Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

AUDIENŢE ONLINE: Despre plantări de tei în Ampoi, sterilizarea câinilor fără stăpân şi ridicarea gunoaielor în oraş

Publicat

sediu Primaria Alba Iulia

Primăria Alba Iulia transmite răspunsuri la întrebările adresate de cititorii Alba24 prin secţiunea „Audienţe Online„. Sunt precizări privind posibilitatea de înlocuire a sălciilor din cartierele Ampoi 1, 2 şi 3 cu tei, un serviciu oferit de o asociaţie gratuit pentru sterilizarea câinilor comunitari şi explicaţii privind situaţia reclamată de mai mulţi locuitori, de neridicare a deşeurilor menajere din diverse zone din oraş.

Întrebare de la: Alexa Dan. Subiect: Tei Ampoi 1, 2 şi 3

„Pe când vor beneficia şi cetăţenii din cartierul Ampoi 1, 2 şi 3 de amplasarea de tei, în locul sălciilor pe partea pietonală, este vorba totuşi de imaginea pe care o creează intrarea în oraş.”

Răspuns: „Se vor planta copaci şi în zonele Ampoi 1, 2 şi 3. Acceptăm şi suntem chiar interesaţi de sugestiile dumneavoastră şi vă aşteptam să ni le împărtăşiţi la numărul de telefon 0372586453, şef serviciu – Ileana Krisbai.”

Întrebare de la: Anca. Subiect: Câini fără stăpân

„Am făcut o întrebare la asociaţia Vier Pfoten care se ocupă cu sterilizarea câinilor şi pisicilor gratuit şi mi s-a spus că, pentru a veni în oraşul nostru, primăria trebuie doar să trimită o cerere prin fax la sediul lor din Bucureşti, după care ei se deplasează aici şi se sterilizează toate animalele fără stăpân, gratuit. Primăria trebuie să pună la dispoziţie 2 camere unde să se desfăşoare operaţiile şi eventual cazare pentru echipa Vier Pfoten. Haideţi să intregrăm şi Alba Iulia într-un oraş civilizat. În sibiu s-a făcut demult treaba aceasta. Ce ziceţi?”

Răspuns: „Vă mulţumim pentru sugestie, însă în momentul de faţă avem pregătită documentaţia de licitaţie pentru serviciul de ecarisaj. Doar după ce această licitaţie se va finaliza şi vom avea un adăpost efectiv, în care să găzduim patrupedele, vom putea lua legătura cu această asociaţie în vederea sterilizării.”

Întrebare de la: Marius. Subiect: Gunoaiele neridicate

„Se apropie 1 Decembrie, cum îi primim pe turişti cu un oraş murdar, plin de tomberoane neridicate. Degeaba am făcut <Cetatea>, facem spectacole şi nu reuşim să rezolvăm problema gunoaielor.”

Întrebare de la: Locatar bloc. Subiect: Sesizare

„Domnilor de la Primărie, de o lună de zile în parcarea dintre blocul meu şi liceul militar, unde este sediul firmei <Adi Baba> este un morman de gunoi, chiar nimănui nu-i pasă de acest focar de infecţie? Am observat că de câteva ori au făcut curăţenie angajaţii liceului militar, dar cred că nu e treaba lor, ci a Primăriei , aşa că poate intervine cineva. În clădirea părăsită, aflată în construcţie, trăiesc boschetari şi vorbim de un oraş european.”

Întrebare de la: Nistor Marius. Subiect: Gunoiul menajer

„În ultima perioadă, Salprest nu mai ridică gunoaiele din toate tomberoanele, din trei tomberoane golesc doar două şi astfel gunoaiele ajung pe jos şi am văzut în tot oraşul acest lucru.”

Răspuns: „Cu privire la gunoiul menajer neridicat în ultima perioadă, menţionăm că mai multe asociaţii de proprietari nu şi-au achitat datoriile către operatorul local. Primăria a dispus ridicarea gunoiului, însă asociaţiile de proprietari trebuie să achite acest serviciu pentru a putea beneficia în continuare de el, altfel riscăm să ajungem în aceeaşi situaţie neplăcută.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax