Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Autobuze electrice, stații de încărcare și sistem e-ticketing la Sebeș. Proiecte depuse la finanțare prin PNRR

Publicat

Primăria Municipiului Sebeș a anunțat că a depus două noi proiecte pentru finanțare nerambursabilă europeană. Unul este pentru cumpărarea de autobuze electrice și stații de încărcare, iar celălalt pentru sistem e—ticketing.

Potrivit sursei citate, proiectele sunt pentru îmbunătățirea serviciului public de transport oferit cetățenilor. Așteaptă finanțare din Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta 10 – Fondul Local.

Opt autobuze electrice, stații de încărcare

Primul proiect urmărește achiziționarea a încă 8 autobuze electrice care să completeze parcul propriu. La prima sesiune de finanțare, Municipiul Sebeș a depus o aplicație pentru 9 autobuze electrice – maximul alocării posibile pentru un municipiu de dimensiunea Sebeșului, potrivit primăriei.

Prin noul proiect vor fi achiziționate și puse în funcțiune 8 autobuze cu lungimea de 10 metri și 8 stații de încărcare lentă – câte una pentru fiecare vehicul și 4 stații de încărcare rapidă – câte una pentru două autobuze.

Toate aceste mijloace de transport în comun ecologice vor opera pe cele 8 trasee, dar și pe linia de legătură cu comuna Daia Română, cu care a fost încheiat un acord de parteneriat în acest sens.

Valoarea eligibilă a proiectului este de 22.775.954,54 lei cu TVA, respectiv 4.626.720,00 euro cu TVA. Procentul de finanțare nerambursabilă este de 100% din valoarea investiției.

Sistem de de management al transportului public și e-ticketing

Cel de-al doilea proiect are ca obiect achiziționarea sistemului de management al transportului public și e-ticketing. Sistemul cuprinde soluții electronice de taxare, inclusiv sistem de bilete integrat pentru călători e-ticketing, cu următoarea structură:

  • Componenta în autobuz: validator dual, computer de bord, switch comunicatii și tablou electric
  • Componenta în stații: automat de eliberare, vânzare și reîncărcare pentru carduri și bilete
  • Infrastructura (locație eliberare carduri; terminal de control; punct de descărcare date; licență software e-ticketing; centru de date, inclusiv sistem back-up date – hardware și software.

Valoarea eligibilă a proiectului este de 2.460.660,82 lei (fără TVA), respectiv 499.860,00 euro (fără TVA). Procentul de finanțare nerambursabilă reprezintă 100% din valoarea investiției.

Plus de siguranță în trafic

„În scopul orientării către mobilitate urbană durabilă se impune înnoirea parcului de mijloace de transport utilizate pentru operarea serviciului de transport public local din municipiul Sebeș. Prin înnoirea parcului de vehicule vor crește confortul și siguranța pe care călătorii le vor regăsi în mijloacele de transport public, aspect care va contribui la îmbunătățirea atractivității acestui mod de transport” a declarat Dorin Nistor, primarul Sebeșului.

„Avem convingerea că efectele pozitive privind impactul asupra mediului – reducerea zgomotului, reducerea poluării atmosferice – vor fi resimțite de toți locuitorii orașului”, este mesajul echipei care a conceput aceste proiecte.

sursă: Comunicat Primăria Sebeș

foto: Comunicat Primăria Sebeș

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax