Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

AUDIENŢE ONLINE: Despre investiţii în cartierul Orizont şi asfaltări de străzi în mai multe zone din Alba Iulia


Publicat

Primăria Alba Iulia a transmis răspunsuri la întrebările adresate de cititorii Alba24 prin secţiunea „Audienţe Online„. Este vorba despre precizări privind investiţii ale Primăriei în Cartierul Orizont şi asfaltarea străzilor Costache Negruzzi, Bucovinei şi Ciprian Porumbescu.

Întrebare de la Cristian Nicolae. Subiect: Investiţii Primărie în Cartierul Orizont

„Domnule angajat al Primăriei nu mi-aţi răspuns la întrebări, dar nu e problemă, am răbdare şi revin:

1.Ce a făcut Primăria pentru locuitorii din cartierul Orizont până acum, de când s-a înfiinţat acest cartier? Dar chestii concrete vă rog.

2. Cine se ocupă de situaţia câinilor vagabonzi din acest cartier? Ce soluţii are Primăria pentru această mare problemă pt. locuitorii de acolo?”

Răspuns:

„1. Referitor la întrebarea dumneavoastră, legată de Cartierul Orizont, ceea ce putem noi preciza este faptul că acest cartier este şi a fost dezvoltat din propria dorinţă a locuitorilor, într-o zonă de dezvoltare care a fost studiată de către un investitor privat. În această zonă, terenurile nu au fost în proprietate publică, astfel autoritatea locală n-a putut avea proiecte de infrastructură şi amenajare urbanistică.

2. Referitor la câinii vagabonzi din acelaşi cartier Orizont, vă putem spune că firma Salprest are în activitate acest aspect. În urma discuţiilor avute cu reprezentanţii de acolo, ne-au precizat că au fost în teren, s-au prins unii câini, dar vin alţii. Acţiunea se desfăşoară în continuare. Se intervine pe domeniul public, dar nu se poate interveni pe cel privat (curţi, terenuri).”

Întrebare de la: Neamţu Ioan. Subiect: Asfaltarea străzii Costache Negruzzi

„Ni s-a comunicat anterior că str. Costache Negruzzi urmează să fie asfaltată în cursul anului 2013. Vă rugam să ne precizaţi dacă, în momentul de faţă, există un proiect aprobat în acest sens.”

Răspuns: „Strada Costache Negruzzi a devenit publică recent, perioadă în care nu s-au putut dezvolta proiecte în zona respectivă. Va face obiectul unor proiecte viitoare. Ca să vă faceţi o idee, pentru anumite zone din municipiu, proiectele sunt elaborate înainte cu 3-4 ani de a fi implementate.

 

Întrebare de la: Pop Ana. Subiect: Asfaltare stradă

„Când se asfaltează strada cu Poşta şi Serviciul Social din Centru? Sunt nişte gropi imense în centrul oraşului.”

Răspuns: „Când vorbiţi de strada cu Poşta şi Serviciul Social, credem că vă referiţi la strada Bucovina. Această stradă nu poate fi sistematizată până când nu se definitivează platforma centrală, construcţiile prevăzute în zona Centrul Civic, conform PUZ, aprobat în 2011. Aici există amplasamente aflate încă în instanţă sau exproprieri.”

 

Întrebare de la: Mira Dorina. Subiect: Asfaltare străzi

„Ce şanse sunt să fie asfaltate străzile care dau în Calea Moţilor? În speţă str. Ciprian Porumbescu.”

Răspuns: „Strada Ciprian Porumbescu este o stradă privată. Străzile între Alba Iulia şi Miceşti sunt în mare parte private şi, până când nu există un grad de dotare edilitară completă, ele nu pot face obiectul unor proiecte pentru care să se susţină finanţarea.”

 

Întrebare de la: Păcurar Petru. Subiect: parcare maşini neînmatriculate

„Locuiesc în Alba Iulia pe str. George Bariţiu. Plătim parcare, aici sunt parcate 2 maşini de ceva vreme, aduse de afară, care încurcă circulaţia. Proprietarul nu locuieşte aici, ci la alt bloc. Vreau să ştiu dacă, legal, se plăteşte vreo taxă.”

Răspuns: „Din datele prezentate de dumneavoastră, nu se poate face identificare pentru a răspunde la întrebare. Eventual, dacă ne puteţi furniza mai multe informaţii despre numărul locurilor ocupate sau despre proprietarul maşinilor şi numărul de înmatriculare al acestora, vă vom comunica cele solicitate.”

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

2 Comentarii

2 Comments

 1. Mihaela

  miercuri, 31.10.2012 at 10:52

  „Referitor la întrebarea dumneavoastră, legată de Cartierul Orizont, ceea ce putem noi preciza este faptul că acest cartier este şi a fost dezvoltat din propria dorinţă a locuitorilor, într-o zonă de dezvoltare care a fost studiată de către un investitor privat. În această zonă, terenurile nu au fost în proprietate publică, astfel autoritatea locală n-a putut avea proiecte de infrastructură şi amenajare urbanistică.”
  Legat de acest raspuns dat de dumneavoastra am si eu o intrebare: De ce platim atunci, impozitele la PRIMARIE pentru locuinte, de ce nu le platim investitorului privat???? Cand e vorba de luat bani de la cetateni nu conteaza unde locuim, dar cand e vorba de facut o investitie in interesul cetatenilor, Primaria se face ca ploua…si n-avem decat sa ne descurcam…ca doar e cartier „privat.”. Aberatii si minciuni, ca de obicei…..

 2. Mira Dorina

  miercuri, 31.10.2012 at 15:14

  Pe strada Ciprian Porumbescu sunt toate dotarile editilare (apa, curent electric, iluminat public si gaz) in afara de canalizare. Odata ce au fost platite si trase aceste utilitati (pe cheltuiala locuitorilor de pe aceasta strada) acestea au fost „donate” furnizorilor respectivi. Asta inseamna ca este strada privata si este o scuza pentru Primarie de a nu o asfalta????

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

BLAJ

BLAJ: Cardinalul Lucian le recomandă preoților și credincioșilor greco-catolici să respecte regulile impuse de autorități. Mesaj

Publicat

lucian

Cardinalul Lucian Mureșan le recomandă tuturor preoților și credincioșilor greco-catolici să respecte toate măsurile de prevenție și de protecție impuse și recomandate de autoritățile statului în contextul pandemiei de coronavirus.

Într-o scrisoare circulară adresată preoților și credincioșilor, Cardinalul Lucian Mureșan, Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, spune că „Biserica nu are menirea de a propune soluții științifice pentru a învinge pandemia, această dificilă misiune revenind autorităților Statului pe care le susținem cu rugăciunea și cu îndemnul de a respecta toate măsurile de prevenție și de protecție.

În încercarea pe care cu toții o trăim, Biserica este aproape de fiii ei și ne ajută pe fiecare să regăsim semnificația încercărilor prezente, să le trăim cu speranța sădită în inimă de Mântuitorul nostru Isus Cristos și să le înfruntăm cu puterea harului dumnezeiesc.

Și astăzi Biserica ne provoacă cu aceleași interogative pe care le adresează omenirii de 2000 de ani: oare nu cumva, acest virus vine si pentru a ne aminti că suntem trecători și că adevărata noastră patrie nu este această vale de lacrimi? Oare nu s-ar cuveni să punem în sfârșit în practică imperativul Domnului Isus: căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu?”

„Răspândirea accelerată a epidemiei pe întreg mapamondul ne cauzează tuturor suferințe, teamă și îngrijorare pentru sănătatea proprie și a semenilor noștri. Știri apocaliptice, scenarii înfricoșătoare ne asaltează la tot pasul.

Și precum apostolii în drum spre Emaus, ne putem simți uneori abandonați într-o situație de nesiguranță. Însă tocmai în aceste momente de reală criză existențială, suntem chemați să redescoperim anumite valori pe care în goana de zi cu zi le ignoram: compasiunea, atenția pentru ceilalți, fragilitatea vieții noastre.

Această dificilă perioadă să fie un imbold pentru a ne trăi cu adevărat viața noastră umană și creștină. Precum ne aducea aminte și fratele Mihai din Prilog, izvorul bolilor trupești este starea sufletească a fiecăruia dintre noi și a omenirii în ansamblul ei. De aceea, să îi cerem Domnului să ne atingă cu mâna Sa vindecătoare”, afirmă Cardinalul Lucian Mureșan în Scrisoarea circulară adresată preoților și credincioșilor, dată publicității miercuri, 21 octombrie.

Scrisoarea circulară poate fi citită, integral, mai jos:

Iubiți preoți, Dragi credincioși,

Sfântul Părinte Papa Francisc ne-a îndemnat în audiența generală din 30 septembrie 2020: „Să facem, cu ajutorul Domnului, ca iubirea să devină virală, iar speranța, globală”. Și continuă Sfântul Părinte: „acest mic virus continuă să provoace răni profunde și demască vulnerabilitatea noastră fizică, socială și spirituală”.

În aceste încercări percepem cu luciditate că suntem cu toții egali în fața bolii și a suferinței, dar și înaintea Dumnezeului milostiv, Doctorul sufletelor și al trupurilor noastre.

Cuvântul lui Dumnezeu ne spune că nu suntem robi ai morții și ai deznădejdii, și că Domnul este viu și că El nu își va abandona poporul în clipa încercării. Deoarece „aproape este Domnul de cei umiliţi la inimă şi pe cei smeriţi cu spiritul îi va mântui” (Psalmul 33,17).

Biserica nu are menirea de a propune soluții științifice pentru a învinge pandemia, această dificilă misiune revenind autorităților Statului pe care le susținem cu rugăciunea și cu îndemnul de a respecta toate măsurile de prevenție și de protecție. În încercarea pe care cu toții o trăim, Biserica este aproape de fiii ei și ne ajută pe fiecare să regăsim semnificația încercărilor prezente, să le trăim cu speranța sădită în inimă de Mântuitorul nostru Isus Cristos și să le înfruntăm cu puterea harului dumnezeiesc. Și astăzi Biserica ne provoacă cu aceleași interogative pe care le adresează omenirii de 2000 de ani: oare nu cumva, acest virus vine si pentru a ne aminti că suntem trecători și că adevărata noastră patrie nu este această vale de lacrimi? Oare nu s-ar cuveni să punem în sfârșit în practică imperativul Domnului Isus: căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu?

Această dificilă perioadă să fie un imbold pentru a ne trăi cu adevărat viața noastră umană și creștină. Precum ne aducea aminte și fratele Mihai din Prilog, izvorul bolilor trupești este starea sufletească a fiecăruia dintre noi și a omenirii în ansamblul ei. De aceea, să îi cerem Domnului să ne atingă cu mâna Sa vindecătoare.

Vă încredințez cu iubire părintească ocrotirii Maicii Sfinte și Fericiților Episcopi Greco-Catolici martiri, rugându-i să mijlocească de la Domnul sănătate, seninătate și speranță pentru fiecare dintre noi, pentru scumpa noastră țară și pentru întreg neamul omenesc!

Cardinal LUCIAN
Arhiepiscop și Mitropolit de Alba-Iulia și Făgăraș
Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică

Sursă: Radio Blaj

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

ORA de IARNĂ 2020. România trece la ora de iarnă la sfârșitul acestei săptămâni. Ce efecte poate avea asupra organismului uman

Publicat

România trece la ora de iarnă în noaptea de sâmbătă spre duminică. Este momentul în care se spune că „dormim mai mult” cu o oră față de restul zilelor din an.

Trecerea la ora de iarnă 2020 se va face în ultimul weekend din octombrie, adică în noaptea de 24 spre 25 octombrie, când ora 4.00 va deveni ora 3.00.

Ziua de 25 octombrie va fi cea mai lungă din an, pentru că, practic, are 25 de ore.

În perioada orei de iarnă, diferenţa dintre ora oficială a României şi Timpul Universal (GMT) va fi de două ore (față de trei ore când e ora de vară).

Din 1932 România trece, în ultima duminică din octombrie, la ora de iarnă. Deşi motivaţia iniţială – aceea de a face economie de resurse – a dispărut în epoca modernă, peste 70 de state nu au renunţat încă la schimbarea orei.

Ora de iarnă: în 2021 statele UE decid dacă mențin schimbarea sezonieră a orei

Comitetul de Turism şi Transporturi al Uniunii Europene a propus ca schimbarea sezonieră a orei să nu se mai facă, iar fiecare stat membru UE va trebui să aleagă dacă rămâne la ora de vară sau la cea de iarnă.

Propunerea de renunţare la schimbarea orei ar fi trebuit să intre în vigoare încă din 2019, dar unele ţări europene s-au opus, așa că termenul a fost amânat pentru anul 2021: statele care decid să menţină permanent ora de vară ar urma să facă ultima modificare în acest sens în ultima duminică din martie 2021 (27 spre 28 martie 2021), iar cele care preferă să rămână la ora de iarnă (ora standard) vor face modificarea finală în ultima duminică din octombrie 2021 (30 spre 31 octombrie 2021).

În mod normal, țările Uniunii Europene ar fi trebuit să informeze Comisia asupra alegerii lor până în aprilie 2020, apoi să se coordoneze cu executivul blocului comunitar pentru ca deciziile individuale să nu afecteze funcţionarea pieţei unice. Numai că situația specială apărută în urma crizei provocate de pandemia de coronavirus a schimbat prioritățile.

România se află în fusul orar 2, iar Timpul Legal Român se aplică din ultima duminică a lunii octombrie până în ultima duminică a lunii martie, când România trece la ora de vară, iar diferenţa faţă de UTC este de trei ore.

Ora de iarnă: efecte asupra organismului uman

Medicii spun că avem nevoie de aproximativ o săptămână, două, pentru a ne adapta la ora de iarnă. Schimbarea orei poate aduce stări de oboseală, nervozitate și chiar depresie, avertizează specialiștii.

Pe lângă modificările somnului, ne putem confrunta cu astenie, vertij, irascibilitate, anxietate, tulburări de concetrare, cefalee sau modificare apetitului.

Schimbarea orei vine la pachet cu stări de oboseală, nervozitate și chiar depresie, spun specialiștii scrie doc.ro. Cercetătorii au ajuns la concluzia că schimbarea orei, în special toamna, îi face pe oamenii să aibă, pentru o anumită perioadă de timp, simptome asemănătoare cu cele resimțite de cei care călătoresc și care trebuie să se adapteze la diferența de fus orar (oboseală accentuată, insomnie, tulburări digestive sau stări de confuzie).

Oamenii de știință spun că adaptarea organismului la trecerea la ora de iarnă poate dura până la patru săptămâni și că unii dintre noi nu reușesc niciodată să se adapteze acestui proces. 

Trecerea la ora de iarnă poate provoca scăderi ale performanței, concentrării și memoriei, precum și oboseală și somnolență în timpul zilei. Pe lângă modificările somnului, pot să apară și astenia, vertijul și irascibilitatea.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Apel umanitar: Un tânăr din Bucerdea Vinoasă, diagnosticat cu o boală gravă, are nevoie de ajutor din partea semenilor

Publicat

La doar 26 de ani, Dorin Teodor Baba din Bucerdea Vinoasă are disperată nevoie de ajutor din partea semenilor.

A fost diagnosticat cu tumoare a glandei pineale în ianuarie 2019, iar de atunci a suferit opt operații: una chiar în ianuarie 2019, alte șapte în perioada martie – octombrie 2020.

Din păcate, operațiile nu au avut rezultatul scontat, iar Teodor este acasă, fără șanse din partea medicilor români.

Salvarea vine din Turcia, medicii de la Clinica Medicana din Istambul acceptând să trateze cazul său, însă tratamentul în sumă de 10.650 de dolari (8.250 dolari pentru operație și cazarea în clinică, împreună cu un însoțitor și 2.400 de dolari pentru transport cu ambulanță împreună cu însoțitor şi asistent) depășește cu mult posibilitățile materiale ale familiei.

Mama lui Teodor, Maria Truță, face un apel la noi toți, pentru salvarea vieții fiului său.

Dacă doriți să donați, sau să renunțați într-o zi la cafea, țigări, prăjitură sau orice alt răsfăț, puteți trimite banii în conturile deschise pe numele mamei:

În euro: RO16BTRL00104201K26379XX

În lei: RO41BTRL00101201K26379XX.

Persoană de contact: Truță Maria. Tel. 0749-820476.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Restricții de circulație, astăzi, pe Autostrada A1 Sebeș-Sibiu. Se fac lucrări la carosabil. Atenționări pentru șoferi

Publicat

Centrul InfoTrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că astăzi, până la ora 20.00, pe autostrada A1 Sebeș-Sibiu sunt restricții de circulație pentru lucrări la carosabil. De asemenea, este ceață densă în unele zone.

Între kilometrii 279+300 de metri – 276+500 de metri, pe raza localității Amnaș, județul Sibiu, pe sensul de deplasare Sebeș – Sibiu, sunt restricționate banda de urgență și banda numărul unu, pentru a permite executarea unor lucrări la carosabil.

Pe A1 Sibiu – Deva (în special între Sebeș și Orăștie și în zona localității Miercurea Sibiului) este ceață densă, dar și pe drumuri naționale din județul Alba.

Conducătorii auto sunt sfătuiți să mărească distanța de siguranță în mers, să adapteze viteza de deplasare la condițiile de drum și să nu efectueze manevre periculoase în trafic.

sursă: politiaromana.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate