Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

AUDIENŢE ONLINE: Din nou despre câinii din zona M-urilor, reparaţii la giratoriul din centru şi materiale depozitate pe strada Negruzzi

Publicat

Reprezentanţii Primăriei Alba Iulia oferă răspunsuri la o serie de întrebări adresate de cititorii Alba24, la secţiunea „Audienţe Online„. Este vorba despre noi precizări privind ridicarea câinilor comunitari din zona blocurilor M din Cetate, reparaţii în zona sensului giratoriu de la intersecţia Calea Moţilor cu strada Doinei, din centru şi depozitarea unor materiale pe strada Costache Negruzzi.

Întrebare de la: Aceiaşi locatari Bd. 1 Dec. 1918, blocuri M3, A1 şi M4; Subiect: Completare solicitare ridicare câini comunitari

„Mulţumim responsabilului Primăriei pentru promptitudinea răspunsului scris la solicitarea noastră privind ridicarea câinilor vagabonzi din spatele blocurilor M3 şi M4. Nu putem însă confirma prezenţa în ultimul an şi jumătate a vreunei echipe care să fi strâns câinii din această zonă, întrucât, dacă ar fi venit între blocuri, SIGUR i-ar fi găsit pe sub maşini. Vecinii care sunt acasă şi sunt implicaţi şi în această solicitare infirmă că ar fi văzut vreodată o echipă de la ecarisaj. Pe de altă parte, confirmăm că două locatare ale blocului M4, ambele având apartamente cu vedere către parc, deci nefiind deranjate de lătratul continuu pe timpul nopţilor şi nici de mizeria şi pericolul pe care îl constituie câinii, obişnuiesc să le dea să mănânce în zona gangului de ieşire spre parc (a se vedea acolo şi sticlele cu apă şi mizeria pe care o lasă lângă zid). Din păcate, oricâte discuţii au avut cu vecinii de scară, nu renunţă la obsesia deja bolnăvicioasă pentru câinii dintre blocuri, deşi ştiu cât deranjează şi ce periculoşi sunt.

Punem problema: de ce Poliţia locală nu intervine, dacă cunoaşte stituaţia, conform legii: în conformitate cu Legea câinilor comunitari, adoptată în noiembrie 2011 de Camera Deputaţilor, persoanele şi asociaţiile de locatari care cresc câini în spaţiile publice riscă amenzi de până la 5.000 de lei. Noua lege interzice creşterea şi adăpostirea câinilor pe domeniul public, în locuri publice sau în spaţiile adiacente acestora, în afara proprietăţii stăpânului sau a deţinătorului acestuia, amenda fiind cuprinsă între 2.000 de lei şi 5.000 de lei. Aceeaşi sancţiune este prevăzută şi pentru persoanele care abandonează animalele pe spaţiul public. Nu intelegem de ce un cartier întreg trebuie să sufere din pricina a două persoane iresponsabile? Poate că o amendă aplicată corect ar putea restabili liniştea şi ordinea în zonă.”

Vă mulţumim şi solicităm, în continuare, intervenţia în special pentru ridicarea câinelui mare, galben, extrem de agresiv, aflat aici de aproximativ 4-5 luni de zile.

Răspuns: „Legea la care faceţi referire nu există. Legea privind câinii comunitari a fost declarată neconstituţională de către C.C.R., în data de 11.01.2012. Cât despre prezenţa echipei de ecarisaj, nu aveţi dreptate. Colegii noştri s-au deplasat în repetate rânduri în zonă şi o vor face în continuare.”

 

Întrebare de la: Pavel; Subiect: Giratoriu Moţilor, centru

„În zona giratoriului de la intersecţia străzilor Doinei cu Moţilor există un canal în jurul căruia drumul e spart şi ne cam stricăm autoturismele când trecem pe acolo. Când o să se asfalteze?”

Răspuns: „Au început lucrările de schimbare a plăcilor la căminele de pe reţeaua de canalizare, urmând ca, în perioada următoare, să fie înlocuită şi cea la care faceţi referire.”

 

Întrebare de la: Oltean Ovidiu; Subiect: guri de canal şi borduri

„În timpul lucrărilor de modernizare de pe strada Livezii, firma care a executat lucrările a depozitat pe strada Costache Negruzzi o parte din gurile de canal şi bordurile scoase de pe strada Livezii şi cred că … au uitat de ele. Vă rugăm, dispuneţi celor care le-au pus acolo să le ridice şi să le ducă acolo unde le este locul … Mulţumim şi sperăm ca la anul (aşa cum ne-aţi promis) se va asfalta şi strada noastră, nu de alta, dar e păcat ca pietrele şi praful (când e uscat) şi noroiul (când plouă) să fie aduse de maşini pe strada Livezii (care acum, după modernizare, arată a … stradă cu adevărat).”

Răspuns: „S-a luat legătura cu constructorul şi s-a dispus ridicarea gurilor de canal şi a bordurilor scoase de pe strada Livezii.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. ioana

    marți, 14.08.2012 at 18:19

    Cainele mare si galben poate fi vazut la orice ora in dreptul gangului de iesire spre parc de la blocul A1- M4. Deci, daca echipa cu atributii de ridicare a cainilor a fost in zona, de ce nu a vazut acest caine periculos si de ce l-a lasat sa ne delectam in continuare cu prezenta lui?

  2. RADU

    marți, 14.08.2012 at 18:22

    cainele este in continuare prezent in zona gangului de iesire spre parc.

  3. sabin

    joi, 16.08.2012 at 01:32

    e greu sa iei un caine si sa il pui in portbagaj si sa il duci pana pe la micesti :))) . si uite asa ai scapat de el :)))

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax