Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

AUDIENŢE ONLINE: Despre cartierul Orizont, întreţinerea unei străzi private şi Şanţurile Cetăţii în zona Nicolae Bălcescu


Publicat

Noi răspunsuri de la Primăria Alba Iulia pentru întrebări adresate la secţiunea „Audienţe Online”. Sunt transmise precizări privind administrarea cartierului Orizont, întreţinerea străzii private Humuleşti,  amenajări pe strada Decebal şi în Şanţurile Cetăţii din apropierea străzii Nicolae Bălcescu.

Întrebări de la: Alba Cosmin. Subiect: Cartier Orizont

“Cartierul Orizont are sau nu are PUZ-ul aprobat? În cazul în care are, vă rugăm să vă ocupaţi de acest cartier, la fel ca de oricare altul. În special pentru că şi noi plătim taxele şi impozitele locale la Primăria Alba Iulia, nu unui investitor privat.”

“Locuitorii din cartierul Orizont trebuie să achite taxele şi impozitele la Primăria Alba Iulia sau la un investitor privat? Nu prea sunt lămurit. Sper că nu am plătit în mod eronat până acum.”

“Locuitorii din cartierul Alba Iulia trebuie să achite taxele şi impozitele locale la un investitor privat sau la Primăria Alba Iulia? Pentru că am înţeles că Primăria Alba Iulia, adică a tuturor locuitorilor din municipiul Alba Iulia, în cartierul Orizont nu investeşte. Mai trebuie să achit taxele si impozitele locale anul viitor?”

“La stadionul din Miceşti, din cauza inteligenţilor de la Hidroelectrica Sebeş, a apărut o gaură în asfalt. cartierul Orizont prin bunavoinţa cui va fi repus în legătură cu lumea aşa zis civilizată? Nu avem pe unde să ieşim din cartier pentru a munci şi implicit plăti taxele şi impozitele locale?”

Răspuns: “Gropile apărute în urma lucrărilor efectuate de cei de la Hidroelectrica Sebeş sunt în sarcina lor să le refacă. Vom insista în continuare pentru refacerea acestora.

Impozitele şi taxele pe proprietate se plătesc în orice stat civilizat, nu doar în Alba Iulia. Acestea au mai multe destinaţii, nu doar pentru reabilitarea drumurilor din zona locuinţei. Sumele încasate din aceste taxe sunt oricum mult mai mici decât costurile reale de reabilitare a drumurilor. PUZ-ul cartierului Orizont este aprobat. În baza acestuia s-au eliberat autorizaţiile de construire pentru locuinţe. Acest PUZ va fi relaţionat cu celelalte zone ale municipiului în cadrul noului PUG.”

 

De la: Locuitori ai străzii Humuleşti şi George Ciama. Subiect: Amenajare stradă

“Câțiva locuitori din Alba Iulia, strada Humulești (zona Arex) doresc să afle din partea municipalității cine se obligă să întrețină această stradă, în condițiile în care strada este proprietatea a două persoane. Știm că un mod legal de a se amenaja această stradă este de a o dona Primăriei, dar proprietarii nu doresc acest lucru și nici să o vândă la un preț modic pentru ca noi locuitorii străzii să o putem dona Primăriei, deci ce este de făcut? Vă menționăm că până în prezent strada a fost întreținută de o parte din locuitori, chiar și pe timp de iarnă, când ninsorile au fost abundente a fost necesară intervenția locuitorilor cu lopata pentru a desfunda drumul; totuși, suntem în secolul XXI și suntem locuitori ai municipiului, reședință de județ.”

Răspuns: “Din păcate nu avem nici o posibilitate de a interveni pe o proprietate privată. Conform Ordonanţei 43/1997 privind Regimul Juridic al Drumurilor, administrarea drumurilor de utilitate privată se face de către deţinătorii acestora. Autoritatea locală nu poate investi din bugetul local pentru acestea.”

 

Întrebare de la: Popa Andreea. Subiect: str. Decebal

„ Când se asfaltează sau măcar se acoperă gropile de pe strada Decebal? Sunt instituţii importante acolo (poşta, serviciul social), iar oamenii şi maşinile trebuie să treacă prin gropi adânci de 10-20 cm (să vedeţi cum arată când plouă).”

Răspuns: “Zona la care faceţi referire face parte din PUZ Zona Centrală, care afectează proprietăţi private aflate încă în litigiu. De aceea încă nu putem interveni. Însă vom putea executa lucrări de întretinere (reparare/plombare) a gropilor.”

 

Întrebare de la: Muntean D. Subiect: Şanţurile din Caroline şi altele

“Aţi făcut Cetatea foarte frumoasă, însă vă întreb dacă în anul 2013 se va amenaja şi şanţurile paralele cu str. Nicolae Bălcescu, ne-am săturat să vedem numai parcele cu legume şi buruieni, unele lucrate, altele nu prea. De asemenea, vă întreb dacă este corect ca unii cetăţeni să îşi îngroape câinii chiar deasupra şanţului – vedeţi cimitir cu lumânări chiar în partea dreaptă cum urcaţi pe cărarea de la izvorul din faţa blocurilor de pe str.N. Bălcescu. Vă rugăm, cu ajutorul celor cărora le daţi ajutor social să curăţaţi acea zonă de lumânări şi cadavre.”

Răspuns: Am analizat această problemă şi s-a facut un studiu pentru amenajarea unei circulaţii pietonale în jurul Cetăţii, însă aceasta nu poate fi amenajată fără consolidarea/ reconstruirea/ restaurarea zidurilor. Acestea sunt extrem de costisitoare şi imposibil de a fi susţinute din Bugetul Local. Nu putem promite că în 2013 se va realiza acest obiectiv.

Referitor la îngroparea câinilor în zonă, dacă aveţi date concrete, vă sugerăm să sesizaţi Garda de Mediu.”

Foto: arhivăȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

5 Comentarii

5 Comments

 1. alex

  miercuri, 07.11.2012 at 01:31

  nu se mai poate cu cartierul orizont. care e smecheria cu cartierul orizont??? stabilim o chestie care sa ramana valabila? cartierul orizont e o mizerie !!! punct. p.s. suntem localitatea cu cele mai multe propietati private aflate pe un domeniu de uz public?

 2. cristian

  miercuri, 07.11.2012 at 01:58

  D-le Cosmin din Alba,aceleasi intrebari le-am pus si eu celor de la Primarie referitor la cartierul Orizont.Se primesc raspunsuri ce genul:in conformitate cu legea,este prevazut in viitor,etc.Adica chestii abstracte,fara substanta.TREBUIE SA NE OBISNUIM CU IDEEA CA ATAT TIMP CAT HAVA VA FI PRIMAR IN ALBA IULIA NU SE VA FACE NIMIC IN ACEL CARTIER PENTRU CA ESTE CERTAT CU MIRCEA TRIFU!INITIATORUL PROIECTULUI ORIZONT!E ATAT DE SIMPLU!NU?PENTRU EI SI ATAT DE AIUREA PENTRU NOI!CEI CARE LOCUIM ACOLO SI PLATIM TAXE SI IMPOZITE CA HAVA SA ISI POATA LUA SALARIUL?E REA VOINTA!CREDE-TI-MA.

 3. elena

  miercuri, 07.11.2012 at 17:52

  In ce condtii se preia o strada privata de catre primarie?

  • omulet

   miercuri, 07.11.2012 at 20:34

   Din cate stiu eu,trebuie ca propietarul strazii sa solicite primariei ca acea strada sa treaca din domeniul privat,in cel public.

 4. cristian

  joi, 08.11.2012 at 00:37

  Oameni buni fara o presiune constanta la Primarie din partea locuitorilor cartierului NU SE VA FACE NICIODATA NIMIC ACOLO,EGAL CA ESTE IN PROPRIETATEA PRIMARIEI SAU NU.Ce nu intelegeti?Pana la urma despre asta e vorba.Exista probleme mari intre Trifu si Hava, care se revarsa asupra noastra.Ffff simplu.Am luat o mare teapa toti cei care am cumparat de la Trifu,cu buna credinta sperand la un cartier linistit si modern,asa cum fiecare ne-am i aginat

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în ALBA până duminică, de alegeri. Cât de mult cresc temperaturile. Prognoza meteo de weekend, 4-6 decembrie

Publicat

soare

Vremea se încălzește în următoarele trei zile în județul Alba. Meteorologii anunță temperaturi maxime de 10-11 grade Celsius.

Va fi vreme cu nori și soare, iar minimele nu vor mai fi negative, cu excepția nopții de duminică.

La munte, vor fi maxime de 6 grade la Oașa și 8 grade la Arieșeni.

Vă prezentăm prognoza meteo în localități din județul Alba, în perioada 4-6 decembrie:

Vineri, 4 decembrie

Alba Iulia: minime de 1 grad Celsius, maxime de 8 grade Celsius; nori și soare

Sebeș: minime de 1 grad Celsius, maxime de 8 grade Celsius; nori și soare

Șugag: minime de 2 grade Celsius, maxime de 7 grade Celsius; nori și soare

Oaşa: minime de 0 grade Celsius, maxime de 6 grade Celsius; nori și soare

Aiud: minime de 1 grad Celsius, maxime de 9 grade Celsius; nori și soare

Blaj: minime de 1 grad Celsius, maxime de 9 grade Celsius; nori și soare

Ocna Mureş: minime de 2 grade Celsius, maxime de 9 grade Celsius; nori și soare

Zlatna: minime de 3 grade Celsius, maxime de 9 grade Celsius; nori și soare

Abrud: minime de 2 grade Celsius, maxime de 9 grade Celsius; nori și soare

Cîmpeni: minime de 2 grade Celsius, maxime de 9 grade Celsius; nori și soare

Arieşeni: minime de 1 grad Celsius, maxime de 8 grade Celsius; nori și soare

Cugir: minime de 1 grad Celsius, maxime de 8 grade Celsius; nori și soare

Sâmbătă, 5 decembrie

Alba Iulia: minime de 0 grade Celsius, maxime de 8 grade Celsius; nori și soare

Sebeș: minime de 0 grade Celsius, maxime de 8 grade Celsius; nori și soare

Șugag: minime de 1 grad Celsius, maxime de 8 grade Celsius; nori și soare

Oaşa: minime de -1 grad Celsius, maxime de 6 grade Celsius; nori și soare

Aiud: minime 0 grade Celsius, maxime de 9 grade Celsius; nori și soare

Blaj: minime de 0 grade Celsius, maxime de 9 grade Celsius; nori și soare

Ocna Mureş: minime de 2 grade Celsius, maxime de 10 grade Celsius; nori și soare

Zlatna: minime de 3 grade Celsius, maxime de 10 grade Celsius; nori și soare

Abrud: minime de 2 grade Celsius, maxime de 9 grade Celsius; nori și soare

Cîmpeni: minime de 2 grade Celsius, maxime de 9 grade Celsius; nori și soare

Arieşeni: minime de 0 grade Celsius, maxime de 8 grade Celsius; nori și soare

Cugir: minime de 0 grade Celsius, maxime de 8 grade Celsius; nori și soare

Duminică, 6 decembrie

Alba Iulia: minime de -2 grade Celsius, maxime de 9 grade Celsius; predominant noros

Sebeș: minime de -2 grade Celsius, maxime de 9 grade Celsius; predominant noros

Șugag: minime de 0 grade Celsius, maxime de 8 grade Celsius; predominant noros

Oaşa: minime de -3 grade Celsius, maxime de 6 grade Celsius; predominant noros

Aiud: minime de -1 grad Celsius, maxime de 9 grade Celsius; predominant noros

Blaj: minime de -1 grad Celsius, maxime de 9 grade Celsius; predominant noros

Ocna Mureş: minime de -1 grad Celsius, maxime de 9 grade Celsius; predominant noros

Zlatna: minime de 2 grade Celsius, maxime de 11 grade Celsius; predominant noros

Abrud: minime de 1 grad Celsius, maxime de 9 grade Celsius; predominant noros

Cîmpeni: minime de 1 grad Celsius, maxime de 9 grade Celsius; predominant noros

Arieşeni: minime de -1 grad Celsius, maxime de 8 grade Celsius; predominant noros

Cugir: minime de -2 grade Celsius, maxime de 9 grade Celsius; predominant noros

sursa: accuweather.com

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Desfacerea și comercializarea băuturilor alcoolice, INTERZISE pe durata alegerilor, în zona secțiilor de votare din Alba Iulia

Publicat

Desfacerea și comercializarea băuturilor alcoolice în zona secțiilor de votare din Alba Iulia a fost interzisă duminică, pe durata desfăşurării alegerilor în spaţiul de protecţie al fiecărei secţii de votare, prin dispoziție a primarului Gabriel Pleșa.

Dispoziția nr. 1409 privind interzicerea comercializării și consumului de băuturi alcoolice în ziua de 6 decembrie 2020, pe durata desfășurării alegerilor în spațiul de protecție al fiecărei secții de votare:

Art. 1 Se interzice în data de 6 decembrie 2020 între orele 07,00 – 21,00 desfacerea și comercializarea băuturilor alcoolice, pe o rază de 500 metri, în afara localurilor secțiilor de votare din municipiul Alba Iulia.

Art. 2 Prezenta dispoziție poate fi contestată conform prevederilor Legii nr. 554 / 2004- Legea contenciosului administrativ, cu modificările și completările ulterioare.

Art.3 Direcția Poliția Locală Alba Iulia din aparatul de specialitate a primarului municipiului Alba Iulia va duce la îndeplinire prevederile dispoziției.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Radu Marcel Tuhuț, de la Primărie, la Parlament. Cine este candidatul PSD care ocupă primul loc pentru Camera Deputaților

Publicat

Candidatul PSD Alba la Camera Deputaților, Radu Marcel Tuhuț, a vorbit într-un interviu acordat Alba24 despre planurile sale pentru județul Alba, dar și despre realizările sale de până acum, în calitate de primar al comunei Ciuruleasa.

Acesta a spus că modernizarea drumurilor din Munții Apuseni este esențială pentru investitori și pentru turism și și-a prezentat viziunea asupra principalelor teme care privesc județul.

Nu a evitat nici întrebările ”grele” pentru un social-democrat: cele legate de vaccinare și de pensiile parlamentarilor.

De asemenea, a răspuns la întrebarea dacă după alegeri se va retrage pentru a-i lăsa locul la Camera Deputaților lui Ioan Dîrzu, în prezent pe locul al doilea a listei PSD la alegerile parlamentare din 2020.

Radu Marcel Tuhuț

candidat pentru Camera Deputaților, primul loc pe lista de la Alba

Vârstă: 50 de ani

Profesie: jurist

Primul loc de muncă: electrician la Combinatul Minier de la Roșia Poieni

Actualul loc de muncă: primarul comunei Ciuruleasa

Ultima școală absolvită: Drept la Universitatea „Lucian Blaga“ din Sibiu (2007)

– Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – Organizația Județeană Alba

– Executat de SC INDEPENDENT SRL – portal https://alba24.ro/

– CUI mandatar financiar județean 11200020

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Traficul rutier a fost DESCHIS pe lotul 1 al Autostrăzii A10, între Sebeș și Alba Iulia

Publicat

Primii șoferi au putut circula pe Lotul 1 al Autostrăzii A10 Sebeș – Turda, între Sebeș și Alba Iulia, începând de joi seara. Reprezentanții CNAIR au surprins pe o filmare aeriană nodul Alba Iulia Nord deschis sub trafic.

Reamintim faptul că Lotul 1 al Autostrăzii A10 Sebeș – Turda a fost deschis oficial joi, pe o porțiune de 14,8 km din cei 17 km ai tronsonului, în prezența ministrului Transporturilor, Lucian Bode.

Vezi și LIVE VIDEO: Prima deplasare pe Lotul I al Autostrăzii Sebeș-Turda, înainte de inaugurare. Cum arată tronsonul de drum

Tronsonul pe care se poate circula de joi este între Nodul Rutier Sebeș (legătura cu DN 1 prin bretelele 5 și 6), nodul Rutier Alba Iulia Sud (complet) și Nodul Rutier Alba Iulia Nord (bretelele 1, 2 și 3).

Circulația este permisă pe două benzi pe fiecare cale între km 0+000 și km 14+800, unde traficul este deviat pe sensul Turda – Sebeș (pe pasaj cale ferată) pe 700 metri (conexiune cu DN1).

Vezi și LIVE VIDEO: DECLARAȚII și explicații la deschiderea Lotului I al Autostrăzii Sebeș-Turda. Este prezent ministrul Transporturilor

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate