Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Augustin Căpâlnaș poate scăpa de infracțiunea de conducere fără permis. Ofițerul de la Poliţia Rutieră nu a fost prins în flagrant

Publicat

Augustin Căpâlnaş, ofiţerul de la Poliţia Rutieră, depistat de colegi că a condus timp de 23 de ani maşina fără a avea carnet, poate scăpa de infracţiunea de conducere a unui autovehicul pe drum public fără permis. Acesta a fost identificat la o verificare de rutină în baza de date a Poliţiei şi nu a fost surprins în flagrant în timp ce conducea o maşină de un drum public.

Prin urmare, poliţistul nu poate fi acuzat de infracţiunea de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere, pedepsită de Codul Penal cu închisoare de 1 la 5 ani. Căpâlnaş este cercetat pentru fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals. Acesta s-a folosit tot timpul când a avut nevoie de o copie a unui permis de conducere pe care era trecut un nume asemănător cu al lui, cu excepţia unei litere. Augustin Căpâlnaş a fost timp de aproximativ doi ani angajat al IPJ Alba, unde a deţinut şi funcţia de purtător de cuvânt al instituţiei.

În 2009 s-a transferat la Direcţia Poliţiei Rutiere din IGPR. Aici, Căpâlnaş avea atribuţii în domeniul educaţiei rutiere şi era prezent la astfel de evenimente în totată ţara. Recent, acesta a dorit să se transfere de la Departamentul Educaţie Rutieră, la Direcţia operativă a Poliţiei Rutiere şi a fost nevoie, la reîncadrare, de verificarea sa completă în baza de date a Poliţiei. Colegii poliţistului au rămas uimiţi de faptul că acesta nu a avut niciodată permis de conducere. Căpâlnaş prezenta tot timpul copia şi le spunea superiorilor ca va aduce permisul ulterior, lucru care nu se mai întâmpla. Pus în faţa realităţii, poliţistul a recunoscut că nu are un permis valabil de conducere.

„Inspectoratul General al Poliţiei Române, prin Direcţia Control Intern, a efectuat verificări la Direcţia Rutieră, încă din data de 28 februarie a.c., cu privire la situaţia unui ofiţer faţă de care s-a constat că nu deţinea permis de conducere. La finalizarea cercetărilor, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi s-a dispus cercetarea disciplinară a poliţistului. Totodată, s-a dispus extinderea cercetărilor pentru clarificarea tuturor împrejurărilor în care s-a produs fapta”, se afirmă într-un comunicat de presă al IGPR.

În prezent, poliţistul este în concediu medical. Timp de 13 ani, Augustin Căpâlnaş a fost şoferul ÎPS Andrei Andreicuţ, la Alba Iulia. A fost exmatriculat din Facultatea de Teologie din Cluj Napoca în 1994, dar şi-a continuat studiile la Alba Iulia. Dosarul deschis pe numele poliţistului se află la Parchetul General.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

6 Comentarii

6 Comentarii

  1. gigi

    duminică, 06.04.2014 at 14:39

    Guvernul boc a fost cel mai ticalos guvern si eram convins ca asa va ramane in istorie daca nu se inventa guvernul ponta care ne demonstreaza cu fiece zi ca se poate si mai rau,un guvern tamp si mincinos !

    • RALUCA

      luni, 07.04.2014 at 08:01

      E super ok, eu zic ca omul merita sa fie general cu patru stele sa ii ia locul sefului de la bucuresti, Domnului general izmana Oprea. In loc sa le rupem capul astora stam si cugetam nu ne este clar ca astia sunt acolo sa ne f..a pe noi. Vai de steaua noastra.

  2. curios

    duminică, 06.04.2014 at 14:51

    Cum adică…nu a fost prins în flagrant??? Dar ce, doar dacă ești prins în flagrant, comiţi infracțiuni? De data asta sunt dezamăgit de autorul articolului…cum adică…a condus fără permis, dar scapă pentru că nu a fost prins în flagrant??? Sunt filmuleţe pe youtube cu „popa“ la volan. Ce probe vă mai trebuie? Nu îmi vine să cred că se întâmplă în anul 2014…

  3. Popolipreodiac

    duminică, 06.04.2014 at 16:01

    Adica scapa? A tinut post sau s-a tinut bine? Vreti sa spuneti ca desi a fost prins, de fapt n-a fost? Eu cu cine votez?

  4. mdda

    duminică, 06.04.2014 at 22:42

    Asta-i buna. Adica conduci masina timp de 23 de ani, mergi in coloane oficiale cu masina, doar nu pe jos, su nu esti prins in flagrant?!?! Ha ha ce gluma buna, e cumva 1 aprilie si nu stiu?! Bai nene, daca dl politist nu la dus capu si nu o fost in stare sa-si ia carnetul de conducere , ce sa faca si el doar nu sar duce cu autobuzul. La ce om fatarnic si mincinos imi pun intrebarea Augustin Capalnas este numele lui adevarat sau l-a imprumutat si pe asta? Cred ca tre verificat mai amanuntit

  5. Costel

    marți, 08.04.2014 at 19:30

    Corb la corb nu-si scoate ochii!!
    Ati vazut ce masini de lux au tovarasii militieni in Alba Iulia??Opel Insignia de 33.000 de euro !!!
    la salarii de bugetari???Alo,d-lor de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate!!!!Se aude??

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax