Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

AUDIENŢE ONLINE: Despre modernizare trotuare pe strada Cetăţii, pietruirea arterelor pe Valea Popii, locuinţe ANL şi iluminat public

Publicat

Reprezentanţii Primăriei Alba Iulia au transmis informaţii noi privind probleme administrative semnalate la „Audienţe Online” de către cititorii Alba24. Este vorba despre modernizare trotuare pe strada Cetăţii, reparaţii la partea carosabilă în zona Valea Popii, stadiu amenajări locuinţe ANL şi iluminat public pe străzile de la Schit şi Parcul Sfânta Ecaterina din Cetate.

Întrebare de la: Răzvan Secară. Subiect: trotuare strada Cetăţii – Alba Iulia

„Pe strada Cetăţii, strada adiacentă Cetăţii Alba Carolina, trotuarele arată ca după bombardament. Degeaba locatarii încearcă să le întreţină, plivind buruienile care cresc nestingherite, datorită lipsei asfaltului. Paradoxal este faptul că partea carosabilă este întreţinută şi reparată de către municipalitate, însă partea de trotuare şi rampele de racordare ale curţilor la partea carosabilă arată jalnic. Am rugămintea de a se lua măsuri pentru remedierea acestei situaţii, care nu are de-a face cu imaginea unui oraş european. Mai ales că locatarii străzii plătesc impozite de zona centrală. Întrebarea este: ce măsuri va lua Primăria în acest sens şi în ce orizont de timp se estimează remedierea situaţiei? Mulţumesc.”

Răspuns: „Pe strada Cetăţii, precum şi pe strada Crişanei, reţeaua de distribuţie a apei potabile prezintă o stare avansată de degradare, urmând a fi înlocuită, ulterior Primăria putând începe lucrările de modernizare trotuarelor şi acceselor în proprietăţi.”

 

Întrebare de la: Sabău Călin. Subiect: str. Cerbului – Valea Popii

„Mulţumim pentru introducerea curentului electric, iar întrebarea pe care o pun este următoarea: se au în vedere lucrări de reparaţii la drum, pietruire, şanţuri pentru scurgerea apei?”

Răspuns: „Primăria Municipiului Alba Iulia are în derulare un contract ce priveşte pietruirea străzilor, incluzând şi Valea Popii. Lucrările se vor desfăşura în perioada următoare.”

 

Întrebare de la: Trif Călina Lucia. Subiect: locuinţe ANL

”La ce dată se mai dau locuinţe ANL? Am înţeles că au fost alegeri, că s-a ales alt consiliu, s-au schimbat viceprimarii, dar, totuşi, când aveţi de gând să faceţi repartiţiile, că azi-mâine începe şcoala, se schimbă vremea, vine frigul. Eu stau în chirie, trebuie să plătesc încă o lună şi toate astea pentru că primăria şi toţi cei cu putere de decizie îşi pun pe prim plan interesele personale sau de partid şi abia apoi ale celorlalţi cetăţeni, pentru că voi, cei de acolo, nu ştiţi ce înseamnă să plătiţi o chirie şi toate utilităţile din 2 salarii de mizerie, din care nu îţi mai rămân bani nici pentru pâine pentru o lună, să nu mai vorbim de altceva….E vă mulţumesc pentru timpul acordat citirii acestui mesaj şi aş vrea ca, în cel mai scurt timp, să decideţi în care lună le daţi în folosinţă.”

Răspuns: „În data de 10.07.2012, a avut loc recepţia lucrărilor. Există câteva probleme ce trebuie remediate, în special cele legate de punerea în funcţiune şi probele centralei termice. Până la această dată, aceste operaţiuni nu au fost finalizate de către constructorul angajat de catre ANL Bucureşti, prin grija căruia s-au realizat aceste locuinţe. După definitivarea acestor aspecte (în cel mai scurt timp posibil), Primăria Municipiului Alba Iulia va prelua locuinţele, urmând să fie efectuaţi paşii procedurali pentru repartiţie.”

 

Întrebare de la: Alex. Subiect: iluminat public

„De ce nu se schimbă din când în când becurile arse de la stâlpii de iluminat public din zona Schit (de la strada Gladiolelor în sus). De exemplu, pe str. Fântânelelor, este o zonă de benznă de câteva sute de metri. Mai sunt becuri arse pe Macului, Iederii etc…”

Întrebare de la: Nistor Marius. Subiect: parc Sf. Ecaterina

„De câteva zile, este întrerupt curentul (noaptea) din parcul din faţa Bisericii Sf.Ecaterina – Cetate şi, de asemenea, nu mai funcţionează nici fântâna arteziană, care, oricum, trebuie reglată (apa ţâşneşte doar din câteva dispozitive).”

Răspuns: „Cererile dumneavoastră au fost înaintate operatorului de iluminat public cu prioritate, urmând a fi rezolvate în zilele acestea.”

Întrebare de la: Şeulean Ioan. Subiect: Utilităţi strada Francisca

„Pentru strada Francisca există planuri de modernizare – iluminat public, asfaltare, canalizare?”

Răspuns: „Strada Francisca are toată structura edilitară şi rutieră, până în zona Schitului Sf. Lazăr. Tronsonul care continuă pe sub pădure nu se poate moderniza, până nu se finalizează PUZ-ul zonal, care este în lucru, pe baza căruia urmând să se continue lucrările.”

Foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Dana

    miercuri, 22.08.2012 at 18:59

    Cand se va incepe o noua sesiune de depunere a dosarelor pt locuinte ANL? Pot depune dosar si cei care locuiesc in Alba Iulia si lucreaza in afara orasului (Sebes, Oiejdea, Teius)? Multumim.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax