Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Austriecii introduc al doilea tren expres din Transilvania spre Viena. Va circula zilnic, iar o călătorie va dura aproape 9 ore

Publicat

obb tren

Compania feroviară austriacă de stat – ÖBB – introduce al doilea tren internațional între România și Austria. Primul tren expres între cele două țări a fost pus în circulație în decembrie 2018 și face legătura între Cluj Napoca și Viena. Noul tren va pleca din Satu Mare cu destinația Viena, informează Romania24.ro.

Trenul va trece și prin județul Bihor, având stație la Valea lui Mihai. În programul ÖBB, trenul are prevăzută pornirea la ora 8:23, de la Satu Mare, iar ora de sosire în Gara Centrală din Viena (Wien Hbf) este prevăzută pentru ora 17:21.

O călătorie ar urma să dureze 8 ore și 58 minute, trenul EuroCity (EC) 687. Trenul va circula zilnic, începând cu data de sâmbătă, 15 decembrie 2019, fiind introdus deja în programul ÖBB, chiar dacă prețul biletelor nu este încă afișat.

Trenul va avea 16 opriri intermediare: Carei (8:58) – Valea lui Mihai (9:46) – Nyirabrany – Debrețin (11:08) – Hajduszoboszlo (11:24) – Püspökladany – Karcag – Kisujszallas – Szolnok – Budapest-Keleti – Kelenföld – Tatabanya – Györ – Mosonmagyarovar – Hegyeshalom.

Trenul retur, Viena (gara centrală) – Satu Mare este prevăzut cu plecarea la 10:42 și sosirea la 19:43, la Satu Mare. Călătoria va dura 9 ore și 1 minut potrivit portalsm.ro

În 9 decembrie 2018, OBB și CFR au pus în circulație un tren Cluj-Viena . Trenul, pe numele său „Transilvania”, parcurge cei 671 km dintre Cluj și Viena în aprox. 10 ore și 40 de minute, pe ruta Cluj-Napoca – Oradea – Episcopia Bihor – Budapesta – Viena și retur. 

La finalul lunii octombrie, austriecii de la OBB anunțau noi legături internaționale, incluzând în Mersul Trenurilor și ruta Viena – Cluj. Spre dezamăgirea multora, acest lucru nu semnala intrarea OBB pe piața feroviară locală. Trenul Cluj-Viena a fost negociat între operatorii naționali din România (CFR), Ungaria (MAV) și Austria (OBB), iar pe teritoriul țării noastre trenul are vagoane românești și ungurești, dar nu și vagoane austriece, la clasa a II-a. Potrivit informațiilor furnizate de un cititor doar vagonul de clasa I-a este austriac.

Cu toate acestea, linia asigură o primă deschidere feroviară mai serioasă înspre Europa în ceea ce ne privește. Trenul Transilvania circulă zilnic, având plecarea din Cluj-Napoca la ora 07:35 dimineața și ajungând în Viena la 17:21. Din Viena trenul pornește la ora 10:42 dimineața și ajunge la Cluj la ora 22:25. Prețul unui bilet la clasa a II-a este de 29 de euro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax