Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Autobuze electrice pentru transportul public, la Sebeș. Primăria cumpără încă opt autovehicule și 12 stații de încărcare

Publicat

Primăria Sebeș cumpără încă opt autobuze electrice și 12 stații de încărcare, pentru asigurarea transportului public nepoluant în municipiu. 

Administrația locală a lansat pe 3 noiembrie o nouă licitație pentru achiziția de autobuze electrice și stații de încărcare. Este vorba despre etapa a II-a a proiectului „Dotarea cu vehicule nepoluante pentru transportul public în municipiul Sebeș”, finanțat prin PNRR.

Valoarea totală estimată a contractului este de 19.139.457,6 lei, fără TVA.

Reamintim faptul că prima licitație, lansată în luna octombrie, prevede achiziția a 9 autobuze electrice din gama 10+1 metri, 9 stații de încărcare lentă și 3 stații de încărcare rapidă.

Citește și Transport public nepoluant, la Sebeș. Primăria cumpără nouă autobuze electrice și 12 stații de încărcare. Valoarea investiției

Potrivit documentației actuale, urmează să fie achiziționate încă 8 autobuze electrice, 8 stații de încărcare lentă și 4 stații de încărcare rapidă.

Autobuzele electrice vor fi de tip solo (nearticulate), vor fi dotate cu facilităţi pentru accesul persoanelor cu mobilitate redusă, vor fi fără etaj, caroserie CE, fiind destinate transportului urban de călători.

Ce specificații vor avea autobuzele electrice

Autobuzele electrice vor avea o capacitate de transport de minim 50 de persoane, din care 25 pe scaune și minim 25 în picioare. Autobuzele vor fi prevăzute în mod obligatoriu cu loc special amenajat pentru cărucior rulant.

Caroseria autobuzelor va fi prevăzută cu minim două uși de acces, cu funcționare automată, situate pe partea dreaptă. Ușa a doua va avea obligatoriu două foi și o deschidere de minim 1.200 mm. Ușa simplă va avea o deschidere de minim 800 mm.

Autobuzele electrice vor fi dotate cu frână de serviciu, frână auxiliară (de încetinire) electrică recuperativă, frână de stație Bus-Stop controlată cu microprocesor și frână de staționare pe axa spate, acționată prin cilindri dubli de frână prin arc acumulator de forță.

De asemenea, autobuzele electrice vor fi dotate cu echipamente electronice de control a frânării și tracțiunii: ABS (Anti-lock Braking System), EBS (Electronic Braking System), ASR (Anti Slide Regulation), cu sistem de recuperare a energiei de frânare, diagnoză, control și parametrizare prin rețeaua CAN (Controller Area Network) și dispozitiv de înregistrare a energiei electrice consumate.

Autobuzele vor avea o autonomie de minim 200 de kilometri. Bateriile electrice vor putea fi încărcate la stațiile de încărcare rapidă în maxim 100 minute, iar la stațiile de încărcare lentă în maxim 5 ore.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax