Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

AUDIENŢE ONLINE: Răspunsuri de la Primăria Alba Iulia despre parcările neregulamentare pe strada Cloşca și drumurile din Oarda


Publicat

Primăria Alba Iulia a dus precizări privind mai multe probleme administrative sesizate de cititorii Alba24, în secţiunea „Audienţe Online”. Au fost oferite informaţii privind parcări neregulamentare la capătul străzii Cloşca din Alba Iulia, lucrări la strada C. Negruzzi şi în cartierul Oarda, dar şi operaţiuni de cablare fibră optică în oraş şi completări privind solicitări de locuinţe ANL. Alte date pot fi obţinute adresând întrebări prin formularul aflat pe site.

Întrebare de la: Horvath Daniel; Subiect: Parcări pe strada Cloşca, către semafor Liceul Militar

„Aş dori şi eu să aflu de ce nu se ia nici o măsură faţă de cei care pachează pe partea dreaptă pe strada Cloşca, pe sensul de mers Hotel Cetate către Liceul Militar în apropierea semaforului? Sunt foarte multe maşini parcate pe strada Cloşca, pe porţiunea cuprinsă între strada Energiei şi semaforul de la intersecţia cu Bulevardul Revoluţiei şi nu se pot încadra maşinile corespunzător la semafor. Ar trebui să nu se mai lase să se parcheze pe această porţiune de stradă. Chiar dacă există semne, nimeni nu respectă. Sunt în multe zile cozi până la jumătatea străzii Cloşca. Oare Poliţia sau cei din municipalitate nu trec pe acolo niciodată?

Răspuns: Vă mulţumim pentru sesizare. Poliţia Locală a fost înştiinţată şi se vor lua măsurile care se impun.

Întrebare de la: Neamţu Ioan; Subiect: str. C. Negruzzi

„Din ceea ce ne-aţi transmis, am înţeles că sunt prevăzute lucrări de pietruire şi tasare a străzii C. Negruzzi. Vă rog să ne asiguraţi că aceste lucrări vor fi realizate şi pe străzile interioare cartierului, nu doar pe strada principală de acces din str. Livezii.

Răspuns: „Prioritară este rezolvarea arterelor majore, care sunt utilizate de un număr mai mare de locuitori. Reţeaua de străzi din incintă nu reclamă probleme majore, fiind străzi relativ noi şi fiind pietruite de proprietarul care a realizat imobilele din zonă.”

Întrebare de la: Vasile; Subiect: Stare deplorabilă a străzii Cedrului

„În urma efectuării lucrărilor de introducere a reţelei de canalizare în Oarda, mai exact pe strada Cedrului, drumul a avut de suferit, astfel că în prezent ne este foarte greu să ajungem acasă, din cauza gropilor şi a şanţurilor. Vă rugăm să ne spuneţi dacă se poate pietrui drumul până la efectuarea lucrărilor promise de asfaltare.”

Răspuns: „Executantul lucrărilor de canalizare are obligaţia să aducă drumul la starea iniţială. Aceasta a fost condiţia impusă de Primărie. Contractul este semnat între SC Apa CTTA şi Hidroconstrucţia. Primăria nu este parte în contract, însă facem notificări frecvent cu privire la respectarea cerinţelor impuse, deoarece şi noi am sesizat că lucrările nu respectă graficul. Vom notifica încă o dată şi sesizarea dumneavoastră.”

Întrebare de la: Cirneci Alexandru; Subiect: cablare fibră optică

„De câteva săptămâni, oraşul este sub asediul unei companii care introduce o reţea de cablaje subterane – probabil fibră optică. Nu e nimic rău că se fac investiţii private, dar cum s-a permis distrugerea asfaltului pe străzile proaspăt reabilitate pe proiecte europene? Ca exemplu, strada Călăraşi şi Ampoiului, sâmbătă, firma Elis a terminat lucrările, luni a fost excavat trotuarul de această firmă? La ce mai executăm lucrări, care apoi sunt distruse imediat? De ce nu se impun soluţii de forare orizontală? Am văzut că, între timp, trotuarele pavate sunt reparate la loc, dar spaţiile verzi rămân prada grămezilor de bolovani şi pământ. Întrebarea mea este: de ce aţi aprobat lucrări de săpare pe străzi proaspăt reabilitate, când primăria a stabilit clar că, timp de 5 ani, nu este voie să se intervină la infrastructura subterană de pe străzile reparate?”

Răspuns: „Este o lucrare de interes naţional care se dezvoltă ca şi proiect în mai multe oraşe din ţară şi nu s-a putut controla de către noi momentul implementării. În acordul care s-a dat pentru execuţie s-a pus condiţia ca lucrările de refacere să fie executate de către firma care a executat lucrarea de modernizare a drumului. Nu este o situaţie plăcuta, dar nu poate fi controlată de noi. Este o lucrare a MAI. Ne cerem scuze pentru discomfortul creat, însă termenul de finalizare al lucrărilor pe tot traseul, pe o distanţă de cca 7 km şi 800 m, este unul scurt – 31 iunie 2012.

S-a practicat şi procedura de forare, acolo unde spaţiul dintre fronturile construite a permis aplicarea procedurii tehnice specifice. (De ex., str. Traian şi str. Bucureşti). Firma şi-a luat angajamentul să aducă la starea iniţială toate spaţiile, inclusiv zonele verzi.”

De la: Paul Alin Fluffy; Subiect: Cerere ANL

„Eu şi soţul suntem cadre didactice şi am dori să ştim dacă se mai pot depune cereri pentru locuinţe ANL (am 32 de ani, mai este posibil pentru noi?). Dacă da, unde şi când? P.S.: Abia am aflat de posibilitatea solicitării unui ANL”.

Răspuns: „Da, se mai pot depune cereri pentru locuinţe ANL la registratura Primăriei. Detaliile şi documentele necesare la dosar le găsiţi pe site-ul www.apulum.ro, secţiunea informaţii publice – acte necesare – ANL.”ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

3 Comentarii

3 Comments

 1. MIRCEA TRIFU

  vineri, 08.06.2012 at 16:41

  Dupa ce cistiga CALIN POTOR alegerile, ce-o sa faca primarul HAVA???

  • stefan

   joi, 28.06.2012 at 23:18

   ce sa faca POTOR? sa câstige? buna gluma =))))))))))))

 2. sonia bumbu

  sâmbătă, 23.03.2013 at 11:51

  BUNA .CU PRIVIRE LA DOSARUL NICULA GHEORGHE AM DEPUS SI ANUL TRECUT SI ACEST AN 2013 ACTELE NECESARE PENTRU APROBAREA UNEI LOCUINTE SOCIALE .VA ROG FRUMOS A LUA IN CONSIDERARE FAPTUL CA AVEM DOI COPII CARE AU NEVOIE DE O CAMIN AL LOR DEOARECE NICODATA NU AM AVUT O CASA A NOASTRA .COIII SI NOI CA SI PARINTI NE PUNEM NADEJDEA IN DUMNEZEU SI IN PRIMARUL MIRCEA HAVA SI SI IN CONSILIERI PRIMARIEI CA CA VETI APROBA SI DOSARUL GHEORGHE NICULA .VA MULTUMIM IN NUMELE INTREGI FAM.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Zece pacienți, cu vârste între 17 și 60 de ani, declarați vindecați de COVID-19 și externați de la Spitalul din Alba Iulia

Publicat

În cursul zilei de marți și miercuri, 2 și 3 iunie 2020, un număr de 10 pacienți, internați la secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Alba Iulia, au fost declarați vindecați de COVID-19 și au fost externați, după ce rezultatele a două teste consecutive în cazul acestora au ieșit negative.

Cel mai tânăr pacient vindecat este un băiat în vârstă de 17 ani, iar cel mai vârstnic un bărbat de 60 de ani. Cei 10 pacienți externați (7 de sex masculin și 3 de sex feminin) locuiesc în Daia Română (2), Câlnic (2), Alba Iulia, Gârbova, Dobra, Cugir, Răhău și Petrești. În total, de la începutul evoluției pandemiei și până în prezent, la secția de boli infecțioase a SJU Alba Iulia au fost vindecați de COVID-19 un număr de 66 de pacienți, majoritatea cu forme ușoare și medii, respectiv cu evoluție favorabilă la tratamentul administrat.

Potrivit reprezentanților Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia, de la începutul evoluției pandemiei și până în prezent, la secția de Boli Infecțioase au fost internați 125 de pacienți pozitivi cu COVID-19, boală cauzată de infectarea cu noul coronavirus SARS-CoV-2. Dintre cei 125 de pacienți pozitivi, 66 au fost declarați vindecați, iar 36 au fost transferați la unități sanitare din Blaj (13), Aiud (20), Sibiu (2) și Sebeș (1).

În prezent, la secția de Boli Infecțioase se află internați 23 de pacienți confirmați cu COVID-19.

SJU Alba Iulia este o unitate sanitară în care se tratează cazurile confirmate, sunt internate inclusiv cazuri suspecte, iar în propriul laborator se analizează probele recoltate pentru depistarea virusului. Recomandăm tuturor să respecte cu strictețe măsurile și recomandările autorităților implicate în combaterea pandemiei.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Patru țări europene au format o „alianță” pentru un vaccin anti-COVID: Vrem să garantăm suficiente doze pentru Uniunea Europeană

Publicat

Franţa, Germania, Italia şi Ţările de Jos au convenit formarea unei „alianţe” care să asigure producerea unui potenţial vaccin anti-COVID-19 în Europa, au anunţat miercuri autorităţile olandeze, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Cele patru ţări „explorează în comun diverse iniţiative promiţătoare şi sunt în discuţii cu diverse societăţi farmaceutice”, a indicat Ministerul Sănătăţii Publice olandez într-un comunicat.

Obiectivul acestei alianţe este de a produce vaccinuri pe teritoriul european, acolo unde acest lucru este posibil, a adăugat ministerul citat.

„Germania, Franţa, Italia şi Ţările de Jos sunt convinse că un rezultat de succes presupune o strategie şi investiţii comune”, mai menţionează comunicatul.

Alianţa celor patru ţări îşi propune să garanteze că un număr suficient de doze de vaccin vor fi disponibile pentru Uniunea Europeană şi pentru ţări cu venituri reduse, în special din Africa.

sursa: agerpres.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO ȘTIREA TA: Pista de biciclete aflată pe dealul Mamut din Alba Iulia se degradează de la o zi la alta

Publicat

Pista de biciclete aflată pe dealul Mamut din Alba Iulia, denumită și „Transalpina de Mamut”, pare să se degradeze de la o zi la alta. Porcii mistreți au făcut ravagii pe mai multe porțiuni, unde au răscolit solul și au împrăștiat pământul. În unele zone, din cauza aluviunilor aduse în urma ploilor, pământul a acoperit aproape complet trotuarul.

Nici locurile de joacă pentru copii nu au scăpat „neatinse”. Aceastea prezintă degradări și distrugeri care pot reprezenta un pericol pentru micuții care sunt lăsați nesupravegheați de părinți.

Un cititor Alba24 a surprins recent imagini de pe pista pentru bicicliști aflată pe dealul Mamut din Alba Iulia. Pe mai multe porțiuni din aceasta, aleea pietonală este acoperită aproape în totalitate de pământ și vegetație iar rigolele sunt pline de frunze uscate, spune acesta.

De asemenea, locurile de joacă pentru copii reprezintă un pericol pentru cei mici. Unele elemente din ansamblurile de joacă au dispărut complet iar altele sunt rupte / deteriorate.

O parte din problema pământului care acoperă porțiuni din trotuar sau din pista de biciclete este generată de animalele sălbatice, respectiv de porcii mistreți care au brăzdat și răscolit solul în mai multe zone.

„În urmă câteva săptămâni am văzut o turmă de porci mistreți, cred că erau peste 20, cu mai mulți pui, la 10-15 metri de pista asfaltată de biciclete și la mai puțin de 200 de metri de Pavilion”, ne-a transmis cititorul Alba24.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: Am avut o întâlnire cu reprezentanții mall-urilor pentru a pregăti deschiderea de pe 15 iunie

Publicat

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit, miercuri seara, despre stadiul epidemiei de coronavirus în România și despre măsurile care fi luate în perioada următoare. ”Am avut o întâlnire cu reprezentanții mall-urilor și pe 10, 11 vom da un răspuns pentru a se putea pregăti pentru deschiderea de pe 15 iunie” a spus Tătaru.

„Noi vrem să ajungem la zero și să pregătim un evantual val doi. Nu o să oprim la zero numărul de cazuri noi.

După 15 octombrie, ne gândim că ar putea apărea. Manifestarea bolii ține de mai mulți factori, de organism, de afecțiunile organismului, de contextul în care apare, de comunitatea în care apare. Ține de momentul în care îl depistăm. Decesele pe care le-am avut sunt la cei cu comorbidități.

În mijloacele de transport există un risc dacă rețeaua de climatizare nu a fost dezinfectată.

Am avut o întâlnire cu reprezentanții mall-urilor și pe 10, 11 vom da un răspuns pentru a se putea pregăti pentru deschiderea de pe 15 iunie”, a anunțat Nelu Tătaru.

Sursă: B1 TV

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate