Connect with us
Publicitate

CUGIR

Autobuze cu propulsie hibridă și modernizarea infrastructurii traseelor de transport în comun, la Cugir. Licitație, în SEAP

Publicat

Cetățenii din Cugir vor putea beneficia în curând de șase autobuze cu propulsie hibridă, în cadrul unui proiect ce prevede reducerea emisiilor de carbon.

Investiția de peste 10,2 milioane de lei vizează și modernizarea infrastructurii traseelor de transport în comun, inclusiv cea destinată traficului cicliștilor și pietonilor, pe o lungime de peste 14,1 km.

Primăria Cugir a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru achiziția de mijloace de transport în comun și a sistemului de e-ticketing în cadrul proiectului „Reducerea emisiilor de carbon în oraşul Cugir bazată pe Planul de Mobilitate Urbană Durabilă”.

Valoarea totală este estimată la 10.250.676,59 de lei, fără TVA. 

Potrivit caietului de sarcini, obiectivul general al proiectului constă reducerea emisiilor de carbon în orașul Cugir bazată pe direcțiile de acțiune identificate în Planul de mobilitate urbana durabila – Cugir iunie 2017.

Se urmărește astfel:

  • creșterea mobilității și accesibilității echitabile în orașul Cugir prin dezvoltarea unui sistem de transport public de călători atractiv și eficient
  • reducerea timpului de călătorie și a timpului de intervenție în caz de accident, prin dezvoltarea și implementarea unui sistem modern de management al traficului pentru transportul public de călători
  • asigurarea unui control complet și complex asupra achiziției și utilizării de bilete și abonamente pentru mijloacele de transport persoane în UAT Cugir, prin crearea unui sistem integrat de tip „e-ticketing”
  • creșterea accesibilității utilizatorilor de biciclete la funcțiile orașului Cugir și îmbunătățirea securității și a percepției securității în deplasarea pe bicicletă, prin crearea unei rețele coerente de piste si trasee pentru biciclete si crearea unui sistem de tip „bike-sharing”
  • creșterea accesibilității pietonilor prin reabilitarea și extinderea de trotuare.

Investiția cuprinde modernizarea infrastructurii traseelor mijloacelor de transport în comun, care au o lungime totală de 14.182 metri, inclusiv a infrastructurii destinate traficului cicliștilor și pietonilor, achiziția de mijloace de transport public moderne, introducerea de sisteme moderne de management al traficului incluzând un sistem de monitorizare video și e-ticheting.

Astfel, se dorește achiziționarea a 6 autobuze cu propulsie hybrid,  3 automate eliberare carduri – acces pietonal, 6 automate eliberare carduri în interiorul autobuzelor, 18 validatoare, 6 computere de bord + switch și tablou, 3 terminale pentru realizarea controlului.

Autobuzele hibrid vor avea o capacitate de încărcare de minim 67 de pasageri, din care minim 30 de locuri pe scaune.

De asemenea, se dorește achiziționarea unei locații de eliberare carduri, a unui centru de date și operare cu operator uman și a unei licențe platformă software sistem e-ticketing.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax