Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Autoritatea de Supraveghere Financiară pregătește măsuri pentru reducerea RCA. Ce schimbări sunt luate în calcul

Publicat

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) pregătește un set de măsuri care să aibă ca rezultat final reducerea RCA. Anunțul a fost făcut de Alexandru Petrescu, preşedintele ASF, după discuţii cu reprezentanţii fermierilor şi transportatorilor.

„Lucrăm la un document de măsuri, unele vor fi parte din norme interne, deci vor avea un termen de implementare scurt, alte măsuri ţin de schimbări de legislaţie. Lucrăm la bonus malus.

Vom elabora o serie de subdiviziuni şi circumstanţe care să permită mai multe gradări de preţ. Discutăm şi despre întreruperea RCA acolo unde există activităţi sezoniere. Sunt în discuţii cu asigurătorii să avem la nivel generalizat, fiindcă în excepţii există, şi plata în rate pentru RCA.

Toate temele sunt pe masă şi am încredere că vom găsi o soluţie în cele din urmă. Toate aceste măsuri sunt gândite ca să aibă ca rezultat final reducerea RCA”, a declarat Petrescu, potrivit Digi24, notează Agerpres.

Pe de altă parte, reprezentantul fermierilor Dănuţ Andruş a subliniat că solicitările protestatarilor nu sunt luate în calcul, iar neputinţa este „la ea acasă”.

„Cerinţele pe care le-am făcut noi nu pot fi luate în calcul. Din punctul meu de vedere neputinţa e la ea acasă. Adică nu se poate face absolut nimic”, a precizat Andruş.

A cincea zi de proteste ale transportatorilor și fermierilor

Reprezentanţii transportatorilor şi ai fermierilor au intrat duminică în a cincea zi de proteste, nemulţumiţi de rezultatul discuţiilor purtate cu autorităţile.

Întâlnirea de duminică, de la Ministerul Finanţelor a fost amânată. Sâmbătă au discutat cu oficiali din Ministerul Agriculturii, Ministerul Transporturilor şi Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Transportatorii şi fermierii au demarat miercuri o serie de proteste, nemulţumiţi de accizele mari la motorină, preţurile RCA, dar şi de schimbările legislative intrate în vigoare de la 1 ianuarie.

Ei au plecat pe drumurile din ţară cu camioane şi tractoare, cu viteză redusă, îndreptându-se spre Bucureşti, iar traficul a fost blocat pe mai multe şosele inclusiv pe Şoseaua de centură a Capitalei.

Vineri, premierul Marcel Ciolacu a avut consultări cu delegaţia transportatorilor şi fermierilor, în care au fost analizate

  • problemele semnalate de reprezentanţii celor două sectoare de activitate
  • soluţiile legale în acord cu normele la nivel european, precum şi modalitatea de aprobare a acestora.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, a fost stabilit un calendar strâns de întâlniri punctuale cu ministerele şi instituţiile cu atribuţii în soluţionarea unora dintre aspectele discutate în cadrul întâlnirii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    duminică, 14.01.2024 at 13:12

    Ăştia nu ştiu câte prune au în traistă,nu cred că-i duce mintea la aşa ceva. Dar se fac că incearcă.

  2. Dolfi

    duminică, 14.01.2024 at 18:51

    lasa ca pun RCA la trotinete si biciclete si o sa le ajunga banii sa-si ia in fiecare an ultimu model de amanta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax