Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

AUDIENŢE ONLINE: Despre lucrările de modernizare a carosabilului din Miceşti, canalizare în Oarda de Jos şi toalete publice în Cetate


Publicat

Răspunsurile transmise de Primăria Alba Iulia, la începutul acestei săptămâni, pentru cititorii Alba24 care au adresat întrebări prin „Audienţe Online” vizează mai multe lucrări edilitare. Au fost furnizate detalii despre amenajarea canalizării în Oarda de Jos, la ieşire spre Limba, lucrări la carosabil în Miceşti, modernizarea străzii Scărişoara şi situaţia toaletelor publice din zona istorică a oraşului.

Întrebare de la: Dreghici Marcela. Subiect: Canalizare Oarda

“Locuiesc în Oarda de Jos pe strada Dumbrăviţei. Aş dori să ne spuneţi de ce se întârzie lucrările de execuţie a canalizării în zona noastră (adică pe strada Dumbrăviţei, după pasarela peste vale, la ieşire din Oarda de Jos spre Limba). Din câte ştim, lucrările ar fi trebuit finalizate la 1 noiembrie şi mă îndoiesc că până la această dată se vor încheia aceste lucrări. În consecinţă, vă rugăm să ne spuneţi data la care vor demara aceste lucrări şi care sunt eventualele impedimente care au determinat întârzierea lucrărilor.”

Răspuns: “Lucrările vor fi executate în perioada 30 septembrie – 15 octombrie, necesitând şi lucrări de foraj.”

 

Întrebare de la: Dorinica. Subiect: Din nou drum Miceşti

“Am înţeles din ultimul răspuns al Primăriei că <Termenul la care lucrarea trebuie să fie finalizată este martie 2013.> Dar până atunci, cei care zilnic traversăm zona trebuie să ne rupem maşinile aoolo? Ne plăteşte cineva reparaţiile maşinilor?? Nu se poate turna provizoriu un stat superficial de asfalt?? Rugăm să rezolvaţi această problemă!!”

Răspuns: “Ne pare rău, însă nu se pot executa lucrări provizorii.”

 

Întrebare de la: Bob Emilian. Subiect: Miceşti

“Strada Scărisoara are vreun proiect de dezvoltare (asfalt, rigole etc) – mai exact suntem o stradă înfundată de 200 metri din Scărişoara. O ultimă problemă este depozitarea materialelor (nisip, pietriş şi pământ) care le folosesc cei de la Dafora pentru canalizarea care se face pe drum, ocupând astfel o bandă de circulaţie şi rigolele de pe str.Scărişoara (de la statia de autobuz).”

Răspuns: “Referitor la strada Scărişoara – străzile nemodernizate sunt prinse într-un proiect aflat în curs de adjudecare. Referitor la depozitarea materialelor – se vor lua măsuri pentru asigurarea siguranţei circulaţiei în zonă. Termenul de finalizare este noiembrie 2012”.

 

Întrebare de la: Lupean Adrian Viorel. Subiect: Toaletele publice din oraş

“Veşnica problemă, care persistă de multă vreme şi anume problema toaletelor publice… da, au fost anumite toalete, nici cetăţenii nu le-au îngrijit, dar nici administraţia locală (ex. toaletele din zona parcului din cetate, pe partea Casei de Cultură), e o problemă reală, sunt 6 toalete lângă statuia lui Mihai Viteazul, şi alea închise când nu sunt evenimente în fostul parc Custozza, au început să vină turişti , dar se plâng că nu sunt toalete publice, ar trebui să ţineţi cont de lucrul asta. Dacă ar fi să ţineţi cont de o problemă adevărată şi până la urmă de nevoia fiziologica a fiecărei fiinţe umane mai mult decât de anumite hoteluri din zona istorică a Cetăţii şi aţi face un efort ca şi primar ales de noi toţi, poate s-ar rezolva şi problema asta, ca tot spuneţi că ţineţi cont de părerile şi nevoile cetăţenilor oraşului pe care îl <gestionaţi>, că, până la urmă poporul, cetăţenii, ca întreg, conduc un oraş, o ţară”.

Răspuns: “Între statuia lui Mihai Viteazul şi clădirea Ierihon, până la această dată, a fost construită structura de rezistenţă a unui nou grup sanitar, respectând normele europene. În etapa a doua, urmează să definitivăm lucrările de amenajări interioare. În zona grupului sanitar subteran, s-a descoperit un sit arheologic, acesta reclamând o conduită de conservare şi valorificare a zidurilor medievale descoperite pe acest amplasament, determinând astfel reconfigurarea grupului sanitar public. Până la finalizarea acestuia, mai trebuie îndeplinite o serie de proceduri care necesită timp.”ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. Dorina Borcau

    miercuri, 19.09.2012 at 16:54

    Vad ca au aparut raspunsurile astea la Audiente Online,in sfarsit.Dar intrebarea mea,trimisa pe 14 septembrie,nu a aparut nici acuM!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Patru țări europene au format o „alianță” pentru un vaccin anti-COVID: Vrem să garantăm suficiente doze pentru Uniunea Europeană

Publicat

Franţa, Germania, Italia şi Ţările de Jos au convenit formarea unei „alianţe” care să asigure producerea unui potenţial vaccin anti-COVID-19 în Europa, au anunţat miercuri autorităţile olandeze, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Cele patru ţări „explorează în comun diverse iniţiative promiţătoare şi sunt în discuţii cu diverse societăţi farmaceutice”, a indicat Ministerul Sănătăţii Publice olandez într-un comunicat.

Obiectivul acestei alianţe este de a produce vaccinuri pe teritoriul european, acolo unde acest lucru este posibil, a adăugat ministerul citat.

„Germania, Franţa, Italia şi Ţările de Jos sunt convinse că un rezultat de succes presupune o strategie şi investiţii comune”, mai menţionează comunicatul.

Alianţa celor patru ţări îşi propune să garanteze că un număr suficient de doze de vaccin vor fi disponibile pentru Uniunea Europeană şi pentru ţări cu venituri reduse, în special din Africa.

sursa: agerpres.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO ȘTIREA TA: Pista de biciclete aflată pe dealul Mamut din Alba Iulia se degradează de la o zi la alta

Publicat

Pista de biciclete aflată pe dealul Mamut din Alba Iulia, denumită și „Transalpina de Mamut”, pare să se degradeze de la o zi la alta. Porcii mistreți au făcut ravagii pe mai multe porțiuni, unde au răscolit solul și au împrăștiat pământul. În unele zone, din cauza aluviunilor aduse în urma ploilor, pământul a acoperit aproape complet trotuarul.

Nici locurile de joacă pentru copii nu au scăpat „neatinse”. Aceastea prezintă degradări și distrugeri care pot reprezenta un pericol pentru micuții care sunt lăsați nesupravegheați de părinți.

Un cititor Alba24 a surprins recent imagini de pe pista pentru bicicliști aflată pe dealul Mamut din Alba Iulia. Pe mai multe porțiuni din aceasta, aleea pietonală este acoperită aproape în totalitate de pământ și vegetație iar rigolele sunt pline de frunze uscate, spune acesta.

De asemenea, locurile de joacă pentru copii reprezintă un pericol pentru cei mici. Unele elemente din ansamblurile de joacă au dispărut complet iar altele sunt rupte / deteriorate.

O parte din problema pământului care acoperă porțiuni din trotuar sau din pista de biciclete este generată de animalele sălbatice, respectiv de porcii mistreți care au brăzdat și răscolit solul în mai multe zone.

„În urmă câteva săptămâni am văzut o turmă de porci mistreți, cred că erau peste 20, cu mai mulți pui, la 10-15 metri de pista asfaltată de biciclete și la mai puțin de 200 de metri de Pavilion”, ne-a transmis cititorul Alba24.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: Am avut o întâlnire cu reprezentanții mall-urilor pentru a pregăti deschiderea de pe 15 iunie

Publicat

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit, miercuri seara, despre stadiul epidemiei de coronavirus în România și despre măsurile care fi luate în perioada următoare. ”Am avut o întâlnire cu reprezentanții mall-urilor și pe 10, 11 vom da un răspuns pentru a se putea pregăti pentru deschiderea de pe 15 iunie” a spus Tătaru.

„Noi vrem să ajungem la zero și să pregătim un evantual val doi. Nu o să oprim la zero numărul de cazuri noi.

După 15 octombrie, ne gândim că ar putea apărea. Manifestarea bolii ține de mai mulți factori, de organism, de afecțiunile organismului, de contextul în care apare, de comunitatea în care apare. Ține de momentul în care îl depistăm. Decesele pe care le-am avut sunt la cei cu comorbidități.

În mijloacele de transport există un risc dacă rețeaua de climatizare nu a fost dezinfectată.

Am avut o întâlnire cu reprezentanții mall-urilor și pe 10, 11 vom da un răspuns pentru a se putea pregăti pentru deschiderea de pe 15 iunie”, a anunțat Nelu Tătaru.

Sursă: B1 TV

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Amenzi de la 1.500 lei la 3.000 lei de persoană pentru munca suplimentară ilegală: decizie finală în Camera Deputaților

Publicat

pensii bani

Camera Deputaţilor a respins, miercuri, cererea de reexaminare a preşedintelui Klaus Iohannis cu privire la legea care modifică Codul muncii şi care se referă la sancţionarea nerespectării dispoziţiilor privind munca suplimentară.

Camera Deputaţilor este decizională în acest caz.

Prin respingerea cererii de reexaminare, legea a rămas în forma sa iniţială. Aceasta prevede că „nerespectarea dispoziţiilor privind munca suplimentară să fie sancţionată contravenţional cu amendă de la 1.500 lei la 3.000 lei pentru fiecare persoană identificată”.

Preşedintele Iohannis a formulat o cerere de reexaminare pentru această lege din considerentul că „ar trebui să se clarifice dacă înăsprirea sancţiunii pentru încălcarea dispoziţiilor privind munca suplimentară vizează doar situaţia urmărită de iniţiatori – cea a prestării orelor suplimentare dincolo de limita legală prevăzută de art. 114 din Codul muncii – sau se referă/se aplică şi altor situaţii ce pot reprezenta încălcări ale Codului muncii”.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate