Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

AUDIENŢE ONLINE: Răspunsuri de la Primăria Alba Iulia. Investiţii în Tolstoi, modernizarea ieşirii spre Cluj şi colectarea deşeurilor

Publicat

Reprezentanţii Primăriei Alba Iulia au adus precizări privind noi solicitări venite din partea cititorilor Alba24 prin intermediul secţiunii „Audienţe Online„. Este vorba despre investiţii în cartierul Tolstoi, modernizarea şoselei de ieşire din municipiu spre Cluj, colectarea selectivă a deşeurilor şi amenajarea unui parc de joacă pentru copii în zona străzii Petru Maior.

Întrebare de la: Timbris Dorin; Subiect: Cartierul Tolstoi

„De de cartierul Tolstoi este lăsat de izbelişte? Nu trotuare, nu parcări, nu loc de joacă pentru copii, centrală abandonată fără nici o destinaţie, nici măcar de grădiniţă: arată totul ca un cartier de care nu-l priveşte pe nimeni din administraţia locală.”

Răspuns: „Licitaţia pentru reabilitarea cartierului Tolstoi este în curs de evaluare, urmând a fi începute lucrările după semnarea contractului. Cele 2 centrale termice din acest cartier sunt folosite de serviciul de întreţinere al domeniului public din cadrul Primăriei Municipiului Alba Iulia.”

 

Întrebare de la: Gavrilă Florina; Subiect: modernizare drum acces în oraş dinspre Cluj-Napoca

„Întrebarea mea pentru domnul primar este: de ce pe drumul de ieşire din Alba Iulia spre Cluj-Napoca care se modernizează acum nu sunt 4 benzi de circulaţie pe toată distanţa lui şi la un moment dat se îngustează??”.

Răspuns: „Modernizarea drumului DN 1-81, de la podul peste râul Ampoi până la şoseaua de centură (sensul giratoriu) este în curs de derulare. Proiectul prevede 4 benzi de circulaţie pe toată această distanţă. Termenul de finalizare al proiectului este luna aprilie 2013.”

 

Întrebare de la: Cirneci Alexandru; Subiect: colectare selectivă a deşeurilor

„Bună ziua. De ceva vreme, primăria nu reuşeşte să scoată la licitaţie serviciul de salubritate al municipiului? Motivele sunt unele obiective şi unele subiective. Dar suntem deja în anul 2012. Când se va implementa în municipiul Alba Iulia un serviciu adevărat de colectare selectivă a deşeurilor? Acum avem câteva containere metalice pentru colectare pet şi hârtie. Mult prea puţine şi haotic amplasate. În plus, nu există certitudinea că deşeurile din ele se reciclează şi nu ajung la groapa de gunoi a municipiului. Are primăria în plan implementarea unui sistem de colectare selctivă adevărat? De ce nu obligaţii agenţii economici să predea pet-urile separat (terase, pizzerii, restaurante etc?). O altă problemă ar fi autoturismele abandonate pe domeniul public al oraşului. Clădirea FLIPS este înconjurată de auto abandonate, de exemplu. Nu se poate face nimic pentru a convinge proprietarii să le predea la REMAT? Vă mulţumesc.”

Răspuns: „Municipiul Alba Iulia a iniţiat procedura de licitaţie pentru atribuirea contractului de servicii având ca obiect <delegarea de gestiune prin concesionare a serviciului public de salubrizare, deszăpezire şi combatere polei în Municipiul Alba Iulia>, iar anunţul a fost respins de ANRMAP, autoritatea contractantă fiind nevoită să refacă cerinţele cuprinse în caietul de sarcini. Aprobarea acestor modificări va avea loc azi, 24.07.2012, în cadrul şedinţei de Consiliul Local, urmând ca Municipiul Alba Iulia să posteze documentaţia în SEAP după emiterea Hotărârii de Consiliu Local.”

 

Întrebare de la: Marian Loredana Maria; Subiect: Parc copii

„Bună ziua, locuiesc pe str. Petru Maior şi în apropiere nu avem nici un părculeţ de copii, decât în centru sau în Cetate. Există posibilitatea de a se face unul în acest cartier?”

Răspuns: „După reabilitarea cartierului Tolstoi, vom lua în considerare şi amenajarea unui loc de joacă pentru copii.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. cristina

    marți, 24.07.2012 at 17:19

    Pentru Marian Loredana Maria: Va recomand parcul de joaca pentru copii de la RYMA, este foarte aproape de cartierul Tolstoi. Se intra din Caroline de pe strada Gemina. Va asteptam!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax