Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

AUDIENŢE ONLINE: Despre semafoare în zona Cinematograf „Dacia”, piste pentru biciclişti, staţie de autobuz la Schit, apa potabilă şi burse în şcoli

Publicat

Primăria Alba Iulia a adus noi precizări privind oportunitatea montării de semafoare în zona de trafic rutier din apropierea Cinematografului „Dacia”, dar şi posibilitatea amenajării a noi piste pentru circulaţia bicicliştilor. De asemenea, au fost oferite detalii despre apa potabilă din această perioadă, deschiderea unei staţii de autobuz în zona Ştrand Schit şi menţiuni privind plata burselor în unele unităţi şcolare. Alte date pot fi obţinute adresând întrebări la secţiunea „Audienţe Online”.

Întrebare de la: Dragomir Mircea; Subiect: Semafoare

„Bună ziua. Aş avea şi eu o sugestie pentru degajarea traficului din zona dintre Cinematograful Dacia şi Bulevardul Transilvaniei, cred CU TĂRIE că montarea unor semafoare pentru pietoni ar face traficul mai uşor.”

Răspuns: „Urmează să fie semnat zilele acestea un contract cu o firmă de specialitate. Suntem în negocieri cu privire la condiţiile de semnalizare rutieră prin semafor. Până la finalul acestui an, vor fi montate semafoarele.”

Întrebare de la: Seicean Andrei; Subiect: Piste pentru biciclişti

„Aş dori să întreb dacă vor mai fi realizate în oraş piste pentru biciclişti. Foarte rar, ca biciclist, am primit prioritate în intersecţii sau giratorii.”

Răspuns: „Fiecare proiect nou are prevăzută zonă pentru circulaţia bicicliştilor. Toate drumurile noi vor avea marcate piste de biciclişti, însă momentan nu există finanţare în acest sens.”

Întrebare de la: Cimpoieş T. Stefan; Subiect: calitate apă potabilă

„De câteva zile, ne confruntăm cu o problemă vitală pt. locuitorii cartierului Cetate (Goldiş -Gladiolelor, poate şi în alte zone): calitatea apei potabile; murdară, tulbure, cu depuneri. Şi scumpă, comparativ cu alte oraşe. Vă întreb; ce e de făcut, d-le primar, care e rezolvarea acestei probleme?”

Răspuns: „Datorită caniculei din ultimele zile, a crescut consumul de apă de la 80-90 litri/secundă în mod normal, la 150-160 litri/secundă. S-a dublat viteza de drenare a apei şi din această cauză apa îşi schimbă aspectul. Încă mai există ţevi de otel în oraş. Nu au fost înlocuite toate cu ţevi de polietilenă şi acestea sunt responsabile de acele depuneri pe care le vedem în apă. Zilnic, se fac purjări pentru a limpezi apa. Apa nu este periculoasă pentru populaţie, este potabilă.”

De la: Simona Popescu; Subiect: staţie autobuz

„Nu este posibil ca în zona ştrandului Schit să se amplaseze o staţie de autobuz şi să fie introdusă în circuitul transportului local? Având în vedere că zona are o mulţime de locuitori şi este şi una dintre zonele de agrement, cred că ar fi extrem de util.”

Răspuns: „Vă mulţumim pentru sugestie. Vom lua în considerare propunerea dumneavoastră şi vom încerca să găsim o modalitate de acoperire a zonei Schit cu un mijloc de transport în comun.”

Întrebare de la: Adam Elena Delia; Subiect: Bursele şcolare

„De ce la Şcoala Colegiul Tehnic Dorin Pavel nu s-a dat nici o bursă de merit în acest an şcolar, ca la celelalte şcoli generale din oraş?”

„Revin cu întrebarea despre bursele şcolare de la Şcoala Generală nr. 9. Mi-aţi scris că în data de 29 mai se virează banii, nici până azi copiii noştri n-au primit nici un leu. Celelalte scoli au primit şi tranşa a 2-a. Ce se întâmplă? Chiar aşteptăm un răspuns credibil sau poate ar fi mai bine să lăsăm copiii să vină la Primărie, să primească un raspuns.

Un grup de părinţi de la Şcoala Generală nr. 9”

Răspuns: „În data de 29.05.2012, Primăria a virat suma de 5.860 ron în contul Colegiului Dorin Pavel. Răspunsul pe care l-aţi primit în luna mai a fost unul credibil, la fel ca şi acesta. Distribuirea banilor către elevi ţine de conducerea şcolii. Am luat legătura cu conducerea colegiului şi ni s-a transmis că în 2 iulie 2012 vor putea scoate banii pentru plăţi.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. TH

    joi, 21.06.2012 at 13:55

    FOARTE INTERESANT!………UNDE SUNT SEMAFOARE VREM SENSURI GIRATORII SI UNDE SUNT SENSURI GIRATORII VREM SEMAFOARE.
    P.S. „INCURCATE SUNT CAILE DOMNULUI”

  2. Adi Oltean

    duminică, 12.08.2012 at 14:33

    Pentru o fluidizare si mai buna a traficului, incepand de la Biserica Sfanta Ecaterina (unde, in orele de varf masinile care iasa de pe str. Vasile Goldis se „pun” frumos la coada ca sa ajunga in zona stadionului) si pana la statia de benzina OMV, ar trebui doua benzi pe sens (care exista), dar … unde sa mai si parcam … unii vor sa se duca cu masinile pana in magazine daca s-ar putea. Sunt cateva locuri unde ar putea fi construite parcari etajate cum ar fi: parcarea de la policlinica, parcarea din spatele magazinului „Dacia” de pe strada Arnsberg (Albina), dar probabil acestea nu se justifica si momentan nu sunt nici bani …

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax