Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

AUDIENŢE ONLINE: Răspunsuri de la Primăria Alba Iulia. Despre amenajări şi canalizare în Tolstoi, utilităţi în cartierul Orizont şi asfaltări

Publicat

Cititorii Alba24 au primit o nouă serie de răspunsuri de la Primăria Alba Iulia, la întrebări legate de  investiţii, amenajări, utilităţi, probleme edilitare în mai multe zone ale oraşului. Vă prezentăm informaţii noi privind subiecte concrete, puse în discuţie de locuitorii din Alba Iulia. Cei interesaţi pot solicita în continuare explicaţii reprezentanţilor Primăriei prin intermediul formularului din secţiunea „Audienţe Online – Am şi eu o întrebare, domnule primar”.

Întrebare de la: Breaz Marian; Subiect: Asfaltare curte bloc

„Domnule primar, când veți dispune asfaltarea drumului de acces în curtea blocului 32, str Tudor Vladimirescu, unde funcționează ilegal service-ul auto Q1? Cei de la service își încearcă frânele acolo și drumul este plin de gropi. Deci, când asfaltați și când îi suspendați activitatea service-ului? Să nu afirmați că funcționează legal, că o să vorbiți prostii.”

Răspuns: „Am luat la cunoştinţă despre starea drumului, acesta urmând să fie pavat conform programului de primăvară, până cel târziu în luna iunie. Cât despre activitatea service-ului, colegii de la Poliţia Comunitară au fost sesizaţi şi vor merge în teren, pentru verificare.”

Întrebare de la: Popa Ilie; Subiect: drum

„Când se îndreaptă str. M. Kogălniceanu, adică când se face mai accesibilă circulaţiei? Aş dori un răspuns exact de genul <în data de …> decât <în perioada următoare>, cum văd că se primesc de obicei. Am intrebat şi de drumul spre Miceşti, când se începe asfaltarea şi am înţeles că în perioada următoare, dar nu ştiu cat ţine asta <următoare>. Mai întrebaţi o dată, punctual, poate se apucă mai repede.”

Răspuns: „Pentru că trebuie înlocuită şi extinsă canalizarea, drumul nu se poate reabilita momentan. Repararea, reprofilarea şi cilindrarea stratului de piatră se poate executa după 15 mai. Referitor la drumul spre Miceşti, vă putem informa că în perioada 15 mai-15 iunie se va asfalta segmentul cuprins între zona Kaufland şi zona străzii Apuseni (intrarea în Miceşti).”

Întrebare de la: Fiţ Carmen; Subiect: Audienţă

”Locuiesc pe strada Ion Lăncrănjan şi doresc să ştiu dacă există şi pentru noi vreun proiect care să prevadă canalizarea şi asfaltarea acestei străzi sau suntem excluşi total din programele de dezvoltare ale oraşului? Că de la plata taxelor şi impozitelor locale nu am fost excluşi şi atunci aşteptăm şi noi un semn din partea autorităţilor locale.”

Răspuns: „Această stradă este cuprinsă într-o zonă de dezvoltare care, din punct de vedere urbanistic (relaţionarea străzii cu toate amplasamentele), nu este definitivată. Este prevăzută în acest an conducerea circulaţiei inspre strada Regiment Vânători din Partoş. Trebuie proiectată cu toată dezvoltarea spre Pâclişa şi Dealul Furcilor şi cu relaţie la DN 1.”

Întrebare de la: Florea Adrian; Subiect: Cartier Tolstoi

„Când vor fi refăcute trotuarele şi carosabilul din cartierul Tolstoi? Se vor amenaja şi parcări în locul garajelor total inestetice? Există posibilitatea amenajării unor spaţii de joacă sau a mai multor spaţii verzi?”

Răspuns: „Există un proiect aprobat în şedinţa de Consiliu Local din luna martie, privind refuncţionalizarea spaţiilor publice şi reabilitarea căilor de comunicaţie prin care se propune amenajarea de parcaje şi reconsiderarea spaţiilor verzi. Se va înlocui şi reţeaua de apă, la care au fost reclamate disfuncţiuni.”

Întrebare de la: Marcu Sorin; Subiect: Preluare apă pluvială

„La fiecare ploaie torenţială, strada Marcus Aurellius este efectiv inundată de apă pluviala, în capătul dinspre intersecţia cu sens giratoriu dinspre Primarie, la nici 200 m de sediu. Se poate reproiecta, vă rog, sistemul de preluare al apei pluviale pentru preluarea eficientă a excedentului actual? Menţionez că apa ajunge să se deverseze şi chiar să inunde curţile şi locuinţele riveranilor, aşa cum s-a întâmplat acum doi ani. După opinia mea, ar fi extrem de simplu de făcut acest lucru, deoarece conducta principală care preia apa este poziţionată favorabil, în aşa fel că nu ar trebui distrus carosabilul decât foarte puţin şsi doar local.

Răspuns: „Când colectoarele principale din strada Moţilor şi zona Iuliu Maniu sunt pline, se produce acest fenomen de inundare. Oricât am înmulţi gurile de scurgere, fenomenul este acelaşi. După ce se finalizează proiectul de reabilitare a reţelelor de canalizare şi a colectorului C din orasul de jos şi a celui dinspre staţia de epurare, problema se va rezolva.”

Întrebare de la: Alba Cosmin; Subiect: Cartierul Orizont

„Când credeţi că va face Primăria Alba Iulia primele investiţii în cartierul Orizont? Canalizare, reabilitare drumuri, iluminat stradal.”

Răspuns: „În acest moment, nu există fonduri pentru acest cartier. Cartierul Orizont este un cartier privat, nou, prevăzut cu canalizare, apă, iluminat. Aici există utilităţile minime faţă de vechimea imobilelor.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Marcu Sorin

    sâmbătă, 05.05.2012 at 12:45

    Buna ziua , referitor la subiectul preluarii apei pluviale pe strada Marcus Aurelius ,nu sunt multumit de raspuns .Probabil ca este important si ce ati subliniat dumneavoastra , dar credeti-ma ca m-am saturat sa fac pe lucratorul de la salubrizare de atatia ani incoace , pentru ca fiind o SINGURA gura de colectare , din cauza frunzelor ,obiectelor aduse de torentul generat de ploaie aceasta se infunda si sunt nevoit s-o pazesc ca s-o decolmatez pana se scurge toata apa . Nici pe de parte nu poate fi vorba de umplerea canalului colector in marea majoritate a cazurilor cand ploua abundent .Va rog din suflet sa mai analizati inca o data sugestia mea .Repet , nu costa mare lucru , cred ca lucrarea o puteti realiza cu un buget foarte redus .

  2. dan aldea

    marți, 08.05.2012 at 12:40

    Buna ziua,

    Cartierul Orizont este un cartier privat cu anumite strazi in proprietatea Primariei Alba Iulia… Cred ca este un non-sens…Si, oricum, impozitele pe care le platim le platim Primariei Alba Iulia, nu unui investitor privat.

    Va multumesc.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax