Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

AUDIENŢE ONLINE: Despre deschiderea unor supermarketuri în Alba Iulia, iluminat în zona Schit şi amenajări stradale

Publicat

market

Reprezentanţii Primăriei Alba Iulia au furnizat răspunsuri unei noi serii de întrebări adresate la „Audienţe Online” pe Alba24. Este vorba despre oportunitatea deschiderii unor supermarketuri în Alba Iulia, proiectoare de iluminat în zona Schit şi amenajări stradale pentru reţeaua de canalizare pe strada Marte.

Întrebare de la: Marius Bendea; Subiect: supermarket

„Aş vrea să ştiu de ce Alba Iulia nu are un alt supermarket în oraş în afară de Kaufland? Un Real sau Carrefour? S-a vorbit foarte mult că au venit să deschidă un supermarket, dar au fost refuzate de către Primărie! Poate ne daţi nişte motive pentru care nu pot fi lăsaţi şi ei să existe o competiţie serioasă de preţuri.”

Răspuns: „Fluxul economic privat nu poate fi influenţat de administraţia locală. În orice caz, discuţii au existat cu asemenea investitori. Nu a existat niciodată vreun impediment din partea celor care administrează oraşul, dimpotrivă, s-a susţinut în limitele legale orice investiţie privată. Util să aveţi în vedere că strategia de dezvoltare a marilor retaileri ţine cont de situaţia demografică şi de mulţi factori ce pot influenţa o astfel de decizie. În curând, un alt mare lanţ de supermarket-uri va deschide un magazin în Alba Iulia.”

 

Întrebare de la: Bucur Gabriel; Subiect: Iluminat

„Am o întrebare: oare de ce nu se poate scoate în evidenţă capătul bulevardului spre Schit prin nişte proiectoare puse, care să bată pe catedrala nouă (a părintelui Buda)? Dacă vă plimbaţi seara şi vă uitaţi spre bulevard, de la un moment dat se termină brusc frumuseţea noastră de bulevard… eu zic că o să fie ceva frumos dacă se poate pune un proiector care să lumineze catedrala nouă de la Schit. Acelaşi lucru l-a solicitat de nenumărate ori şi domnul Constantin Sârbu, fostul director al Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, fără însă ca nimeni să îl ia în seamă. Aştept răspuns şi rezolvarea cât mai rapidă”.

Răspuns: „De circa un an de zile există o licitaţie care nu este încheiată, datorită numeroaselor contestaţii. Până la finalizarea licitaţiei, nu se pot face lucrări de modernizare şi iluminat arhitectural.”

 

De la: Alba Augustin; Subiect: petiţie nesoluţionată

„Aş dori să cunosc stadiul măsurilor luate pentru realizarea căminelor de apă şi canal la intersecţia str. Marte cu Calea Moţilor”.

Răspuns: „Căminul de canalizare pentru racordarea străzii Marte va fi executat în maxim 1 lună, inclusiv posibilitatea de racordare a reţelei de apă sau cel mai târziu la data obţinerii autorizaţiei pentru extindere reţea şi apă canalizare a străzii Marte (strada privată) de către locatari.”

Foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Dorina Borcau

    joi, 02.08.2012 at 19:04

    Intrebarea trimisa care face referire la supermarketuri e exagerata!A oprit Primaria vreodata sa vina un investitor in oras?Kaufland nu e singurul supermarket din oras!!!!Mai exista 8 supermarketuri Dacia,5 Agra’s,Pennymarket,Profi,si,pe Str.Lalelelor,se va deschide LidL.Faptul ca investitorii au preferat Deva in loc de Alba Iulia,chiar daca au acelasi numar de locuitori,se datoreaza faptului ca marile hipermarketuri ar fi avut aici un profit redus,deoarece aproape de Alba se afla 3 orase mari:Tg-Mures,Cluj, si Sibiu,care aveau deja aceste magazine.Deva,in schimb,nu e aproape nici de Sibiu,nici de Cluj,nici de Timisoara sau Arad!

    • cucu

      joi, 02.08.2012 at 23:55

      si foarte aproape de deva este si hunedoara
      alba iulia populatia 58000
      deva + hunedoara 125000
      de aceea nu o sa avem nici McDonalds niciodata

    • Anica Barsan

      luni, 06.08.2012 at 08:57

      Oare acesta este adevarul? Sau asa cum se spune pe la colturi ca ” acele supermarketuri care nu cotizeaza la „nenea Mircea ” atat cat cere d-sul nu au ce cauta la Alba?
      In legatura cu lanturile de magazine Dacia ( magazine care au fost cumparate la un pret fffffffffffffff mic de un fost director) nu sunt aprovizionate cu multe sortimente si la preturi accesibile asa cum se gasesc in marile supermarketuri gen Real sau Carrefour.
      Comparatia cu Deva cred ca a afacuto un PDL-list care stie cum este treaba cu cotizatia la nenea Mircea.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax