Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Autobuz cu etaj pe străzile din Alba Iulia

Publicat

Pe străzile din Alba Iulia circulă un nou autobuz destinat localnicilor şi turiştilor. Este vorba despre un autobuz cu etaj, un model ce este întâlnit în multe oraşe turistice din Europa. Marea inaugurare s-a făcut miercuri, de la ora 11.00, în faţa Primăriei Alba Iulia.

Autobuzul, de culoare roşie, a mai fost văzut săptămâna trecută pe străzile din Alba Iulia, când reprezentanţii STP au făcut probe pentru a se verifica dacă înălţimea autovehiculului afectează cablurile electrice. Autobuzul a fost achiziţionat din străinătate, iar costurile s-au ridicat la suma de 208 mii euro şi au fost suportate integral de STP Alba Iulia.

Este nou, modern, iar în interior vor fi amplasate plasme TV pe care călătorii vor putea urmări reclame cu Cetatea Alba Iulia. Acesta poate transporta până la 63 de persoane pe scaune, dintre care 38 vor putea lua loc pe puntea superioară. Vehiculul este dotat cu podea coborâtă, trapă de acces pentru persoanele cu dizabilităţi şi are un loc pentru scaun cu rotile. La exterior a fost “îmbrăcat” cu elemente decorative şi de design inspirate din simbolismul Cetăţii. Totodată, promovează şi concursul “Comoara din Cetate”, ajuns la al patrulea week-end.

Împreună cu Primăria Alba Iulia, conducerea STP a decis ca autobuzul să circule pe traseele circulate ale oraşului.

Preţul unui bilet este la fel ca la cursele obişnuite, de 1,8 lei.

„Oraşul nostru se transformă treptat într-un oraş turistic, iar STP vrea să ţină pasul din acest punct de vedere. Este un autobuz foarte frumos şi cred că albaiulienii îl vor aprecia ca atare. Va circula pe liniile normale ale STP, astfel încât, fiecare dintre clienţii noştri, fie că sunt din Alba Iulia, fie că sunt turişti să îl poată folosi în această vară. Cred că va fi o experienţă foarte interesantă pentru fiecare dintre cei care vor călători în acest mod”, a declarat directorul STP, Stelian Nicola.

La rândul său, primarul Mircea Hava, unul dintre primii călători care au făcut „o tură” cu autobuzul, a precizat că: „Transportul public la Alba Iulia este unul dintre cele mai bune din ţară şi albaiulienii pot să constate în fiecare zi condiţiile civilizate, demne de oraş european, în care se circulă. Autobuzul acesta este o prezenţă normală pe străzile din Alba Iulia şi se potriveşte cu ceea ce construim în prezent: un oraş frumos care va atrage turişti tot mai mulţi”.

Conducerea STP a mai achiziţionat recent alte cinci autobuze obişnuite, care au fost puse deja în circulaţie pe străzile oraşului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

9 Comentarii

9 Comentarii

  1. Pavel

    miercuri, 29.06.2011 at 14:42

    ……tara arde si baba se piaptana!….dar daca asa sunt ordinele de la viena ….sluga executa….

  2. Achim Alex

    miercuri, 29.06.2011 at 16:19

    Oricum, superbe cladirile si monumentele istorice de pe traseu: „cutii” comuniste renovate in culori de prost gust, partere transformate in pravalii dezorganizate, tigania de la piata – toate aflate in patrimoniul UNESCO; eclipsam Londra cu autobuzul nostru. Sa fim seriosi…

  3. Alexandru

    miercuri, 29.06.2011 at 20:28

    Sunteti rai. Autobuzul e misto si chiar merita incercat intr-o zi cu soare. Oricum astia de la transportul local trebuie felicitati ca-s tare inventivi si moderni. Nu cred ca sunt multe orase din tara cu un asa transport comun. Bravo !

  4. RCA ALBA IULIA

    joi, 30.06.2011 at 07:36

    incet, incet intram si noi in lumea buna. ar fii bine sa se faca ceva si cu echipa de fotbal, Unirea. e echipa noastra si trebuie salvata

  5. MARIA

    joi, 30.06.2011 at 07:51

    E frumos autobuzul si in tara sunt putine orase care au un transport in comun asa de bine organizat.

  6. Ceausescu PCR

    joi, 30.06.2011 at 18:08

    Ma nu fiti rai! …Au fost nevoie doar de aproximativ 70 de milioane de euro sa se faca cea ce s-a facut… Deci altii saracii ce ar putea face cu numa 70 de milioane de euro? ..O nimica toata… Uite si la batranul din a3a poza ce fericit ii el ca vede autobuzul, doar ca saracu momentan se uita pe jos ca si’a scapat pensia de mii de euro, si da sa o ridice.

  7. dani

    vineri, 01.07.2011 at 12:09

    Ce de carcotasi ! In putine locuri se face ceva frumos in tara asta si voi carcotasii, altceva nu faceti decat sa aruncati „plumb” in ochii lumii. Bravo STP, bravo celoc cu inititativa !

  8. mioara

    luni, 04.07.2011 at 17:52

    inca o afacere oneroasa a pdl-ului si praf (de roti ) in ochii prostimii
    Votati hahava

    • moderatorul de serviciu

      luni, 04.07.2011 at 22:40

      investitia e privata. nu-i din bani publici. Citeste articolul inainte sa scri

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax