Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

AUR, vot pentru păstrarea pensiilor speciale ale aleșilor locali. Cum a motivat votul senatorul din partidul lui George Simion

Publicat

Comisia de Muncă din Senat a respins miercuri, 2 februarie, un proiect de lege care prevedea eliminarea pensiilor speciale ale aleșilor locali. Cu votul senatorilor PSD, UDMR și AUR, inițiativa legislativă a primit raport de respingere și urmează să meargă la vot în plen. Senatul este forul decizional în acest caz.

AUR a transmis ulterior, printr-un comunicat de presă, că senatorul Dorinel Cosma „nu a înțeles bine întrebarea și a votat eronat însă opțiunea sa nu a mai fost luată în considerare”.

„AUR reclamă abuzul săvârșit de PSD la votul din Comisia de muncă din Senat, referitor la pensiile speciale ale aleșilor locali. Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) susține eliminarea pensiilor speciale ale aleșilor locali și acuză PSD că nu a consemnat votul corect, exprimat ulterior, al senatorului Dorinel Cosma, în Comisia pentru muncă din cadrul Senatului. Senatorul Cosma, fiind online, nu a înțeles bine întrebarea și a votat eronat în primă fază, după care a revenit, însă opțiunea sa nu a mai fost luată în considerare, ceea ce reprezintă un abuz. Președintele comisiei, Ion Rotaru, a recurs la o ticăloșie clasică, ignorând cererea de îndreptare a votului”, se arată în comunicatul de presă.

Alianța pentru Unirea Românilor susține că la votul în plenul Senatului „va vota ferm pentru desființarea pensiilor speciale ale primarilor”.

Raportul de respingere a propunerii legislative pentru abrogarea art. 210 din OUG 57/2019 privind Codul administrativ a întrunit, în comisie, 7 voturi „pentru”, 4 „împotrivă” şi două abţineri.

Senatorii PSD, UDMR şi AUR au votat împotrivă, iar senatorii PNL prezenţi s-au abţinut. Singurii care a votat „pentru” au fost inițiatorii proiectului.

Potrivit art. 210 din OUG 57/2019, se acordă o pensie specială persoanelor care începând cu anul 1992 au deţinut calitatea de primar, viceprimar, preşedinte al consiliului judeţean sau vicepreşedinte al consiliului judeţean. Prevederea trebuia să intre în vigoare la 1 ianuarie 2020, dar a fost prorogată de mai multe ori.

USR a propus abrogarea acestui act normativ, pentru că „persoanele care ar urma să beneficieze de pensiile speciale nu fac parte dintr-o categorie socio-profesională vulnerabilă sau defavorizată, astfel încât să beneficieze de acordarea unor venituri suplimentare, prin derogare de la principiul contributivităţii la bugetul asigurărilor sociale de stat”.

Proiectul de lege a trecut de Camera Deputaților fără a fi dezbătut în plen.

Raportul Comsiei de Muncă urmează să fie supus votului plenului Senatului care este forul decizional în acest caz.

sursa: hotnews.ro

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Nespecialistii

    joi, 03.02.2022 at 08:22

    Salarii mari ca sa nu fure (dar astia fura in draci) apoi inapoi la locurile de munca, nu la pensii speciale. Oricum toti profitorii sfarsesc in carucioare, cu diabet sau dializa. Undeva sus, cineva nu iarta !

  2. pilu

    joi, 03.02.2022 at 12:58

    Măi nenorociţilor,nici la muncă nu mai mergeţi ? Staţi acasă cu vinul fiert alăturea şi e normal să nu înţelegeţi ce se discută. Oricum cu votul tău mincinoşii din PSD şi PNL tot au avut câştig de cauză. Nişte demagogi până in măduva oaselor. Specialişti în pomeni şi parastase pentru trândăvie si puturoşenie. Clasă politică de cea mai joasă speţă !

  3. Cetatean loial

    joi, 03.02.2022 at 15:00

    O fi aur, o fi psd, o fi pnl,de astia de la usr, ce sa mai zicem, toti sunteti la fel, pana ajungeti la ciolan!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax