Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Au pus în pericol siguranţa traficului rutier. Trei şoferi din Alba, cu dosare penale pentru alcool la volan

Publicat

actiune Politia verificare trafic

Poliţiştii din Alba au depistat, luni şi marţi noapte, trei şoferi care conduceau autoturisme, pe drumurile publice, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba atrage atenţia cu privire la efectele consumului de alcool asupra capacităţii de conducere a autovehiculelor şi creşterea riscului de producere a accidentelor.

Luni, 12 martie, în jurul orei 20.30, poliţiştii rutieri din Aiud l-au depistat pe un bărbat de 54 de ani, din municipiu, în timp ce conducea un autoturism fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de  0,44 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

Tot luni, 12 martie, în jurul orei 22.30, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Aiud l-au depistat pe un bărbat de 73 de ani, din comuna Stremţ, judeţul Alba, în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,60 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

În noaptea de luni spre marţi, în jurul orei 3.20, poliţiştii de siguranţă publică din cadrul Poliţiei Oraşului Cîmpeni, în timp ce acţionau pe DN75, l-au depistat pe un tânăr de 30 de ani, din comuna Horea, în timp ce conducea un autoturism fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,95 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

Cei trei au fost conduşi la spital, pentru recoltarea de mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei şi poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

Consumul de alcool este una dintre cauzele frecvente de conturbare a capacității de conducere, atenţionează IPJ Alba.

De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele, potrivit sursei citate.

Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.

Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală.

Astfel, pedeapsa prevăzută este închisoare de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Consumul de alcool constituie un factor de mare risc asupra traficului rutier, influenţând în mare măsură producerea accidentelor de circulaţie, mai precizează IPJ Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax