Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

AUDIENȚE ONLINE: Despre ridicarea câinilor comunitari, liniştea publică sau amplasarea camerelor de filmat în Alba Iulia

Publicat

Reprezentanţii Primăriei Alba Iulia au furnizat noi răspunsuri la întrebările adresate de cititorii ziarului Alba24, prin intermediul serviciului „Audienţe Online”. Este vorba despre ridicarea câinilor comunitari, ordinea şi liniştea publică sau amplasarea camerelor de filmat în Alba Iulia.

Întrebare de la: Locatari bloc M3, M4 si A1/Bd. 1 Dec. 1918 ;Subiect: Solicitare ridicare câini comunitari

În ciuda numeroaselor sesizări făcute Primăriei şi direct S.C. SALPREST nu s-a rezolvat solicitarea (unor vecini, apoi colectivă) de a fi ridicaţi câinii comunitari dintre blocurile M2, M3 si A1 de pe Bd. 1 Decembrie 1918 (zona gangului, în spatele M-urilor). Am ruga  insistent să fie ridicaţi măcar cei 2 câini (unul galben foarte mare şi agresiv şi altul roşcat care stau în zona scării M4 sau sub maşini întrucât de luni de zile nu mai avem nopţi liniştite, latră si se muşcă între blocuri, sar la picioarele trecătorilor, s-au adunat si şobolani în zona. Mulţi locatari au probleme de sănătate din cauza nopţilor nedormite, ecoul între blocuri (şi latră noaptea permanent) foarte mare. Vă rugăm mult să trimiteţi o echipa care să îi ridice şi să nu mai permită readucerea lor în zona. Ni se pare inadmisibil ca atâţia oameni să aibă de suferit de atâta timp dintr-o problema ce ţine de administrarea spaţiului public. Vă rugăm trimiteţi urgent, în mod repetat echipa de ecarisaj, până reuşesc să ridice aceşti câini. Va mulţumim!

Răspuns: „S-a trimis în mod repetat echipa de ecarisaj care a ridicat câinii care erau prezenţi la momentul respectiv si se va mai trimite în continuare. Din informaţiile noastre există unii locatari care hrănesc şi adăpostesc câinii, astfel fiind dificila prinderea lor”.

Întrebare de la: Socol Nicolae; Subiect: trotuar

La intrarea în curtea imobilului situat în Alba Iulia str. Doinei nr. 1A,visavis de Biserica Baptista când s-a reabilitat trotuarul prin montarea dalelor nu s-au montat borduri teşite pentru delimitarea trotuarului faţă de covorul asfaltic(strada) şi datorită traficului, intemperiilor şi utilajelor de deszăpezire care au acţionat iarna, dalele montate se desprind din trotuar una câte una punând în pericol pietonii care traversează prin faţa imobilului mai sus amintit.

Răspuns: „O să se repare cu beton asfaltic deoarece nu exista o altă variantă pentru a se da mai repede în circulaţie.”

Întrebare de la: Andrei

” Nu va suparăţi am si eu o întrebare despre modul cum ar trebui să procedam pentru deranjarea în mod repetat a ordinii şi liniştii publice?… si am sa motivez în câteva rânduri întrebarea mea. În mai multe seri s-au depus reclamaţii cu privire la diverse grupuri de tineri sau grupuri de romi adunate in zona parcului de joacă din spatele magazinului Orange Shop Cetate, motiv pentru care Politia atât comunitara cât naţională s-a deplasat la faţa locului, dar din păcate fară mari rezultate. Oare e nevoie să ne facem un abonament la 112..?.. petru că ne-am săturat să tot sunam, oare nu se poate ca în aceea zona să treacă din când în când câte un echipaj de patrula pentru că oricum au obligaţia să se plimbe. Şi aşi dori să menţionez faptul că în termen de mai bine de o săptămână nu a trecut nici un echipaj de Politie sau dacă a trecut nu a luat nici o măsura deşi un grup însemnat de romi consuma alcool la vedere într-un parc de joacă pentru copii. Chiar dacă nu o să primesc nici   un răspuns, un grup de locatari din aceea zona reprezentat de mine va roagă sa trimiteţi pe domnii de la Politia Comunitara si/sau naţională mai des prin aceea zona. Va mulţumim anticipat.”

Răspuns:  Politia Locala va intensifica patrularea în zonă.

Întrebare de la: Marian Voicu  Subiect: REVENIRE: Rugăminte adresată Poliţiei Locale de a-şi face datoria şi de a respecta legea

“Vă rog să impuneţi, prin Poliţia Locală, respectarea programului de funcţionare al cafenelei Tendresse Caffe de vizavi de magazinul Orange Shop. În fiecare seară, acest bar funcţionează cel puţin până la orele 23.30, iar, sâmbăta şi duminica, chiar până la orele 1.00-2.00, din noapte. Iată cam ce ar trebui sa faceţi”

Răspuns: “Politia Locala a efectuat o serie de verificări cu privire la orarul de funcţionare al terasei în cauză însă de fiecare dată s-au infirmat cele sesizate de dumneavoastră. Vă sugerăm  ca în eventualitatea repetării neregulilor sesizate de dumneavoastră, sa sunaţi la numărul de telefon 0258/819096 (dispeceratul Poliţiei Locale accesibil 24 h din 24).”

Întrebare de la: Popescu Gheorghe  Subiect: Intrarea pe aleea băişoara?

“Aşi dori să stiu când se termină branşarea noi conducte de alimentare cu apă şi dacă are toate avizele necesare pentru că de mai mult de o luna intrarea pe aceasta strada este blocata din cauza gropii săpate la intersecţia cu strada moţilor. Va mulţumesc.”

Răspuns:” Aceasta este o lucrare privată pe o strada privată în vederea înlocuirii conductei de apa. La acest moment beneficiarii nu au lucrarea autorizata. Primăria impune ca beneficiarii sa refacă căminul stradal, să-l consolideze si să-l racordeze corect in carosabil. În zilele următoare, constructorul drumului urmează să puna placa pe căminul de racord.”

Întrebare de la: Mihalache Daniel Subiect: B-dul Transilvaniei

Buna ziua, locuiesc pe b-dul Transilvaniei. In noaptea de 6/7.08, orele 01:45 un grup de cetăţeni ( mai bine spus vandali) s-au apucat să devasteze o terasa de pe bulevard (Look Caffe). Norocul a fost ca nu era nimeni pe terasa. S-au supărat pe mese, scaune si au început să spargă nişte sticle. Aşa de plictiseala. Apoi s-au războit cu coşurile de gunoi. Le-au răsturnat si le-au împrăştiat. Aşa din joacă. Tărăboiul a fost groaznic, din cauza căldurii fiind nevoiţi sa dormim cu geamurile deschise. Totul a durat 10 minute. La orele 2:30 au venit angajaţii de la salubritate si au adunat mizeriile făcute de urangutani. Tot respectul pentru aceşti oameni. În Europa, marile oraşe au sisteme de supraveghere video, stiu că şi în Alba Iulia sunt câteva camere, dar foarte puţine în comparaţie cu alte oraşe. Nu se poate face nimic în privinţa asta? 2 camere de supraveghere, în cele două capete a Bulevardului nu cred că ar fi o investiţie prea mare. Poate aşa, odată vandalii identificai, le
tăiaţi   facturi pentru munca unor oameni care îşi fac treaba(cei de la salubritate).

Răspuns: “Problema amplasării camerelor de supraveghere in oraşul nostru este in atenţia noastră. Este deja în discuţie un astfel de sistem de supraveghere care sa aibă dispeceratul la Politia Locala.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. ank

    vineri, 10.08.2012 at 08:07

    in santuri sigur sigur se vor monta camere

  2. Paul

    vineri, 10.08.2012 at 18:45

    Locuiesc pe aleea Detunata si vreau sa va intreb daca exista vreo posibilitate de a se reduce traficul rutier pe aceasta strada. Pe tronsonul Kaufland – Vanatorilor se circula cu viteza foarte mare cu toate ca strada este foarte ingusta. Se poate semna de catre locatari o petitie prin care sa se transforme strada in strada cu sens unic sau cel putin montarea unor limitatoare de viteza? Multumesc !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax