Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

AUDIENŢE ONLINE: Despre ANL, gropi pe asfalt în Ampoi, canalizare şi iluminat în Oarda, amenajări în centru

Publicat

Reprezentanţii Primăriei Alba Iulia au transmis noi informaţii pentru cititorii Alba24 care au formulat întrebări în cadrul secţiunii „Audienţe Online„. Este vorba despre sesizări privind finalizarea celor trei blocuri ANL, funcţionarea tâşnitorilor de apă din oraş, gropi în zona intersecţiei străzilor Tudor Vladimirescu cu Republicii, în cartierul Ampoi, dar şi oportunitatea amenajării şanţurilor de lângă spaţiul de joacă pentru copii din centru, zona Electrica. Alte date au fost oferite privind amenajarea străzii Biruinţei din Oarda cu canalizare, iluminat public pe strada Armoniei din Oarda, dar şi gunoaie împrăştiate de unele persoane, din sacii aruncaţi în pubele.

Întrebare de la: Alexandra; Subiect: ANL-uri

„Când vor fi gata pentru a fi date în folosinţă cele 3 blocuri ANL, pentru care s-a făcut repartiţia la începutul lunii?”

Răspuns: „Finalizarea locuinţelor depinde de ANL Bucureşti şi de constructor. Termenul carene-a fost transmis este sfârşitul lunii iulie”.

Întrebare de la: Dorina Borcau; Subiect: Țâșnitori de pe domeniul public

„Există mai multe ţâşnitori în Alba Iulia, ori noi dar nefuncţionale, ori vechi şi stricate. Vă rog să înlocuiţi ţâşnitorile(în număr de două) din Parcul Cetate,ţâşnitoarea de lângă Casa de Cultură a Studenţilor (Parc Centru)şi pe cea din zona în care vineri se desfăşoară Piaţa Volantă,dacă se poate, pentru că sunt vechi. Ţâşnitorile puse în Şanţurile Cetăţii (una în Şanţurile de Sud, una în cele de Nord)sunt foarte frumoase, dar cea din Şanţul Sudic nu funcţionează. În plus, aţi pus prea puţine ţâşnitori în şanţuri, unde ai nevoie de apă, pe o zi caniculară.

Răspuns: ”Vom sesiza operatorul SC Apa CTTA în vederea revizuirii ţâşnitorilor.”

Întrebare de la: Sergiu; Subiect: Drum spart Ampoi

„De ce, după efectuarea unor lucrări la şosea, nu se mai repară drumul şi trebuie ca maşinile să încetinească până la 5km/oră, ca să treacă peste gropile lăsate în carosabil? Este vorba de intersecţia dintre Bd. Tudor Vladimirescu şi Bd. Republicii, la semafor.”

Răspuns: „Traversările se execută pentru introducerea unor conducte subterane care trebuie verificate ulterior în sistemul creat/conceput. Lucrările de refacere se execută după această verificare.”

Întrebare de la: Mureşan Cristian; Subiect: zona centru

„În centru, în zona parcului pentru copii, şanţul este tot în paragină. Nu se poate curăţa şi să se amenajeze nişte terenuri de baschet, fotbal? Este loc destul, de la pod până în capatul celălalt. Sau nu are legătură primăria cu zona aceea?”

Răspuns: „Orice intervenţie în zonă poate produce surpări ale zidurilor, după cum s-a constatat în urma amenajării lucrărilor de drenare şi de colectare a izvoarelor identificate pe această latură a Cetăţii.”

Întrebare de la: Puican Ştefan; Subiect: Canalizare ape fluviale, trotuare

„Dacă este prevăzută canalizare pe strada Biruinţei, de la Petrom până la Mova Oarda. În urma ploilor, se formează un lac de apă, deoarece nu sunt curăţate canalele de scurgere a apelor de ploaie, firma care lucrează la canalizare în Oarda fiind întrebată dacă extind reţeaua de canalizare de la Stadion Oarda, până la Petrom Oarda a răspuns că primăria nu doreşte extinderea canalizării în zona respectivă, pe motiv că este prea scumpă, cu toate că strada Biruinţei este prinsă în proiectul de extindere canalizare. Păcat de investițiile care se dezvoltă în zona respectivă. Pe scurt: măcar rigolele de scurgere a apelor de ploaie, dacă s-ar putea rezolva; cele relatate pot fi confirmate și de domnul consilier Popa Pavel și de toți locuitorii din Oarda, care sunt nevoiți să circule pe mijlocul șoselei; cele relatate mai pot fi confirmate și de cei de la poliția comunitară, care mai patrulează prin zonă; pentru zona de pe strada Biruinței, cuprinsă între râul Sebeș și Elit Oarda, s-ar impune și o restricție de viteză, deoarece pe șosea se circulă și pietonal și cu autoturisme și cu camioane de 72 de tone.”

Răspuns: „Canalizarea care se execută în prezent în Oarda nu colectează apa pluvială, ci doar apa menajeră. Apa de ploaie trebuie condusă prin şanţuri şi rigole la marginea drumurilor. Este obligaţia locuitorilor din imediata vecinătate a acestora să cureţe şanţurile.”

Întrebare de la: Gabriel Munteanu; Subiect: Persoanele care scormonesc în pubelele pentru depozitarea gunoiului menajer!

„Există vreo reglementare locală care ar putea interzice scormonirea în pubelele pentru gunoi menajer din zonele blocurilor din Alba Iulia? Este cald, iar, deşi cetăţenii aruncă gunoiul menajer în saci de plastic, aceştia sunt ulterior rupţi de către anumite persoane care scormonesc în gunoaie (aceste gunoaie fiind împrăştiate şi în afara zonelor de pubele). Astfel, se generează un miros insuportabil în aceste zone şi există posibilitatea generării unor epidemii. Poliţia locală nu ar putea încerca oprirea unor persoane de a răscoli în gunoaie?”

Răspuns: „Am transmis sesizarea dumneavoastră Poliţiei Locale. Pentru orice sesizări către Poliţia Locală, puteţi accesa numărul de telefon 0258/819096, 24 ore din 24.”

Întrebare de la: Rahaian Amalia Ioana; Subiect: iluminatul public

„Cu 2 zile în urmă, pe o porţiune a străzii Armoniei din Oarda de Jos s-au luat corpurile de iluminat de pe stâlpi,de către angajaţi ai Electrica, fără explicaţii. Cine ne poate lumina în acest caz şi când?”

Răspuns: „Din cauza neplăţii energiei electrice, lămpile au fost demontate. Până la sfârşitul săptămânii, se vor monta corpuri de iluminat.”

Întrebare de la: Un cetăţean; Subiect: întrebare

„Bună, am şi eu o întrebare: De ce nu puneţi semafoare cu leduri sau/şi cu timp. Aşa se va fluidiza mult traficul în oraş. Dacă aveţi de gând să scrieţi că nu sunt bani, mai bine nu scrieţi. O zi bună.”

Răspuns: „Procedurile de achiziţii sunt în curs de derulare. În această săptămână, se va semna contractul, iar modernizarea va începe de săptămâna viitoare.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. grigore

    marți, 03.07.2012 at 21:27

    Am fost azi la strandul schit si va intreb de ce nu este un politist acolo deoarece mai multi ROMI injurau ca la usa cortului si ROMANI care arunca pe jos coji de seminte si mucuri de tigara de nu poti pune un prosop pe iarba. Va multumesc anticipat.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax