AUDIENŢE ONLINE: Despre investiţii în cartierul Orizont şi asfaltări de străzi în mai multe zone din Alba Iulia | Alba24
Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

AUDIENŢE ONLINE: Despre investiţii în cartierul Orizont şi asfaltări de străzi în mai multe zone din Alba Iulia

avatar

Publicat

Primăria Alba Iulia a transmis răspunsuri la întrebările adresate de cititorii Alba24 prin secţiunea „Audienţe Online„. Este vorba despre precizări privind investiţii ale Primăriei în Cartierul Orizont şi asfaltarea străzilor Costache Negruzzi, Bucovinei şi Ciprian Porumbescu.

Întrebare de la Cristian Nicolae. Subiect: Investiţii Primărie în Cartierul Orizont

„Domnule angajat al Primăriei nu mi-aţi răspuns la întrebări, dar nu e problemă, am răbdare şi revin:

1.Ce a făcut Primăria pentru locuitorii din cartierul Orizont până acum, de când s-a înfiinţat acest cartier? Dar chestii concrete vă rog.

2. Cine se ocupă de situaţia câinilor vagabonzi din acest cartier? Ce soluţii are Primăria pentru această mare problemă pt. locuitorii de acolo?”

Răspuns:

„1. Referitor la întrebarea dumneavoastră, legată de Cartierul Orizont, ceea ce putem noi preciza este faptul că acest cartier este şi a fost dezvoltat din propria dorinţă a locuitorilor, într-o zonă de dezvoltare care a fost studiată de către un investitor privat. În această zonă, terenurile nu au fost în proprietate publică, astfel autoritatea locală n-a putut avea proiecte de infrastructură şi amenajare urbanistică.

2. Referitor la câinii vagabonzi din acelaşi cartier Orizont, vă putem spune că firma Salprest are în activitate acest aspect. În urma discuţiilor avute cu reprezentanţii de acolo, ne-au precizat că au fost în teren, s-au prins unii câini, dar vin alţii. Acţiunea se desfăşoară în continuare. Se intervine pe domeniul public, dar nu se poate interveni pe cel privat (curţi, terenuri).”

Întrebare de la: Neamţu Ioan. Subiect: Asfaltarea străzii Costache Negruzzi

„Ni s-a comunicat anterior că str. Costache Negruzzi urmează să fie asfaltată în cursul anului 2013. Vă rugam să ne precizaţi dacă, în momentul de faţă, există un proiect aprobat în acest sens.”

Răspuns: „Strada Costache Negruzzi a devenit publică recent, perioadă în care nu s-au putut dezvolta proiecte în zona respectivă. Va face obiectul unor proiecte viitoare. Ca să vă faceţi o idee, pentru anumite zone din municipiu, proiectele sunt elaborate înainte cu 3-4 ani de a fi implementate.

 

Întrebare de la: Pop Ana. Subiect: Asfaltare stradă

„Când se asfaltează strada cu Poşta şi Serviciul Social din Centru? Sunt nişte gropi imense în centrul oraşului.”

Răspuns: „Când vorbiţi de strada cu Poşta şi Serviciul Social, credem că vă referiţi la strada Bucovina. Această stradă nu poate fi sistematizată până când nu se definitivează platforma centrală, construcţiile prevăzute în zona Centrul Civic, conform PUZ, aprobat în 2011. Aici există amplasamente aflate încă în instanţă sau exproprieri.”

 

Întrebare de la: Mira Dorina. Subiect: Asfaltare străzi

„Ce şanse sunt să fie asfaltate străzile care dau în Calea Moţilor? În speţă str. Ciprian Porumbescu.”

Răspuns: „Strada Ciprian Porumbescu este o stradă privată. Străzile între Alba Iulia şi Miceşti sunt în mare parte private şi, până când nu există un grad de dotare edilitară completă, ele nu pot face obiectul unor proiecte pentru care să se susţină finanţarea.”

 

Întrebare de la: Păcurar Petru. Subiect: parcare maşini neînmatriculate

„Locuiesc în Alba Iulia pe str. George Bariţiu. Plătim parcare, aici sunt parcate 2 maşini de ceva vreme, aduse de afară, care încurcă circulaţia. Proprietarul nu locuieşte aici, ci la alt bloc. Vreau să ştiu dacă, legal, se plăteşte vreo taxă.”

Răspuns: „Din datele prezentate de dumneavoastră, nu se poate face identificare pentru a răspunde la întrebare. Eventual, dacă ne puteţi furniza mai multe informaţii despre numărul locurilor ocupate sau despre proprietarul maşinilor şi numărul de înmatriculare al acestora, vă vom comunica cele solicitate.”

 

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
2 Comentarii

2 Comments

 1. avatar

  Mihaela

  miercuri, 31.10.2012 la 10:52

  „Referitor la întrebarea dumneavoastră, legată de Cartierul Orizont, ceea ce putem noi preciza este faptul că acest cartier este şi a fost dezvoltat din propria dorinţă a locuitorilor, într-o zonă de dezvoltare care a fost studiată de către un investitor privat. În această zonă, terenurile nu au fost în proprietate publică, astfel autoritatea locală n-a putut avea proiecte de infrastructură şi amenajare urbanistică.”
  Legat de acest raspuns dat de dumneavoastra am si eu o intrebare: De ce platim atunci, impozitele la PRIMARIE pentru locuinte, de ce nu le platim investitorului privat???? Cand e vorba de luat bani de la cetateni nu conteaza unde locuim, dar cand e vorba de facut o investitie in interesul cetatenilor, Primaria se face ca ploua…si n-avem decat sa ne descurcam…ca doar e cartier „privat.”. Aberatii si minciuni, ca de obicei…..

 2. avatar

  Mira Dorina

  miercuri, 31.10.2012 la 15:14

  Pe strada Ciprian Porumbescu sunt toate dotarile editilare (apa, curent electric, iluminat public si gaz) in afara de canalizare. Odata ce au fost platite si trase aceste utilitati (pe cheltuiala locuitorilor de pe aceasta strada) acestea au fost „donate” furnizorilor respectivi. Asta inseamna ca este strada privata si este o scuza pentru Primarie de a nu o asfalta????

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

Publicitate

EVENIMENT

Se strică vremea în minivacanța de Sfânta Maria: Ploi şi furtuni în aproape toate regiunile din ţară, până vineri noaptea

avatar

Publicat

Administraţia Naţională de Meteorologie informează că începând de marți, 14 august, ora 18:00 până vineri, 17 august, ora 22:00 sunt așteptate la nivelul întregii țări averse, descărcări electrice, intensificări  ale vântului ce pot lua aspect de vijelie și grindină.

Potrivit ANM, în cursul serii de marți (14 august) și al nopții de marți spre miercuri (14/15 august), în regiunile vestice și nordice gradul de instabilitate atmosferică va fi accentuat și local se vor semnala intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, descărcări electrice, averse cu caracter torențial și grindină.

În zilele de miercuri (15 august), joi (16 august) și vineri (17 august), mai ales în cursul după-amiezilor și al serilor, în Maramureș, Transilvania, nordul Crișanei și al Moldovei, precum și în zonele montane și submontane vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin ploi ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor putea lua și aspect de vijelie și izolat grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 20 l/mp și izolat 30…40 l/mp.

sursa: meteoromania.ro

 

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

A început construcția bisericii demolate luna trecută la Alba Iulia. Între timp, slujbele se fac într-o hală din piața Cetate

avatar

Publicat

Construcția noii biserici ortodoxe de pe strada Ioan Alexandru este în desfăşurare. Excavatoarele și muncitorii lucrează de zor la fundația noului lăcaș de cult care, teoretic, va fi gata în 2021. Până la finalizarea construcției, enoriașii participă la slujbele ținute de preotul bisericii, într-o hală a pieței agroalimentare din Cetate.

În luna iulie, micuța biserică de lângă piața agroalimentară, care a servit ca lăcaș de cult peste 20 de ani, a fost dărmată pentru a face loc unuia nou. Motivul demolării a fost că vechea clădire avea un statut provizoriu și nu avea o arhitectură ecleziastic corespunzătoare.

CITEȘTE ȘI: Astăzi se pune temelia unei noi biserici la Alba Iulia. Vechea biserică a fost dărâmată în urmă cu câteva zile

Într-o lună, lucrurile s-au pus în mișcare și muncitorii au început să lucreze la fundația noii clădiri.

Teoretic, beneficiarul, Parohia Ortodoxă Română Cetate 1, va putea avea parte de noua biserică în 2021, termenul de construcție fiind de 36 de luni.

Preotul paroh speră ca demisolul bisericii să fie gata pentru a putea oficia slujba de Crăciun în interiorul acestuia.

Până atunci, enoriașii bisericii iau parte la slujbele ținute într-o hală din piața agroalimentară din Cetate.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Angajații DSV și DSP Alba învaţă cum să-şi perfecționeze bronzul la mare, prin „cursuri profesionale”

avatar

Publicat

Au salarii mari mari decât mulți dintre români ar visa, au vouchere, sporuri și vacanțe gratuite la hoteluri în cele mai scumpe stațiuni de pe litoral, mascate sub diferite cursuri din ale căror denumiri ne dăm seama că singurul lucru pe care l-ar putea prinde ar fi o insolație, în plin sezon estival. Dacă vă gândiți că doar angajații primăriilor sunt trimiși să se „perfecționeze” pe malul Mării Negre, nu e chiar așa. Și angajații sau șefii Direcției de Sănătate și Direcției Sanitar-Veterinare din Alba și-au îmbunătățit cunoștințele în materie de factori de protecție, la Mamaia și Costinești.

„Meseria” de bugetar a ajuns să fie cea mai dorită din România și asta pe bună dreptate. Salarii bune, zile libere multe și, pe lângă asta, vara le garantează și câte un sejur la mare pe banii instituției, la „curs”.

Direcția Sanitar-Veterinară Alba a plătit anul acesta peste 20.000 de lei pe cazări la cursuri în plin sezon estival la Costinești și Mamaia. Pe lista achizițiilor publice nu apare în detaliu denumirea cursului sau perioada exactă, ci doar „servicii de cazare” pe șapte zile în diferite locuri. Un singur curs apare cu numele Program de perfecţionare „Modificări legislative privind funcţi publică în domeniul resurselor umane„, care evident este la mare, în Costinești, în perioada 20-26 august. În medie, un sejur de curs costă aproximativ 3.000 de lei pentru cazare și în jur de 900 de lei înscrierea. 

Nici cei de la Direcția de Sănătate Publică Alba nu au ratat ocazia să-și perfecționeze bronzul.

Angajații au fost trimiși la „Curs perfecţionare contracte administrare, patrimoniu şi achiziţii publice, în perioada 15-22.07.2018” și un curs „Scrierea proiectelor europene. Aplicaţii practice” în perioada 23-29 iulie. Ambele cursuri s-au ținut la hoteluri în Mamaia și au costat în jur de 8.500 de lei.

Nu se știe dacă la aceste cursuri au fost trimiși angajații sau şi directorii celor două instituții, mai ales că Alexandru Sinea, directorul DSP Alba, de când a venit vara, a stat mai mult în concediu decât la birou.

 

 

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 140 de poliţişti din Alba asigură măsuri de ordine şi siguranţă, în minivacanţa de Sfânta Maria. Recomandări

avatar

Publicat

Peste 140 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba vor acţiona, zilnic, pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică, în minivacanţa prilejuită de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului.

În perioada 15 -19 august 2018, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba va intensifica acţiunile, va suplimenta efectivele de siguranţă publică şi va asigura prezenţa echipajelor de poliţie, în locurile aglomerate şi a lăcaşurilor de cult din judeţul nostru dar şi în zonele de agrement, în vederea prevenirii evenimentelor negative.

Zilnic vor acţiona, în medie, 140 de poliţişti, cu 70 de mijloace auto, pentru prevenirea faptelor antisociale, apărarea patrimoniului public şi privat, creşterea siguranţei rutiere şi a transporturilor feroviare, astfel încât cetăţenii să se bucure, în linişte, de această sărbătoare, transmite IPJ Alba.

Pentru prevenirea accidentelor de circulaţie şi combaterea excesului de viteză, poliţiştii de la rutieră vor acţiona cu 14 aparate radar şi va fi asigurată prezenţa în trafic, pentru depistarea şi sancţionarea, cu fermitate, a conducătorilor auto care încalcă normele rutiere privind circulaţia pe drumurile publice.

Pentru a preîntâmpina evenimentele neplăcute, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă cetăţenilor:

Dacă plecaţi de la domiciliu, închideţi şi asiguraţi toate uşile şi geamurile casei, uşa de la balcon, geamul de aerisire de la baie şi nu lăsaţi în casă obiecte de mare valoare sau bani!

În zonele aglomerate, fiţi atenţi la genţi, poşete şi buzunare!

Evitaţi consumul excesiv de alcool şi stările conflictuale!

Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

Respectaţi regimul legal de viteză !

Adaptaţi permanent viteza, condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană!

Pe timp de vreme caniculară, planificaţi pe cât posibil deplasările cu autovehiculul în afara intervalului orar 10.00 –18.00 şi nu consumaţi sub nicio formă băuturi alcoolice.

Posesorilor de permis de conducere cu afecţiuni medicale (cardiovasculare, neurologice sau endocrine) le recomandăm să renunţe la conducerea autovehiculelor pe drumurile publice în intervalul orar menţionat.

Înainte de plecarea la drum este necesară verificarea stării tehnice a autovehiculului şi, în special, a presiunii în pneuri, gradul de îmbătrânire şi uzură al acestora şi al racordurilor, precum şi verificarea instalaţiei de climatizare.

Conduceţi cu multă atenţie şi răbdare!

În caz de nevoie, apelaţi cu încredere 112 – Apel Unic de Urgenţă

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

ACCIDENT pe DN 67C – Transalpina, zona Căpâlna. Cetăţean ceh rănit după ce s-a răsturnat cu motocicleta în albia râului Sebeş

avatar

Publicat

Un motociclist a fost grav rănit în urma unui accident rutier petrecut marți, în jurul prânzului pe DN 67C – Transalpina, în zona Căpâlna.

Potrivit IPJ Alba, un accident rutier s-a petrecut marți, pe DN 67C în zona Căpâlna. Din primele informații un bărbat a pierdut controlul asupra motocicletei pe care o conducea și a căzut în albia râului Sebeș.

UPDATE: Potrivit IPJ Alba, accidentul s-a petrecut pe DN67C, la kilometrul 133+300 m. Un cetăţean ceh, în vârstă de 47 de ani, în timp ce conducea o motocicletă, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, a pierdut controlul asupra vehiculului, a intrat în coliziune cu parapetul de pe marginea carosabilului şi s-a răsturnat în albia râului Sebeş. Motociclistul a suferit mai multe leziuni şi a fost transportat la spitalul din Sebeş.

FOTO: Arhiva Alba24

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate