Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

AUDIENŢE ONLINE: Despre plantări de arbori, repartizarea locuinţelor ANL, extindere iluminat public în Oarda şi reparaţii în zona „Arex”


Publicat

Cititorii Alba24 care au adresat întrebări la Secţiunea „Audienţe Online” primesc noi răspunsuri de la Primăria Alba Iulia. Sunt oferite informaţii despre acţiunea de plantare de arbori pe marginea străzilor din oraş, termen pentru repartizarea locuinţelor ANL, extinderea reţelei de iluminat public în Oarda de Jos, închirierea locurilor de parcare din apropierea blocurilor  şi repararea străzii în zona „Arex”.

Întrebare de la: Moldovan Eugen. Subiect: Plantare pomi

„Puteţi să-mi spuneţi, vă rog, de ce nu se plantează pomi pe toate străzile din oraş, cum s-a făcut pe Bulevardul Transilvaniei? Bulevardul acum arată foarte frumos aşa înverzit, dar sunt încă multe străzi în oraş pe care se mai pot planta pomi, cum ar fi str. Decebal sau B-dul Ferdinand, mai ales că este chiar intrarea în oraş dinspre Sebeş.”

Răspuns: ”Copaci există, în vederea plantării. S-au achiziţionat recent 200 de bucăţi. S-a mers în teren în vederea identificării zonelor unde pot fi plantaţi. Trebuie reţinut că aceştia nu pot fi plantaţi în zonele în care sunt reţele (de apă, telefonie. curent etc.), deoarece balotul copacului este foarte mare şi trebuie săpate gropi adânci de 1 metru în vederea plantării.”

 

Întrebare de la: Sorin. Subiect: Locuinţe ANL

„De un an de zile aşteptăm să fie date în folosinţă locuinţele ANL, dovadă stau şi declaraţiile făcute de cei care reprezintă Primăria prin presa scrisă, cea online şi altele. Oare chiar aşa de mult durează acele acte să vina de la Bucureşti? Sau aşteptăm să vină alegerile din 9 decembrie? De fapt, în decembrie se împlineşte un an de când  trebuia să locuim în locuinţele ANL… Haideţi, domnilor, forţaţi un pic formalităţile alea, noroc că vremea ţine încă cu noi şi sperăm să fim de Crăciun în casă nouă.”

Întrebare de la: Marcela. Subiect: ANL-uri

„Şi totuşi, pe când se vor repartiza locuinţele ANL? Aşteptăm să vină iarna, cu vreme urâtă, ca să fie mai greu cu mutatul mobilei şi toate celelalte?”

Răspuns: „În şedinţa de la sfârşitul lunii noiembrie se va aproba lista privind repartizarea locuinţelor. Ne cerem scuze pentru timpul îndelungat pe care îl necesită toate aceste proceduri.”

 

Întrebare de la: Dreghici Marcela. Subiect: Iluminat – Dumbrăviţei, Oarda de jos

„Doresc să supun atenţiei dumneavoastră o problemă care a mai fost discutată şi anume aceea a extinderii reţelei de iluminat public de pe strada Dumbrăviţei (la intrarea în Oarda de jos, dinspre Limba), deoarece această parte este în continuare cufundată în beznă, după lăsarea întunericului, cu atât mai mult cu cât ziua a scăzut considerabil. Vă rugăm să ne spuneţi dacă există vreo speranţă ca aceste lucrări să fie executate şi care ar fi termenul probabil.”

Răspuns: „În data de 8.11.2012 s-a semnat noul contract de delegare a serviciului de Iluminat Public. Completarea zonelor neacoperite cu corpuri de iluminat se va realiza în cursul anului 2013.”

 

Întrebare de la: Chira Tiberiu. Subiect: Închiriere loc parcare

„În 2013 se mai închiriază locurile de parcare amenajate în faţa blocurilor de locuinţe??

Răspuns: „Da, şi în anul 2013 se vor închiria locuri de parcare.”

 

Întrebare de la: Maria Diana. Subiect: Când vă ocupaţi şi de zona Arex?

„Observăm că de străzile particulare nu vă interesează, de cei care au făcut parcele şi le-au dat fără nici o utilitate nici atât, că proprietarii de străzi private nu au obligaţii faţă de locuitorii acelor străzi, că proprietarii de străzi private nu plătesc impozite, doar pretind sume de bani la locuitori ca să poată dona strada, Primăriei… Dar, dl. primar, în zona Arex, ceea ce ţine de Primărie, când aveţi de gând să reparaţi strada? Încă nu aveţi rude şi prieteni în acea zonă?”

Răspuns: „Această zonă trebuie sistematizata pe PUZ. La modul general, investiţiile se fac pe zone extinse. Zonele compact construite au putut fi susţinute ca şi finanţare, însă, pentru zona reclamată, cetăţenii trebuie să ştie că aceasta poate fi rezolvată atunci când toate parcelele sunt reglementate din punct de vedere juridic. Apoi se poate face o dimensionare în ce priveşte infrastructura subterană şi cea rutieră. În prezent, nu există un proiect care să rezolve în ansamblu zona.”

Foto: arhivăDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

3 Comentarii

3 Comments

 1. mihai

  luni, 12.11.2012 at 15:51

  Deci, noi cei din zona AREX sa intelegem ca nu ar trebui sa platim impozit la Primarie … de ce sa l platim daca nu se poate face nimic pt noi … si totusi suntem un cartier in municipiu dar din pacate uitat de primarul pe care l am votat … rusine ca faceti in alte parti si noua locuitorilor acestei zone din municipiu NU …

 2. mihai

  luni, 12.11.2012 at 15:54

  Macar un strat de asfalt sa turnati si in zona AREX ca parca suntem pe coclauri si nu in municipiu.. dl primar ce tine de d/voastra ca de celelete avem noi grija … sunt gropi mai mari ca in comune..oare e posibil asa ceva????

 3. elena

  duminică, 24.11.2013 at 19:54

  Cine ma rog frumos ar tebui sa faca acest proiec PUZ , pentru a se putea reazolva problemele semnalate?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Slujbă de priveghere oficiată la Catedrala Încoronării din Alba Iulia. Programul liturgic, în ziua pomenirii Moșilor de iarnă

Publicat

Moșii de Iarnă 2021 la Catedrala Încoronării din Alba Iulia: În seara zilei de vineri, 5 martie 2021, începând cu ora 22.00, la Catedrala Încoronării din Alba Iulia va fi oficiată slujba privegherii.

În ceea ce privește programul liturgic al Catedralei Reîntregirii din dimineața zilei de sâmbătă (6 martie), în ziua pomenirii Moșilor de iarnă, acesta va cuprinde oficierea slujbei parastasului de obște, cu începere de la ora 9.00.

În prima parte vor fi săvârșite Vecernia și Utrenia, urmând ca de la miezul nopții să fie celebrată Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur.

Devenită deja o tradiție, această rânduială specială este oficiată în prima noapte de vineri spre sâmbătă a fiecărei luni, cu excepția perioadelor celor patru Posturi de peste an.

De asemenea, reprezentanții Arhiepiscopiei reamintesc faptul că slujba Vecerniei și a Acatistului Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, săvârșită în mod obișnuit în seara zilei de vineri, de la ora 18.00, nu se va oficia.

Radio Reîntregirea va transmite în direct, începând cu ora 22.00, slujba privegherii, care se va încheia în jurul orei 1.30.

Moșii de Iarnă 2021 – începutul celor șapte Sâmbete ale Morților

Moșii de iarnă reprezintă una dintre cele mai importante sărbători din calendarul creștin ortodox. Moșii de iarnă sunt celebrați în calendar ortodox 2021 la începutul anului.

În această zi importantă se face pomenirea morților. Moșii de iarnă marchează începutul celor șapte Sâmbete ale Morților, care se încheie înainte de Săptămâna Mare a Paștelui.

Anul acesta, Moșii de iarnă se prăznuiesc la începutul lunii martie, mai exact pe 6 martie, atunci când Biserica Ortodoxă face prăznuirea celor adormiți. Moșii de iarnă 2021 sunt celebrați în martie, deoarece Paștele 2021 este pe 2 mai, iar Moșii de iarnă marchează începutul sâmbetelor morților, care se încheie în Săptămâna Mare.

După Moșii de iarnă 2021, la câteva zile, urmează Moșii de primăvară 2021, pe data de 9 martie.

Ce înseamnă Sâmbăta Morților, Moșii de iarnă

În ziua de Sâmbăta Morților, Biserica Ortodoxă îi pomenește pe cei trecuți în neființă, prin organizarea Slujbei Parastasului și a Sfintei Liturghii.

Sursă: Reintregirea.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Informare meteorologică: Răcire accentuată a vremii, precipitații, viscol și ninsori la munte, până sâmbătă după amiază

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteorologică de răcire accentuată a vremii, precipitații mixte, intensificări ale vântului și ninsori viscolite la munte, valabilă de vineri, 5 martie, ora 14:00 până sâmbătă, 6 martie, ora 16:00. 

Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat, vremea se va răci accentuat, la început în nordul și nord-vestul țării, iar sâmbătă (6 martie) și în celelalte regiuni.

Vor fi precipitații, vineri (5 martie) în nordul, vestul și centrul țării, iar sâmbătă (6 martie) mai ales în sud.

În zonele joase de relief vor fi ploi, ce se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, astfel încât în Maramureș, Moldova și Transilvania vor predomina ninsorile, iar în Oltenia, Muntenia și Dobrogea vor fi precipitații mixte.

La munte vor fi mai ales ninsori și se va depune strat nou de zăpadă, iar vântul va avea intensificări cu viteze în general de 60…90 km/h, viscolind temporar zăpada.

Intensificări ale vântului se vor înregistra și în restul teritoriului, cu viteze în general de 45…55 km/h și, trecător, 70 km/h.

De asemenea, meteorologii au emis și o atenționare Cod Galben de ninsori moderate cantitativ și viscol, valabilă în zona Carpaților Orientali și Carpaților Meridionali, de vineri, 5 martie, ora 16:00 până sâmbăă, 6 martie, ora 16:00.

Potrivit ANM, în intervalul menționat, la munte va ninge moderat cantitativ (15 – 20 l/mp) și se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent, la început în nordul Carpaților Orientali, apoi mai ales în Carpații de Curbură și estul Carpaților Meridionali.

Vântul va avea intensificări cu viteze de 70…90 km/h, iar la peste 1700 m, rafalele vor depăși 100 km/h și va fi viscol, iar vizibilitatea va fi redusă.

sursa: meteoromania.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Tulpina sud-africană a ajuns în România. Primele cazuri, descoperite în laboratoarele MedLife. Cât este de periculoasă

Publicat

Primele două cazuri de infectare cu tulpina sud-africană au fost identificate în România în laboratoarele Medlife. Este vorba de două persoane din București și Pitești.

„În urma analizării unui nou lot de 93 de probe în cadrul studiului de secvențiere a genomului virusului SARS-CoV-2, divizia de cercetare a Grupului MedLife a identificat primele două cazuri de infectare cu tulpina sud-africană de pe teritoriul României. Una dintre probe provine de la un pacient din București, iar cealaltă este a unei persoane din Pitești.

Totodată, specialiștii MedLife au identificat în această etapă a studiului încă 72 de cazuri de infectare cu tulpina britanică B.1.1.7, ceea ce înseamnă o prevalență de 77% pe lotul analizat. Potrivit raportului, cazurile de infectare cu tulpina britanică provin din București – 61 de pacienți, din Constanța – 4 pacienți, din Dâmbovița – 2 pacienți, din Prahova – 1 pacient, din Ilfov – 1 pacient, din Galați – 1 pacient, din Cluj – 1 pacient și din Teleorman – 1 pacient.

Cele 93 de probe analizate în acest lot au fost prelevate în mod aleatoriu în perioada 20-24 februarie 2021, de la pacienți infectați și confirmați cu virusul SARS-CoV-2 în urma testării RT-PCT, probele fiind furnizate de Direcțiile de Sănătate Publică”, potrivit unui comunicat MedLife.

Cum a apărut varianta sud-africană a SARS cov2

Varianta sud-africană se numește 501.V2 și a fost anunțată de guvern la 18 decembrie.

„Varianta virusului sud-african a apărut într-o zonă metropolitană importantă din Africa de Sud, după primul val al epidemiei și apoi s-a răspândit în mai multe locații. S-a răspândit rapid devenind varianta dominantă a virusului în provinciile Cape Eastern și Western”, scrie The Sun.

Este mai periculoasă tulpina africană?

Noua tulpină ar putea provoca simptome mai severe la persoanele mai tinere, dar acest lucru nu a fost încă investigat în detaliu.

Ministrul sănătății sud-african, Zweli Mkhize, a scris pe Twitter că există „dovezi anecdotice” ale „unei proporții mai mari de pacienți mai tineri, fără comorbidități care prezintă simtome critice”.

Dr. Julian Tang, profesor asociat onorific și virolog clinic la Universitatea din Leicester, a declarat că studiile vor evalua dacă tinerii contractează mai ușor această variantă din cauza modului în care se comportă.

S-ar putea ca aceștia să nu respecte restricțiile Covid la fel de mult ca înainte, prin urmare prind virusul mai des.

Potrivit lui Hancock, tulpina din Africa de Sud pare să se răspândească mai repede, posibil mai mult decât cea din Marea Britanie.

Pfizer -BioNTech anunţă că vaccinul lor împotriva covid-19 este eficient împotriva variantelor engleză şi sud-africană

Vaccinul Pfizer-BioNTech îşi păstrează cea mai mare parte a eficienţei împotriva principalelor mutaţii ale variantelor engleză şi sud-africană ale noului coronavirus, anunţă joi cele două societăţi într-un comunicat, relatează AFP.

Cele două societăţi precizează, însă, că ”supraveghează în continuare variante emergente şi sunt pregătite să reacţioneze” în cazul în care vreuna dintre aceste mutaţii rezistă vaccinului.

Teste in vitro ”nu au arătat necesitatea unui nou vaccin pentru a face faţă variantelor emergente”, anunţă cele două companii.

Sursa: The Sun, BBC, Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Probleme pe lotul 2 al A10, între Alba Iulia și Aiud. API: Deschiderea până la sfârșitul anului, tot mai puțin probabilă

Publicat

Asociația Pro Infrastructură (API) a realizat joi, 4 martie, o filmare pe lotul 2 al Autostrăzii A10, între Alba Iulia și Aiud. Potrivit reprezentanților asociației, concluziile trase la fața locului nu sunt doar dezamăgitoare, ci de-a dreptul îngrijorătoare.

„Ritmul de lucru al companiei Aktor este cel puțin descurajant. După ce în ultimele luni se părea că lucrurile reveniseră la un nivel ce ne dădea speranțe, situația s-a agravat brusc în ultima săptămână”, au explicat reprezentanții API.

Conform detaliilor aflate de echipa API din teren, problemele financiare ale companiei Aktor (cauzate de conflictele interne dintre actionarii principali ai companiei-mamă ELLAKTOR din Grecia) s-au reflectat direct și rapid asupra șantierului din România. De exemplu, cantitatea de motorină disponibilă pentru ziua de ieri pe șantier pentru utilaje și echipamente a fost de numai 4.000 litri. Adică suficientă pentru cel mult 20 de autobasculante și câteva excavatoare/buldozere, raportat la un lot cu lungimea de 24,25 de km.

Iar asta se întâmplă exact acum, când condițiile meteo sunt cele mai prielnice pentru orice șantier – se pot realiza lucrări de toate tipurile, de la terasamente la structuri de beton.

În condițiile actuale, perspectiva ca pe acest lot să se poată circula până la sfârștul anului 2021 este tot mai puțin probabilă, ținând seama de volumul și complexitatea lucrărilor care au mai rămas de executat.

Stadiul fizic al șantierului se apropie de 80%, nu mai există blocaje birocratice semnificative, astfel că solicităm CNAIR să reacționeze la indolența constructorului care a prezentat până acum peste 25 de revizii ale programului de finalizare, bineînțeles toate nerealiste, mincinoase, ultima dată de predare propusă fiind 25.06.2021.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate