Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Audit în sectorul bugetar, pentru reducerea numărului de salariaţi din administraţie, până în 2018

Publicat

bugetari

Până la jumătatea acestui an, va fi realizat un audit sever în sectorul bugetar, pentru a fi stabilit numărul optim de angajaţi în structurile statului. Anunţul a fost făcut de ministrul Economiei, Varujan Vosganian, care susţine că locurile de muncă trebuie create în economie şi industrie, domenii care, până în 2018, ar urma să aibă cel puţin un milion mai multe. În acelaşi timp, numărul de salariaţi bugetari ar trebui să scadă.

Ministrul susţine că Guvernul actual are un „rol istoric” şi trebuie să fie primul care să se manifeste deschis faţă de societate şi economia de piaţă, afirmă ministrul Economiei, Varujan Vosganian.

În acest context, împreună cu ministrul Dezvoltării şi alte  ministere, se lucrează la un audit în sectorul bugetar, pentru stabilirea, până la jumătatea acestui an, a unui număr optim de angajaţi. Potrivit lui Vosganian, numărul de bugetari trebuie redus până în 2018, interval în care numărul locurilor de muncă din economie ar trebuie să urce cu cel puţin 1 milion. În sectorul bugetar lucrează în prezent aproape 1,2 milioane de persoane.

În acelaşi timp, a recunoscut că în cazul unor departamente din minister există deficit de personal, spre exemplu, cel juridic. La nivelul ministerului, Vosganian a semnat documente „ce duc la crearea a 500 de noi locuri de muncă”.

Ministrul Varujan Vosganian a făcut aceste declaraţii la emisiunea „După 20 de ani”, difuzată de Pro Tv.

Sursa: Mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Natasa

    luni, 04.03.2013 at 15:17

    La Sebes la Primarie lucrau 45 de functionari 1n 1990. Astazi sunt 345 !!!!!??????
    Este mai bine gospodarit Sebesul cel poluat si aglomerat de tiruri care ompara oameni pe trecerea de pietoni? Sau Lancramul, Petrestiul sau Rahaul care platesc impozite de oras si nu se face nimic….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax