Connect with us
Publicitate

CUGIR

Autobuze hibrid, sistem de bike-sharing și modernizarea infrastructurii rutiere, la Cugir. Licitațe de peste 35 milioane de lei


Publicat

Locuitorii din Cugir vor beneficia în curând de un sistem de transport public atractiv și eficient. Un proiect de peste 35 milioane de lei prevede, printre altele, modernizarea infrastructurii pe traseele mijloacelor de transport în comun și a infrastructurii destinate traficului pietonilor și cicliștilor, achiziționarea a șase autobuze cu propulsie hibridă, implementarea unui sistem de bike-sharing cu 70 de biciclete și a unui sistem de monitorizare video. 

Primăria Cugir a lansat vineri în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru servicii de proiectare tehnică și execuție lucrări în cadrul proiectului „Reducerea emisiilor de carbon în oraşul Cugir bazată pe Planul de Mobilitate Urbană Durabilă”.

Valoarea totală estimată 35.029.183,14 de lei, fără TVA.

Proiectul prevede:

– optimizarea transportului în comun prin modernizarea infrastructurii traseelor mijloacelor de transport în comun

– introducerea unei noi rute de transport public local

– achiziția de autobuze cu propulsie hibridă (6 bucăți)

– modernizarea a 8 stații de autobuz

– construirea a 41 de stații de autobuz (instalare sisteme de afișaj date călători transport în comun, sistem monitorizare video, automate pentru eliberarea biletelor)

– implementarea unui sistem de management al traficului

– promovarea deplasărilor cu mijloace de transport alternative, prin înființarea de piste de biciclete, achiziționarea de biciclete (70 bucăți), înființare sistem bike-sharing, reabilitarea și extinderea de trotuare

– creșterea mobilității urbane și a siguranței traficului prin reorganizarea intersecțiilor în punctele de conflict și în zonele cu risc ridicat.

Concret, prin proiect se vor finanța și implementa următoarele măsuri:

1. Modernizarea infrastructurii traseelor mijloacelor de transport în comun, adică reabilitarea carosabilului pe următoarele străzi (14.182 metri – 105.802 mp):

– strada Principală (Vinerea) – 22.882 mp

– strada Victoriei – 34.605 mp

– strada Stadionului – 2.710 mp

– strada Ion Budai Deleanu – 3.845 mp

– strada Mihai Viteazul – 4.105 mp

– stada 1 Decembrie – 1.845 mp

– strada Rozelor – 4.875 mp

– strada Ion Creangă tr. 1 – 9.818 mp

– strada Ion Creangă tr. 2 – 1.942 mp

– strada Tineretului – 1.625 mp

– strada Alexandru Sahia tr. 2 – 1.473 mp

– strada Nicolae Bălcescu – 2.328 mp

– strada Griviței – 2.273 mp

– strada Râul Mic – 11.224 mp

2. Reabilitarea și extinderea de trotuare, în suprafață totală de 46.085 mp.

Vor fi reabilitate și extinse trotuarele pe următoarele străzi (aceleași pe care se va reabilita carosabilul): strada Principală (Vinerea), strada Victoriei, strada Stadionului, Strada Ion Budai Deleanu, strada Mihai Viteazul, strada 1 Decembrie 1918, strada Rozelor, strada Ion Creangă, strada Tineretului, strada Alexandru Sahia, strada Nicolae Bălcescu, strada Griviței, strada Râul Mic.

3. Înființarea de piste de biciclete, în suprafață totală de 28.026 mp, pe străzile supuse modernizării.

4. Sistem de monitorizare video CATV, compus din:

– sistem de monitorizare video intersecții: 28 de puncte importante (intersecții) pe traseul reabilitat

– sistem video monitorizare stații autobuz și bike-sharing: 7 puncte bike-sharing și 49 stații de autobuz

– sistem video numărare și identificare auto: 6 puncte importante cu trafic intens

– dispecerat de monitorizare video, management integrat pentru subsistemele de afișaj transport public, informare pasageri și date AVL flota autobuze

– sistem de afișaj date călători transport în comun cu stand special amplasate în stațiile de autobuz

– sistem/aplicație de tip AVL pentru operatori

– infrastructură de transport date pe fibră optică

5. Sistem de management al traficului și informare a cetățenilor asupra timpilor de așteptare a mijloacelor de transport în comun și timpilor de deplasare. 



ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Numărul de locuri din spitalele județului Alba. Cum se pregătesc autoritățile pentru creșterea numărului de infectări

Publicat

În județul Alba există în spitale 192 de locuri pentru pacienții COVID. Dintre acestea, aproximativ 32 sunt încă libere, spune prefectul de Alba, Nicolae Albu, contactat de Alba24.

Acesta a adăugat că în cazul în care este nevoie, numărul lor se poate suplimenta cu încă cel puțin 20, iar autoritățile județene sunt pregătite să crească numărul total cu încă 10%, prin reamenajarea spațiilor existente. Situația locurilor este însă dinamică și se schimbă de la o zi la alta. 

În Alba Iulia, la Spitalul Județean de Urgență nu mai sunt locuri nici la ATI, nici la Secția de Infecțioase care tratează bolnavii COVID. Autoritățile spun însă că există varianta suplimentării cu 4 paturi la ATI, dacă va fi cazul.

Locuri în spitalele din județ:

Abrud: 25 locuri – 2 libere

Sebeș: 14 locuri – 7 libere

Alba Iulia: 49 locuri – libere 0

Blaj: 24 locuri – 8 libere

Cugir: 16 locuri – 4 libere

Aiud Spitalul de Pnreumoftiziologie: 26 locuri – 3 libere

Aiud Spitalul Municioal: 8 locuri – 0 libere

Sebeș, Secția de Pediatrie: 8 libere

La Abrud există câteva containere în care sunt amenajate 28 de locuri, momentan libere, dar care pot fi activate în orice moment.

Autoritățile spun că numărul mare de cazuri pozitive este dat de numărul mare de teste zilnice care se fac în județ, printre cele mai multe din țară.

În județ au fost înregistrate 58 de cazuri noi de COVID-19, în ultimele 24 de ore, potrivit datelor transmise joi, 1 octombrie, de către Direcția de Sănătate Publică.

Cazurile sunt răspândite pe tot teritoriul județului.

În prezent sunt 572 de cazuri active în județ. În condițiile în spitale sunt 160 de pacienți (în special cu simptome medii și grave), peste 400 sunt în izolare la domiciliu.

În total, 1891 persoane s-au infectat în județ, iar 1250 persoane au fost declarate vindecate. Dintre acestea, 69 de pacienți au decedat.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

O angajată a Primăriei Sebeș, descoperită cu COVID. Instituția își desfășoară activitatea cu o treime din personal

Publicat

Primăria Sebeș își desfășoară activitatea cu o treime din personal prezent la serviciu, preventiv, după ce o angajată a instituției s-a infectat cu noul coronavirus. Alte două treimi lucrează de acasă prin telemuncă.

Aceasta este contact direct al unui alt bolnav de COVID, descoperit anterior. Femeia lucrează la un sediu secundar al primăriei (cel din Arini).

Sediul instituției a fost dezinfectat, au transmis reprezentanții Primăriei Municipiului Sebeș, la solicitarea Alba24.

De asemenea, o parte dintre angajați au fost testați. În fața sediului din Arini a fost amenajat un cort pentru lucrul cu publicul.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Noul primar, Gabriel Pleșa, despre o posibilă alianță cu PSD sau cu PNL pentru majoritatea în Consiliul Local Alba Iulia

Publicat

Gabriel Pleșa a susținut, joi, prima conferință de presă după câștigarea funcției de primar al municipiului Alba Iulia.

Subiectul principal îl reprezintă consultarea publică pe care USR PLUS o va face în stradă, printre cetățeni, pentru a decide cu cine va face majoritatea în Consiliul Local Alba Iulia: ori cu PNL ori cu PSD.

Întrebat de reporterul alba24.ro dacă, după consultare și negocieri, vor decide să facă o alianță cu PNL, iar liberalii îl vor propune ca viceprimar pe Voicu Paul, va accepta propunerea și colabora cu acesta noul primar, Gabriel Pleșa a declarat:

”Vreau să vă spun următorul lucru, nu aș vrea să fac speculații pe această temă. Aș vrea să spun despre acest lucru după ce se va decide majoritatea. Dacă va fi cu PNL, vom lua o decizie în echipă, decizia dacă o să acceptăm o propunere din partea PNL.

Voicu Paul a primit un vot de sancțiune din partea cetățenilor

Din punctul meu de vedere eu voi lucra categoric cu oricine vrea să vină să se pună în slujba orașului. Doar că trebuie să spun că, în urmă cu trei zile, oamenii au dat un vot de sancțiune, un vot de sancțiune împotriva vechii administrații, iar Voicu Paul a fost în centrul acestui vot de sancțiune și vom ține cont de acest lucru”, a declarat Gabriel Pleșa.

O posibilă alianță cu PSD

Gabriel Pleșa a fost singurul politician din Alba care, în urmă cu patru ani, a ieșit în stradă și a protestat împotriva Ordonanței 13, propusă de guvernarea PSD.

Noul primar a fost întrebat de reporterul alba24.ro, dacă ar urma să facă o alianță în Consiliul Local cu social-democrații, cum va fi văzut acest fapt de alegătorii USR PLUS, în condițiile în care adversarul politic al formațiunii este PSD.

”Asta s-a întâmplat acum patru ani (n.r. Ordonanța 13 și protestul la care a participat Gabriel Pleșa), atunci exista un PSD cu atacuri la justiție. Acum este o altă perioadă, până la urmă nu poți să judeci PSD de acum sau pe cei din Alba Iulia cu ce s-a întâmplat acum patru ani. Într-adevăr, doctrinar și nu numai, alianța USR PLUS a fost și este adversara PSD.

Însă datorită faptului că nu putem face o singuri o majoritate în Consiliul Local, și această variantă, dacă lumea ne va arăta acest lucru, trecem peste orgolii politice, trecem peste orice pentru oraș”, spune Pleșa.

De asemenea, Gabriel Pleșa a fost întrebat dacă de la București vor veni instrucțiuni clare care să le interzică o alianță cu PSD; acesta a spus că cei de la conducerea națională a alianței USR PLUS lasă la decizia filialelor, deoarece se respectă autonomia locală.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

2.086 cazuri COVID-19 confirmate în România, în ultimele 24 de ore, după 25.797 teste. 557 pacienți la ATI, 37 decese

Publicat

Numărul cazurilor de COVID-19 confirmate în România a ajuns la 129.658, potrivit datelor transmise joi, 1 octombrie, de Grupul de Comunicare Strategică.

Sunt 2.086 infectări noi, depistate în ultimele 24 de ore. Este a doua zi cu peste 2000 de cazuri la nivel național.

Vezi și Îngrijorare la ALBA: 58 de infectări cu coronavirus, confirmate în ultimele 24 de ore. Localitățile din care provin cazurile

Până miercuri, erau raportate 127.572 cazuri (2.158 noi), 4.825 decese (33 decese noi), 102.476 pacienți vindecați, 2.419.691 de teste în total; 26.021 în ultimele 24 de ore, 16.233 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.788 la cerere.

Situația cazurilor noi vs. numărul de testări din ultimele zile:

1 octombrie – 2.086 cazuri noi, după 25.797 teste (2.445.488 de teste în total; 25.797 efectuate în ultimele 24 de ore, 16.991 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 8.806 la cerere)

30 septembrie – 2.158 cazuri, după 26.021 testări (2.419.691 de teste în total; 26.021 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 16.233 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.788 la cerere)

29 septembrie – 1.470 cazuri noi după 21.330 teste (2.393.670 de teste în total; 21.330 în ultimele 24 de ore, 12.992 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 8.338 la cerere)

28 septembrie – 1.271 cazuri noi după 6.162 teste (2.372.340 de teste în total; 6.162 în ultimele 24 de ore, 4.306 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 1.856 la cerere)

25 septembrie – 1.629 cazuri noi, după 25.494 teste (2.328.322 de teste în total; 25.494 efectuate în ultimele 24 de ore, 15.879 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.615 la cerere)

23 septembrie1.767 cazuri noi la 24.745 testări (2.278.125 de teste în total; 24.544 efectuate în ultimele 24 de ore, 15.165 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.379 la cerere; raportate și rezultatele a 201 teste prelucrate anterior)

16 septembrie – 1.713 cazuri noi după 26.520 teste (2.136.544 de teste în total; 25.991 în ultimele 24 de ore, 16.542 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.449 la cerere; raportate și rezultatele a 529 teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore) – record

27 august – 1.504 cazuri după 25.052 testări (1.730.420 teste în total; 25.052 în ultimele 24 de ore, din care 14.151 în baza definiției de caz și a protocolului medical, 10.901 la cerere)

Situația îmbolnăvirilor pe județe – 1 octombrie – sursă INSP:

Județ / Număr de cazuri confirmate (total) / Număr de cazuri noi:

Mun. București – 17768 – 301

Suceava – 6602 – 38

Brașov – 6122 – 61

Prahova – 5950 – 65

Argeș – 5545 – 12

Iași – 5151 – 133

Bacău – 4553 – 104

Galați – 4335 – 58

Dâmbovița – 4078 – 55

Timiș – 4050 – 86

Bihor – 3621 – 26

Cluj – 3500 – 104

Ilfov – 3397 – 55

Neamț – 3259 – 41

Vaslui – 3085 – 65

Constanța – 2972 – 122

Dolj – 2881 – 51

Buzău – 2800 – 26

Arad – 2737 – 39

Vrancea – 2722 – 22

Brăila – 2405 – 11

Hunedoara – 2382 – 34

Vâlcea – 2329 – 54

Sibiu – 2241 – 50

Maramureș – 2107 – 35

Gorj – 2000 – 21

Mureș – 1894 – 31

Alba – 1884 – 54 (1.891 cazuri, potrivit DSP Alba, 58 cazuri noi)

Olt – 1872 – 22

Botoșani – 1684 – 13

Bistrița – Năsăud – 1524 – 13

Mehedinți – 1430 – 4

Caraș – Severin – 1382 – 27

Teleorman – 1352 – 88

Ialomița – 1274 – 20

Covasna – 1241 – 8

Giurgiu – 1140 – 27

Harghita – 1030 – 31

Tulcea – 912 – 26

Călărași – 846 – 16

Sălaj – 743 – 14

Satu Mare – 728 – 23

Grupul de Comunicare Strategică:

”Până astăzi, 1 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 129.658 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 103.994 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.086 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 509 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Județ / probe pozitive la retestare:

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate