AUDIENŢE ONLINE: Din nou despre blocurile ANL şi Bazinul Olimpic, dar şi detalii despre amenajarea parcului din faţa Catedralei | Alba24
Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

AUDIENŢE ONLINE: Din nou despre blocurile ANL şi Bazinul Olimpic, dar şi detalii despre amenajarea parcului din faţa Catedralei

avatar

Publicat

Dat fiind faptul că întrebările adresate de cititorii Alba24 la secţiunea „Audienţe Online” se referă în continuare la subiecte dezbătute şi de interes local, cum ar fi darea în folosinţă a apartamentelor din blocurile ANL şi finalizarea lucrărilor la Bazinul Olimpic, reprezentanţii Primăriei revin cu precizări. În plus, sunt oferite detalii privind amenajarea parcului din faţa Catedralei Reîntregirii.

Întrebare de la: Daniela Halalae. Subiect: Locuintele ANL

„Aş dori şi eu un răspuns cert cam pe când se vor repartiza locuinţele, căci vine iarna şi noi nu suntem mutaţi. De câteva luni, suntem duşi cu zăhărelul că se vor da şi nimeni nu ne dă nici un răspuns, apartamentele stau goale şi noi dăm sute de lei chirii la alţii, pe când am putea sta în apartamentele care trebuiau deja locuite, nu se gândeşte nimeni că în apartamentele alea noi trebuie să ne facem mobilă şi nu avem bani să o facem aşa, dintr-o dată, pe toată, avem copiii la şcoală şi la grădiniţă şi pur şi simplu nu ne mai putem permite să trăim tot în chirie, abia avem bani de trai şi chirii şi, mai ales că vine iarna, ce vom face?”

 

Întrebare de la: Marcu Cosmin. Subiect: ANL

„Aş vrea să ştiu şi eu, dacă sunt după locul 60, am vreo şansă să primesc locuinţă anu acesta? Pe când se finalizează lucru, pe când anunţaţi repartizarea lor, sunt mulţi care plătesc chirie, nimeni nu mai spune nimic, toată lumea se fereşte să dea nişte răspunsuri, am dori şi noi să ştim odată ce se întâmplă cu ele, când le daţi în folosinţă şi cum îi anunţaţi pe cei care primesc repartiţie?”

 

Întrebare de la: Anonim. Subiect: Blocurile ANL

„Pe când se vor da ANL-urile, că stăm şi aşteptăm un răspuns şi nu ne dă nimeni, vă rog domnule primar, daţi apartamentele în folosinţă, că nu mai putem fi duşi de nas, vă bateţi joc de oameni şi ţineţi apartamentele goale şi oamenii se chinuie să supravieţuiască cu copii la şcoală şi grădiniţă, vine iarna şi nu mai putem plăti chirii şi cheltuieli şi şcoala şi grădiniţa şi să trăim; o să venim pe scări la primărie, dacă ne mai prostiţi mult. Vă rog insistent să rezolvaţi problema cât mai repede.”

 

Răspuns: „Banii alocaţi de Guvern la începutul acestui an pentru diverse programe, proiecte naţionale sosesc tot mai greu din Capitală, motiv pentru care administraţia locală din Alba Iulia se află în imposibilitatea de a mai avansa termene exacte de finalizare a unor lucrări. Procedura este în felul următor:constructorul emite către primărie factura pentru lucrările efectuate, noi o trimitem în copie către minister, care ia act de valoarea lucrării efctuate şi apoi virează banii primăriei, care plăteşte constructorului sumele respective. Avem o restanţă de 3 luni de zile, ceea ce ne duce în imposibilitatea respectării termenului predării acestui obiectiv, care iniţial a fost estimat să se facă în toamna acestui an. Incertitudinile planează în continuare, pentru că nu există nicio comunicare oficială din partea ministerului, în care să se certifice faptul că aceşti bani vor fi viraţi. Repartizarea locuinţelor sociale se poate face doar după recepţia lucrării.

În privinţa blocurilor ANL, revenim cu explicaţia întârzierii repartiţiilor. Testele de gaz şi ale instalaţiilor termice nu au fost efectuate de către constructor. Primăria nu poate repartiza locuinţele fără această verificare, existând riscuri majore de producere a unor evenimente nedorite. În cursul acestei săptămâni, se doreşte finalizarea acestor testări.”

 

Întrebare de la: Dorina Borcau. Subiect: Strada Nicolae Iorga

„După cum ştiţi, strada Nicolae Iorga, de la Hotel Cetate la Catedrală, a fost redeschisă de curând. Dar între noul sens giratoriu creat acolo şi Catedrală, strada trece prin alt loc, nu pe marginea parcului, ca înainte.Ce se va face între actuala stradă şi parc, unde acum este doar pământ?

Răspuns: „În zona respectivă se va extinde parcul.”

 

Întrebare de la: Anton Alexandru. Subiect: Întrebare

„Domnule primar, bazinul olimpic în ce stadiu este, când ne putem bucura şi noi de bazin de mişcare, relaxare, sunt studenţi care tot întreabă.”

Răspuns: „Aşa cum am răspuns în repetate rânduri, Bazinul Olimpic nu se află în proprietatea Primăriei. Dacă Compania Naţională de Investiţii ne-ar restitui Bazinul Olimpic, atunci l-am putea amenaja cu banii noştri, însă acest lucru nu se întâmplă.”

Foto: arhivă

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
3 Comentarii

3 Comments

 1. avatar

  mda

  joi, 18.10.2012 la 14:03

  in legatura cu bazinul olimpic: s-au incercat formalitati de restituire a bazinului, macar? daca da, ar fi de interes public, nu?

 2. avatar

  Dorina Borcau

  joi, 18.10.2012 la 16:33

  Un lucru minunat ca extindeti Parcul Cetate! Bravo!

 3. avatar

  CALINA

  vineri, 26.10.2012 la 21:15

  DE CE MINTITI CU NERUSINARE CA NU S-AU FACUT PROBELE DE GAZ SI TESTELE TERMICE DE CATRE CONSTRUCTOR ,DEOARECE CONSTRUCTORUL A VENIT SI AU EFECTUAT PROBELE ,AU PREDAT DOCUMENTELE S-A FACUT RECEPTIA ,IAR ACUM TOATA DOCUMENTATIA ESTE TRIMISA LA ANL BUCURESTI PT SEMNATURI SE ASTEAPA DOCUMENTATIA DE LA BUCURESTI SA VINA INAPOI LA PRIMARIA ALBA PT PROTOCOL. ODATA SEMNAT PROTOCOLUL ,URMEAZA SA PREDAM NOI BENEFICIARII NOI HARTI PT COMPLETARA DOSARULUI , DUPA CARE SE FACE REPARTITIA. CEL TARZIU PANA PE DATA 10-15 NOIEMBRIE 2012 DACA TOTUL DECURGE BINE VOM FI MUTATI. TOATE ACESTE INFORMATII SANT DATORITA REPORTAJULUI FACUT DE REALITATEA TV ALBA, INSISTENTELOR TELEFONICE CATRE ANL BUCURESTI, CATRE CONSTRUCTOR, AUDIENTEI LA PREFECTUL DE ALBA DE CATIVA BENEFICIARI INTERESATI DE ACESTE LOCUINTE SI INTERVENTIEI PERSONALE A D-LUI ALBANI

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

Publicitate

EVENIMENT

Se strică vremea în minivacanța de Sfânta Maria: Ploi şi furtuni în aproape toate regiunile din ţară, până vineri noaptea

avatar

Publicat

Administraţia Naţională de Meteorologie informează că începând de marți, 14 august, ora 18:00 până vineri, 17 august, ora 22:00 sunt așteptate la nivelul întregii țări averse, descărcări electrice, intensificări  ale vântului ce pot lua aspect de vijelie și grindină.

Potrivit ANM, în cursul serii de marți (14 august) și al nopții de marți spre miercuri (14/15 august), în regiunile vestice și nordice gradul de instabilitate atmosferică va fi accentuat și local se vor semnala intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, descărcări electrice, averse cu caracter torențial și grindină.

În zilele de miercuri (15 august), joi (16 august) și vineri (17 august), mai ales în cursul după-amiezilor și al serilor, în Maramureș, Transilvania, nordul Crișanei și al Moldovei, precum și în zonele montane și submontane vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin ploi ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor putea lua și aspect de vijelie și izolat grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 20 l/mp și izolat 30…40 l/mp.

sursa: meteoromania.ro

 

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

A început construcția bisericii demolate luna trecută la Alba Iulia. Între timp, slujbele se fac într-o hală din piața Cetate

avatar

Publicat

Construcția noii biserici ortodoxe de pe strada Ioan Alexandru este în desfăşurare. Excavatoarele și muncitorii lucrează de zor la fundația noului lăcaș de cult care, teoretic, va fi gata în 2021. Până la finalizarea construcției, enoriașii participă la slujbele ținute de preotul bisericii, într-o hală a pieței agroalimentare din Cetate.

În luna iulie, micuța biserică de lângă piața agroalimentară, care a servit ca lăcaș de cult peste 20 de ani, a fost dărmată pentru a face loc unuia nou. Motivul demolării a fost că vechea clădire avea un statut provizoriu și nu avea o arhitectură ecleziastic corespunzătoare.

CITEȘTE ȘI: Astăzi se pune temelia unei noi biserici la Alba Iulia. Vechea biserică a fost dărâmată în urmă cu câteva zile

Într-o lună, lucrurile s-au pus în mișcare și muncitorii au început să lucreze la fundația noii clădiri.

Teoretic, beneficiarul, Parohia Ortodoxă Română Cetate 1, va putea avea parte de noua biserică în 2021, termenul de construcție fiind de 36 de luni.

Preotul paroh speră ca demisolul bisericii să fie gata pentru a putea oficia slujba de Crăciun în interiorul acestuia.

Până atunci, enoriașii bisericii iau parte la slujbele ținute într-o hală din piața agroalimentară din Cetate.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Angajații DSV și DSP Alba învaţă cum să-şi perfecționeze bronzul la mare, prin „cursuri profesionale”

avatar

Publicat

Au salarii mari mari decât mulți dintre români ar visa, au vouchere, sporuri și vacanțe gratuite la hoteluri în cele mai scumpe stațiuni de pe litoral, mascate sub diferite cursuri din ale căror denumiri ne dăm seama că singurul lucru pe care l-ar putea prinde ar fi o insolație, în plin sezon estival. Dacă vă gândiți că doar angajații primăriilor sunt trimiși să se „perfecționeze” pe malul Mării Negre, nu e chiar așa. Și angajații sau șefii Direcției de Sănătate și Direcției Sanitar-Veterinare din Alba și-au îmbunătățit cunoștințele în materie de factori de protecție, la Mamaia și Costinești.

„Meseria” de bugetar a ajuns să fie cea mai dorită din România și asta pe bună dreptate. Salarii bune, zile libere multe și, pe lângă asta, vara le garantează și câte un sejur la mare pe banii instituției, la „curs”.

Direcția Sanitar-Veterinară Alba a plătit anul acesta peste 20.000 de lei pe cazări la cursuri în plin sezon estival la Costinești și Mamaia. Pe lista achizițiilor publice nu apare în detaliu denumirea cursului sau perioada exactă, ci doar „servicii de cazare” pe șapte zile în diferite locuri. Un singur curs apare cu numele Program de perfecţionare „Modificări legislative privind funcţi publică în domeniul resurselor umane„, care evident este la mare, în Costinești, în perioada 20-26 august. În medie, un sejur de curs costă aproximativ 3.000 de lei pentru cazare și în jur de 900 de lei înscrierea. 

Nici cei de la Direcția de Sănătate Publică Alba nu au ratat ocazia să-și perfecționeze bronzul.

Angajații au fost trimiși la „Curs perfecţionare contracte administrare, patrimoniu şi achiziţii publice, în perioada 15-22.07.2018” și un curs „Scrierea proiectelor europene. Aplicaţii practice” în perioada 23-29 iulie. Ambele cursuri s-au ținut la hoteluri în Mamaia și au costat în jur de 8.500 de lei.

Nu se știe dacă la aceste cursuri au fost trimiși angajații sau şi directorii celor două instituții, mai ales că Alexandru Sinea, directorul DSP Alba, de când a venit vara, a stat mai mult în concediu decât la birou.

 

 

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 140 de poliţişti din Alba asigură măsuri de ordine şi siguranţă, în minivacanţa de Sfânta Maria. Recomandări

avatar

Publicat

Peste 140 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba vor acţiona, zilnic, pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică, în minivacanţa prilejuită de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului.

În perioada 15 -19 august 2018, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba va intensifica acţiunile, va suplimenta efectivele de siguranţă publică şi va asigura prezenţa echipajelor de poliţie, în locurile aglomerate şi a lăcaşurilor de cult din judeţul nostru dar şi în zonele de agrement, în vederea prevenirii evenimentelor negative.

Zilnic vor acţiona, în medie, 140 de poliţişti, cu 70 de mijloace auto, pentru prevenirea faptelor antisociale, apărarea patrimoniului public şi privat, creşterea siguranţei rutiere şi a transporturilor feroviare, astfel încât cetăţenii să se bucure, în linişte, de această sărbătoare, transmite IPJ Alba.

Pentru prevenirea accidentelor de circulaţie şi combaterea excesului de viteză, poliţiştii de la rutieră vor acţiona cu 14 aparate radar şi va fi asigurată prezenţa în trafic, pentru depistarea şi sancţionarea, cu fermitate, a conducătorilor auto care încalcă normele rutiere privind circulaţia pe drumurile publice.

Pentru a preîntâmpina evenimentele neplăcute, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă cetăţenilor:

Dacă plecaţi de la domiciliu, închideţi şi asiguraţi toate uşile şi geamurile casei, uşa de la balcon, geamul de aerisire de la baie şi nu lăsaţi în casă obiecte de mare valoare sau bani!

În zonele aglomerate, fiţi atenţi la genţi, poşete şi buzunare!

Evitaţi consumul excesiv de alcool şi stările conflictuale!

Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

Respectaţi regimul legal de viteză !

Adaptaţi permanent viteza, condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană!

Pe timp de vreme caniculară, planificaţi pe cât posibil deplasările cu autovehiculul în afara intervalului orar 10.00 –18.00 şi nu consumaţi sub nicio formă băuturi alcoolice.

Posesorilor de permis de conducere cu afecţiuni medicale (cardiovasculare, neurologice sau endocrine) le recomandăm să renunţe la conducerea autovehiculelor pe drumurile publice în intervalul orar menţionat.

Înainte de plecarea la drum este necesară verificarea stării tehnice a autovehiculului şi, în special, a presiunii în pneuri, gradul de îmbătrânire şi uzură al acestora şi al racordurilor, precum şi verificarea instalaţiei de climatizare.

Conduceţi cu multă atenţie şi răbdare!

În caz de nevoie, apelaţi cu încredere 112 – Apel Unic de Urgenţă

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

ACCIDENT pe DN 67C – Transalpina, zona Căpâlna. Cetăţean ceh rănit după ce s-a răsturnat cu motocicleta în albia râului Sebeş

avatar

Publicat

Un motociclist a fost grav rănit în urma unui accident rutier petrecut marți, în jurul prânzului pe DN 67C – Transalpina, în zona Căpâlna.

Potrivit IPJ Alba, un accident rutier s-a petrecut marți, pe DN 67C în zona Căpâlna. Din primele informații un bărbat a pierdut controlul asupra motocicletei pe care o conducea și a căzut în albia râului Sebeș.

UPDATE: Potrivit IPJ Alba, accidentul s-a petrecut pe DN67C, la kilometrul 133+300 m. Un cetăţean ceh, în vârstă de 47 de ani, în timp ce conducea o motocicletă, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, a pierdut controlul asupra vehiculului, a intrat în coliziune cu parapetul de pe marginea carosabilului şi s-a răsturnat în albia râului Sebeş. Motociclistul a suferit mai multe leziuni şi a fost transportat la spitalul din Sebeş.

FOTO: Arhiva Alba24

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate