Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Au stat prost la ”SELFIE-uri” | PSD Alba își face UN SINGUR REPROȘ pentru pierderea alegerilor în județ: N-au fost activi pe internet


Publicat

IMG_2515După trei zile de tăcere de la data în care au pierdut, cu un scor zdrobitor, alegerile prezidenţiale pentru Victor Ponta în judeţul Alba, conducerea PSD Alba a prezentat o ”analiză” a rezultatelor obținute de organizație. Liderii PSD Alba susțin că un rol important în obținerea rezultatului dezastruos l-a avut comunicarea pe internet. Ceva de genul : selfie-urile vicelui PSD, Medrea, ar fi avut un impact mai mic la vot decât postările vicelui ACL, Roman. 

Niciun cuvânt despre greșelile echipei de campanie, despre efectele aroganței și înverșunării cu care au schimbat directori de școli în disprețul părinților și al cetățenilor, șefi ai deconcentratelor sau ai unor companii de stat, fără a se ține cont măcar de principiul competenței. Cei de la PSD Alba sunt convinși că n-au greșit nimic, nici înainte, nici în timpul meciului electoral, dar au pierdut  la scor, cu 7-3.

Șeful PSD Alba, Ioan Dîrzu a declarat, în prima conferință de presă de după alegeri, că este mulțumit de echipa de campanie și că rezultatul obținut în județul Alba se încadrează în specificul zonei. Reamintim că PSD a înregistrat o înfrângere zdrobitoare în Alba, candidatul ACL Klaus Iohannis primind aproape 70% din voturile alegătorilor din județ, în timp ce Victor Ponta a fost ales doar de 30 la sută dintre aceștia. Candidatul ACL a câștigat inclusiv în localitățile unde PSD are primari.

Citește și PREZIDENŢIALE 2014 | REZULTATE FINALE în ALBA: Iohannis a învins cu 69,59%, potrivit datelor centralizate de BEJ

După alegeri încep anumite disensiuni, mesajul este foarte clar: noi facem scut împotriva orice altor dezbinări și credem că trebuie să fim alături de Victor Ponta în continuare și mai ales trebuie să rămânem la guvernare. Odată cu cele 5.246.383 de voturi obținute de Victor Ponta, pentru alegătorii lui, trebuie să mergem mai departe și să spunem că măsurile propuse și așa zisele pomeni electorale vehiculate de unii sau alții, trebuie cu adevărat poporului că nu au fost doar minciuni, ci vor deveni certitudini”, a declarat președintele PSD Alba, Ioan Dîrzu.

Acesta a precizat că toate aceste promisiuni nu pot să devină realitate decât dacă Victor Ponta și echipa guvernamentală rămâne la Palatul Victoria și vor implementa aceste măsuri.

Dîrzu a subliniat că alegerile prezidențiale au fost pentru stabilirea viitorului președinte și atât. ”Pentru viitoarea guvernare vor fi alegeri în 2016, când vom reconfirma că vom câștiga alegerile sau le vom pierde. Sunt ferm convins pentru prima variantă, iar orice alte strategii sunt pur electorale și cred că nu vor fi solvabile în perioada următoare. Consider că am avut cel mai bun candidat, cel mai pregătit candidat pentru a guverna România pentru mai departe”, a continuat acesta.

”Ceea ce a fost greu a fost că nu am reușit să luăm toate măsurile pentru a vota în timp util toți cei care s-au prezentat la urnele de vot, în mod special în comunitățile din afară. Rezultatul din județul Alba se încadrează în specificul zonei, de echipa de campanie cu care am colaborat sunt mulțumit. Vrem să ne ținem de cuvânt că tot ceea ce am promis va deveni realitate în perioada următoare”, a declarat Ioan Dîrzu.

La conferința de presă de joi au fost prezenți și ceilalți membri ai conducerii PSD Alba, care au făcut declarații referitoare la rezultatele obținute la alegeri. Au lipsit deputatul Calin Potor și președintele PSD Alba Iulia , Ovidiu Jidveian. După primul tur al alegerilor Potor a declarat că întreaga echipă de condurere a PSD Alba va fi unită și în cazul în care va scoate un rezultat slab în turul doi.

Prim-vicepreședintele PSD Alba, Ioan Florea susține că ”este un rezultat tipic zonei Ardealului, din păcate nu numai zonei Ardealului, ci și unor localități care până acum nu aveau asemenea rezultate și mă refer aici la Iași, Prahova, Constanța, Ilfov sau București. Au fost niște alegeri atipice, deoarece cei care au câștigat în ziua alegerilor, în jurul orelor 16.00 – 17.00 se declarau învinși. Un rol foarte important l-a avut comunicarea pe internet, la care noi probabil nu am fost suficienți de pregătiți. Cred că cel mai important lucru care a dus la acest rezultat și la participarea masivă la vot a fost că, la un moment dat, Klaus Ionannis a fost văzut ca un independent.”

selfie PSDȘi președintele organizației de tineret a PSD din județul Alba, Bogdan Medrea, și-a exprimat opinia: ”Consider că a fost un vot emoțional, care a mers pe rețele de socializare, unde poate noi nu am acordat destul de multă atenție. Fiecare are de învățat din chestiile astea și considerăm că Guvernul Ponta este un guvern care poate să ducă România mai departe” .

Consilierul județean PSD, Dorin Sandea, susţine că „trebuie să recunoaștem că ACL-ul a folosit această dorință de exprimare a votului într-un scop electoral foarte clar”. Acesta a precizat că „participarea la vot din exterior a fost dominantă, inclusiv rolul comunicării cred că a fost decisiv.  Toate aceste intervenții care s-au făcut, știrile care apăreau și dădeau imagini în România când campania era interzisă, sâmbăta, duminica, dădeau imagini din capitalele cu probleme semnalate la turul I și în special în ziua votului. Lucruri firești până la un singur punct, dar s-au utilizat ca armă de campanie în mod evident”.

Președintele organizației de pensionari PSD din județul Alba, Eugen Popa a declarat că rezultatul a fost o surpriză, pe care nici cei mai mulți specialiști nu puteau să o prevadă. ”Cred că nu este un motiv pentru noi, organizația PSD, să lăsăm armele jos, ci din contră, trebuie să  analizăm cu foarte multă atenție unde s-a greșit. La pensionari problemele s-au rezolvat cele mai multe, dar totuși parcă nu a fost o mulțumire totală. În programul de guvernare care urmează sunt prevăzute iară pentru pensionari o serie de probleme să fie rezolvate, printre care și creșterea pensiilor cu 5%”, a spus Popa.

Vicepreședinte ale organizației județene PSD cu atribuții pentru comunitatea romilor, Niculiță Bumb a spus că ”noi susținem în continuare PSD-ul, suntem alături de ei, credem foarte tare în Guvernul Ponta și sperăm în ceva mai bine atâta timp cât Guvernul Ponta este la guvernare. Vreau să anunț că declarația pe care a făcut-o domnul Ilie Petre de la Sebeș, că înțelegerea între comunitățile de romi și PSD nu a fost ruptă, nu a fost încheiată. A fost un punct de vedere personal al domnului Ilie Petre, noi suntem alături de PSD și susținem în continuare Guvernul Ponta.”

”Felul în care s-a votat pe regiuni, anume Ardealul, Banatul, Moldova, Bucureștiul, să nu fie o cauză pe care alții să bată monedă în continuare, să dezbine românii. Trebuie să mergem pe unitate, președintele ales va trebui să vadă cum va gestiona problema asta, noi trebuie să vedem cum vom gestiona astfel încât mesajul național să fie de unitate și nu de dezbinare”, a completat şi președintele organizației de tineret PSD la nivelul municipiului Alba Iulia, Corneliu Mureșan.

Pe 16 noiembrie, peste 65 la sută dintre alegătorii din judeţul Alba au ieşit la vot pentru a-şi alege preşedintele pe următorii cinci ani. Decizia majorităţii covârşitoare a acestora a fost pentru candidatul ACL, Klaus Iohannis, situaţie care s-a regăsit în majoritatea judeţelor din Transilvania.

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. harap alb

    joi, 20.11.2014 at 20:29

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ECONOMIE

VIDEO: Ajutor de stat pentru hoteluri, restaurante și agenții de turism. Cum se calculează suma aprobată de Guvern

Publicat

Ordonanţa de urgenţă pentru compensarea pierderilor din industria HoReCa a fost adoptată în şedinţa de guvern de vineri, a anunţat şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

„Au fost adoptate câteva proiecte de ordonanţă de urgenţă şi hotărâri foarte aşteptate în domeniul economic, mai ales în ceea ce priveşte persoanele afectate de efectele economice ale pandemiei de COVID-19.

Astfel, a fost prelungită măsura şomajului tehnic şi a fost flexibilizat programul de muncă numit Kurzarbeit, până la 30 iunie 2021.

Cum se calculează ajutorul pentru compensarea pierderilor

De asemenea a fost adoptată ordonanţa de urgenţă pentru compensarea pierderilor din industria HoReCa, în cuantum de 20% din diferenţa dintre cifra de afaceri din 2020 faţă de cea înregistrată în 2019″, a arătat Dancă, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Guvern.

Actul normativ privind ajutorul de stat pentru HoReCa a fost introdus pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei, după ce în şedinţa din 28 noiembrie a fost analizat în primă lectură

Secretarul de stat din Ministerul Economiei, Daniela Nicolescu, a solicitat la începutul şedinţei de Guvern introducerea pe ordinea de zi suplimentară a actului normativ cu privire la acest ajutor de stat pentru HoReCa.

„Vreau să cer pe lista suplimentară pe ordinea de zi ordonanţa de urgenţă care se referă la HoReCa şi la agenţiile de turism. Le vom da printr-o schemă de ajutor 20% din pierderea pe care au avut-o, diferenţa între cifra de afaceri 2020-2019. Am avut-o în primă lectură, acum am avizele”, a spus Nicolescu.

Ea a solicitat, de asemenea, introducerea pe ordinea de zi a unui memorandum privind acordarea unui ajutor de stat din fonduri naţionale pentru întreprinderi a căror activitate a fost suspendată temporar şi a unei hotărâri pentru aprobarea atestării unor localităţi ca staţiuni turistice de interes local. AGERPRES

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Elevii vor putea dobândi competențe de cultură media în liceu. Proiect în unitățile-pilot din învățământ anunțat de MEC

Publicat

Liceeni vor putea dobândi competențe media din școală. Ministerul Educației și Cercetării (MEC) anunță un proiect ce va fi aplicat din 2021 și presupune introducerea programului „Predau educație media – Laboratorul de educație și cultură media”.

Cel puțin 480 de cadre didactice de Limba și literatura română vor fi formate pentru a preda competențe media și va fi deschisă o platformă de educație media pentru profesori și elevi.

Ministerul Educației și Cercetării și Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) au anunțat vineri parteneriatul prin care elevii de liceu din România vor dobândi competențe media, ”indispensabile într-un context în care interacțiunea cu informația, și, implicit, cu dezinformarea, a devenit parte dominantă a vieții de zi cu zi și a procesului de învățare”, potrivit MEC.

Ministerul Educației transmite că un prim pas al acestei colaborări îl reprezintă introducerea programului „Predau educație media – Laboratorul de educație și cultură media”, dezvoltat de CJI, în proiectul de testare a unor noi competențe, conținuturi și metode de învățare, în cadrul unităților de învățământ liceal cu statut de școală-pilot, proiect ce va deveni operațional din anul 2021.

Protocolul presupune:

– implementarea unui modul de învățare extracurricular în domeniul educației media pentru copii și tineri

– minim 480 de cadre didactice de Limba și literatura română, care predau la nivel liceal, vor fi formate și certificate printr-un program conceput în acest scop

– instruirea în domeniul media a inspectorilor școlari pentru Limba și literatura română prin organizarea a trei sesiuni/ateliere regionale de profil

– operaționalizarea unei platforme de educație media pentru profesori și elevi, care să includă instrumente de formare, asistență, monitorizare/raportare și evaluare în sistem online

– un ghid privind drepturile copilului, ca parte integrantă a drepturilor omului, în contextul educației media.

„Școala este locul în care se pun bazele noii generații de cetățeni, iar educatorii sunt primii care dau formă viitorului. Un viitor din ce în ce mai conectat și în care elevii au nevoie de competențe noi, care să îi ajute să fie cetățeni informați și responsabili. Sunt convinsă că profesionalismul experților din Ministerul Educației, implicarea profesorilor și experiența CJI vor contribui la îndeplinirea obiectivelor acestui program”, a declarat Monica Cristina Anisie, ministrul educației și cercetării.

„La fel cum elementele de educație rutieră erau inserate în ore, când copiii mergeau la școală, așa sunt acum vitale conceptele de educație media, care să îi ajute pe elevi să fie în siguranță în fața asaltului de informații falsificate, cu potențial dăunător. În ultimii patru ani, CJI a dezvoltat și testat la scară mică un model sustenabil de intervenție pentru construirea competențelor media pentru elevii de liceu, atât prin formarea și sprijinirea profesorilor de limba și literatura română pentru a include elemente de educație media în activitatea curentă la clasă, cât și prin activitățile de formare pentru liceeni, realizate de experții CJI”, a declarat Cristina Lupu, directorul executiv al CJI.

Prin programul „Predau educație media – Laboratorul de educație și cultură media”, elevii dobândesc abilități de gândire critică, care le permit să distingă faptele de opinii, să deconstruiască mesajele media și să interacționeze într-un mod responsabil cu rețelele sociale. Programul se înscrie în aria generală Media and Information Literacy (MIL), așa cum este descrisă de UNESCO, și în prioritățile Comisiei Europene, așa cum sunt ele formulate în DIRECTIVA (UE) 2018/1808 – Directiva serviciilor mass-media audiovizuale.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Mai multe persoane înșelate prin metoda ”șmen” la Alba Iulia. Cum poți să rămâi fără bani în cateva secunde

Publicat

bani inselaciune

Un bărbat a fost trimis în judecată după ce a înșelat mai multe persoane, în Alba Iulia, prin metoda ”șmen”. Faptele pentru care bărbatul a fost trimis în judecată s-au petrecut pe 3 martie și pe 16 septembrie 2020.

Metoda șemn este o forma de înșelătorie practicata pe stradă și deși în teorie pare simplă, în practică necesită foarte multă desxteritate. 

Ce s-a întâmplat

Potrivit procurorilor, la data de 03 martie, în jurul orei 15:30, în timp ce se afla în apropierea unei bănci de pe bulevardul Transilvaniei din Alba Iulia, bărbatul în cauză  a indus în eroare persoana vătămată prin aceea că i-a cerut să îi schimbe suma de 500 de lei și, profitând de neatenția acesteia, și-a însușit suma de 190 de lei.

De asemenea, la data de 16 septembrie, tot în Alba Iulia bărbatul a indus în eroare alte două persoane.Mai exact le-a cerut să îi schimbe suma de 500 de lei, ocazie cu care, profitând de neatenția acestora, și-a însușit o parte din bani (190 de lei de la prima persoană și 210 de la cea de a doua, au mai transmis anchetatorii pentru alba24.ro

Ce este metoda ”șmen”

Metoda este folosită de zeci de ani pe teritoriul României, chiar din timpul perioadei comuniste, pe atunci fiind practicată de cei care schimbau valută.

Metoda presupune solicitarea de schimbare a unor bancnote în cupiură mai mică/mare sau efectuarea unui schimb valutar. Ulterior acestui schimb, folosindu-se de diferite pretexte, făpturitorul solicită suma de bani înapoi, distrage atenția victimei, sustrage („rupe”) o parte din bancnote și restituie restul sumei de bani persoanei vătămate, care nu o mai verifică.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Biblioteca Județeană ”Lucian Blaga” din Alba Iulia și-a crescut fondul de carte. Achiziții în valoare de 114.000 de lei

Publicat

Biblioteca Județeană Lucian Blaga a cumpărat cărți valoare de 114.000 de lei în acest an. Suma a fost aprobată de Consiliul Județean Alba în cadrul programului pentru creșterea colecțiilor de carte, parte a programului managerial pentru perioada 2017-2020.

Numărul volumelor achiziționate a fost de 4.086 iar acestea au fost repartizate astfel: 384 la sala de lectură, 1748 la secția pentru adulți și 1954 la secția pentru copii.

Acestora li se adaugă un număr de 8 abonamente la zire și reviste, însumând 1963 de publicații seriale care pot fi consultate zilnic la secția periodice.

Tot în acest an au intrat în circuitul de împrumut al bibliotecii o serie de cărți, ziare și reviste primite ca donații de la instituții sau persoane fizice sau obținute prin schimburi interbibliotecare și inter-instituționale, a transmis Daniela Floroian, bibliotecar.

Pe durata întregului Program managerial, respectiv în perioada 2017-2020, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba a achiziționat un număr de 18.612 volume de carte, în valoare de peste 522.000 de lei, cu preponderență din următoarele categorii de documente: cărți de literatură română și străină, enciclopedii, dicționare, monografii, repertorii, bibliografii, istoriografii dar și alte categorii de documente solicitate de către utilizatori.

Având în vedere efortul financiar făcut, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba își așteaptă în continuare cititorii, de luni până vineri între orele 8:00 – 19:00, cu o colecție variată și interesantă de cărți, ziare și reviste, au transmis reprezentanții instituției.

”Îi asigurăm pe toți cititorii că au fost luate toate măsurile de protecție și carantinare a cărților, în așa fel încât să nu existe nici cea mai mica posibilitate de răspândire a pandemiei generate de virusul Sars-Cov2 prin intermediul bibliotecii” a transmis Daniela Floroian.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate