Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

AUDIENŢE ONLINE: Despre iluminat public, fabrică de lumânări şi limită de viteză pe strada Marcus Aurelius

Publicat

O nouă serie de răspunsuri au fost transmise de Primăria Alba Iulia, la întrebările adresate de cititorii Alba24 prin „Audienţe Online„. Puteţi citi în continuare informaţii despre mai multe sesizări privind iluminatul public, propunerea privind amenajarea unei fabrici de lumânări şi limită de viteză pe strada Marcus Aurelius.

Întrebare de la Medruţ Daniel. Subiect: Fabrică lumânări între blocuri

„Locatarii blocurilor situate în vecinătatea unei centrale dezafectate au fost informaţi despre eventualitatea construirii unei fabrici de lumânări în locul acelei centrale termice. Dumneavoastră, în cazul în care aţi locui la doar câţiva metri de această centrală, aţi fi de acord cu construirea unei fabrici de lumânări, ţinând cont de poluarea degajată de această fabrică?”

Răspuns: „În momentul de faţă, ştim că proiectul a fost retas de pe ordinea de zi a Consiliului Local, deoarece certificatul de urbanism a fost respins de comisie. O astfel de construcţie nu se poate construi decât cu consultarea populaţiei, care este direct afectată”.

 

Întrebare de la: Stan Cameliu. Subiect: extindere reţele electrice Orizont

„Dvs aţi răspuns dl-ui Cristian Nicolae <În ce priveşte electricitatea, există o nouă lege care nu permite primăriei să investească în acest tip de obiective (extindere reţele electrice), care aparţin de drept şi sunt în exploatarea şi administrarea operatorilor de specialitate (Electrica).>

Vă rog să-mi precizaţi care este această lege din ce an, articol etc. Dacă sunt mai multe legi. vă rog să faceţi referire la întreaga bază legală. Vă mulţumesc.”

Întrebare de la: Cristian Nicolae. Subiect: Investiţii Primărie în Cartierul Orizont

„Să zicem că la întrebările anterioare aţi răspuns exact cum scrie în lege şi nimic mai mult şi mi-aţi dat un răspuns <birocratic>.

1. Nu mi-aţi răspuns la întrebarea referitoare la deszăpezirea străzilor, care a lipsit iarna trecută pe strazile din Orizont care apartin Primăriei şi

2. Ce se poate face pentru iluminatul public pe aceleaşi străzi de care vorbesc mai sus?”

 

Răspunsuri: ”Municipiul Alba Iulia va încheia în luna octombrie a acestui an contractul de delegare a Serviciului de Iluminat Public pentru 10 ani. În cadrul acestui contract, se vor realiza şi lucrări de extindere a reţelelor de iluminat public. În funcţie de bugetele alocate în toţi aceşti ani, se vor realiza şi lucrările de extindere. Pentru anul 2013, se vor finanţa şi realiza proiecte finalizate. Pentru cartierul Orizont, încă nu avem o documentaţie avizată şi aprobată.”

„În cartierul Orizont, au fost deszăpezite străzile care aparţin Primăriei. Au existat şi vor exista şi în acest an numere de dispecerat unde se pot face solicitări 24 de ore din 24 şi se va interveni de fiecare dată, condiţia fiind ca acele străzi să fie publice.”

 

 

Întrebare de la: Stanciu Tiberiu. Subiect: Iluminat public în toată zona din spatele Bl. 280

„Aproximativ cu o lună în urmă, v-am semnalat întreruperea ilumnatului public în această zonă. După 10 zile, timp în care au mai intervenit şi alţi locatari în această problemă, au venit cei de la uzina electrică şi au depistat defectul la cablul de alimentare şi locul unde este. În urma lor au venit trei electricieni să remedieze defectul, dar au dezlegat din cutia centrală şi celelalte cable de iluminat şi s-au făcut nevăzuţi, astfel că toată zona este de atunci în beznă.

Au mai revenit pe 25 sept. să facă săpături ptr. refacerea mansonului cablului defect. Acolo era însă o maşină şi au spus că, după plecarea maşinii, vin să remedieze defectul. Însă duşi au fost până în ziua de azi. D-le primar, aveţi subordonaţi care nu ştiu să urmărească rezolvarea problemelor trasate de d-voastră? Sau poate că nici nu urmăriţi ce scriu cetăţenii urbei şi atunci totul pare foarte clar. Noi totuşi credem că citiţi mesajele şi veţi interveni ferm.”

Răspuns: „Problema a fost remediată.”

 

Întrebare de la: Marcu Sorin. Subiect: limita de viteză

„Carosabilul pe strada Marcus Aurelius a fost modernizat pe partea de jos şi este de calitate bună, din această cauză automobilele circulă cu viteză relativ mare pentru cât de îngust este carosabilul, care, după cate ştiu eu, de fapt este văzut de municipalitate ca alee pietonală şi acces pentru riverani. De când pe partea de sus, s-a impus restricţia de sens unic, însă circulaţia a devenit destul de aglomerată. În cartier sunt copii mici, şcolari, mame care îşi plimbă copii în cărucior, ca de altfel peste tot. Aş vrea să vă rog să analizaţi împreună cu organele de poliţie rutieră dacă se impune adoptarea măcar a unor restricţii de viteză, tonaj şi gabarit pe această arteră.

Răspuns: „Am transmis solicitarea dumneavoastră Poliţiei Rutiere şi se vor pune restricţii de viteză.”

 

Întrebare de la Todoran Sorin Vasile. Subiect: construcţie casă

„Domnule primar aş vrea să vă întreb când se face parcelarea terenurilor dintre Galtiu – Coşlariu, pentru că am cumpărat un teren acolo la şosea care este drum județean pentru a construi o casă pentru mine, dar de la primărie de la Sântimbru mi-au spus că nu se poate. Dar în hotar, pe acolo prin zonă am văzut câteva case construite care nici asfalt nu au şi nu înțeleg acei oameni cum au primit autorizaţie şi avize şi toate cele şi eu, care am pământul la şosea asfaltată, acces în drumul judeţean, nu am voie să construiesc nimic.

Nu v-aş deranja dacă aş fi avut şi eu bani sa cumpăr un pământ în Alba, cu toate în regulă. Trebuie să vă gândiţi voi, cei de la putere, că nu toată lumea își permite o casă la oraș, unde prețurile la terenuri pornesc de la 20 euro/mp, ajungând să te coste doar terenul o căruţă de bani.”

Răspuns: „Problema dumneavoastră nu ţine de Primăria Municipiului Alba Iulia. Am transmis emailul dumneavoastră Primăriei Sîntimbru şi vă aşteaptă la dânşii cu documentaţia, să discutati situaţia în care vă aflaţi.”

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax