Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

AUDIENŢE ONLINE: Despre ANL, gropi pe asfalt în Ampoi, canalizare şi iluminat în Oarda, amenajări în centru


Publicat

Reprezentanţii Primăriei Alba Iulia au transmis noi informaţii pentru cititorii Alba24 care au formulat întrebări în cadrul secţiunii „Audienţe Online„. Este vorba despre sesizări privind finalizarea celor trei blocuri ANL, funcţionarea tâşnitorilor de apă din oraş, gropi în zona intersecţiei străzilor Tudor Vladimirescu cu Republicii, în cartierul Ampoi, dar şi oportunitatea amenajării şanţurilor de lângă spaţiul de joacă pentru copii din centru, zona Electrica. Alte date au fost oferite privind amenajarea străzii Biruinţei din Oarda cu canalizare, iluminat public pe strada Armoniei din Oarda, dar şi gunoaie împrăştiate de unele persoane, din sacii aruncaţi în pubele.

Întrebare de la: Alexandra; Subiect: ANL-uri

„Când vor fi gata pentru a fi date în folosinţă cele 3 blocuri ANL, pentru care s-a făcut repartiţia la începutul lunii?”

Răspuns: „Finalizarea locuinţelor depinde de ANL Bucureşti şi de constructor. Termenul carene-a fost transmis este sfârşitul lunii iulie”.

Întrebare de la: Dorina Borcau; Subiect: Țâșnitori de pe domeniul public

„Există mai multe ţâşnitori în Alba Iulia, ori noi dar nefuncţionale, ori vechi şi stricate. Vă rog să înlocuiţi ţâşnitorile(în număr de două) din Parcul Cetate,ţâşnitoarea de lângă Casa de Cultură a Studenţilor (Parc Centru)şi pe cea din zona în care vineri se desfăşoară Piaţa Volantă,dacă se poate, pentru că sunt vechi. Ţâşnitorile puse în Şanţurile Cetăţii (una în Şanţurile de Sud, una în cele de Nord)sunt foarte frumoase, dar cea din Şanţul Sudic nu funcţionează. În plus, aţi pus prea puţine ţâşnitori în şanţuri, unde ai nevoie de apă, pe o zi caniculară.

Răspuns: ”Vom sesiza operatorul SC Apa CTTA în vederea revizuirii ţâşnitorilor.”

Întrebare de la: Sergiu; Subiect: Drum spart Ampoi

„De ce, după efectuarea unor lucrări la şosea, nu se mai repară drumul şi trebuie ca maşinile să încetinească până la 5km/oră, ca să treacă peste gropile lăsate în carosabil? Este vorba de intersecţia dintre Bd. Tudor Vladimirescu şi Bd. Republicii, la semafor.”

Răspuns: „Traversările se execută pentru introducerea unor conducte subterane care trebuie verificate ulterior în sistemul creat/conceput. Lucrările de refacere se execută după această verificare.”

Întrebare de la: Mureşan Cristian; Subiect: zona centru

„În centru, în zona parcului pentru copii, şanţul este tot în paragină. Nu se poate curăţa şi să se amenajeze nişte terenuri de baschet, fotbal? Este loc destul, de la pod până în capatul celălalt. Sau nu are legătură primăria cu zona aceea?”

Răspuns: „Orice intervenţie în zonă poate produce surpări ale zidurilor, după cum s-a constatat în urma amenajării lucrărilor de drenare şi de colectare a izvoarelor identificate pe această latură a Cetăţii.”

Întrebare de la: Puican Ştefan; Subiect: Canalizare ape fluviale, trotuare

„Dacă este prevăzută canalizare pe strada Biruinţei, de la Petrom până la Mova Oarda. În urma ploilor, se formează un lac de apă, deoarece nu sunt curăţate canalele de scurgere a apelor de ploaie, firma care lucrează la canalizare în Oarda fiind întrebată dacă extind reţeaua de canalizare de la Stadion Oarda, până la Petrom Oarda a răspuns că primăria nu doreşte extinderea canalizării în zona respectivă, pe motiv că este prea scumpă, cu toate că strada Biruinţei este prinsă în proiectul de extindere canalizare. Păcat de investițiile care se dezvoltă în zona respectivă. Pe scurt: măcar rigolele de scurgere a apelor de ploaie, dacă s-ar putea rezolva; cele relatate pot fi confirmate și de domnul consilier Popa Pavel și de toți locuitorii din Oarda, care sunt nevoiți să circule pe mijlocul șoselei; cele relatate mai pot fi confirmate și de cei de la poliția comunitară, care mai patrulează prin zonă; pentru zona de pe strada Biruinței, cuprinsă între râul Sebeș și Elit Oarda, s-ar impune și o restricție de viteză, deoarece pe șosea se circulă și pietonal și cu autoturisme și cu camioane de 72 de tone.”

Răspuns: „Canalizarea care se execută în prezent în Oarda nu colectează apa pluvială, ci doar apa menajeră. Apa de ploaie trebuie condusă prin şanţuri şi rigole la marginea drumurilor. Este obligaţia locuitorilor din imediata vecinătate a acestora să cureţe şanţurile.”

Întrebare de la: Gabriel Munteanu; Subiect: Persoanele care scormonesc în pubelele pentru depozitarea gunoiului menajer!

„Există vreo reglementare locală care ar putea interzice scormonirea în pubelele pentru gunoi menajer din zonele blocurilor din Alba Iulia? Este cald, iar, deşi cetăţenii aruncă gunoiul menajer în saci de plastic, aceştia sunt ulterior rupţi de către anumite persoane care scormonesc în gunoaie (aceste gunoaie fiind împrăştiate şi în afara zonelor de pubele). Astfel, se generează un miros insuportabil în aceste zone şi există posibilitatea generării unor epidemii. Poliţia locală nu ar putea încerca oprirea unor persoane de a răscoli în gunoaie?”

Răspuns: „Am transmis sesizarea dumneavoastră Poliţiei Locale. Pentru orice sesizări către Poliţia Locală, puteţi accesa numărul de telefon 0258/819096, 24 ore din 24.”

Întrebare de la: Rahaian Amalia Ioana; Subiect: iluminatul public

„Cu 2 zile în urmă, pe o porţiune a străzii Armoniei din Oarda de Jos s-au luat corpurile de iluminat de pe stâlpi,de către angajaţi ai Electrica, fără explicaţii. Cine ne poate lumina în acest caz şi când?”

Răspuns: „Din cauza neplăţii energiei electrice, lămpile au fost demontate. Până la sfârşitul săptămânii, se vor monta corpuri de iluminat.”

Întrebare de la: Un cetăţean; Subiect: întrebare

„Bună, am şi eu o întrebare: De ce nu puneţi semafoare cu leduri sau/şi cu timp. Aşa se va fluidiza mult traficul în oraş. Dacă aveţi de gând să scrieţi că nu sunt bani, mai bine nu scrieţi. O zi bună.”

Răspuns: „Procedurile de achiziţii sunt în curs de derulare. În această săptămână, se va semna contractul, iar modernizarea va începe de săptămâna viitoare.”Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. grigore

    marți, 03.07.2012 at 21:27

    Am fost azi la strandul schit si va intreb de ce nu este un politist acolo deoarece mai multi ROMI injurau ca la usa cortului si ROMANI care arunca pe jos coji de seminte si mucuri de tigara de nu poti pune un prosop pe iarba. Va multumesc anticipat.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Lista țărilor din zona galbenă, actualizată. Persoanele care vin din Spania nu mai intră în carantină. Bulgaria, în zona de risc

Publicat

52 de țări și teritorii sunt incluse „în zona galbenă”, potrivit listei actualizate astăzi de Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Cei care revin din aceste zone trebuie să intre în carantină pentru 14 zile, dar și să prezinte un test PCR negativ pentru a li se permite îmbarcarea în avioane sau autocare.

Faț de ultima situația prezentată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, au ieșit de pe listă Spania și Portugalia,

Cei care se întorc din cele 52 de țări incluse pe listă sunt nevoiți să prezinte și un test negativ PCR, efectuat cu 72 de ore înainte. În caz contrar, nu li se permite îmbarcarea în avion sau în autocar.

Sunt exceptate de la măsura carantinei mai multe categorii care nu prezintă simptome COVID, printre care șoferi, piloți, personal navigant, lucrători transfrontalieri.

De asemenea, testul PCR nu e obligatoriu pentru cei care au efectuat vaccinul, inclusiv rapelul, copiii sub 3 ani sau persoanele care au avut COVID.

Și șoferii care revin în țară cu mașinile personale pot să nu prezinte un test PCR negativ, urmând să fie carantinați pentru 14 zile.

Statele și zonele de risc epidemiologic din noua listă sunt: Cehia, San Marino, Muntenegru, Estonia, Seychelles, Insulele Turks si Caicos, Monaco, Israel, Bahrain, Slovacia, Serbia, Malta, Liban, Slovenia, Letonia, Albania, Iordania, Suedia, Saint Lucia, Andorra, Ungaria, Aruba, Emiratele Arabe Unite, Franța, Luxemburg, Republica Moldova, Palestina, Maldive, Olanda, Italia, Brazilia, Antigua si Barbuda, Puerto Rico, Polonia, Kuweit, Barbados, Austria, Peru, Belgia, Macedonia de Nord, Statele Unite ale Americii, Kosovo, Uruguay, Chile, Spania, Bulgaria, Cipru, Qatar, Lituania, Paraguay, Marea Britanie, Africa de Sud.

În listă a reintrat Bulgaria. Au ieșit Elveția și Portugalia.

Documentul poate fi consultat AICI: Hot 15 și Lista statelor cu risc epidemiologic AICI: Anexa Hot – Lista State cu risc epidemiologic ridicat 04.03.2021

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Anunțul ministrului Raluca Turcan, legat de vârsta de pensionare: Orice român poate ieși la pensie la 70 de ani, dacă vrea

Publicat

p

Orice angajat din România va putea să lucreze, fie în sistemul privat fie în sistemul public, până la vârsta de 70 de ani dacă doreşte. Anunțul legat de vârsta de pensionare a fost făcut vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Botoşani, de ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Potrivit acesteia, vârsta de pensionare nu va fi modificată, însă, în baza unui proiect de act normativ, salariaţii vor avea oportunitatea de a continua să lucreze după împlinirea vârstei de pensionare, în baza unei cereri depuse la angajator.

Ministrul Muncii a făcut precizarea că persoanele care vor lucra în sistemul public nu vor putea cumula pensia cu salariul.

„Proiectul în sine de cumul pensie-salariu la stat are trei principii de bază. Cel mai important principiu este că un angajat în sistemul public sau un angajat în general va avea o oportunitate creată prin această lege de a opta, dacă vrea, să muncească până la 70 de ani.

Vârsta de pensionare rămâne aceeaşi, însă creăm această oportunitate de a lucra, printr-o simplă hârtie înregistrată, ca o opţiune exprimată în scris, până la 70 de ani.

De asemenea, tot ca o oportunitate, cei care sunt astăzi în pensie şi vor să se reangajeze după vârsta de pensionare să poată să o facă, fără nicio problemă sau, dacă optează să se reangajeze, dar peste un an constată că nu îi mai place, nu vrea, nu poate, să poată să se pensioneze din nou. În materie de relaţie pensionar – sistem de ocupare vrem să existe această flexibilitate şi deschidere, până la urmă.

Dacă îţi place şi vrei să munceşti, să poţi să o faci, iar statul să nu intervină, să nu te blocheze. Al treilea principiu este cel al cumulului pensie cu salariul la stat prin care cei care optează să lucreze la stat să nu poată să aibă şi pensie de la stat, dar, atenţie, se referă doar la sistemul public”, a afirmat Raluca Turcan.

Sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

OFICIAL: Elevii din clasele a VIII-a și a XII-a vor merge fizic la școală și în scenariul roșu, până la incidența de 6 la mie

Publicat

scoala nr 9 alba iulia 1

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis vineri seară că elevii din clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a vor merge la școală indiferent de scenariul în care se află localitatea, atâta vreme cât rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile nu depășește 6 cazuri la mia de locuitori.

Astfel, elevii din calsele a VIII-a, a XII-a, de la postliceală și din școlile profesionale vor putea merge fizic la școală în condițiile stabilite prin ordin comun al ministrului educației și al ministrului sănătății, dar numai în zonele unde incidența cumulată la 14 zile nu depășește 6 la mia de locuitori.

Documentul poate fi vizualizat AICI. Decizia este prevăzută la Articolul 3.

„Se abilitează Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății în vederea modificării Ordinului comun nr. 3235/93/04.02.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, în sensul participării fizice la cursuri, a elevilor din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, indiferent de scenariul în care se află localitatea, dar fără a depăși rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile de 6/1.000 de locuitori”, scrie în hotărârea CNSU din ședința de vineri.

Decizia vine după ce ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, s-a adresat direct CNSU în această privință, după ce Ministerul Sănătății nu i-a răspuns.

„De la Ministerul Sănătății am primit doar un acord cu privire la posibilitatea de prezență fizică în cadrul simulărilor pentru examenele naționale, clasa a VIII-a și a XII-a, începând cu 22 martie, respectiv cu 29 martie, a spus Sorin Cîmpeanu la B1TV. Având în vedere urgența determinată de nevoia unei hotărâri cu privire la modul în care merg la școală clasele terminale în scenariul roșu, am înaintat această cerere direct către Comitetul Național pentru Situații de Urgență spre analiză”, a explicat Cîmpeanu.

Sursa: Mediafax

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Incendiu la Zlatna. A luat foc acoperișul unei centrale termice din curtea unui operator economic

Publicat

pompieri-isu-incendiu-noaptea_7

Detașamentul de Pompieri Alba Iulia intervine în cooperare cu Serviciul  Voluntar pentru Situații de Urgență Zlatna pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit vineri seara în incinta unui operator economiv din orașul Zlatna.

Din primele informații incendiul se manifestă la acoperisul unei anexe în care funcționează o centrala termică.

La fața locului au fost trimise trei autospeciale de pompieri.

Au ars aproximativ 10 metri pătrați de acoperiș.

Sursă: ISU Alba

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate