Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Autonomia Ţinutului Secuiesc, respinsă în comisie, la Camera Deputaţilor

Publicat

tinutul secuiesc

Proiectul de lege privind autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc a primit un raport de respingere la comisia de administraţie din Camera Deputaţilor, singurii membri care au votat pentru proiect fiind cei doi deputaţi UDMR. Iniţiativa propune revenirea la organizarea administrativă pe scaune, un preşedinte, Parlament şi guvern propriu, iar limba maghiară să fie recunoscută ca limbă oficială pe lângă cea română.

Proiectul are aviz negativ de la Consiliul Legislativ şi nu are încă un punct de vedere de la Guvern. „Nu cred că este o iniţiativă antiromânească, nu doreşte să destrame statul român”, a afirmat în sprijinul proiectului deputatul UDMR Csoma Botond.

Şi deputatul UDMR Marton Arpad a propus ca proiectul să fie modificat, articol cu articol, pentru a se încadra în prevederile constituţionale, însă propunerea nu a mai fost votată, întrucât preşedintele Comisiei, deputatul PNL Florin Roman, a supus la vot respingerea proiectului.

Această propunere a trecut cu 21 voturi „pentru” şi două „împotrivă”, aparţinand celor doi deputaţi UDMR.

Camera Deputaţilor este prima cameră sesizată. După votul din plen, proiectul va merge la Senat, scrie hotnews.ro.

sursă: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    miercuri, 21.03.2018 at 16:42

    Tinutul Secuiesc este dupa cum rezulta din titulatura, al secuilor ? Al caror secui (care la recensamatul din 2002 erau cam 600 cu indulgenta) daca nu mai sunt. A, il revendica ungurii care i-au invatat ungureste. Pai ce faceti mai? Revendicati ce nu-i al vostru ?
    La ultimul recensamant etniile cu peste 20 000 de indivizi erau ucrainienii, germanii, turcii, rusii-lipoveni si tatarii. Ce-ar fi sa vina cam de doua ori pe an (cum fac conducatorii unguri) Merkel,Gundogan,Putin si sa-i provoace pe ai lor la autonomie ?
    Ia mai stati dracului in banca voastra ca v-ati luat-o in cap.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax