Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Au revenit patrulele şcolare: Micuţii poliţişti au dirijat deplasarea colegilor lor pe trecerile de pietoni din Alba Iulia

Publicat

Primele patrule şcolare şi-au intrat în atribuţii, joi, în apropierea unităţilor şcolare din Alba Iulia. Micuţii poliţişti au vegheat la siguranţa colegilor şi au dirijat circulaţia şcolarilor pe trecerile de pietoni.

Odată cu începerea noului an şcolar, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au reluat activităţile de educaţie rutieră adresate şcolarilor şi preşcolarilor din judeţul nostru.

Astfel, începând din 15 septembrie, în municipiul Alba Iulia, la şcolile cu clasele I-VIII „Mihai Eminescu”, „Vasile Goldiş” şi „Avram Iancu”, elevii din cadrul patrulelor şcolare constituite la nivelul fiecărei şcoli, îndrumaţi de poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, lucrători din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba şi profesori coordonatori îi vor ajuta pe colegii lor să ajungă la şcoală în siguranţă şi să transpună în practică, în condiţii reale de trafic, cunoştinţele privind circulaţia pe drumurile publice, însuşite în timpul activităţilor educative cu tematică rutieră.

Primele patrule şcolare au activat începând de joi dimineaţă, elevii-poliţişti dotaţi cu şepcuţe, veste şi palete reflectorizante, echipament pentru achiziţionarea căruia au fost folosite şi fonduri ale asociaţiei internaţionale a poliţiştilor – I.P.A. – Regiunea I Alba, dovedind cunoaşterea temeinică a regulilor de circulaţie rutieră şi mult entuziasm. Activitatea a fost apreciată de părinţi şi cadrele didactice, precum şi de conducătorii auto prezenţi în trafic.

Poliţiştii reamintesc conducătorilor auto că, potrivit prevederilor legale, „oprirea participanţilor la trafic este obligatorie şi la semnalele date de membrii patrulelor şcolare de circulaţie, la trecerile pentru pietoni din apropierea unităţilor de învăţământ.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. cititor

    joi, 15.09.2011 at 14:07

    ce rost are patrula scolara de la Avram Iancu, cand acolo este un semafor pentru pietoni?? Care culmea mai si functioneaza (vezi poza 2).

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax