Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Au stat prost la ”SELFIE-uri” | PSD Alba își face UN SINGUR REPROȘ pentru pierderea alegerilor în județ: N-au fost activi pe internet

Publicat

IMG_2515 După trei zile de tăcere de la data în care au pierdut, cu un scor zdrobitor, alegerile prezidenţiale pentru Victor Ponta în judeţul Alba, conducerea PSD Alba a prezentat o ”analiză” a rezultatelor obținute de organizație. Liderii PSD Alba susțin că un rol important în obținerea rezultatului dezastruos l-a avut comunicarea pe internet. Ceva de genul : selfie-urile vicelui PSD, Medrea, ar fi avut un impact mai mic la vot decât postările vicelui ACL, Roman. 

Niciun cuvânt despre greșelile echipei de campanie, despre efectele aroganței și înverșunării cu care au schimbat directori de școli în disprețul părinților și al cetățenilor, șefi ai deconcentratelor sau ai unor companii de stat, fără a se ține cont măcar de principiul competenței. Cei de la PSD Alba sunt convinși că n-au greșit nimic, nici înainte, nici în timpul meciului electoral, dar au pierdut  la scor, cu 7-3.

Șeful PSD Alba, Ioan Dîrzu a declarat, în prima conferință de presă de după alegeri, că este mulțumit de echipa de campanie și că rezultatul obținut în județul Alba se încadrează în specificul zonei. Reamintim că PSD a înregistrat o înfrângere zdrobitoare în Alba, candidatul ACL Klaus Iohannis primind aproape 70% din voturile alegătorilor din județ, în timp ce Victor Ponta a fost ales doar de 30 la sută dintre aceștia. Candidatul ACL a câștigat inclusiv în localitățile unde PSD are primari.

Citește și PREZIDENŢIALE 2014 | REZULTATE FINALE în ALBA: Iohannis a învins cu 69,59%, potrivit datelor centralizate de BEJ

După alegeri încep anumite disensiuni, mesajul este foarte clar: noi facem scut împotriva orice altor dezbinări și credem că trebuie să fim alături de Victor Ponta în continuare și mai ales trebuie să rămânem la guvernare. Odată cu cele 5.246.383 de voturi obținute de Victor Ponta, pentru alegătorii lui, trebuie să mergem mai departe și să spunem că măsurile propuse și așa zisele pomeni electorale vehiculate de unii sau alții, trebuie cu adevărat poporului că nu au fost doar minciuni, ci vor deveni certitudini”, a declarat președintele PSD Alba, Ioan Dîrzu.

Acesta a precizat că toate aceste promisiuni nu pot să devină realitate decât dacă Victor Ponta și echipa guvernamentală rămâne la Palatul Victoria și vor implementa aceste măsuri.

Dîrzu a subliniat că alegerile prezidențiale au fost pentru stabilirea viitorului președinte și atât. ”Pentru viitoarea guvernare vor fi alegeri în 2016, când vom reconfirma că vom câștiga alegerile sau le vom pierde. Sunt ferm convins pentru prima variantă, iar orice alte strategii sunt pur electorale și cred că nu vor fi solvabile în perioada următoare. Consider că am avut cel mai bun candidat, cel mai pregătit candidat pentru a guverna România pentru mai departe”, a continuat acesta.

”Ceea ce a fost greu a fost că nu am reușit să luăm toate măsurile pentru a vota în timp util toți cei care s-au prezentat la urnele de vot, în mod special în comunitățile din afară. Rezultatul din județul Alba se încadrează în specificul zonei, de echipa de campanie cu care am colaborat sunt mulțumit. Vrem să ne ținem de cuvânt că tot ceea ce am promis va deveni realitate în perioada următoare”, a declarat Ioan Dîrzu.

La conferința de presă de joi au fost prezenți și ceilalți membri ai conducerii PSD Alba, care au făcut declarații referitoare la rezultatele obținute la alegeri. Au lipsit deputatul Calin Potor și președintele PSD Alba Iulia , Ovidiu Jidveian. După primul tur al alegerilor Potor a declarat că întreaga echipă de condurere a PSD Alba va fi unită și în cazul în care va scoate un rezultat slab în turul doi.

Prim-vicepreședintele PSD Alba, Ioan Florea susține că ”este un rezultat tipic zonei Ardealului, din păcate nu numai zonei Ardealului, ci și unor localități care până acum nu aveau asemenea rezultate și mă refer aici la Iași, Prahova, Constanța, Ilfov sau București. Au fost niște alegeri atipice, deoarece cei care au câștigat în ziua alegerilor, în jurul orelor 16.00 – 17.00 se declarau învinși. Un rol foarte important l-a avut comunicarea pe internet, la care noi probabil nu am fost suficienți de pregătiți. Cred că cel mai important lucru care a dus la acest rezultat și la participarea masivă la vot a fost că, la un moment dat, Klaus Ionannis a fost văzut ca un independent.”

selfie PSD Și președintele organizației de tineret a PSD din județul Alba, Bogdan Medrea, și-a exprimat opinia: ”Consider că a fost un vot emoțional, care a mers pe rețele de socializare, unde poate noi nu am acordat destul de multă atenție. Fiecare are de învățat din chestiile astea și considerăm că Guvernul Ponta este un guvern care poate să ducă România mai departe” .

Consilierul județean PSD, Dorin Sandea, susţine că „trebuie să recunoaștem că ACL-ul a folosit această dorință de exprimare a votului într-un scop electoral foarte clar”. Acesta a precizat că „participarea la vot din exterior a fost dominantă, inclusiv rolul comunicării cred că a fost decisiv.  Toate aceste intervenții care s-au făcut, știrile care apăreau și dădeau imagini în România când campania era interzisă, sâmbăta, duminica, dădeau imagini din capitalele cu probleme semnalate la turul I și în special în ziua votului. Lucruri firești până la un singur punct, dar s-au utilizat ca armă de campanie în mod evident”.

Președintele organizației de pensionari PSD din județul Alba, Eugen Popa a declarat că rezultatul a fost o surpriză, pe care nici cei mai mulți specialiști nu puteau să o prevadă. ”Cred că nu este un motiv pentru noi, organizația PSD, să lăsăm armele jos, ci din contră, trebuie să  analizăm cu foarte multă atenție unde s-a greșit. La pensionari problemele s-au rezolvat cele mai multe, dar totuși parcă nu a fost o mulțumire totală. În programul de guvernare care urmează sunt prevăzute iară pentru pensionari o serie de probleme să fie rezolvate, printre care și creșterea pensiilor cu 5%”, a spus Popa.

Vicepreședinte ale organizației județene PSD cu atribuții pentru comunitatea romilor, Niculiță Bumb a spus că ”noi susținem în continuare PSD-ul, suntem alături de ei, credem foarte tare în Guvernul Ponta și sperăm în ceva mai bine atâta timp cât Guvernul Ponta este la guvernare. Vreau să anunț că declarația pe care a făcut-o domnul Ilie Petre de la Sebeș, că înțelegerea între comunitățile de romi și PSD nu a fost ruptă, nu a fost încheiată. A fost un punct de vedere personal al domnului Ilie Petre, noi suntem alături de PSD și susținem în continuare Guvernul Ponta.”

”Felul în care s-a votat pe regiuni, anume Ardealul, Banatul, Moldova, Bucureștiul, să nu fie o cauză pe care alții să bată monedă în continuare, să dezbine românii. Trebuie să mergem pe unitate, președintele ales va trebui să vadă cum va gestiona problema asta, noi trebuie să vedem cum vom gestiona astfel încât mesajul național să fie de unitate și nu de dezbinare”, a completat şi președintele organizației de tineret PSD la nivelul municipiului Alba Iulia, Corneliu Mureșan.

Pe 16 noiembrie, peste 65 la sută dintre alegătorii din judeţul Alba au ieşit la vot pentru a-şi alege preşedintele pe următorii cinci ani. Decizia majorităţii covârşitoare a acestora a fost pentru candidatul ACL, Klaus Iohannis, situaţie care s-a regăsit în majoritatea judeţelor din Transilvania.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. harap alb

    joi, 20.11.2014 at 20:29

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax