Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

AUDIENŢE ONLINE: Despre ANL, programul barurilor, limitări de viteză, canalizare, autorizaţii de construire şi iluminat public


Publicat

Noi răspunsuri de la Primăria Alba Iulia, privind solicitări de informaţii prin „Audienţe Online” despre probleme administrative. Blocurile ANL din oraş sunt în stadiu de finalizare, cu un nou termen de predare la 31 iulie, după care urmează aprobările în Consiliul Local. Au mai fost furnizate date privind respectarea orarului de funcţionare de către barurile amplasate la parterul blocurilor de locuinţe, limitări de viteză pe strada din spatele blocurilor dintre magazinul „Unirea” şi BCR, canalizarea de pe strada Armoniei din Oarda de Jos. De asemenea, puteţi citi detalii privind eliberarea autorizaţiilor de construire, montarea unor cişmele pe strada Mihai Viteazul şi iluminat public pe strada Scărişoara din Miceşti.

Întrebare de la: Costea Partenie; Subiect: ANL

“Vă rugăm să spuneţi o dată anume când se dau apartamentele, să ştim şi noi ce să facem, cumpărăm lemne pt. la iarnă sau nu, că am un copil şi îi trebuie căldura (că stau cu chirie). Vă mulţumim.”

Răspuns: “În 10 iulie 2012 s-a făcut recepţia blocurilor, însă constructorul are de executat unele remedieri, cu termen până la 31 iulie. Repartizarea locuinţelor se poate face doar după semnarea protocolului dintre ANL şi Consiliul Local şi predarea imobilelor către acesta din urmă. În acest moment, nu vă putem oferi o dată exactă în acest sens.”

 

Întrebare de la: Ştefan Luchian; Subiect: Baruri

“Când aveţi de gând să impuneţi respectarea Legii 61/1991 privind: respectarea orarului de funcţionare al barurilor amplasate la parterul blocurilor de locuinţe; eliminarea poluării fonice generate de respectivele baruri; respectarea orelor de linişte între 22.00 şi 6.00. Vă aduc aminte că şi noi suntem plătitori de taxe şi de impozite, nu numai barurile în cauză.”

Răspuns: “Toate barurile au fost atenţionate să respecte programul de linişte, conform Legii 61/2001 republicată. După ora 22.00, Poliţia Municipiului are competenţe de intervenţie în acest sens. Pentru reclamaţii, puteţi apela numărul 112.”

 

Întrebare de la: Andreea Oprea; Subiect: Viteza excesivă

“De când s-a reparat asfaltul din spatele blocurilor dintre Unirea şi BCR, mai toţi şoferii şi taximetriştii care vor să evite semafoarele o iau pe la noi, rulând cu viteză şi de obicei fără să se asigure daca nu sunt copii la joacă. Ţinând cont de faptul că în zonă este şi un parc de joacă, aţi putea instala nişte obstacole (speed bumps), pentru a le limita viteza acestor inconştienţi?”

Răspuns: “Vă mulţumim pentru sesizare. Am luat în considerare cerinţa dumneavoastră şi vom lua măsuri în acest sens.”

 

Întrebare de la: Paşca Maria; Subiect: Canalizare menajeră Oarda de Jos

“Având în vedere faptul că, în Oarda de Jos, pe o anumită zonă, s-a realizat canalizarea menajeră, am o întrebare: Am casă în construcţie şi intenţionez să o locuiesc până cel târziu în toamnă-iarnă, anul acesta. Se află pe strada Armoniei. Canalizarea s-a realizat până la vecinii noştri, aproximativ 150 m distanţă de casa mea. Menţionez faptul că zona respectivă este intravilan şi are PUZ aprobat şi am obţinut autorizatie de construcţie. În consecinţă, doresc să ştiu în ce condiţii şi când pot beneficia şi eu de canalizarea menajeră din zonă?”

Răspuns: “Proiectul de introducere a canalizării s-a realizat în anul 2009. Casa dumneavoastră nu figurează în plan, deoarece la acea dată nu avea încă autorizaţia de construcţie. Acest proiect prevede introducerea reţelei de canalizare numai până la familia vecină, iar din acel punct este necesară extinderea reţelei. În acest sens, vă rugăm să vă adresaţi operatorului Apă CTTA, pentru depunerea documentaţiei în vederea extinderii. Costurile vor fi suportate din buget propriu, deoarece Primăria nu dispune de fonduri la această dată.”

 

Întrebare de la: Mîndroc Filimon Călin; Subiect: Autorizaţii de construire pe strada Dinu Lipatti

“Când se vor da primele autorizaţii de construcţie pe această stradă, având în vedere că sunt deja construite 4 case fără autorizaţie. Având în vedere că există deja un PUZ aprobat, cerem să se intre în normalitate cu aceste aprobări.”

Răspuns: “Autorizaţia de construire se emite în baza documentaţiei pentru autorizarea executării lucrărilor de construcţii, elaborate în condiţiile prezentei legi, în temeiul şi cu respectarea prevederilor documentaţiilor de urbanism, avizate şi aprobate potrivit legii. Procedura de autorizare a executării lucrărilor de construcţii începe odată cu depunerea cererii pentru emiterea certificatului de urbanism, în scopul obţinerii, ca act final, a autorizaţiei de construire şi cuprinde următoarele etape:

– emiterea certificatului de urbanism

– emiterea punctului de vedere al autorităţii competente pentru protecţia mediului pentru investiţiile care nu se supun procedurilor de evaluare a impactului asupra mediului

– notificarea de către solicitant a autorităţii administraţiei publice competente cu privire la menţinerea solicitării de obţinere, ca act final, a autorizaţiei de construire, pentru investiţiile la care autoritatea competentă pentru protecţia mediului a stabilit necesitatea evaluării impactului asupra mediului şi a emis îndrumarul conform legislaţiei privind evaluarea impactului anumitor proiecte publice şi private asupra mediului

– emiterea avizelor şi acordurilor, precum şi a actului administrativ al autorităţii pentru protecţia mediului competente privind investiţiile evaluate din punctul de vedere al impactului asupra mediului

– elaborarea documentaţiei tehnice necesare pentru autorizarea executării lucrărilor de construcţii

– depunerea documentaţiei pentru autorizarea lucrărilor de construcţii la autoritatea administraţiei publice competente

– emiterea autorizaţiei de construire.

 

Întrebare de la: Oana Santa; Subiect: sursă de apă potabilă

“Îmi declin nemulţumirea ca cetăţeană a oraşului că pe toată strada Mihai Viteazul, mai ales în zona pietonală, nu există nici o cişmea stradală. E un mare minus, la fel şi pe bulevardul Transilvaniei. Bine că avem fântâni arteziene şi terase!”

Răspuns: “Proiectantul lucrărilor din zonă nu a prevăzut montarea de cişmele, însă o să analizăm solicitarea dumneavoastră.”

 

Întrebare de la: Bob Emilian; Subiect: Iluminat public

“Am rugămintea de a ne ajuta într-o problemă legată de iluminatul stradal din Miceşti, str. Scărişoara nr. 81A-E. Am făcut o sesizare şi la serviciul din primărie, dar nici azi, după 6 sesizări şi o lună şi jumătate, nu avem curent pe stradă. Am mai sesizat această problemă pe acest site, dar nu am primit răspuns (nu m-am calificat la un răspuns?). Revin cu precizarea că au fost la reparaţii domnii de la ELCO, însă au schimbat becul şi tot nu funcţionează, nefiind defect becul respectiv. Aştept răspuns.”

Răspuns: “Încă nu există un contract semnat cu un operator pentru întreţinerea iluminatului stradal. Procedura de licitaţie este în curs de desfăşurare, de aproximativ 1 an, însă aceasta s-a prelungit datorită contestaţiilor repetate. Momentan, colaborăm cu o firmă, însa partea de întreţinere nu este reglementată contractual. Toate acestea ne împiedică să-i somăm să acţioneze. Vă asigurăm însă că au fost sesizaţi în repetate rânduri cu privire la problema de pe strada Scărişoara.”

 

Întrebare de la: Stanciu Tiberiu; Subiect: iluminat

“Stimate domnule primar,

Felicitări pentru noul mandat. Sper ca după aceste alegeri câştigate să vă aplecaţi şi asupra cererilor cetăţenilor. În acest sens, înainte de alegeri am adresat şi eu o dorinţă. Am primit răspuns şi mi s-a indicat să fac o cerere prin asociaţia de proprietari. Am făcut această cerere, am depus-o la primărie şi tot aştept să se rezolve. Oare se va rezolva? Aştept!”

Răspuns: “Solicitarea dumneavoastră este transmisă spre soluţionare. Datorită volumului mare de muncă, operatorul SC Salprest nu a ajuns în zonă. Însă, în cursul acestei săptămâni se va remedia problema semnalată.”

 Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. Mindroc-Filimon Calin

    luni, 16.07.2012 at 18:14

    Raspunsul nu este concludent.Cele 4(patru)cladiri deja construite pe strada Dinu Lipatti credeti ca nu au avut toata documentatia necesara?Asteptam un raspuns concret nu generalitati.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

4.064 de cazuri noi de COVID, raportate în România, în ultimele 24 de ore

Publicat

În ulitmele 24 de ore, în România, au fost raportate 4.064 de cazuri noi de COVID. Până astăzi, 6 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 824.995 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

754.335 de pacienți au fost declarați vindecați.

Până astăzi, 20.854 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 05.03.2021 (10:00) – 06.03.2021 (10:00) au fost raportate 69 de decese (33 bărbați și 36 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Brăila, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Galați, Gorj, Harghita, Ialomița, Maramureș, Mehedinți, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Suceava, Timiș și București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 10-19 ani, 3 decese la categoria de vârstă 40-49 ani, 4 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 14 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 21 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 26 decese la categoria de peste 80 de ani.

66 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar pentru 3 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 9.306. Dintre acestea, 1.070 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 6.158.995 de teste RT-PCR și 351.100 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 25.191 de teste RT-PCR (14.555 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 10.636 la cerere) și 8.604 teste rapide antigenice.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

ALBA: 90 de noi cazuri de COVID în ultimele 24 de ore. INCIDENȚA la 14 zile, transmisă de DSP Alba

Publicat

În ultimele 24 de ore, în județul Alba s-au înregistrat 90 de noi cazuri de COVID-19, potrivit datelor transmise de DSP Alba, sâmbătă 6 martie. 

De asemenea, DSP Alba a transmis și incidența cazurilor de COVID la 14 zile. De la începutul pandemiei, în județul Alba, 16083 de persoane au fost confirmate pozitiv. Dintre acestea,  14746 au fost declarate vindecate. De asemenea, s-au înregistrat 432 decese.

Vineri, în Alba au fost prelucrat 497 probe (268 la SJU si 229 la DSP). Numărul total de teste efectuate până în prezent în județ a ajuns la 174800

Lista localităților din care provin persoanele confirmate pozitiv

Mediul urban

Alba Iulia 33

Sebeș 10

Aiud 5

Blaj 4

Ocna Mureș 4

Cugir 2

Teiuș 1

Mediul rural

Șona 8

Meteș 3

Unirea 3

Doștat 2

Galda de Jos 2

Pianu 2

Săsciori 2

Valea Lungă 2

Livezile 1

Mihalț 1

Roșia Montană 1

Săliștea 1

Șpring 1

Incidența la 14 zile

JUDETLOCALITATECAZURI LA 1000 DE LOCUITORI IN ULTIMELE 14 ZILE (DEPABD)     
ALBAMIHALŢ7.98     
ALBAŞONA6.40     
ALBADOŞTAT5.87     
ALBAMUNICIPIUL ALBA IULIA4.89     
ALBAUNIREA4.25     
ALBACRICĂU3.49     
ALBALUNCA MUREŞULUI3.48     
ALBAŞPRING3.43     
ALBAMUNICIPIUL SEBEŞ2.89     
ALBAVALEA LUNGĂ2.85     
ALBACRĂCIUNELU DE JOS2.80     
ALBAPIANU2.51     
ALBALIVEZILE2.47     
ALBAŞIBOT2.47     
ALBARĂDEŞTI2.31     
ALBASĂLIŞTEA2.11     
ALBABERGHIN2.09     
ALBARIMETEA2.00     
ALBAORAŞ TEIUŞ1.93     
ALBAOCOLIŞ1.79     
ALBAIGHIU1.71     
ALBAORAŞ OCNA MUREŞ1.64     
ALBAMUNICIPIUL AIUD1.58     
ALBACIUGUD1.53     
ALBAMIRĂSLĂU1.51     
ALBAMETEŞ1.43     
ALBAGALDA DE JOS1.34     
ALBAORAŞ CUGIR1.32     
ALBASÂNTIMBRU1.32     
ALBAMUNICIPIUL BLAJ1.16     
ALBALOPADEA NOUĂ1.15     
ALBASÂNCEL1.15     
ALBANOŞLAC1.10     
ALBABLANDIANA1.09     
ALBASĂSCIORI1.07     
ALBAŞUGAG1.04     
ALBADAIA ROMÂNĂ0.96     
ALBACIURULEASA0.87     
ALBAORAŞ ABRUD0.76     
ALBAORAŞ ZLATNA0.76     
ALBAVADU MOŢILOR0.74     
ALBABISTRA0.66     
ALBAGÂRDA DE SUS0.65     
ALBAVIDRA0.65     
ALBAROŞIA DE SECAŞ0.62     
ALBACERGĂU0.61     
ALBASOHODOL0.59     
ALBAVINŢU DE JOS0.54     
ALBAHOREA0.51     
ALBAALBAC0.50     
ALBACÂLNIC0.50     
ALBAGÂRBOVA0.47     
ALBABUCERDEA GRÂNOASĂ0.44     
ALBAORAŞ CÂMPENI0.41     
ALBAJIDVEI0.38     
ALBAROŞIA MONTANĂ0.36     
ALBALUPŞA0.34     
ALBAORAŞ BAIA DE ARIEŞ0.26     
ALBAALMAŞU MARE0.00     
ALBAARIEŞENI0.00     
ALBAAVRAM IANCU0.00     
ALBABUCIUM0.00     
ALBACENADE0.00     
ALBACERU-BĂCĂINŢI0.00     
ALBACETATEA DE BALTĂ0.00     
ALBACUT0.00     
ALBAFĂRĂU0.00     
ALBAHOPÂRTA0.00     
ALBAÎNTREGALDE0.00     
ALBAMOGOŞ0.00     
ALBAOHABA0.00     
ALBAPOIANA VADULUI0.00     
ALBAPONOR0.00     
ALBAPOŞAGA0.00     
ALBARÂMEŢ0.00     
ALBASĂLCIUA0.00     
ALBASCĂRIŞOARA0.00     
ALBASTREMŢ0.00     
TOTAL 2.34    

 

Citeste mai mult
Publicitate

BLAJ

Doi tineri din Blaj au bătut o bătrână și i-au furat 30 de litri de vin. Cum au fost prinși de polițiști și pedeapsa primită

Publicat

hoti

Un tânăr și un minor din Blaj au fost condamnați la închisoare cu executare după ce au tâlhărit o bătrână de 81.

După ce au batut-o cu salbaticie i-au furat acesteia 30 de litri de vin și 700 de lei. Bătrâna a avut nevoie de peste 60 de zile de îngrijiri medicale. 

Unul dintre cei doi tâlhari a fost identificat după urmele de încălțăminte pe care le-a lasat în noroi, la locul faptei, urme ce erau identice cu încălțările pe care le purta la momentul în care a fost prins.

Aceștia au fost judecați de magistrații Judecătoriei Blaj, iar decizia a venit pe data de 18 februarie, însă în urmă cu câteva zile, motivarea judecătorilor a fost făcută publică.

Ce s-a întâmplat

În noptea de 4 spre 5 mai 2020, cei doi tineri au sarit gardul în curtea bătrânei și s-au dus direct la pivnița acesteia. Acolo cu un cuțit au încercat să spargă încuietoarea dar nu au reușit, deoarece cuțitul s-a rupt. Au luat alt cuțit din bucătăria femeii și au reușit să deschidă ușa la pivniță.

De acolo au furat aproximativ 30 de litri de vin, îmbuteliat în 5-6 PET-uri de plastic.

Apoi, ”inculpații au spart un geam dinspre curte, aflat în imediata apropiere a ușii de acces în casa de locuit, cu intenția de a deschide ulterior ușa de acces, moment în care au fost surprinși de către persoana vătămată care a deschis ușa din interior”, se arată în motivarea instanței din Blaj.

În acel moment cei doi i-au aplicat bătrânei mai multe lovituri puternice cu pumnii în zona feței.

”În continuare inculpații au răvășit lucrurile prin mai multe dulapuri după care de pe polița unui dulap din camera folosită de persoana vătămată, au sustras suma de aproximativ 700 lei și au părăsit locuința, și apoi, curtea și grădina, prin același loc prin care au pătruns în interior”, se mai arată în documentul citat.

Femeia a fost găsită în stare de șoc, de către rude, în dupăamiaza zilei de 5 mai.

Aceasta a fost transportată la spital, unde medicul legist a concluzionat că are nevoie de cel puțin 60-70 de zile de îngrijiri medicale.

Cum au fost prinși cei doi tâlhari

La scurt timp după ce rudele au anunțat poliția, de la fața locului, polițiștii criminaliști au prelevat mai multe probe, printre care și câteva urme de încălțăminte.

După ce au întocmit un cerc de suspecți, polițiștii au mers la unul dintre cei doi tâlhari. L-au găsit pe aceasta, într-o casă dintr-o zonă în care locuiesc mai multe persoane de etnie romă. Tânărul se afla în pat, iar langă pat, un bidon de vin.

Când polițiștii l-au întrebat de une provine vinul acesta a recunoscut că l-a luat din pivnița bătrânei.

Apoi, acesta i-a condus pe polițiști la cel de al doilea făptaș. Acolo, oamenii legii au descoperit o pereche de încălțăminte care se potrivea cu urmele lasate în curtea bătrânei.

Aceștia și-au recunoscut fapta și au fost acuzați și judecați pentru tâlhărie calificată.

Pentru fapta lor, unul dintre cei doi, Romeo L., a primit doi ani de închisoare, iar minorul, Ș.D., a primit un an de detenție într-un centru pentru minori.

De asemenea au mai fost obligați la plata unor cheltuieli de judecată.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Un spărgător de apartamente care a dat trei ”lovituri” în Alba Iulia, arestat preventiv. Cum a acționat și ce a reușit să fure

Publicat

mascati, politie

Un bărbat de 36 de ani, din județul Timiș, a fost arestat preventiv la cererea procurorilor fiind suspect că a spart trei apartamente din Alba Iulia și ar fi sustras bani și bijuterii. Prejudiciul total se ridică la peste 83.000 de lei.

Mai mult de atât, acesta ar fi spart și un apartament din Iași, folosind același mod de operare. Acum polițiștii încearcă să afle dacă bărbatul a mai dat și alte lovituri. Momentan, acesta va sta în arest preventiv, pentru 30 de zile. 

Potrivit IPJ Alba, la data de 4 martie 2021, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un bărbat de 36 de ani, din comuna Voiteg, județul Timiș, care este bănuit de săvârșirea a 3 fapte de furt din apartamente situate pe raza municipiului Alba Iulia.

În sarcina acestuia s-a reținut faptul că, în perioada iulie – noiembrie 2020, folosindu-se de chei potrivite sau mincinoase, ar fi pătruns în 3 apartamente din Alba Iulia, în timp ce proprietarii acestora nu erau acasă și ar fi sustras bani și bijuterii, în valoare totală de 83.000 de lei.

Individul a fost identificat și reținut, cu sprijinul polițiștilor de investigații criminale din municipiul Iași, imediat după ce, folosind același mod de operare, ar fi sustras, dintr-un apartament din municipiul Iași, peste 37.000 de lei.

Asupra sa au fost găsite mai multe chei, ustensile și dispozitive folosite la deschiderea ușilor precum și bani.

Pe data de 5 martie, magistrații Judecătoriei Alba Iulia au admis propunerea procurorilor și au dispus arestarea preventivă a bărbatului pe o perioadă de 30 de zile.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate