AUDIENŢE ONLINE: Despre hipermarketuri, lucrările din Miceşti, repartizările în blocurile ANL şi parcări | Alba24
Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

AUDIENŢE ONLINE: Despre hipermarketuri, lucrările din Miceşti, repartizările în blocurile ANL şi parcări

avatar

Publicat

Informaţiile transmise de Primăria Alba Iulia se referă, de această dată, la condiţiile în care mari  lanţuri de magazine, precum Carrefour, Real sau Plus ar putea investi în Alba Iulia, detalii privind lucrările de carosabil şi canalizare din Miceşti, stadiul repartizărilor în blocurile ANL de pe strada Detunata şi marcarea parcărilor rezervate. Puteţi transmite în continuare întrebări la secţiunea „Audienţe Online„.

Întrebare de la: Tiboc Cristina. Subiect: hypermarketuri

„Vă rog să-mi spuneţi dacă sunt şanse să avem şi noi în oraş magazine precum Real, Carrefour sau Plus.”

Răspuns: „Marile lanţuri de magazine, hipermarket-uri, precum Real sau Carrefour nu au depus nicio solicitare În vederea unei investiţii în municipiul nostru. Aceste investiţii nu depind de Primărie, ci de managementul şi strategia lor de dezvoltare. În actualul context economic de criză, este puţin probabil ca astfel de retaileri să se afle într-o fază de dezvoltare. O componentă importantă este factorul demografic, care este astăzi în dezavantajul nostru. Primăria a tratat cu interes deosebit orice solicitare din partea oricărui agent economic care a dorit să investească pe raza municipiului nostru.”

Întrebare de la: Şerban George. Subiect: drum Alba-Miceşti

„Aş dori să aflu cât costă reparaţiile pe care le fac acum cei de la Instalatorul pentru remedierea defecţiunilor apărute la carosabil, din ce bani vor fi suportaţi şi care este termenul de finalizare a acestor lucrări de reparaţii. Cei care doresc să se branşeze la canalizarea executată de când pot face acest lucru şi cât trebuie să plătească pentru a putea să se branşeze”.

Răspuns: „Investiţia privind extinderea reţelei de canalizare Alba Iulia – Miceşti şi remedierile ce s-au dispus pentru refacerea structurii carosabilului nu au fost şi nu sunt suportate financiar de către autoritatea locală, beneficiarul lucrărilor fiind SC APA CTTA, deci nu vă putem furniza nicio informaţie privind costurile acestor lucrări. Dacă doriţi mai multe detalii, vă rugăm să contactaţi reprezentanţii SC APA CTTA la numărul de telefon: 0258 – 817090.”

Întrebare de la: Alba Cosmin. Subiect: Alba Iulia

„În cazul în care se defectează automobilul din cauza drumurilor impracticabile din Miceşti-Orizont, Primăria are bunul simţ să plătească pagubele?”

Răspuns: „În situaţia nedorită în care automobilul dumneavoastră suferă defecţiuni cauzate de factorii enunţaţi în întrebarea dumneavoastră, puteţi adresa o solicitare către Primăria Municipiului Alba Iulia. Desigur, situaţia va fi analizată cu maximă responsabilitate, iar dumneavoastră o să fiţi anunţat oficial.”

Întrebare de la: Popa Vasile. Subiect: donare drum privat

„Dacă se donează un drum privat aprobat prin PUZ, în cât timp primăria ar aduce utilităţile pe o distanţă de maxim 200 m?”

Răspuns: „Pentru a vă putea da un răspuns corect, sunt necesare mai multe detalii:

– privind amplasarea străzii pe teritoriul administrativ al municipiului, astfel putându-se analiza relaţia între utilităţile existente şi zona la care faceţi referire

– câţi beneficiari sunt pe strada dumneavoastră şi anume gradul de ocupare al terenurilor din zonă

– infrastructura existentă în zona dumneavoastră.

De asemenea, trebuie să ţinem cont şi de capacitatea de susţinere financiară a acestui proiect.

În ceea ce priveşte documentaţia, aceasta se poate realiza în aproximativ 90 de zile.”

Întrebare de la: Clenciu Adina. Subiect: ANL

„Vă rog să-mi spuneţi ce se mai întâmplă cu ANL-urile de pe Detunata, când se dau?”

Răspuns: „La această dată s-au pus în funcţiune centralele termice la cele trei tronsoane de bloc, urmând, la ANL Bucureşti, să ne transmită protocolul de predare-primire a obiectivului. Persoanele care trebuie să se prezinte pentru reconfirmare-îndeplinire au fost anunţate de către reprezentanţii Primăriei, în cursul zilei de 1 noiembrie 2012.”

Întrebare de la: Nicoară Oana. Subiect: semafor defect Partoş

„De ce nu funcţionează unul din cele două semafoare din Partoş? Maşinile circulă cu viteză mare şi e foarte greu, chiar riscant să traversezi strada.”

Răspuns: „Problema legată de unul dintre cele două semafoare din Partosş, care nu funcţiona a fost remediată în cursul zilei de ieri, 1 noiembrie 2012, în urma atenţionării dumneavoastră. Vă mulţumim.”

Întrebare de la: Nistor Marius. Subiect: Parcul Sf. Ecaterina

„Parcul Sf. Ecaterina din Cetate este de o săptămână în beznă.”

Răspuns: „Problema iluminatului din Parcul Sf. Ecaterina a fost anunţată şi va fi rezolvată în cursul zilei de azi. Vă mulţumim pentru sesizare.”

Întrebare de la: Radu Constantin. Subiect: parcările din Alba Iulia

„1. De ce nu sunt semnalizate corespunzător parcările plătite pe 1 an (rezervate)? Vine iarna şi vopseaua anemică de pe jos nu o să mai fie absolut deloc vizibilă, ar fi recomandate panouri!

2. Zona pieţei din cetate este mereu blocată de maşinile parcate absolut aiurea, atât pe trotuare, cât şi pe marginea drumului! Exista acolo o parcare privată fără plată! Azi, 26.10, erau 3(trei) maşini acolo, restul pe unde au vrut şoferii! O patrulă de la circulaţie care să treacă pe acolo măcar la 2-3 ore, se poate? Câteva amenzi vor deschide ochii celor prea comozi!”

Răspuns: „Referitor la prima parte a întrebării dumneavoastră, vă putem preciza următoarele: contractele pentru marcajele rutiere longitudinale şi transversale este în vigoare. Lucrările se vor executa în functie de favorabilitatea permisă de condiţiile meteo. Până în momentul de faţă s-au executat cu precădere marcaje rutiere (treceri de pietoni) în zonele intens circulate şi în apropierea instituţiilor de învăţământ. Urmează ca, în intervalul următor, să se realizeze întreaga suprafaţă prevăzută în contract.”

Foto: arhivă

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. avatar

    bugetar

    duminică, 04.11.2012 la 13:41

    De ce d-nule primar eu bugetar cu un salariu de 700 lei net trebuie sa-mi platesc biletul de calatorie pe autobuzul local si un pensionar cu pensie de 2000 lei sau mai mult este scutit? Ar trebui toti pensionarii cu pensii peste 1000lei sa-si plateasca biletul.Este corect?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

Publicitate

EVENIMENT

Se strică vremea în minivacanța de Sfânta Maria: Ploi şi furtuni în aproape toate regiunile din ţară, până vineri noaptea

avatar

Publicat

Administraţia Naţională de Meteorologie informează că începând de marți, 14 august, ora 18:00 până vineri, 17 august, ora 22:00 sunt așteptate la nivelul întregii țări averse, descărcări electrice, intensificări  ale vântului ce pot lua aspect de vijelie și grindină.

Potrivit ANM, în cursul serii de marți (14 august) și al nopții de marți spre miercuri (14/15 august), în regiunile vestice și nordice gradul de instabilitate atmosferică va fi accentuat și local se vor semnala intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, descărcări electrice, averse cu caracter torențial și grindină.

În zilele de miercuri (15 august), joi (16 august) și vineri (17 august), mai ales în cursul după-amiezilor și al serilor, în Maramureș, Transilvania, nordul Crișanei și al Moldovei, precum și în zonele montane și submontane vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin ploi ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor putea lua și aspect de vijelie și izolat grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 20 l/mp și izolat 30…40 l/mp.

sursa: meteoromania.ro

 

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

A început construcția bisericii demolate luna trecută la Alba Iulia. Între timp, slujbele se fac într-o hală din piața Cetate

avatar

Publicat

Construcția noii biserici ortodoxe de pe strada Ioan Alexandru este în desfăşurare. Excavatoarele și muncitorii lucrează de zor la fundația noului lăcaș de cult care, teoretic, va fi gata în 2021. Până la finalizarea construcției, enoriașii participă la slujbele ținute de preotul bisericii, într-o hală a pieței agroalimentare din Cetate.

În luna iulie, micuța biserică de lângă piața agroalimentară, care a servit ca lăcaș de cult peste 20 de ani, a fost dărmată pentru a face loc unuia nou. Motivul demolării a fost că vechea clădire avea un statut provizoriu și nu avea o arhitectură ecleziastic corespunzătoare.

CITEȘTE ȘI: Astăzi se pune temelia unei noi biserici la Alba Iulia. Vechea biserică a fost dărâmată în urmă cu câteva zile

Într-o lună, lucrurile s-au pus în mișcare și muncitorii au început să lucreze la fundația noii clădiri.

Teoretic, beneficiarul, Parohia Ortodoxă Română Cetate 1, va putea avea parte de noua biserică în 2021, termenul de construcție fiind de 36 de luni.

Preotul paroh speră ca demisolul bisericii să fie gata pentru a putea oficia slujba de Crăciun în interiorul acestuia.

Până atunci, enoriașii bisericii iau parte la slujbele ținute într-o hală din piața agroalimentară din Cetate.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Angajații DSV și DSP Alba învaţă cum să-şi perfecționeze bronzul la mare, prin „cursuri profesionale”

avatar

Publicat

Au salarii mari mari decât mulți dintre români ar visa, au vouchere, sporuri și vacanțe gratuite la hoteluri în cele mai scumpe stațiuni de pe litoral, mascate sub diferite cursuri din ale căror denumiri ne dăm seama că singurul lucru pe care l-ar putea prinde ar fi o insolație, în plin sezon estival. Dacă vă gândiți că doar angajații primăriilor sunt trimiși să se „perfecționeze” pe malul Mării Negre, nu e chiar așa. Și angajații sau șefii Direcției de Sănătate și Direcției Sanitar-Veterinare din Alba și-au îmbunătățit cunoștințele în materie de factori de protecție, la Mamaia și Costinești.

„Meseria” de bugetar a ajuns să fie cea mai dorită din România și asta pe bună dreptate. Salarii bune, zile libere multe și, pe lângă asta, vara le garantează și câte un sejur la mare pe banii instituției, la „curs”.

Direcția Sanitar-Veterinară Alba a plătit anul acesta peste 20.000 de lei pe cazări la cursuri în plin sezon estival la Costinești și Mamaia. Pe lista achizițiilor publice nu apare în detaliu denumirea cursului sau perioada exactă, ci doar „servicii de cazare” pe șapte zile în diferite locuri. Un singur curs apare cu numele Program de perfecţionare „Modificări legislative privind funcţi publică în domeniul resurselor umane„, care evident este la mare, în Costinești, în perioada 20-26 august. În medie, un sejur de curs costă aproximativ 3.000 de lei pentru cazare și în jur de 900 de lei înscrierea. 

Nici cei de la Direcția de Sănătate Publică Alba nu au ratat ocazia să-și perfecționeze bronzul.

Angajații au fost trimiși la „Curs perfecţionare contracte administrare, patrimoniu şi achiziţii publice, în perioada 15-22.07.2018” și un curs „Scrierea proiectelor europene. Aplicaţii practice” în perioada 23-29 iulie. Ambele cursuri s-au ținut la hoteluri în Mamaia și au costat în jur de 8.500 de lei.

Nu se știe dacă la aceste cursuri au fost trimiși angajații sau şi directorii celor două instituții, mai ales că Alexandru Sinea, directorul DSP Alba, de când a venit vara, a stat mai mult în concediu decât la birou.

 

 

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 140 de poliţişti din Alba asigură măsuri de ordine şi siguranţă, în minivacanţa de Sfânta Maria. Recomandări

avatar

Publicat

Peste 140 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba vor acţiona, zilnic, pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică, în minivacanţa prilejuită de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului.

În perioada 15 -19 august 2018, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba va intensifica acţiunile, va suplimenta efectivele de siguranţă publică şi va asigura prezenţa echipajelor de poliţie, în locurile aglomerate şi a lăcaşurilor de cult din judeţul nostru dar şi în zonele de agrement, în vederea prevenirii evenimentelor negative.

Zilnic vor acţiona, în medie, 140 de poliţişti, cu 70 de mijloace auto, pentru prevenirea faptelor antisociale, apărarea patrimoniului public şi privat, creşterea siguranţei rutiere şi a transporturilor feroviare, astfel încât cetăţenii să se bucure, în linişte, de această sărbătoare, transmite IPJ Alba.

Pentru prevenirea accidentelor de circulaţie şi combaterea excesului de viteză, poliţiştii de la rutieră vor acţiona cu 14 aparate radar şi va fi asigurată prezenţa în trafic, pentru depistarea şi sancţionarea, cu fermitate, a conducătorilor auto care încalcă normele rutiere privind circulaţia pe drumurile publice.

Pentru a preîntâmpina evenimentele neplăcute, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă cetăţenilor:

Dacă plecaţi de la domiciliu, închideţi şi asiguraţi toate uşile şi geamurile casei, uşa de la balcon, geamul de aerisire de la baie şi nu lăsaţi în casă obiecte de mare valoare sau bani!

În zonele aglomerate, fiţi atenţi la genţi, poşete şi buzunare!

Evitaţi consumul excesiv de alcool şi stările conflictuale!

Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

Respectaţi regimul legal de viteză !

Adaptaţi permanent viteza, condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană!

Pe timp de vreme caniculară, planificaţi pe cât posibil deplasările cu autovehiculul în afara intervalului orar 10.00 –18.00 şi nu consumaţi sub nicio formă băuturi alcoolice.

Posesorilor de permis de conducere cu afecţiuni medicale (cardiovasculare, neurologice sau endocrine) le recomandăm să renunţe la conducerea autovehiculelor pe drumurile publice în intervalul orar menţionat.

Înainte de plecarea la drum este necesară verificarea stării tehnice a autovehiculului şi, în special, a presiunii în pneuri, gradul de îmbătrânire şi uzură al acestora şi al racordurilor, precum şi verificarea instalaţiei de climatizare.

Conduceţi cu multă atenţie şi răbdare!

În caz de nevoie, apelaţi cu încredere 112 – Apel Unic de Urgenţă

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

ACCIDENT pe DN 67C – Transalpina, zona Căpâlna. Cetăţean ceh rănit după ce s-a răsturnat cu motocicleta în albia râului Sebeş

avatar

Publicat

Un motociclist a fost grav rănit în urma unui accident rutier petrecut marți, în jurul prânzului pe DN 67C – Transalpina, în zona Căpâlna.

Potrivit IPJ Alba, un accident rutier s-a petrecut marți, pe DN 67C în zona Căpâlna. Din primele informații un bărbat a pierdut controlul asupra motocicletei pe care o conducea și a căzut în albia râului Sebeș.

UPDATE: Potrivit IPJ Alba, accidentul s-a petrecut pe DN67C, la kilometrul 133+300 m. Un cetăţean ceh, în vârstă de 47 de ani, în timp ce conducea o motocicletă, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, a pierdut controlul asupra vehiculului, a intrat în coliziune cu parapetul de pe marginea carosabilului şi s-a răsturnat în albia râului Sebeş. Motociclistul a suferit mai multe leziuni şi a fost transportat la spitalul din Sebeş.

FOTO: Arhiva Alba24

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate