Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

AUDIENŢE ONLINE: Despre semafoare în zona Cinematograf „Dacia”, piste pentru biciclişti, staţie de autobuz la Schit, apa potabilă şi burse în şcoli


Publicat

Primăria Alba Iulia a adus noi precizări privind oportunitatea montării de semafoare în zona de trafic rutier din apropierea Cinematografului „Dacia”, dar şi posibilitatea amenajării a noi piste pentru circulaţia bicicliştilor. De asemenea, au fost oferite detalii despre apa potabilă din această perioadă, deschiderea unei staţii de autobuz în zona Ştrand Schit şi menţiuni privind plata burselor în unele unităţi şcolare. Alte date pot fi obţinute adresând întrebări la secţiunea „Audienţe Online”.

Întrebare de la: Dragomir Mircea; Subiect: Semafoare

„Bună ziua. Aş avea şi eu o sugestie pentru degajarea traficului din zona dintre Cinematograful Dacia şi Bulevardul Transilvaniei, cred CU TĂRIE că montarea unor semafoare pentru pietoni ar face traficul mai uşor.”

Răspuns: „Urmează să fie semnat zilele acestea un contract cu o firmă de specialitate. Suntem în negocieri cu privire la condiţiile de semnalizare rutieră prin semafor. Până la finalul acestui an, vor fi montate semafoarele.”

Întrebare de la: Seicean Andrei; Subiect: Piste pentru biciclişti

„Aş dori să întreb dacă vor mai fi realizate în oraş piste pentru biciclişti. Foarte rar, ca biciclist, am primit prioritate în intersecţii sau giratorii.”

Răspuns: „Fiecare proiect nou are prevăzută zonă pentru circulaţia bicicliştilor. Toate drumurile noi vor avea marcate piste de biciclişti, însă momentan nu există finanţare în acest sens.”

Întrebare de la: Cimpoieş T. Stefan; Subiect: calitate apă potabilă

„De câteva zile, ne confruntăm cu o problemă vitală pt. locuitorii cartierului Cetate (Goldiş -Gladiolelor, poate şi în alte zone): calitatea apei potabile; murdară, tulbure, cu depuneri. Şi scumpă, comparativ cu alte oraşe. Vă întreb; ce e de făcut, d-le primar, care e rezolvarea acestei probleme?”

Răspuns: „Datorită caniculei din ultimele zile, a crescut consumul de apă de la 80-90 litri/secundă în mod normal, la 150-160 litri/secundă. S-a dublat viteza de drenare a apei şi din această cauză apa îşi schimbă aspectul. Încă mai există ţevi de otel în oraş. Nu au fost înlocuite toate cu ţevi de polietilenă şi acestea sunt responsabile de acele depuneri pe care le vedem în apă. Zilnic, se fac purjări pentru a limpezi apa. Apa nu este periculoasă pentru populaţie, este potabilă.”

De la: Simona Popescu; Subiect: staţie autobuz

„Nu este posibil ca în zona ştrandului Schit să se amplaseze o staţie de autobuz şi să fie introdusă în circuitul transportului local? Având în vedere că zona are o mulţime de locuitori şi este şi una dintre zonele de agrement, cred că ar fi extrem de util.”

Răspuns: „Vă mulţumim pentru sugestie. Vom lua în considerare propunerea dumneavoastră şi vom încerca să găsim o modalitate de acoperire a zonei Schit cu un mijloc de transport în comun.”

Întrebare de la: Adam Elena Delia; Subiect: Bursele şcolare

„De ce la Şcoala Colegiul Tehnic Dorin Pavel nu s-a dat nici o bursă de merit în acest an şcolar, ca la celelalte şcoli generale din oraş?”

„Revin cu întrebarea despre bursele şcolare de la Şcoala Generală nr. 9. Mi-aţi scris că în data de 29 mai se virează banii, nici până azi copiii noştri n-au primit nici un leu. Celelalte scoli au primit şi tranşa a 2-a. Ce se întâmplă? Chiar aşteptăm un răspuns credibil sau poate ar fi mai bine să lăsăm copiii să vină la Primărie, să primească un raspuns.

Un grup de părinţi de la Şcoala Generală nr. 9”

Răspuns: „În data de 29.05.2012, Primăria a virat suma de 5.860 ron în contul Colegiului Dorin Pavel. Răspunsul pe care l-aţi primit în luna mai a fost unul credibil, la fel ca şi acesta. Distribuirea banilor către elevi ţine de conducerea şcolii. Am luat legătura cu conducerea colegiului şi ni s-a transmis că în 2 iulie 2012 vor putea scoate banii pentru plăţi.”Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

2 Comentarii

2 Comments

 1. TH

  joi, 21.06.2012 at 13:55

  FOARTE INTERESANT!………UNDE SUNT SEMAFOARE VREM SENSURI GIRATORII SI UNDE SUNT SENSURI GIRATORII VREM SEMAFOARE.
  P.S. „INCURCATE SUNT CAILE DOMNULUI”

 2. Adi Oltean

  duminică, 12.08.2012 at 14:33

  Pentru o fluidizare si mai buna a traficului, incepand de la Biserica Sfanta Ecaterina (unde, in orele de varf masinile care iasa de pe str. Vasile Goldis se „pun” frumos la coada ca sa ajunga in zona stadionului) si pana la statia de benzina OMV, ar trebui doua benzi pe sens (care exista), dar … unde sa mai si parcam … unii vor sa se duca cu masinile pana in magazine daca s-ar putea. Sunt cateva locuri unde ar putea fi construite parcari etajate cum ar fi: parcarea de la policlinica, parcarea din spatele magazinului „Dacia” de pe strada Arnsberg (Albina), dar probabil acestea nu se justifica si momentan nu sunt nici bani …

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

ALBA: 90 de noi cazuri de COVID în ultimele 24 de ore. INCIDENȚA la 14 zile, transmisă de DSP Alba

Publicat

În ultimele 24 de ore, în județul Alba s-au înregistrat 90 de noi cazuri de COVID-19, potrivit datelor transmise de DSP Alba, sâmbătă 6 martie. 

De asemenea, DSP Alba a transmis și incidența cazurilor de COVID la 14 zile.

Lista localităților din care provin persoanele confirmate pozitiv

Mediul urban

Alba Iulia 33

Sebeș 10

Aiud 5

Blaj 4

Ocna Mureș 4

Cugir 2

Teiuș 1

Mediul rural

Șona 8

Meteș 3

Unirea 3

Doștat 2

Galda de Jos 2

Pianu 2

Săsciori 2

Valea Lungă 2

Livezile 1

Mihalț 1

Roșia Montană 1

Săliștea 1

Șpring 1

Incidența la 14 zile

JUDETLOCALITATECAZURI LA 1000 DE LOCUITORI IN ULTIMELE 14 ZILE (DEPABD)     
ALBAMIHALŢ7.98     
ALBAŞONA6.40     
ALBADOŞTAT5.87     
ALBAMUNICIPIUL ALBA IULIA4.89     
ALBAUNIREA4.25     
ALBACRICĂU3.49     
ALBALUNCA MUREŞULUI3.48     
ALBAŞPRING3.43     
ALBAMUNICIPIUL SEBEŞ2.89     
ALBAVALEA LUNGĂ2.85     
ALBACRĂCIUNELU DE JOS2.80     
ALBAPIANU2.51     
ALBALIVEZILE2.47     
ALBAŞIBOT2.47     
ALBARĂDEŞTI2.31     
ALBASĂLIŞTEA2.11     
ALBABERGHIN2.09     
ALBARIMETEA2.00     
ALBAORAŞ TEIUŞ1.93     
ALBAOCOLIŞ1.79     
ALBAIGHIU1.71     
ALBAORAŞ OCNA MUREŞ1.64     
ALBAMUNICIPIUL AIUD1.58     
ALBACIUGUD1.53     
ALBAMIRĂSLĂU1.51     
ALBAMETEŞ1.43     
ALBAGALDA DE JOS1.34     
ALBAORAŞ CUGIR1.32     
ALBASÂNTIMBRU1.32     
ALBAMUNICIPIUL BLAJ1.16     
ALBALOPADEA NOUĂ1.15     
ALBASÂNCEL1.15     
ALBANOŞLAC1.10     
ALBABLANDIANA1.09     
ALBASĂSCIORI1.07     
ALBAŞUGAG1.04     
ALBADAIA ROMÂNĂ0.96     
ALBACIURULEASA0.87     
ALBAORAŞ ABRUD0.76     
ALBAORAŞ ZLATNA0.76     
ALBAVADU MOŢILOR0.74     
ALBABISTRA0.66     
ALBAGÂRDA DE SUS0.65     
ALBAVIDRA0.65     
ALBAROŞIA DE SECAŞ0.62     
ALBACERGĂU0.61     
ALBASOHODOL0.59     
ALBAVINŢU DE JOS0.54     
ALBAHOREA0.51     
ALBAALBAC0.50     
ALBACÂLNIC0.50     
ALBAGÂRBOVA0.47     
ALBABUCERDEA GRÂNOASĂ0.44     
ALBAORAŞ CÂMPENI0.41     
ALBAJIDVEI0.38     
ALBAROŞIA MONTANĂ0.36     
ALBALUPŞA0.34     
ALBAORAŞ BAIA DE ARIEŞ0.26     
ALBAALMAŞU MARE0.00     
ALBAARIEŞENI0.00     
ALBAAVRAM IANCU0.00     
ALBABUCIUM0.00     
ALBACENADE0.00     
ALBACERU-BĂCĂINŢI0.00     
ALBACETATEA DE BALTĂ0.00     
ALBACUT0.00     
ALBAFĂRĂU0.00     
ALBAHOPÂRTA0.00     
ALBAÎNTREGALDE0.00     
ALBAMOGOŞ0.00     
ALBAOHABA0.00     
ALBAPOIANA VADULUI0.00     
ALBAPONOR0.00     
ALBAPOŞAGA0.00     
ALBARÂMEŢ0.00     
ALBASĂLCIUA0.00     
ALBASCĂRIŞOARA0.00     
ALBASTREMŢ0.00     
TOTAL 2.34    

 

Citeste mai mult
Publicitate

BLAJ

Doi tineri din Blaj au bătut o bătrână și i-au furat 30 de litri de vin. Cum au fost prinși de polițiști și pedeapsa primită

Publicat

hoti

Un tânăr și un minor din Blaj au fost condamnați la închisoare cu executare după ce au tâlhărit o bătrână de 81.

După ce au batut-o cu salbaticie i-au furat acesteia 30 de litri de vin și 700 de lei. Bătrâna a avut nevoie de peste 60 de zile de îngrijiri medicale. 

Unul dintre cei doi tâlhari a fost identificat după urmele de încălțăminte pe care le-a lasat în noroi, la locul faptei, urme ce erau identice cu încălțările pe care le purta la momentul în care a fost prins.

Aceștia au fost judecați de magistrații Judecătoriei Blaj, iar decizia a venit pe data de 18 februarie, însă în urmă cu câteva zile, motivarea judecătorilor a fost făcută publică.

Ce s-a întâmplat

În noptea de 4 spre 5 mai 2020, cei doi tineri au sarit gardul în curtea bătrânei și s-au dus direct la pivnița acesteia. Acolo cu un cuțit au încercat să spargă încuietoarea dar nu au reușit, deoarece cuțitul s-a rupt. Au luat alt cuțit din bucătăria femeii și au reușit să deschidă ușa la pivniță.

De acolo au furat aproximativ 30 de litri de vin, îmbuteliat în 5-6 PET-uri de plastic.

Apoi, ”inculpații au spart un geam dinspre curte, aflat în imediata apropiere a ușii de acces în casa de locuit, cu intenția de a deschide ulterior ușa de acces, moment în care au fost surprinși de către persoana vătămată care a deschis ușa din interior”, se arată în motivarea instanței din Blaj.

În acel moment cei doi i-au aplicat bătrânei mai multe lovituri puternice cu pumnii în zona feței.

”În continuare inculpații au răvășit lucrurile prin mai multe dulapuri după care de pe polița unui dulap din camera folosită de persoana vătămată, au sustras suma de aproximativ 700 lei și au părăsit locuința, și apoi, curtea și grădina, prin același loc prin care au pătruns în interior”, se mai arată în documentul citat.

Femeia a fost găsită în stare de șoc, de către rude, în dupăamiaza zilei de 5 mai.

Aceasta a fost transportată la spital, unde medicul legist a concluzionat că are nevoie de cel puțin 60-70 de zile de îngrijiri medicale.

Cum au fost prinși cei doi tâlhari

La scurt timp după ce rudele au anunțat poliția, de la fața locului, polițiștii criminaliști au prelevat mai multe probe, printre care și câteva urme de încălțăminte.

După ce au întocmit un cerc de suspecți, polițiștii au mers la unul dintre cei doi tâlhari. L-au găsit pe aceasta, într-o casă dintr-o zonă în care locuiesc mai multe persoane de etnie romă. Tânărul se afla în pat, iar langă pat, un bidon de vin.

Când polițiștii l-au întrebat de une provine vinul acesta a recunoscut că l-a luat din pivnița bătrânei.

Apoi, acesta i-a condus pe polițiști la cel de al doilea făptaș. Acolo, oamenii legii au descoperit o pereche de încălțăminte care se potrivea cu urmele lasate în curtea bătrânei.

Aceștia și-au recunoscut fapta și au fost acuzați și judecați pentru tâlhărie calificată.

Pentru fapta lor, unul dintre cei doi, Romeo L., a primit doi ani de închisoare, iar minorul, Ș.D., a primit un an de detenție într-un centru pentru minori.

De asemenea au mai fost obligați la plata unor cheltuieli de judecată.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Un spărgător de apartamente care a dat trei ”lovituri” în Alba Iulia, arestat preventiv. Cum a acționat și ce a reușit să fure

Publicat

mascati, politie

Un bărbat de 36 de ani, din județul Timiș, a fost arestat preventiv la cererea procurorilor fiind suspect că a spart trei apartamente din Alba Iulia și ar fi sustras bani și bijuterii. Prejudiciul total se ridică la peste 83.000 de lei.

Mai mult de atât, acesta ar fi spart și un apartament din Iași, folosind același mod de operare. Acum polițiștii încearcă să afle dacă bărbatul a mai dat și alte lovituri. Momentan, acesta va sta în arest preventiv, pentru 30 de zile. 

Potrivit IPJ Alba, la data de 4 martie 2021, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un bărbat de 36 de ani, din comuna Voiteg, județul Timiș, care este bănuit de săvârșirea a 3 fapte de furt din apartamente situate pe raza municipiului Alba Iulia.

În sarcina acestuia s-a reținut faptul că, în perioada iulie – noiembrie 2020, folosindu-se de chei potrivite sau mincinoase, ar fi pătruns în 3 apartamente din Alba Iulia, în timp ce proprietarii acestora nu erau acasă și ar fi sustras bani și bijuterii, în valoare totală de 83.000 de lei.

Individul a fost identificat și reținut, cu sprijinul polițiștilor de investigații criminale din municipiul Iași, imediat după ce, folosind același mod de operare, ar fi sustras, dintr-un apartament din municipiul Iași, peste 37.000 de lei.

Asupra sa au fost găsite mai multe chei, ustensile și dispozitive folosite la deschiderea ușilor precum și bani.

Pe data de 5 martie, magistrații Judecătoriei Alba Iulia au admis propunerea procurorilor și au dispus arestarea preventivă a bărbatului pe o perioadă de 30 de zile.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Cum funcționează atelierul de tors și dărăcit lâna din Zlatna, cu o instalație cumpărată de primărie la preț de fier vechi

Publicat

Primăria oraşului Zlatna a cumpărat o instalaţie de dărăcit şi tors lâna, pe care a instalat-o în fostul cămin cultural din Pătrângeni, un sat aparținător. Micul atelier primește lână de la producătorii de pe Valea Ampoiului, din Apuseni, dar și din țară. 

Este vorba despre o instalație foarte veche, dar funcțională, pe care primăria a plătit 15.000 de lei (aproximativ 3.000 de euro) și a pus-o în funcțiune în urmă cu aproximativ 2 luni. ”Am luat-o la preț de fier vechi”, spune primarul .

În prezent, acolo lucrează 3 oameni, care pot produce aproximativ 50 de kilograme de lână toarsă într-o zi de muncă.

Primarul orașului, Silviu Ponoran, spune că instalația poate procesa și lână mai aspră, obținută de la rasele crescute de ciobanii din Apuseni (țurcană, țigaie).

”Avem deja desfacere, avem comenzi de la mănăstiri și de la fel de fel de ateliere mici din toată țara. Ne-a contactat recent și un producător de covoare, deocamdată facem față. Banii obținuți se constituie în venituri la primărie. Aș fi mulțumit să putem plăti cheltuielile și salariile celor trei oameni” a spus primarul.

De asemenea, unul dintre clienți va fi și Tică Darie, un tânăr stabilit la Roșia Montană care a pus pe roate o afacere cu produse de lână, pe care le vinde în toată Europa.

”Made in Roșia Montană” vinde online produse din lână tricotate manual de cele aproximativ 35 de femei din satele Roşiei Montane și din împrejurimi, care lucrează acolo.

Primăria cumpără deocamdată doar lână spălată, iar aceasta este o problemă pentru micii producători.

”Cea mai mare parte a lânii românești se spală în Turcia, dar acest lucru se va schimba pentru că dorim să continuăm acest proiect pentru a ajuta comunitățile locale” a mai spus primarul.

Acesta a adăugat că instituția pe care o conduce intenționează să aplice pentru o finanțare la Ministerul Agriculturii pentru un centru de colectare și spălare a lânii, micul atelier de la Zlatna fiind doar un prim pas spre o revitalizare a acestui domeniu în zona Munților Apuseni.

Muzică: Dumitru Fărcaș – suită din Țara Moților

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate