg./l. în etilotest). De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reţinut fără drept de circulaţie.

O concentraţie alcoolică în sânge sub această valoare situează fapta în zona contravenţională şi se pedepseşte cu amendă cuprinsă între 9 şi 20 de puncte, iar ca măsură complementară permisul de conducere este suspendat pentru o perioadă de 90 de zile.

Pentru a conduce în siguranţă, şoferul trebuie să îşi păstreze starea de atenţie, să reacţioneze rapid, să vadă clar şi să aprecieze corect distanţa şi viteza. Alcoolul afectează claritatea vederii, judecata, timpul de reacţie, echilibrul şi capacitatea de a vorbi. Când aceste funcţii sunt afectate, probabilitatea unui accident rutier creşte exponențial.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax