Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

AUDIENŢE ONLINE: Răspuns de la Primăria Alba Iulia, privind un incident petrecut în cartierul Tolstoi

Publicat

Reprezentanţii Primăriei Alba Iulia au transmis răspuns la o sesizare adresată de unul dintre cititorii Alba Iulia prin intermediul secţiunii „Audienţe Online”. Albaiulianul atrage atenţia asupra unui incident petrecut în cartierul Tolstoi privind tăierea unei salcii, acţiune cu care nu au fost de acord unii locatari din zonă. Vă prezentăm informaţiile primite. Puteţi transmite în continuare întrebări prin intermediul formularului disponibil pe site-ul Alba24.ro, cu menţiunea că răspunsurile sunt publicate în aceeaşi zi în care sunt primite.

Întrebare de la: Neacşu Daniel; Subiect: Tăiere copac de pe domeniul public

„Cu mâhnire în suflet, trebuie să vă aduc la cunoştinţă următoarele: locuiesc pe str. Septimius Severus din Alba Iulia. Ieri, 4.05.2012, am avut surpriza să constat că nişte oameni, fără nici un respect faţă de mediul în care trăim, s-au apucat să taie o salcie (şi au tăiat-o în final de la nivelul solului), situată chiar lânga blocul TON 4, pe partea laterală acestuia, pe spaţiul verde existent lângă acest bloc.

Trebuie precizat faptul că cei care au făcut acest lucru nu erau din blocul TON 4, ci din blocul de alături, TOR 3, care, chipurile, ar dori să-şi facă locuri de parcare şi pe acel spaţiu verde la care am făcut referire mai sus. Acest lucru s-a făcut fără a se cere şi părerea celor care locuiesc în blocul TON 4, care, ulterior, au anunţat Serv. Administrarea Domeniului Public din cadrul Primăriei Alba Iulia, fiind extrem de revoltaţi pentru cele întâmplate. La câteva ore după tăierea acelei salcii, care a fost toaletată anul trecut de către cei de la Salprest şi care nu reprezenta nici un pericol de a se rupe sau de a cădea, fiind relativ tânără, stând de vorbă cu unul dintre locatarii blocului TON 4, am aflat că Serv. de specialitate din cadrul Primăriei a trimis la faţa locului Poliţia Locală, care a identificat persoanele care <au atentat> la acea salcie, precum şi maşina care a transportat tulpina şi crengile mai groase ale salciei, după ce au fost fasonate în bucăţi mai mici pentru a pute fi urcate în camionetă. Având cunoştinţă despre HCL Nr. 368/2005 privind stabilirea sancţiunilor pentru faptele care constituie contravenţii în domeniul bunei gospodăriri a mun. Alba Iulia, am reanalizat-o şi am constatat (după părerea mea) că faptele relatate mai sus se încadrează la f).conservarea şi protecţia mediului, la punctele 2. si 8., luând cunoştinţă şi despre cuantumul amenzilor de la aceste puncte.

Domnule Primar, doresc să ştiu ce măsuri s-au luat împotriva celor care au săvârşit faptele menţionate mai sus, care a (au) fost amenda (amenzile) aplicate şi dacă nu s-a facut încă acest lucru, aş vrea să ştiu cărui compartiment din cadrul Primăriei mă pot adresa pentru a afla cele cerute de subsemnatul. Sper că vor fi pedepsite exemplar aceste persoane care ne-au luat o sursă de oxigen din zona în care trăim!”

Întrebare de la: Neacşu Daniel; Subiect: Nedumerire

„Mă uit mai sus şi văd că scrie Audienţe online de la care primeşti răspuns în 48 de ore de la Primăria Municipiului Alba Iulia. Se împlinesc curând 48 x 2 ore de când am postat întrebarea mea adresată Domnului Primar şi, din păcate, cred eu, am fost ignorat (întrebarea mea). Trag concluzia că, de fapt, nu se răspunde la toate întrebările care sunt puse, chiar dacă întrebarea mea a fost extrem de pertinentă şi în acelasi timp revoltătoare prin ceea ce s-a petrecut. Oare, aşa să fie?”

Răspuns: „Vă mulţumim pentru sesizare, au fost înştiinţate Serv. Administrarea Domeniului Public şi Poliţia Locală despre acest caz, urmând a fi luate măsurile care se impun.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. adrian

    marți, 12.06.2012 at 11:39

    Aceasta salcie s-a taiat pt. ca prezenta un real pericol pt. cetatenii si masinile din imprejurimile ei, si dupa cum se stie au mai fost incidente cu aceeasi salcie( la o furtuna s-a rupt o creanga mare care a cazut pe doua masini prejudiciul fiind achitat de cei pagubiti NU de primarie…sau de domnul Neacsu Daniel!!!.). Referitor la toaletare nu a fost facuta cu un an in urma cum s-a precizat mai sus, ci cu doi ani, fapt care a dus la dezvoltarea ei ajungand la decorativa blocului TON4 riscand distrugerea ei.
    Tin sa mentionez ca salcia care a fost taiata era inclinata cu un unghi de aproximativ 60 de grade fata de sol si presedintele de asociatie a avut acordul verbal din partea primariei pt a o putea taia.
    ACESTEA SUNT DATELE REALE DESPRE ACEASTA SALCIE.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax