Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Austria plasează în carantină milioane de persoane nevaccinate. Măsura se aplică începând din 15 noiembrie

Publicat

Începând de luni, Austria pasează în carantină milioane de persoane care nu s-au vaccinat împotriva coronavirusului. Guvernul de la Viena a anunțat că ia această măsură radicală în încercarea de a face faţă creşterii numărului de infecţii la niveluri record.

Austria are o rată de vaccinare de vaccinare de 65% din populație. România avea acum două zile o rată de vaccinare de 46%.

„Trebuie să creştem rata vaccinărilor. Este ruşinos de scăzută”, a declarat cancelarul Alexander Schallenberg, duminică, într-o conferinţă de presă la care a anunţat noile măsuri, după o videoconferinţă cu guvernatorii celor nouă provincii ale Austriei.

„Situaţia este serioasă. Al patrulea val (al pandemiei de coronavirus) ne afectează din plin. Acest lucru se întâmplă din cauza variantei Delta (a virusului), dar şi din cauza ratei scăzute de vaccinare”, a mai spus cancelarul austriac, citat de EFE.

Aproximativ 65% din populaţia Austriei este vaccinată cu schema completă împotriva coronavirusului, una dintre cele mai scăzute rate din Europa occidentală, aminteşte Reuters.

Măsura intră în vigoare de luni şi se va aplica într-o primă fază până la 24 noiembrie.

Cel mai probabil, impunerea carantinei va însemna că persoanele nevaccinate vor putea ieşi din casă doar pentru anumite activităţi considerate vitale sau pentru urgenţe medicale.

Există deja restricţii majore pentru această categorie de populaţie, persoanele nevaccinate sunt obligate să prezinte un test negativ la coronavirus pentru a putea merge la muncă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Ciuma galbena

    duminică, 14.11.2021 at 16:52

    Noi nu invatam nimic de la austro maghiari, chiar dacă ei trag pe roata oponentii! Astia stiu sa ia masura radicala cind trebuie. Grasii nostrii nu mai pot masura nimic, pt. ca nu vad masura de burta mare facuta pe banii prostilor si de muca usoara la tras apa !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax