Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

AUR Alba nu mai are voie să folosească imaginea lui Avram Iancu pe afișele electorale. Trebuie să înlăture toate materialele cu el

Publicat

AUR nu mai are voie să folosească afișe electorale pe care se află chipul lui Avram Iancu. Este o decizie a Biroului Electoral Județean, după o sesizare a Societății  Cultural Patriotice „Avram Iancu”  filiala Alba Iulia.

Asociația a cerut la BEJ Alba ca AUR să nu mai folosească în județ imagini cu chipul lui Avram Iancu pe afișele electorale.

În data de 21 mai 2024, BEJ Alba a admis sesizarea asociației. Filiala AUR Alba a fost obligată să înlăture afișele pe care apare Avram Iancu.

„Folosirea imaginii unei persoane (Avram Iancu) pe un material de propagandă electorală (afiş) induce ideea că acesta este candidatul promovat prin materialul electoral, inducere eronată cu privire la identificarea clară a candidatului.

Minoritar, s-a arătat că, potrivit prevederilor art. 12 din Constituţia României, figura Eroului Naţional Avram Iancu nu se regăseşte printre simbolurile naţionale consacrate constituţional.

De asemenea, faţă de împrejurarea că petenta nu a demonstrat opozabil că deţine un drept de exclusivitate în privinţa folosirii imaginii Eroului Naţional Avram Iancu, s-a susţinut că cererea sa nu poate fi avută în vedere”, au precizat reprezentații BEJ în hotărâre.

Drept urmare filiala AUR Alba a fost obligată să înlăture toate afișele în care apare Avram Iancu.

Decizia BEJ Alba poate fi atacată în termen de 48 de ore.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. neimportant

    miercuri, 22.05.2024 at 14:48

    Ce se intampla cu afisele pe care apar Țepeș și Ștefan, astea nu sunt din aceeași categorie?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax