Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

AUDIENŢE ONLINE: Răspunsuri de la Primăria Alba Iulia. Investiţii în Tolstoi, modernizarea ieşirii spre Cluj şi colectarea deşeurilor


Publicat

Reprezentanţii Primăriei Alba Iulia au adus precizări privind noi solicitări venite din partea cititorilor Alba24 prin intermediul secţiunii „Audienţe Online„. Este vorba despre investiţii în cartierul Tolstoi, modernizarea şoselei de ieşire din municipiu spre Cluj, colectarea selectivă a deşeurilor şi amenajarea unui parc de joacă pentru copii în zona străzii Petru Maior.

Întrebare de la: Timbris Dorin; Subiect: Cartierul Tolstoi

„De de cartierul Tolstoi este lăsat de izbelişte? Nu trotuare, nu parcări, nu loc de joacă pentru copii, centrală abandonată fără nici o destinaţie, nici măcar de grădiniţă: arată totul ca un cartier de care nu-l priveşte pe nimeni din administraţia locală.”

Răspuns: „Licitaţia pentru reabilitarea cartierului Tolstoi este în curs de evaluare, urmând a fi începute lucrările după semnarea contractului. Cele 2 centrale termice din acest cartier sunt folosite de serviciul de întreţinere al domeniului public din cadrul Primăriei Municipiului Alba Iulia.”

 

Întrebare de la: Gavrilă Florina; Subiect: modernizare drum acces în oraş dinspre Cluj-Napoca

„Întrebarea mea pentru domnul primar este: de ce pe drumul de ieşire din Alba Iulia spre Cluj-Napoca care se modernizează acum nu sunt 4 benzi de circulaţie pe toată distanţa lui şi la un moment dat se îngustează??”.

Răspuns: „Modernizarea drumului DN 1-81, de la podul peste râul Ampoi până la şoseaua de centură (sensul giratoriu) este în curs de derulare. Proiectul prevede 4 benzi de circulaţie pe toată această distanţă. Termenul de finalizare al proiectului este luna aprilie 2013.”

 

Întrebare de la: Cirneci Alexandru; Subiect: colectare selectivă a deşeurilor

„Bună ziua. De ceva vreme, primăria nu reuşeşte să scoată la licitaţie serviciul de salubritate al municipiului? Motivele sunt unele obiective şi unele subiective. Dar suntem deja în anul 2012. Când se va implementa în municipiul Alba Iulia un serviciu adevărat de colectare selectivă a deşeurilor? Acum avem câteva containere metalice pentru colectare pet şi hârtie. Mult prea puţine şi haotic amplasate. În plus, nu există certitudinea că deşeurile din ele se reciclează şi nu ajung la groapa de gunoi a municipiului. Are primăria în plan implementarea unui sistem de colectare selctivă adevărat? De ce nu obligaţii agenţii economici să predea pet-urile separat (terase, pizzerii, restaurante etc?). O altă problemă ar fi autoturismele abandonate pe domeniul public al oraşului. Clădirea FLIPS este înconjurată de auto abandonate, de exemplu. Nu se poate face nimic pentru a convinge proprietarii să le predea la REMAT? Vă mulţumesc.”

Răspuns: „Municipiul Alba Iulia a iniţiat procedura de licitaţie pentru atribuirea contractului de servicii având ca obiect <delegarea de gestiune prin concesionare a serviciului public de salubrizare, deszăpezire şi combatere polei în Municipiul Alba Iulia>, iar anunţul a fost respins de ANRMAP, autoritatea contractantă fiind nevoită să refacă cerinţele cuprinse în caietul de sarcini. Aprobarea acestor modificări va avea loc azi, 24.07.2012, în cadrul şedinţei de Consiliul Local, urmând ca Municipiul Alba Iulia să posteze documentaţia în SEAP după emiterea Hotărârii de Consiliu Local.”

 

Întrebare de la: Marian Loredana Maria; Subiect: Parc copii

„Bună ziua, locuiesc pe str. Petru Maior şi în apropiere nu avem nici un părculeţ de copii, decât în centru sau în Cetate. Există posibilitatea de a se face unul în acest cartier?”

Răspuns: „După reabilitarea cartierului Tolstoi, vom lua în considerare şi amenajarea unui loc de joacă pentru copii.”Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. cristina

    marți, 24.07.2012 at 17:19

    Pentru Marian Loredana Maria: Va recomand parcul de joaca pentru copii de la RYMA, este foarte aproape de cartierul Tolstoi. Se intra din Caroline de pe strada Gemina. Va asteptam!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Lista țărilor din zona galbenă, actualizată. Persoanele care vin din Spania nu mai intră în carantină. Bulgaria, în zona de risc

Publicat

52 de țări și teritorii sunt incluse „în zona galbenă”, potrivit listei actualizate astăzi de Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Cei care revin din aceste zone trebuie să intre în carantină pentru 14 zile, dar și să prezinte un test PCR negativ pentru a li se permite îmbarcarea în avioane sau autocare.

Faț de ultima situația prezentată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, au ieșit de pe listă Spania și Portugalia,

Cei care se întorc din cele 52 de țări incluse pe listă sunt nevoiți să prezinte și un test negativ PCR, efectuat cu 72 de ore înainte. În caz contrar, nu li se permite îmbarcarea în avion sau în autocar.

Sunt exceptate de la măsura carantinei mai multe categorii care nu prezintă simptome COVID, printre care șoferi, piloți, personal navigant, lucrători transfrontalieri.

De asemenea, testul PCR nu e obligatoriu pentru cei care au efectuat vaccinul, inclusiv rapelul, copiii sub 3 ani sau persoanele care au avut COVID.

Și șoferii care revin în țară cu mașinile personale pot să nu prezinte un test PCR negativ, urmând să fie carantinați pentru 14 zile.

Statele și zonele de risc epidemiologic din noua listă sunt: Cehia, San Marino, Muntenegru, Estonia, Seychelles, Insulele Turks si Caicos, Monaco, Israel, Bahrain, Slovacia, Serbia, Malta, Liban, Slovenia, Letonia, Albania, Iordania, Suedia, Saint Lucia, Andorra, Ungaria, Aruba, Emiratele Arabe Unite, Franța, Luxemburg, Republica Moldova, Palestina, Maldive, Olanda, Italia, Brazilia, Antigua si Barbuda, Puerto Rico, Polonia, Kuweit, Barbados, Austria, Peru, Belgia, Macedonia de Nord, Statele Unite ale Americii, Kosovo, Uruguay, Chile, Spania, Bulgaria, Cipru, Qatar, Lituania, Paraguay, Marea Britanie, Africa de Sud.

În listă a reintrat Bulgaria. Au ieșit Elveția și Portugalia.

Documentul poate fi consultat AICI: Hot 15 și Lista statelor cu risc epidemiologic AICI: Anexa Hot – Lista State cu risc epidemiologic ridicat 04.03.2021

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Anunțul ministrului Raluca Turcan, legat de vârsta de pensionare: Orice român poate ieși la pensie la 70 de ani, dacă vrea

Publicat

p

Orice angajat din România va putea să lucreze, fie în sistemul privat fie în sistemul public, până la vârsta de 70 de ani dacă doreşte. Anunțul legat de vârsta de pensionare a fost făcut vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Botoşani, de ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Potrivit acesteia, vârsta de pensionare nu va fi modificată, însă, în baza unui proiect de act normativ, salariaţii vor avea oportunitatea de a continua să lucreze după împlinirea vârstei de pensionare, în baza unei cereri depuse la angajator.

Ministrul Muncii a făcut precizarea că persoanele care vor lucra în sistemul public nu vor putea cumula pensia cu salariul.

„Proiectul în sine de cumul pensie-salariu la stat are trei principii de bază. Cel mai important principiu este că un angajat în sistemul public sau un angajat în general va avea o oportunitate creată prin această lege de a opta, dacă vrea, să muncească până la 70 de ani.

Vârsta de pensionare rămâne aceeaşi, însă creăm această oportunitate de a lucra, printr-o simplă hârtie înregistrată, ca o opţiune exprimată în scris, până la 70 de ani.

De asemenea, tot ca o oportunitate, cei care sunt astăzi în pensie şi vor să se reangajeze după vârsta de pensionare să poată să o facă, fără nicio problemă sau, dacă optează să se reangajeze, dar peste un an constată că nu îi mai place, nu vrea, nu poate, să poată să se pensioneze din nou. În materie de relaţie pensionar – sistem de ocupare vrem să existe această flexibilitate şi deschidere, până la urmă.

Dacă îţi place şi vrei să munceşti, să poţi să o faci, iar statul să nu intervină, să nu te blocheze. Al treilea principiu este cel al cumulului pensie cu salariul la stat prin care cei care optează să lucreze la stat să nu poată să aibă şi pensie de la stat, dar, atenţie, se referă doar la sistemul public”, a afirmat Raluca Turcan.

Sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

OFICIAL: Elevii din clasele a VIII-a și a XII-a vor merge fizic la școală și în scenariul roșu, până la incidența de 6 la mie

Publicat

scoala nr 9 alba iulia 1

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis vineri seară că elevii din clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a vor merge la școală indiferent de scenariul în care se află localitatea, atâta vreme cât rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile nu depășește 6 cazuri la mia de locuitori.

Astfel, elevii din calsele a VIII-a, a XII-a, de la postliceală și din școlile profesionale vor putea merge fizic la școală în condițiile stabilite prin ordin comun al ministrului educației și al ministrului sănătății, dar numai în zonele unde incidența cumulată la 14 zile nu depășește 6 la mia de locuitori.

Documentul poate fi vizualizat AICI. Decizia este prevăzută la Articolul 3.

„Se abilitează Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății în vederea modificării Ordinului comun nr. 3235/93/04.02.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, în sensul participării fizice la cursuri, a elevilor din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, indiferent de scenariul în care se află localitatea, dar fără a depăși rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile de 6/1.000 de locuitori”, scrie în hotărârea CNSU din ședința de vineri.

Decizia vine după ce ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, s-a adresat direct CNSU în această privință, după ce Ministerul Sănătății nu i-a răspuns.

„De la Ministerul Sănătății am primit doar un acord cu privire la posibilitatea de prezență fizică în cadrul simulărilor pentru examenele naționale, clasa a VIII-a și a XII-a, începând cu 22 martie, respectiv cu 29 martie, a spus Sorin Cîmpeanu la B1TV. Având în vedere urgența determinată de nevoia unei hotărâri cu privire la modul în care merg la școală clasele terminale în scenariul roșu, am înaintat această cerere direct către Comitetul Național pentru Situații de Urgență spre analiză”, a explicat Cîmpeanu.

Sursa: Mediafax

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Incendiu la Zlatna. A luat foc acoperișul unei centrale termice din curtea unui operator economic

Publicat

pompieri-isu-incendiu-noaptea_7

Detașamentul de Pompieri Alba Iulia intervine în cooperare cu Serviciul  Voluntar pentru Situații de Urgență Zlatna pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit vineri seara în incinta unui operator economiv din orașul Zlatna.

Din primele informații incendiul se manifestă la acoperisul unei anexe în care funcționează o centrala termică.

La fața locului au fost trimise trei autospeciale de pompieri.

Au ars aproximativ 10 metri pătrați de acoperiș.

Sursă: ISU Alba

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate