Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Autoritatea Aeronautică renunță la achiziția de telefoane scumpe de la o firmă din Alba Iulia, după scandalul tăierilor bugetare

Publicat

În timp ce Guvernul se pregătește să taie din cheltuielile bugetarilor, Autoritatea Aeronautică Civilă Română a vrut să cumpere smartphone-uri de ultimă generație, Apple și Samsung, în valoare de peste 30.000 de lei, de la o firmă din Alba Iulia. 

Reamintim faptul că Guvernul a publicat pe 19 septembrie varianta finală a proiectului de reducere a cheltuielilor bugetare, ce conține o serie de măsuri ce vizează în mod direct domeniul angajaților la stat. Potrivit proiectului, bugetarii nu își vor mai putea cumpăra telefoane scumpe, iar costurile lunare cu abonamentul vor fi limitate.

Potrivit pachetului de măsuri fiscale, bugetarii vor putea avea telefoane de cel mult 500 de lei.

Citește și Ordonanța austerității lasă bugetarii fără telefoane mobile scumpe și fără ”minute”. Care sunt limitele impuse de noua lege

Pe data de 6 septembrie 2023, Autoritatea Aeronautică Civilă Română (RA) a încercat să cumpere, prin achiziție directă pe platforma SEAP, de la Crontrade Group SRL din Alba Iulia, telefoane mobile Apple iPhone 14 Pro Max, 128 GB și Samsung S23 Ultra, 512 GB.

Valoarea smartphone-urilor era estimată la 30.735 de lei, fără TVA (circa 6.200 de euro).

Procedura a fost însă anulată, pe data de 22 septembrie, deoarece firma din Alba Iulia nu avea pe stoc produsele comandate.

În aceeași zi, Autoritatea Aeronautică Civilă Română RA a încercat să cumpere din nou, tot de la firma din Alba, șapte smartphoneuri de ultimă generație.

De această dată procedura a vizat achiziția a șase telefoane Apple iPhone 15, 512 GB și un telefon Samsung S23 Ultra, 512 GB.

Valoarea acestora era estimată la 39.178 de lei, fără TVA (circa 7.880 de euro).

Procedura a fost anulată luni, 25 septembrie, după ce Autoritatea Aeronautică Civilă Română a renunțat la achiziție.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax