Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

AUDIENŢE ONLINE: Din nou despre câinii din zona M-urilor, reparaţii la giratoriul din centru şi materiale depozitate pe strada Negruzzi


Publicat

Reprezentanţii Primăriei Alba Iulia oferă răspunsuri la o serie de întrebări adresate de cititorii Alba24, la secţiunea „Audienţe Online„. Este vorba despre noi precizări privind ridicarea câinilor comunitari din zona blocurilor M din Cetate, reparaţii în zona sensului giratoriu de la intersecţia Calea Moţilor cu strada Doinei, din centru şi depozitarea unor materiale pe strada Costache Negruzzi.

Întrebare de la: Aceiaşi locatari Bd. 1 Dec. 1918, blocuri M3, A1 şi M4; Subiect: Completare solicitare ridicare câini comunitari

„Mulţumim responsabilului Primăriei pentru promptitudinea răspunsului scris la solicitarea noastră privind ridicarea câinilor vagabonzi din spatele blocurilor M3 şi M4. Nu putem însă confirma prezenţa în ultimul an şi jumătate a vreunei echipe care să fi strâns câinii din această zonă, întrucât, dacă ar fi venit între blocuri, SIGUR i-ar fi găsit pe sub maşini. Vecinii care sunt acasă şi sunt implicaţi şi în această solicitare infirmă că ar fi văzut vreodată o echipă de la ecarisaj. Pe de altă parte, confirmăm că două locatare ale blocului M4, ambele având apartamente cu vedere către parc, deci nefiind deranjate de lătratul continuu pe timpul nopţilor şi nici de mizeria şi pericolul pe care îl constituie câinii, obişnuiesc să le dea să mănânce în zona gangului de ieşire spre parc (a se vedea acolo şi sticlele cu apă şi mizeria pe care o lasă lângă zid). Din păcate, oricâte discuţii au avut cu vecinii de scară, nu renunţă la obsesia deja bolnăvicioasă pentru câinii dintre blocuri, deşi ştiu cât deranjează şi ce periculoşi sunt.

Punem problema: de ce Poliţia locală nu intervine, dacă cunoaşte stituaţia, conform legii: în conformitate cu Legea câinilor comunitari, adoptată în noiembrie 2011 de Camera Deputaţilor, persoanele şi asociaţiile de locatari care cresc câini în spaţiile publice riscă amenzi de până la 5.000 de lei. Noua lege interzice creşterea şi adăpostirea câinilor pe domeniul public, în locuri publice sau în spaţiile adiacente acestora, în afara proprietăţii stăpânului sau a deţinătorului acestuia, amenda fiind cuprinsă între 2.000 de lei şi 5.000 de lei. Aceeaşi sancţiune este prevăzută şi pentru persoanele care abandonează animalele pe spaţiul public. Nu intelegem de ce un cartier întreg trebuie să sufere din pricina a două persoane iresponsabile? Poate că o amendă aplicată corect ar putea restabili liniştea şi ordinea în zonă.”

Vă mulţumim şi solicităm, în continuare, intervenţia în special pentru ridicarea câinelui mare, galben, extrem de agresiv, aflat aici de aproximativ 4-5 luni de zile.

Răspuns: „Legea la care faceţi referire nu există. Legea privind câinii comunitari a fost declarată neconstituţională de către C.C.R., în data de 11.01.2012. Cât despre prezenţa echipei de ecarisaj, nu aveţi dreptate. Colegii noştri s-au deplasat în repetate rânduri în zonă şi o vor face în continuare.”

 

Întrebare de la: Pavel; Subiect: Giratoriu Moţilor, centru

„În zona giratoriului de la intersecţia străzilor Doinei cu Moţilor există un canal în jurul căruia drumul e spart şi ne cam stricăm autoturismele când trecem pe acolo. Când o să se asfalteze?”

Răspuns: „Au început lucrările de schimbare a plăcilor la căminele de pe reţeaua de canalizare, urmând ca, în perioada următoare, să fie înlocuită şi cea la care faceţi referire.”

 

Întrebare de la: Oltean Ovidiu; Subiect: guri de canal şi borduri

„În timpul lucrărilor de modernizare de pe strada Livezii, firma care a executat lucrările a depozitat pe strada Costache Negruzzi o parte din gurile de canal şi bordurile scoase de pe strada Livezii şi cred că … au uitat de ele. Vă rugăm, dispuneţi celor care le-au pus acolo să le ridice şi să le ducă acolo unde le este locul … Mulţumim şi sperăm ca la anul (aşa cum ne-aţi promis) se va asfalta şi strada noastră, nu de alta, dar e păcat ca pietrele şi praful (când e uscat) şi noroiul (când plouă) să fie aduse de maşini pe strada Livezii (care acum, după modernizare, arată a … stradă cu adevărat).”

Răspuns: „S-a luat legătura cu constructorul şi s-a dispus ridicarea gurilor de canal şi a bordurilor scoase de pe strada Livezii.”ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

3 Comentarii

3 Comments

 1. ioana

  marți, 14.08.2012 at 18:19

  Cainele mare si galben poate fi vazut la orice ora in dreptul gangului de iesire spre parc de la blocul A1- M4. Deci, daca echipa cu atributii de ridicare a cainilor a fost in zona, de ce nu a vazut acest caine periculos si de ce l-a lasat sa ne delectam in continuare cu prezenta lui?

 2. RADU

  marți, 14.08.2012 at 18:22

  cainele este in continuare prezent in zona gangului de iesire spre parc.

 3. sabin

  joi, 16.08.2012 at 01:32

  e greu sa iei un caine si sa il pui in portbagaj si sa il duci pana pe la micesti :))) . si uite asa ai scapat de el :)))

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

ALBA: 12 cazuri noi de COVID-19 în județ, în ultimele 24 de ore. LISTA localităților din care provin persoanele infectate

Publicat

Au fost confirmate  12 cazuri noi de COVID-19 în județ, în ultimele 24 de ore, potrivit datelor transmise vineri, 7 august, de către Direcția de Sănătate Publică.

În total, de la începutul pandemiei în județ, sunt înregistrate 807 de îmbolnăviri.

Localitățile din care provin cazurile noi (7 august):

Ciugud – 5 (ar fi vorba despre un focar într-o familie care s-a testat în vederea plecării în concediu și ar fi asimptomatici)

Alba Iulia – 3

Cugir – 2

Cricau – 2

606 de persoane s-au vindecat și s-au înregistrat 33 de decese.

În Alba, joi au fost prelucrate în total 666 de teste (496 la DSP si 170 la SJU). Numărul total de teste efectuate în județ a ajuns la 46.415

Până joi, erau raportate 795 de cazuri (4 noi), 588 de persoane vindecate, 32 decese, 45.749 teste efectuate (684 de teste, în ultimele 24 de ore).

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Măsuri de sprijin pentru salariați şi angajatori, pregătite de Guvern. Scheme de finanțare cu impact bugetar de 2,5 miliarde lei

Publicat

Guvernul urmează să adopte, în şedinţa de vineri, un pachet de măsuri de sprijin pentru angajaţii şi angajatorii care se confruntă cu situaţii de diminuare a contractelor, respectiv a cifrei de afaceri.

Măsurile sunt incluse proiectul de ordonanţă de urgenţă privind instituirea unor măsuri de sprijin destinate salariaţilor şi angajatorilor în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, precum şi pentru stimularea creşterii ocupării forţei de muncă.

„Proiectul de act normativ reglementează o măsură de sprijin pentru revenirea în activitate, sub forma unei scheme de finanţare temporară a angajaţilor care vor avea program redus de muncă. Având în vedere apariţia unor situaţii cu caracter imprevizibil şi excepţionale care determină stabilirea de reguli specifice pentru anumite domenii de activitate privind asigurarea continuităţii activităţii în condiţii de securitate şi sănătate în muncă, astfel încât activitatea să fie menţinută la un flux continuu şi operată sub anumiţi parametri de eficienţă economică, prin prezentul act normativ se stabileşte posibilitatea acordată angajatorului de reducere a timpului de muncă al salariaţilor, cu cel mult 50% din durata prevăzută în contractul individual de muncă, cu repartizarea corespunzătoare a programului de lucru şi reducerea corespunzătoare a salariului. Pe durata reducerii timpului de muncă, salariaţii beneficiază de o indemnizaţie de 75% din diferenţa dintre salariul de bază brut prevăzut în contractul individual de muncă şi salariul de bază brut aferent orelor de muncă efectiv prestate ca urmare a reducerii timpului de muncă”, se arată în nota de fundamentare a proiectului, dezbătut în şedinţa de guvern de săptămâna trecută.

Tot acolo se precizează că pe perioada reducerii temporare a activităţii cauzată de existenţa stării de urgenţă/alertă/asediu, salariatul beneficiază de toate celelalte drepturi aferente timpului normal de muncă prevăzut în contractul individual de muncă anterior reducerii unilaterale a timpului de muncă corespunzător timpului de muncă efectiv lucrat.

„În reglementarea cuprinsă în proiectul de act normativ, această măsură se propune a fi aplicată ori de către ori se instituie stare de urgenţă/alertă/asediu, în condiţiile legii”, conform notei de fundamentare.

În document se menţionează că prin proiectul de OUG se are în vedere şi sprijinirea altor categorii de persoane care realizează venituri în regim independent, respectiv „alţi profesionişti, astfel cum sunt reglementaţi de articolul 3 alineat (2) din Legea 287/2009 privind Codul civil, republicată, cu modificările ulterioare, a căror activitate este redusă ca urmare a instituirii stării de urgenţă/alertă/asediu”.

„Pentru aceştia, prin proiectul de act normativ se propune ca pe perioada stării de urgenţă/alertă/asediu să se acorde o indemnizaţie lunară de 41,5% din câştigul salarial mediu brut, de la bugetul de stat, prin Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, pe baza cererii şi a declaraţiei pe propria răspundere”, se spune în nota de fundamentare.

Totodată, se instituie măsuri de stimulare a ocupării, acordate pentru o perioadă de trei luni de la intrarea în vigoare a ordonanţei de urgenţă, care vizează, în principal, domeniile afectate de întreruperea sau restrângerea activităţii ca urmare a efectelor coronavirusului SARS-CoV-2.

Măsurile au în vedere zilierii şi persoanele care lucrează în baza unui contract de muncă pe perioadă determinată pentru activităţi sezoniere.

Astfel, pentru zilieri se propune acordarea unei sume de „35% din remuneraţia cuvenită/ zi de muncă”, iar pentru sezonieri, acordarea unei indemnizaţii, reprezentând „41,5% din salariu, dar nu mai mult de 41,5% din câştigul salarial mediu brut pe economie, aferent perioadei lucrate”.

Totodată, prin proiectul de OUG, în vederea impulsionării angajatorilor de a utiliza telemunca, se propune „acordarea o singură dată a unei sume de 2.500 lei pentru angajaţii care au lucrat în regim de telemuncă în perioada stării de urgenţă sau de alertă pentru cel puţin 15 zile, pentru achiziţionarea de pachete de bunuri şi servicii tehnologice necesare desfăşurării activităţii în regim de telemuncă”.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a precizat la finalul şedinţei de guvern de săptămâna trecută că impactul bugetar pentru toate măsurile din pachet este estimat la 2,5 miliarde de lei.

„Estimăm un impact bugetar pentru toate aceste măsuri de 2,5 miliarde de lei şi estimarea noastră, urmând să fim constant atenţi la ceea ce se va întâmpla în piaţă, este că un număr de aproximativ 700.000 de persoane şi profesionişti ar putea beneficia de această nouă măsură. Suntem receptivi la toate semnalele pe care le-am primit. Această măsură privind munca flexibilă – ca şi toate celelalte – a fost gândită împreună cu partenerii sociali, a fost o măsură care ţine cont de toate evoluţiile care au loc pe piaţa muncii şi de toate semnalele pe care le avem de la angajatori”, a afirmat ministrul.

Pe agenda şedinţei de guvern mai figurează un proiect de ordonanţă de urgenţă privind „reglementarea unor măsuri” referitoare la acordarea de sporuri pentru comitetul director şi altor categorii de angajaţi ai DSP-urilor.

În nota de fundamentare se arată că: prin proiectul de act normativ „se creează cadrul legal astfel încât până la data încetării stării de alertă, instituită în condiţiile legii, comitetul director beneficiază de un spor pentru condiţii epidemiologice deosebite de 40% la salariul de bază, iar funcţionarii publici care desfăşoară activităţi în domeniul controlului în sănătatea publică, din cadrul direcţiilor de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti, beneficiază de un spor de 30% la salariul de bază, cu scopul ajustării diferenţelor salariale dintre categoriile de personal din cadrul direcţiilor de sănătate publică implicate în aplicarea măsurilor impuse pe perioada stării alertă, în vederea atragerii de personal calificat pe de o parte, cât şi menţinerii celui existent pe de altă parte, în condiţiile în care numărul angajaţilor din aceste instituţii este unul redus”.

sursă: Agerpres

foto: arhivă

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Șansă la viață pentru o fetiță de un an, care suferă de o boală rară. Tratamentul costă 2 milioane de dolari

Publicat

Alessia are un an și trei luni, vârsta la care un copil începe să meargă și să se joace. În schimb, Alessia este imobilizată la pat din cauza unei boli rare. Micuța suferă de amiotrofie musculară spinală, o boală care practic îi atrofiază mușchii de la o zi la alta, iar fetița este dependentă de aparate. 

Mai mult de atât, tatăl micuței, a ales să își părăsească familia, iar lupta cu boala este dusă doar de tânăra mamă.

Salvarea Alessiei ar putea veni printr-un tratament revoluționar, mai exact un tratament genetic pus pe piață anul trecut.

Totuși, prețul pentru tratament este unul enorm.

Tratamentul salvator costă de 2.100.000 de dolari, la care se adaugă cheltuielile de spitalizare. O sumă imensă, pe care tânăra mamă nu ar fi reușit să o strângă vreodată.

Asociatia pentru micuțul Noel strânge fonduri pentru Alessia.

Se poate dona astfel:

online cu cardul fara comision https://asociatianoel.ro/doneaza.html

BTPay: 0752.076.131

Revolut: 0752.076.131

transfer bancar:

Cont Lei: RO33BTRLRONCRT0532233601

Cont euro: RO80BTRLEURCRT0532233601

Cont lire: RO38BTRLGBPCRT0532233601

Swift: BTRLRO22

Beneficiar Asociatia pentru micutul Noel See Less

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Pacienţii asimptomatici au aceeași cantitate de coronavirus ca persoanele cu simptome. Studiu

Publicat

Un studiu detaliat realizat în rândul a 303 persoane în Coreea de Sud a arătat că 29% dintre persoanele infectate cu coronavirus nu au prezentat niciodată simptome, dar au avut aceeaşi cantitate de virus ca persoanele simptomatice, relatează AFP.

Studiul, condus de Seungjae Lee de la Universitatea Soonchunhyang şi publicat joi în revista americană Jama Internal Medicine, s-a concentrat pe un focar de cazuri de contaminare în cadrul unui grup religios din Daegu, în Coreea de Sud, în februarie. Autorităţile au decis să plaseze în izolare cazurile pozitive cu puţine sau fără simptome într-o clădire guvernamentală, unde medicii şi asistentele le-au monitorizat atent evoluţia simptomelor şi le-au testat încărcătura virală în mod regulat.

Grupul era format din tineri, cu o vârstă medie de 25 de ani.

Din 303 persoane, 89 nu au prezentat niciodată simptome, o proporţie de 29%.

În condiţiile în care persoanele în cauză au fost ţinute în izolare până când au fost testate negativ, personalul medical a putut distinge între cazurile pre-simptomatice şi cazurile asimptomatice. De fapt, 21 de persoane s-au prezentat iniţial ca fiind pozitive pentru coronavirus şi fără simptome, dar au avut în cele din urmă simptome. Numeroase studii în care pacienţii sunt testaţi o singura dată pot confunda cazurile pre şi asimptomatice.

Concluzia studiului este că concentraţiile de virus la pacienţii asimptomatici au fost „similare cu cele de la pacienţii simptomatici”, au afirmat autorii.

Însă găsirea de particule virale reziduale în nas, gât sau plămâni nu înseamnă neapărat că aceste persoane au fost contagioase. Aceasta este una dintre marile întrebări ale pandemiei: în ce proporţie cazurile asimptomatice sunt vectori ai virusului? Pe de o parte, nu tuşesc, însă pe de altă parte, nu stau în izolare şi, prin urmare, intră în contact cu alte persoane.

„Este important să subliniem că detectarea ARN-ului viral nu este sinonim cu prezenţa unui virus infecţios şi transmisibil”, au avertizat autorii studiului, care au subliniat că studii epidemiologice şi experimentale mai ample sunt necesare pentru a înţelege acest lucru.

sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate