Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

AUDIENŢE ONLINE: Despre iluminat în zona Porţilor Cetăţii, amenajări pe râul Ampoi, ştrandul de la Schit şi investiţii în cartierul Orizont


Publicat

Primăria Alba Iulia oferă răspunsuri la probleme administrative sesizate de cititorii Alba24 prin „Audienţe Online„. Precizările vizează iluminatul public în zona Porţilor Cetăţii, colaborare pentru amenajarea unei baze de agrement şi pistă de biciclete pe digul râului Ampoi, stadiul proiectului de amenajare a ştrandului de la Schit, refacerea trotuarelor şi marcaje pe carosabil, dar şi posibilitatea implementării unor investiţii în cartierul Orizont.

Întrebare de la: George Borzescu. Subiect: Iluminat la Porţile Cetăţii

„De ce nu sunt aprinse becurile între podul de la Poarta IV, în Poarta V şi  până la Poarta VI şi nici iluminatul arhitectural de la Poarta I nu este aprins, nici între grădina romană şi Bastionul Sfânta Elisabeta?”

Răspuns: „Până la începutul săptămânii viitoare, se va repara reţeaua de iluminat al porţilor.”

 

Întrebare de la: Dumitru Adrian. Subiect: Râul Ampoi

„La fiecare campanie electorală, aveţi în program un punct în care spuneţi că veţi amenaja râul Ampoi; câte campanii trebuie să treacă, ca să faceţi ceva? Anul ăsta am păstrat pliantul cu ce aţi zis că veţi face şi am să vi-l arăt când veţi veni iar în Ampoi, să ne păcăliţi iar.”

Răspuns: „Râul Ampoi nu se află în proprietatea primăriei. Există o dorinţă a noastră de a-l amenaja în colaborare cu Administraţia Apelor Române, cu Ministerul Mediului şi alţi proprietari. Ne dorim să se poată amenaja o bază de agrement şi o pistă de biciclete pe dig. Pentru pista de biciclete, există deja un proiect, însă mai trebuie identificate surse de finanţare. Aceste acţiuni pot fi materializate prin strategia de dezvoltare din perioada 2013-2015. Acest demers este mai complicat, în sensul în care primăria nu este proprietarul râului Ampoi.”

 

Întrebare de la: Nistor Marius. Subiect: Amenajare ştrand

„În ce stadiu se află proiectul de amenajare a ştrandului? Dacă e posibil amenajarea de terenuri de baschet, tenis, fotbal (gratuite, sponsorizate) la care să aibă acces orice persoană care doreşte să facă un pic de mişcare?”

Răspuns: „Proiectul de amenajare a ştrandului este aprobat de Consiliul Local, însă încă nu s-au identificat sursele de finanţare în vederea punerii acestuia în aplicare. Bugetul local nu poate susţine un astfel de proiect în perioada imediat următoare.”

 

Întrebare de la: Cirneci. Subiect: Alexandru

„Bună ziua, am o sesizare legată de refacerea trotuarelor după introducerea cablurilor de telecomunicaţii ale MAI; s-au refăcut trotuarele, dar trecerile dintre trotuare şi zonele asfaltate nu au fost aduse la stadiul iniţial. Lipsesc borduri pe întreg traseul, acest lucru ducând la erodarea treptată a zonelor respective.”

Răspuns: „Referitor la refacerea trotuarelor după introducerea cablurilor de telecomunicaţii ale MAI, s-a dispus remedierea situaţiei.”

 

Întrebare de la: Crişan Marius. Subiect: Vopsea

„Nu demult, s-au vopsit trecerile de pietoni şi celelalte marcaje şi deja în unele locuri abia se văd marcajele. Sper să luaţi măsuri în această vedere”.

Răspuns: „Au fost 28 de străzi în programul de modernizare, executantul lucrărilor având obligaţia să le predea marcate la momentul recepţiei (luna mai, anul curent). Celelalte străzi pe care s-au executat marcaje s-au efectuat în baza unui contract de prestări servicii care este în derulare până în iulie 2013. Având în vedere că marcajele rutiere transversale sunt garantate maxim 4 luni, ele vor fi refăcute în baza noului contract. Execuţia va începe la sfârşitul săptămânii viitoare.”

 

Întrebare de la: Cristian Nicolae. Subiect: Investiţii Primărie în Cartierul Orizont

„Bună ziua, stimate domn de la Primăria Alba Iulia. După ce am mai scris o dată şi nu am primit nici un răspuns. Am două întrebări la care vă rog să nu răspundeţi extrem de sec, aşa cum am observat că obişnuiţi:

1. De ce sub administraţia Hava nu s-a investit şi nu se va investi niciodată în Cartierul Orizont?

2. De ce trebuie să plătesc impozitul la Primărie, eu şi vecinii din cartier, atâta timp cât nici un leu nu se va întoarce vreodată înapoi către locuitorii cartierului, atât timp cât d-l Hava va fi primar?”

Răspuns: „Cartierul Orizont va face obiectul unor proiecte integrate, dar într-o perioadă ulterioară. Proiectele de infrastructură care se desfăşoară acum s-au scris în urmă cu 3-4 ani. Cartierul Orizont nu a fost predat în întregime primăriei. Doar unele străzi au fost predate, în urmă cu 2-3 ani. Primăria nu a afirmat că nu va investi niciodată în acest cartier, însă trebuie reţinut că o astfel de investiţie se poate realiza în momentul în care sunt predate toate străzile şi se vor realiza proiecte integrate de modernizare.

În ce priveşte electricitatea, există o nouă lege care nu permite primăriei să investească în acest tip de obiective (extindere reţele electrice), care aparţin de drept şi sunt în exploatarea şi administrarea operatorilor de specialitate (Electrica).”

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Tinker, primul telefon românesc destinat pasionaților de jocuri și fotografie. Va costa ”mai puțin decât salariul minim”

Publicat

Compania românească CryptoDATA va lansa la începutul lunii octombrie un device destinat celor pasionați de jocuri, dar și fotografilor.

Este vorba despre un dispozitiv asemănător unui telefon care este în același timp un aparat foto foarte performant, un minicomputer, o consolă de jocuri și un dispozitiv pentru comunicare, au precizat reprezentanții companiei.

Produsul celor de la CryptoDATA se va numi TINKER și, potrivit acestora, va costa mai puțin decât salariul minim din România.

TINKER are un procesor cu o arhitectură mai specială pentru a împărți sarcinile și a-l face mai eficient și o baterie de 4.600 mAh.

Camerele telefonului sunt performante (48 MP) și au integrat un modul de inteligență artificială. Ecranul este full display, iar camera nu afectează ecranul.

De asemenea, TINKER vine la pachet cu o serie de accesorii destinate pasionaților de jocuri.

”Ca strategie a companiei, ne-am propus să dezvoltăm și produs pentru publicul larg. Astfel, aducem pe piață un produs cu performanțe ridicate la un preț mai mic decât salariul minim din România. Prin aceste produsele companiei noastre dorim să ajutăm la digitalizarea României și vrem ca oamenii să își poată permite o tehnologie de ultimă generație pentru a le îmbunătăți viața. Consider că toată lumea trebuie să aibă acces la informații și să poată lucra și accesa orice foarte rapid”a declarat pentru G4Media Ovidiu Toma, CEO al companiei.

CryptoDATA este o companie care dezvoltă tehnologii înalte în domenii precum securitatatea cibernetică, telecomunicațiile criptate, inteligența artificială și soluțiile blockchain.

În urmă cu puțin timp, a lansat în atmosefera înaltă a Pământului primul ansamblu de echipamente pentru a testa comunicarea globală encriptată Voice Over Blockchain Protocol.

Compania are în plan să lanseze și un vehicul electric, concept care o să integreze mai multe tehnologii dezvoltate de companie.

Compania nu a dat deocamdată publicității imagini cu noul telefon. Lansarea va avea loc la începutul lunii octombrie.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Strângere de semnături pentru eliminarea măștilor din școli, la Alba Iulia. Câteva persoane, adunate în fața Prefecturii

Publicat

Mai multe persoane s-au adunat sâmbătă în fața Instituției Prefectului Alba, pentru a strânge semnături împotriva utilizării măștilor în unitățile de învățământ. Evenimentul ”Părinți împotriva Școlilor de Corecție” a fost anunțat pe Facebook. 

Primii participanți la acțiune au fost întâmpinați de jandarmi, care le-au explicat regulile unei asemenea întâlniri.

Acțiunea a început conform anunțului de pe Facebook, în jurul orei 16.00, însă participarea a fost foarte restrânsă. Doar câteva persoane, printre care și doi copii, au răspuns apelului.

”Copiii nu fac boala, nu s-a dovedit faptul că cei asimptomatici transmit 100% virusul, deci este discutabil. Din Uniunea Europeană, doar 5 țări au impus obligativitatea purtării măștii de către copii și în România, vârsta de la care este obligatorie purtarea măștii este cea mai mică, 6 ani. Mi se pare că suntem mai exigenți decât restul Europei… din punct de vedere al sistemului medical, suntem codașii Europei. De ce suntem atât de draconici cu copiii, având în vedere că noi ca adulți  nu respectăm regula purtării măștii este un semn mare de întrebare și cred că ar trebui protestat, măcar să fim auziți că ni se pare aberantă această măsură” a spus una dintre participantele la acțiune.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Decizie cu impact post-electoral major: PSD și Pro România au bătut palma pentru crearea de majorități la nivel local

Publicat

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, sâmbătă, că în urmă cu câteva zile a semnat cu liderul Pro România, Victor Ponta, „un acord de creare de majorităţi la consiliile judeţene, consiliile locale, un fel de acord post electoral”.

Aceasta înseamnă că după alegeri, cele două formațiuni își vor uni forțele pentru a încerca să obțină cât mai multe posturi de viceprimar și de vicepreședinte al consiliilor județene.

„Cu adevărat, acum câteva zile am semnat cu Victor Ponta un acord de creare de majorităţi la consiliile judeţene, consiliile locale, un fel de acord post electoral.

Şi aţi văzut decizia Comitetului Politic Naţional pentru a merge singuri pentru alegerile din 6 decembrie, într-un fel în oglindă cu decizia Gabrielei Firea de a candida singură, fără aranjamente politice, pe care cetăţenii câteodată nu le percep, pentru Primăria Generală a Capitalei”, a susţinut Ciolacu.

Declarația poate fi urmărită de la minutul 11,25.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

SRI angajează cunoscători de limbi străine, chiar și fără studii superioare. Care sunt condițiile cerute și beneficiile promise

Publicat

sri

Serviciul Român de Informaţii – SRI – angajează personal cu studii medii sau superioare. Sunt căutați mai ales cei care cunosc cel puţin o limbă străină cu circulaţie redusă în România.

SRI angajează personal cu studii medii sau superioare, cunoscători ai următoarelor limbi străine: albaneză, arabă, armeană, azeră, chineză, coreeană, dari, ebraică, georgiană, hindi, kurdă, pashtu, persană, punjabi, rromani, rusă, sârbă, tătară, ucraineană, urdu.

În operaţiunile de securitate naţională, cunoaşterea unor limbi străine cu circulaţie redusă în România poate fi un factor decisiv.

O persoană cu o astfel de aptitudine îi poate ajuta pe ofiţerii de informaţii să înţeleagă subtilităţi culturale, să descifreze înscrisuri, să surprindă semnificaţii care pot scăpa unui cunoscător mediu.

Pentru a ocupa un astfel de post, candidaţii trebuie să îndeplinească în mod cumulativ condiţiile de încadrare în SRI şi să promoveze etapele succesive de verificare şi selecţie.

Ca să te poţi angaja la SRI trebuie, conform legii şi normelor interne specifice Serviciului, să îndeplineşti cumulativ o serii de criterii generale de încadrare:

 • să ai cetăţenie română şi domiciliul stabil în România;
 • să nu fii în curs de cercetare, urmărire sau judecată penală sau să nu fi fost condamnat penal;
 • să nu faci parte din partide, formaţiuni sau organizaţii politice, din momentul încadrării în SRI;
 • să nu participi ca asociat unic sau direct la administrarea ori conducerea unei organizaţii sau societăţi comerciale, din momentul încadrării în SRI;
 • să fii absolvent de studii universitare, cu licenţă, al unei instituţii de învăţământ superior acreditate; pentru anumite posturi sunt necesare şi studii post-universitare iar pentru altele se cer doar studii liceale; să nu fi consumat,
 • anterior încadrării, substanţe sau amestecuri de substanţe stupefiante, psihotrope sau susceptibile a avea efecte psihoactive, aflate sub control naţional ori prevăzute în convenţiile internaţionale la care România este parte sau să nu fi desfăşurat activităţi de trafic cu astfel de produse; să fii dispus ca, după încadrare, să desfăşori activităţi în orice zonă a României, potrivit nevoilor instituţiei.

De asemenea, candidaţii trebuie să facă dovada, pe parcursul procesului de selecţie, că îndeplinesc suplimentar anumite criterii specifice: pregătire profesională într-un domeniu de interes actual pentru Serviciu (experienţa efectivă de lucru în domeniul respectiv reprezintă un avantaj), inteligenţă peste medie, nivel superior de cultură generală şi competenţe lingvistice, interes pentru dezvoltare continuă şi capacitate ridicată de învăţare, o stare de sănătate, atât fizică cât şi psihică, bună (apt medical şi psihologic, conform baremelor stabilite de SRI).

Anumite posturi necesită abilităţi ridicate de relaţionare şi comunicare, de analiză şi sinteză, adaptare, creativitate, spontaneitate, responsabilitate, rezistenţă crescută la condiţii de stres.

Anunțul SRI și beneficiile promise:

”Dacă vii în echipa noastră ai acces la numeroase drepturi oferite de statutul de militar, dar şi la beneficii adaptate nevoilor tale.

Printre cele mai apreciate de colegii noştri sunt:

 • program flexibil de lucru, în funcţie de specificul activităţii; acces la servicii medicale gratuite asistate de personal medical propriu, în facilităţi ale SRI;
 • decontarea chiriei în limita unui plafon maxim; vouchere de vacanţă pe care le poţi utiliza oriunde în ţară; acces gratuit la săli de sport proprii, precum şi tarife negociate la abonamente sportive şi servicii de recreere în mediul privat;
 • posibilitatea de a te bucura de mâncare preparată zilnic, la preţuri accesibile;
 • contracte avantajoase negociate cu instituţii bancare din România;
 • participarea la conferinţe, cursuri şi ateliere de dezvoltare personală; participarea, alături de colegi, la proiecte de responsabilitate socială pentru cauze în care credem.

Calitatea de angajat SRI presupune însă şi o serie de obligaţii şi restrângerea / interzicerea unor drepturi, majoritatea determinate de statutul de cadru militar (vezi Legea nr. 80/1995), dar şi specifice Serviciului nostru (discreţie cu privire la activităţile profesionale, păstrarea secretului de stat şi de serviciu).

Persoanele interesate pot aplica prin transmiterea unui cv la adresa de e-mail hr@sri.ro, precizând în subiectul mesajului sintagma „LINGVIST – NUME PRENUME”.

De asemenea, candidaţii trebuie să specifice localitatea unde doresc să fie contactaţi de un specialist de resurse umane”.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate