Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

AUDIENŢE ONLINE: Despre iluminat în zona Porţilor Cetăţii, amenajări pe râul Ampoi, ştrandul de la Schit şi investiţii în cartierul Orizont

Publicat

Primăria Alba Iulia oferă răspunsuri la probleme administrative sesizate de cititorii Alba24 prin „Audienţe Online„. Precizările vizează iluminatul public în zona Porţilor Cetăţii, colaborare pentru amenajarea unei baze de agrement şi pistă de biciclete pe digul râului Ampoi, stadiul proiectului de amenajare a ştrandului de la Schit, refacerea trotuarelor şi marcaje pe carosabil, dar şi posibilitatea implementării unor investiţii în cartierul Orizont.

Întrebare de la: George Borzescu. Subiect: Iluminat la Porţile Cetăţii

„De ce nu sunt aprinse becurile între podul de la Poarta IV, în Poarta V şi  până la Poarta VI şi nici iluminatul arhitectural de la Poarta I nu este aprins, nici între grădina romană şi Bastionul Sfânta Elisabeta?”

Răspuns: „Până la începutul săptămânii viitoare, se va repara reţeaua de iluminat al porţilor.”

 

Întrebare de la: Dumitru Adrian. Subiect: Râul Ampoi

„La fiecare campanie electorală, aveţi în program un punct în care spuneţi că veţi amenaja râul Ampoi; câte campanii trebuie să treacă, ca să faceţi ceva? Anul ăsta am păstrat pliantul cu ce aţi zis că veţi face şi am să vi-l arăt când veţi veni iar în Ampoi, să ne păcăliţi iar.”

Răspuns: „Râul Ampoi nu se află în proprietatea primăriei. Există o dorinţă a noastră de a-l amenaja în colaborare cu Administraţia Apelor Române, cu Ministerul Mediului şi alţi proprietari. Ne dorim să se poată amenaja o bază de agrement şi o pistă de biciclete pe dig. Pentru pista de biciclete, există deja un proiect, însă mai trebuie identificate surse de finanţare. Aceste acţiuni pot fi materializate prin strategia de dezvoltare din perioada 2013-2015. Acest demers este mai complicat, în sensul în care primăria nu este proprietarul râului Ampoi.”

 

Întrebare de la: Nistor Marius. Subiect: Amenajare ştrand

„În ce stadiu se află proiectul de amenajare a ştrandului? Dacă e posibil amenajarea de terenuri de baschet, tenis, fotbal (gratuite, sponsorizate) la care să aibă acces orice persoană care doreşte să facă un pic de mişcare?”

Răspuns: „Proiectul de amenajare a ştrandului este aprobat de Consiliul Local, însă încă nu s-au identificat sursele de finanţare în vederea punerii acestuia în aplicare. Bugetul local nu poate susţine un astfel de proiect în perioada imediat următoare.”

 

Întrebare de la: Cirneci. Subiect: Alexandru

„Bună ziua, am o sesizare legată de refacerea trotuarelor după introducerea cablurilor de telecomunicaţii ale MAI; s-au refăcut trotuarele, dar trecerile dintre trotuare şi zonele asfaltate nu au fost aduse la stadiul iniţial. Lipsesc borduri pe întreg traseul, acest lucru ducând la erodarea treptată a zonelor respective.”

Răspuns: „Referitor la refacerea trotuarelor după introducerea cablurilor de telecomunicaţii ale MAI, s-a dispus remedierea situaţiei.”

 

Întrebare de la: Crişan Marius. Subiect: Vopsea

„Nu demult, s-au vopsit trecerile de pietoni şi celelalte marcaje şi deja în unele locuri abia se văd marcajele. Sper să luaţi măsuri în această vedere”.

Răspuns: „Au fost 28 de străzi în programul de modernizare, executantul lucrărilor având obligaţia să le predea marcate la momentul recepţiei (luna mai, anul curent). Celelalte străzi pe care s-au executat marcaje s-au efectuat în baza unui contract de prestări servicii care este în derulare până în iulie 2013. Având în vedere că marcajele rutiere transversale sunt garantate maxim 4 luni, ele vor fi refăcute în baza noului contract. Execuţia va începe la sfârşitul săptămânii viitoare.”

 

Întrebare de la: Cristian Nicolae. Subiect: Investiţii Primărie în Cartierul Orizont

„Bună ziua, stimate domn de la Primăria Alba Iulia. După ce am mai scris o dată şi nu am primit nici un răspuns. Am două întrebări la care vă rog să nu răspundeţi extrem de sec, aşa cum am observat că obişnuiţi:

1. De ce sub administraţia Hava nu s-a investit şi nu se va investi niciodată în Cartierul Orizont?

2. De ce trebuie să plătesc impozitul la Primărie, eu şi vecinii din cartier, atâta timp cât nici un leu nu se va întoarce vreodată înapoi către locuitorii cartierului, atât timp cât d-l Hava va fi primar?”

Răspuns: „Cartierul Orizont va face obiectul unor proiecte integrate, dar într-o perioadă ulterioară. Proiectele de infrastructură care se desfăşoară acum s-au scris în urmă cu 3-4 ani. Cartierul Orizont nu a fost predat în întregime primăriei. Doar unele străzi au fost predate, în urmă cu 2-3 ani. Primăria nu a afirmat că nu va investi niciodată în acest cartier, însă trebuie reţinut că o astfel de investiţie se poate realiza în momentul în care sunt predate toate străzile şi se vor realiza proiecte integrate de modernizare.

În ce priveşte electricitatea, există o nouă lege care nu permite primăriei să investească în acest tip de obiective (extindere reţele electrice), care aparţin de drept şi sunt în exploatarea şi administrarea operatorilor de specialitate (Electrica).”

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax