Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

AUDIENŢE ONLINE: Despre calitatea apei la robinet în Alba Iulia, reparaţii la fântâna arteziană din Cetate şi reclamaţii la adresa unui bar

Publicat

Informaţiile transmise miercuri de reprezentanţii Primăriei Alba Iulia se referă la sesizări ale cititorilor Alba24 prin intermediul ssecţiunii „Audienţe Online” privind necesitatea remedierii unor nereguli administrative: reparaţii pe strada Energiei, la fântâna arteziană de  lângă Biserica „Sf. Ecaterina”, apă murdară la robinet şi nerespectarea programului de funcţionare a unui bar din Cetate.

Întrebare de la: Dorina Borcau; Subiect: Groapa

„În urmă cu ceva timp, am postat o rugăminte în care ceream să fie copertată o groapă de pe str. Energiei. Mi-aţi respectat dorinţa şi vă mulţumesc, căci, în doar 5 zile de la sesizare, problema era rezolvată. Ar mai fi o problemă, tot pe str. Energiei: în faţa intrării de pe Energiei, în curtea Grădiniţei 12, s-au format două gropi, nu adânci, dar mari. Le puteţi <plomba>”?

Răspuns: „Vă mulţumim pentru sesizare. În perioada următoare, vor fi plombate şi cele două gropi.”

 

Întrebare de la Nistor Marius; Subiect: Fântâna arteziană

„Revin cu problema de la fântâna arteziană din parcul din faţa Bisericii <Sf. Ecaterina>, care, deşi funcţionează toate ţâşnitorile, funcţionează haotic, o ţâşnitoare în stânga, una în dreapta, cred că ar trebui reglată, deoarece udă şi trecătorii din parc.”

Răspuns: „Vă mulţumim pentru sesizare. Ieri, 31.07.2012, s-a remediat problema semnalată.”

 

De la: Marian Voicu; Subiect: Rugăminte adresată Poliţiei Locale de a-şi face datoria şi de a respecta legea

„Vă rog să impuneţi, prin Poliţia Locală, respectarea programului de funcţionare al cafenelei Tendresse Caffe de vizavi de magazinul Orange Shop. În fiecare seară, acest bar funcţionează cel puţin până la orele 23.30, iar, sâmbăta şi duminica, chiar până la orele 1.00-2.00, din noapte.

Solicit acest lucru deoarece, în conformitate cu prevederile Legii nr. 155 din 12 iulie 2010 – Legea poliţiei locale, această structură platită din bani publici, ESTE OBLIGATĂ, la următoarele:

Art. 6 – În domeniul ordinii şi liniştii publice, precum şi al pazei bunurilor, poliţia locală are următoarele atribuţii:

i) constată contravenţii şi aplică sancţiuni pentru nerespectarea normelor legale privind convieţuirea socială stabilite prin legi sau acte administrative ale autorităţilor administraţiei publice centrale şi locale, pentru faptele constatate în raza teritorială de competenţă;

art. 9 în domeniul protecţiei mediului, poliţia locală are următoarele atribuţii:

b) sesizează autorităţilor şi instituţiilor publice competente cazurile de nerespectare a normelor legale privind nivelul de poluare, inclusiv fonică;

art. 10 în domeniul activităţii comerciale, poliţia locală are următoarele atribuţii:

a) acţionează pentru respectarea normelor legale privind desfăşurarea comerţului stradal şi a activităţilor comerciale, respectiv a condiţiilor şi a locurilor stabilite de autorităţile administraţiei publice locale;

f) verifică respectarea prevederilor legale privind orarul de aprovizionare şi funcţionare al operatorilor economici;

k) verifică şi soluţionează, în condiţiile legii, petiţiile primite în legătură cu actele şi faptele de comerţ desfăşurate în locuri publice cu încălcarea normelor legale;

l) constată contravenţii şi aplică sancţiuni pentru încălcarea normelor legale specifice realizării atribuţiilor prevăzute la lit. a) – j), stabilite în sarcina autorităţilor administraţiei publice locale.

Am detaliat unele dintre obligaţiile legale ale Poliţiei Locale, datorită faptului că această structură trebuie să acţioneze fără a fi sesizată de către cetăţeni! Aştept rezultate. ”

Răspuns: „Poliţiştii locali care efectuează serviciul de patrulare în zona la care faceţi referire în sesizarea cu privire la programul de funcţionare al localului Tendresse Caffe s-au deplasat la faţa locului. unde au luat legătura cu administratorul barului, Ofelia Crişan. Din verificările efectuate rezultă faptul că barul are program de funcţionare până la ora 23.00, doamna administrator fiind avertizată că, în cazul în care ora de închidere nu va fi respectată, urmează să fie luate măsurile ce se impun.

La ora şi data efectuării controlului, respectiv 31.07.2011 ora 22.00, poliţiştii locali nu au constatat ca în zonă să fie deranjată ordinea şi liniştea publică. Patrulele ce efectuează serviciul în zonă vor efectua verificări periodice în ceea ce priveşte atât menţinerea ordinii şi liniştii publice, cât şi respectarea programului de funcţionare.”

 

Întrebare de la: Cristea Ignat; Subiect: loc de joacă

„Locuiesc pe strada Craivei, din faţă de la fabrica de covoare; de ce nu se face şi la noi în zonă un loc de joacă la copii?”

Răspuns: „În acest moment, Primăria nu deţine în proprietate un teren care să fie destinat acestui tip de activitate, însă solicitarea dumneavoastră rămâne în atenţia noastră.”

 

De la: Radu Călin; Subiect: Apa murdară

„În ultimele 6 luni, a curs la robinete apă maronie de cel puţin 7 ori. Cu această apa trebuie să facem baie, să spălăm rufe şi chiar să o bem sau să facem mâncare. În iarnă nu o să se mai încălzească apa în centralele de apartament, deoarece vasele sunt pline de mâl şi o să trebuiască să le curăţăm pe banii noştri. Vi se pare normal aşa ceva?”

Răspuns: „Din cauza caniculei şi secetei din această vară, a crescut consumul de apă de la 80-90 litri/secundă, în mod normal, la 150-160 litri/secundă. S-a dublat viteza de drenare a apei şi din această cauză apa îşi schimbă aspectul. Încă mai există ţevi de oţel în oraş. Nu au fost înlocuite toate cu ţevi de polietilenă şi acestea sunt responsabile de acele depuneri pe care le vedem în apă. Zilnic, se fac purjări pentru a limpezi apa.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

6 Comentarii

6 Comentarii

  1. Alina

    miercuri, 01.08.2012 at 14:45

    oare cat timp mai dureaza situatia asta sa mergi acasa sa dai drumul la robinet si sa vina apa maro…..sa nu poti face mancare, baie, sa speli un vas…sa vezi cum malul din apa se depune pe ghiuvete, in centrale, bazine de la wc, care necesita curatare …si asta ” din cauza caniculei si secetei”…anul trecut nu a fost canicula si la fel s-a intamplat….noroc cu canicula…..

  2. Marian Voicu

    miercuri, 01.08.2012 at 16:43

    Multumesc pentru raspuns. Dar astept si rezultate.
    Inca un aspect – zilele trecute raspundeati unui alt cetatean ca programul de patrulare al Politiei Locale este de pana la orele 22. Atunci cum va putea Politia Locala sa constate daca respectivul local respecta programul de functionare (care nu poate depasi orele 23) ??? Vor veni inafara orelor de program al Politiei Locale ??? Daca este asa, inseamna ca agentii locali vor face munca voluntara. Bravo !!!!!!!

  3. Marian Voicu

    miercuri, 01.08.2012 at 16:47

    Iata si extrasul din articolul care dovedeste ca raspunsurile date de Politia Locala difera de la o zi la alta – ma refer la programul de lucru al Politiei Locale.
    Întrebare de la: Bogdan Mihaela; Subiect: dreptul la linişte

    „Locuiesc în blocul cu 4 etaje de deasupra cinematografului Dacia (Cetate). În fiecare noapte, pe la ora 24.00-2.00, nu avem parte de linişte, din cauza maşinilor care fac un adevărat raliu la rondou. Mai mult de atât, nu am văzut vreodată să mai stea aşa, din când în când, câte un echipaj de poliţie prin zonă, să patruleze. Într-un cuvânt, este revoltător ce pot să facă oamenii aceia, si noi să nu putem face nimic.”

    Răspuns: „Efectivele Poliţiei Locale acoperă zona la care faceţi referire doar până la ora 22.00. După această oră, intervin efectivele Poliţiei Municipiului Alba Iulia.”

    Si inca ceva – daca Politia Locala are program doar pana la orele 22.00, sa redirectioneze3 sesizarea mea catre organele competente, respectiv Politia Municipiului Alba Iulia.
    O ultima sugestie – cand agentii locali se deplaseaza la o sesizare, sa isi caute martori printre cei care frecventeaza barul in momentul respectiv, nu printre cei care au sesizat nerespectarea legii. Dupa ce ca acestia din urma sunt obligati sa suporte deranjul provocat de barurile respective, mai trebuie sa stea si treji vreo 30 – 45 minute pana agentii locali binevoiesc sa se deplaseze in teren

  4. bun platnic

    joi, 02.08.2012 at 07:51

    astia cu apa lor trebuie dati in judecata din trei motive: calitatea necorespunzatoare a apei, marirea nejustificata a preturilor, taierea abuziva a apei! Legat de acest ultim aspect, ma refer la blocurile de locuinte. Indiferent daca locatarii si-au tras instalatie pe casa scarii cu apometrele la usa sau nu… daca pe scara respectiva sunt rau platnici, se taie apa la toata scara!!! M-am saturat ca noi bunii platnici sa suferim din cauza gunoaielor umane care paraziteaza si nu-si fac datoria de cetatean. Daca prin taierea asta abuziva a apei, compania de apa crede ca NOI bunii platnici ne certam cu vecinii rai platnici se inseala! Nu suntem nici recuperatorii companiei de apa, nici organe de lege abilitate in recuperarea datoriilor. SPER ca o autoritate locala se va sesiza si va lua masuri impotriva acestei companii abuzive care este apa ctta!

  5. NISTOR MARIUS

    vineri, 03.08.2012 at 11:56

    Revin cu fintana arteziana din Parcul Sf.Ecaterina din Cetate ,s-a rezolvat „NU”,daca asta inseamna reparatie,sa dai drumul la trei tasnitori iar 7 doar sa „palpaie” imi pare rau .Pacat de banul public.Nu stiu,cel care se ocupa este un incompetent,niciodata nu a functionat bine.Inca ceva in fata Bisericii este un aparat de stropit gazonul(dimineata) care tasneste exact in sus,ar trebui remediat.

  6. Anonymous Rx89

    vineri, 27.11.2015 at 18:09

    Cat timp Budacu este sef la Apa CTTA Alba veti avea calitate proasta la apa si pret mare. El este MAFIA cu salar de 80 milioane pe luna

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax