Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Austriecii de la Holzindustrie Schweighofer au vândut unor suedezi pădurile pe care le dețin în România

Publicat

Holzindustrie Schweighofer a vândut unei companii suedeze toate pădurile pe care le are în România. Grupul austriac a deținut în România peste 14.000 de hectare de pădure, printr-o subsidiară- Cascade Empire SRL, iar exploatarea acestora a generat numeroase critici din partea ONG-urilor de mediu.

”Grupul Schweighofer, unul dintre liderii europeni în prelucrarea lemnului, face o schimbare de strategie și vinde compania subsidiară Cascade Empire S.R.L. (Cascade Empire), precum și divizia de management forestier, Ocol Silvic Cascade Empire S.R.L., către compania suedeză GreenGold Group.” se arată într-un comunicat dat publicității de grupul austriac.

Potrivit Termene.ro Ocolul Silvic Cascade Empire Srl cu sediul la Sebeș, a avut în 2016 o cifră de afaceri de 2.070.518 lei și un profit net de 152.000 lei. Părțile contractante au decis să nu facă publică valoarea tranzacției și detaliile contractuale. Pădurile deținute de Cascade Empire însumează 14.283 hectare, localizate în județele Hunedoara, Gorj, Vrancea, Prahova, Buzău, Neamț și Suceava.

Potrivit companiei, subsidiara Cascade Empire care are în prezent 19 angajați, achiziționase pădurile respective între anii 2003-2011. Întreaga echipă va fi preluată de noul proprietar.

Holzindustrie Schweighofer a intrat pe piața românească în 2003 și în prezent deține în România trei fabrici de cherestea și două fabrici de producție a panourilor din lemn cu un total de cca. 3.100 angajați. Una dintre fabrici se află la Sebeș, în județul Alba. După numeroase critici privind modul de exploatare și mai ales a unor nereguli care vizau modul de achizitie a lemnului, începând din 2017, compania a implementat un plan de acțiune pentru o industrie sustenabilă de prelucrare a lemnului care potrivit companiei ar depăși cu mult cerințele legale. Holzindustrie Schweighofer  susține că rămâne dedicată acestui plan de acțiune și va continua să optimizeze dialogul cu organizațiile non-guvernamentale și alte părți interesate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax